|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
odczekaj moze jeszcze z tydzien i powtorz test pozniej.
![]() |
#1772 |
Przyczajenie
|
Trochę się denerwuje,już sama nie wiem co myśleć!!Czy jeszcze wogóle czekać na @,pobolewają mnie rzadko i lekko piersi,ale poza tym nic.
Edytowane przez MARLENIK Czas edycji: 2010-01-23 o 14:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1773 |
Rozeznanie
|
Mnie dziś piersi zaczęły mrowić... Ale też nie wiem co mam myśleć... Muszę TŻ-ta po test wysłać ;o
Bo już nie wiem czy to okres się zbliża w dziwny sposób czy jestem w ciąży... Hmmm... Miała któraś z was na początku ciąży taki 'wylew' śluzu? (Pisałam wcześniej)
#1774 |
Rozeznanie
|
Czekaj, lekarz na razie nie bedzie w stanie wykluczyc w 100% ciazy. Po tabletkach okres sie spoznia, wszystko musi sie wyregulowac. Co do tych 2 kreseczek, jesli byla bardzo znikoma, to nic nie wiadomo. Powtorz test tak moze za 4-5 dni.
![]() |
#1775 |
Przyczajenie
|
A śluz to ja caly czas jakis mam,ale nie wylew jego...
---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Świra jeszcze nie dostaję,ale nie wiem co mam myśleć, bo okresu nie ,ma test wyszedł niejednoznacznie,ale słyszałam ,że w 2 cyklu po odstawieniu nie tak prosto jest zajść... |
![]() ![]() |
![]() |
#1776 |
Raczkowanie
|
Witam..Też mam problem apropos ciązy.. Do zapłodnienia mogło dojść w przeciagu 3 tygodni.. W tym jeden raz w połowie mojego cyklu.. Nie doszło do wytrysku we mnie..został wyciagnięty do 20min wcześniej. Teraz strasznie boli mnie jajnik..Byłam u gina i powiedziała,że albo mam powiększony jajnik albo cystę.. Mam antybiotyk i do zrobienia usg.. Czy ten bolący jajnik może byc wynikiem zapłodnienia, którego nie zauważyła ginekolog bo za krótki okres był?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1778 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() zrób test, dlaczego musisz czekać do pn? bo w pn spodziewasz się okresu? mogę się mylić, ale chyba jutro rano już powinien być wiarygodny wynik... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1779 |
Rozeznanie
|
[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;1666081 5]tak, ja miałam. i leje się czasem do tej pory
![]() ![]() zrób test, dlaczego musisz czekać do pn? bo w pn spodziewasz się okresu? mogę się mylić, ale chyba jutro rano już powinien być wiarygodny wynik...[/QUOTE] Tak w poniedziałek mam dostać miesiączkę... Napisałam TŻ-towi aby kupił test po pracy... Jutro rano się okaże ![]() Strasznie bym się ucieszyła, choć mam niespełna 20 lat dopiero ;p
#1780 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Zakorzenienie
|
Ale przy torbieli też bolą, prawda?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1782 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny już sama nie wiem co myśleć okresu nie ma, miałam dziś chwilowy śluz z domieszką krwi i tyle nic więcej??
|
![]() ![]() |
![]() |
#1783 |
Rozeznanie
|
moze dostaniesz okres na dniach. Jak nie, to powtorz test za kilka dni
![]() |
#1784 |
Zadomowienie
|
Najwazniejsze to sie nie stresować.jak okres ma przyjśc to przyjdzie a jak już sobie coś tam siedzi to niech siedzi spokojnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1785 |
Konto usunięte
|
Marlenik, zrób beta hcg z krwi i po sprawie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1786 |
Rozeznanie
|
Mrówaaa jak tam wynik testu?
![]() |
#1787 |
Raczkowanie
|
Witam , nurtuje mnie ciagle jedno pytanie.. czy jeżeli współżyje sie dzien przed @ (lub planowanym plamieniem po tabsach) i jezeli ten@ przyjdzie.. można wykluczy ciąże?? czy poprostu @ może sie zatrzymać ??
#1788 |
Konto usunięte
|
Ale jeśli bierzesz tabletki, to czemu w ogóle piszesz o ciąży?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1789 |
Przyczajenie
|
Czesc!
Mam maly-duzy peoblem!czy jest ktos ,kto mnie moze troche uspokoic? Zaczelam brac tablety i popierwdzym op.w ciagu ,,wolnych 7 dnimiala poawic sie miesiaczka,ale wystapilo male plamienie i to wszystko!zaczelam brac kolejne op.zostalo jeszcze 9 tabletek i zaczynam troche sie bac ...obiawy typu wrazliwe piersi,bol krzyza,jajnikow glowy itp sa,a miesiaczki brak!!!!.nie wiem czy przerwac te kuracje,czy wierzyc w te magiczne proszki,....czy wszystko jest oki? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ciagu pierwszych 3 miesiecy organizm sie przyzwyczaja. Moga pojawiac sie plamienia i inne skutki uboczne. Krwawienie z odstawienia moze pojawic sie w dowolnym dniu przerwy. Moze sie zdarzyc, że w ogole sie nie pojawi albo bedzie to słabe plamienie. Skoro masz jeszcze 9 tabletek do konca to dlaczego oczekujesz juz teraz miesiaczki? Jaka kuracje chcez przerywac? W sensie branie tabletek? Bierz dalej, bo sobie rozregulujesz cały cykl....
Edytowane przez Asienka187 Czas edycji: 2010-01-24 o 10:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1791 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16674419]Ale jeśli bierzesz tabletki, to czemu w ogóle piszesz o ciąży?[/QUOTE]
chodzi mi o normalny @ ;] czy zatrzymie sie? (a jesli chodiz o tabletki to jest jakis % wpadki ..;] to czy w takim momencie krwawienie by ustąpiło...? )
#1792 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mozesz napisac jeszcze raz bardziej zrozumiale? I uzywaj zwykłych słow zamiast jakis głupich szlaczków.
![]() ![]() |
![]() |
#1793 |
Rozeznanie
|
TŻ zapomniał wczoraj po pracy kupić test wrrrr...
Ja jestem przeziębiona, nie wychodzę z domku narazie, specjalnie nie biore nawet żadnych tabletek bo nie chce wrazie w. zaszkodzić mojemu "lokatorowi"... Hm myślicie, że zrobić go dziś wieczorem czy jutro rano? Bo ja się nie mogę już doczekać... Tym bardziej, że ten śluz mnie tak już męczy i nie wiem co mi jest ![]()
![]() |
#1794 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Dziewczyny jak zrobie jutro rano test ciążowy to czy już powinien okazać prawidłowy wynik???? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1795 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja mam czesto gestszy sluz przed miesiaczka, ale skoro tak wczesniej nie mialas, to rzeczywiscie mze to byc jeden z objawow ciazy ![]() Powodzenia jutro, kuruj sie i daj znac! ;*
![]() ![]() |
![]() |
#1796 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]() Aha... Nie wiem w jakiej sytuacji jesteś dokładnie... Ale gdyby okazało się, że jestem w ciąży to bym się strasznie cieszyła, choć na pewno nie miałabym łatwego życia ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Cytat:
![]() Może i sobie wkręcam... Ale to plamienie które miałam dodatkowo przy owulacji skojarzyłam sobie z krwawieniem implantacyjnym ;p Hehe... ![]() Dam znać ![]()
Edytowane przez Mrówaaa Czas edycji: 2010-01-24 o 11:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1798 |
Przyczajenie
|
Witam, mam pytanie. 26.12.2009 roku uprawiałam seks bez zabezpieczenia, później zgodnie z terminem miesiączki okres przyszedł 3.01.2010 roku czyli prawidłowo i krwawienie też raczej nie odbiegało od normy, ale coś mi nie dawało spokoju i 12.01 zrobiłam test z moczu ale wyszedł negatywny, 14.01 poszłam i zrobiłam badanie beta hcg i wynik wyszedł < 1 czyli też negatywny ale nadal mam wrażenie że jestem w ciąży, pobolewają mnie piersi, teraz czekam na okres ale nie mogę wytrzymać tej niepewności. Czy to możliwe że jednak jestem w ciąży i że test beta hcg robiony z krwi 19 dni po stosunku może się mylić?? Proszę o szybką odpowiedź. Zapomniałam jeszcze dodać że parę dni temu miałam śluz płodny i czy to jest możliwe jeżeli byłabym we wczesnej ciąży (myślę że jednak jestem ponieważ te piersi nie dają mi spokoju nigdy aż tak nie bolały i pobolewają mnie jajniki)?? Czy uważacie że mogę powtórzyć badanie beta hcg teraz, czy jest sens, czy powinnam jednak poczekać do terminu tej drugiej spodziewanej miesiączki??
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- I tak ogólnie proszę Was napiszcie co myślicie, czy Waszym zdaniem jestem w ciąży bo ja już od zmysłów odchodzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1799 |
Rozeznanie
|
nie jestes w ciazy. test na krew daje wynik pewny, miesiaczke mialas normalna, wiec przestan sie stresowac
![]() |
#1800 |
Przyczajenie
|
No niby tak, też sobie to tak tłumacze ale mam takie objawy jak na ciąże, szczególnie te piersi, które bolą bardziej niż zwykle, o wiele bardziej i mam takie niebieskie żyłki na piersiach, a bolą już od dłuższrgo czasu i to mi nie daje spokoju
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- i sobie tak myśle że może te 19 dni po stosunku to było jeszcze za wcześnie żeby ten test z krwi dał wiarygodny wynik |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:29.