|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1921 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
bzdury, owulacja by tak szybko nie wystapila.
Poza tym jakim cudem wyliczylas dni plodne?!
Edytowane przez elane Czas edycji: 2010-01-31 o 17:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#1922 |
Zakorzenienie
|
Następna
![]() Szansa jest,ale moim zdaniem bardzo niewielka. |
![]() ![]() |
![]() |
#1923 |
Zakorzenienie
|
Przeczytać ulotkę to jest ciężka sprawa!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1924 |
Zakorzenienie
|
Może powinni pisać na opakowaniu na różowo, seledynowo lub inny oczoje***ny kolor "Bierzesz anty=nie masz owulacji"
swoją drogą to nie rozumiem tego, ja zanim wezmę jakiekolwiek prochy to czytam ulotkę, a te od antyków (przynajmniej od yasminell) są takie kolorowe i w ogóle, a może powinny być obrazkowe, albo pismem piktograficznym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1926 |
Zadomowienie
|
Powiem szczerze, że przeraża mnie niewiedza niektórych dziewczyn, choć może nie tyle niewiedza co lenistwo. Jak można mieć ulotkę i nie zainteresować się nią? Nie przeczytać? Czy one myślą, że ona tylko skład leku zawiera? Biorą coś i nie chcą się dowiedzieć jak to działa? Dla mnie to niepojęte jest
![]() Ostatnio facetowi mówiłam, że ginekolog przed wypisaniem recepty na pigułki powinien robić testy ze znajomości ulotki. Dałby takiej delikwentce ulotkę, niech sobie poczyta, a potem teścik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1927 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1928 |
Zakorzenienie
|
tabletki biore jakie 8 miesiecy. zawsze o 23 godzinie. mialam 7 dniowa przerwe i normalnie okres. 6 i 7 dnia przerwy kochalam sie.po czym 7 dnia zapomnielam o tabletce,przypomnialo mi sie 8 dnia o 10:40 rano wiez wzielam tabletke( to bylo dzis rano) kolejna wezme o 23 jak powinnam.
niby nie zostalo przekroczone 12 godzin,ale czy te 15 minut mnie uratuje??
![]() |
#1929 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie za bardzo rozumiem co znaczy: "na chwilę tuż przed zakończeniem było bez gumki" ![]() Co do "wyliczeń" czy były to dni płodne czy niepłodne to bez dokładnych obserwacji cyklu (przy współżyciu w 15 dc) nic nie możesz powiedzieć. Jesli wytrysk był do pochwy to szansa na ciążę jest, bo plemniki mogą zaczekać do owulacji. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Black Rainbow Czas edycji: 2010-01-31 o 21:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1931 |
Zakorzenienie
|
orzepraszam pomotalam troche.przerwe mialam sobota niedziela poniedzialek wtorek sroda czwartek piatek , w sobote powinnam przyjac a zapomnialam, wzielam w niedziele o 10:40 rano, czyli prawie 12 godzin pozniej
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1932 |
Zadomowienie
|
Czyli jednak 9 dnia? Skoro bierzesz o 23, a wzięłaś o 10:40 to nie daje spóźnienia. Wyrobiłaś się w czasie, więc ja nie uważam żeby miało stać się coś złego. Jeśli się obawiasz to możesz przez 7 dni używać prezerwatyw, co do stosunków 'wstecz', to także nie sądzę by coś się stało. Spokojnie. Ulotka mówi 'do 12 godzin' i tak też było
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1933 |
Zakorzenienie
|
mam nadzieje
![]()
![]() |
#1934 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie.. W piątek dostałam okres, było dosyć póżno ok 23. I wzięłam wtedy pierwszą tabletkę antykoncepcyjną (w poprzednich miesiacach nie brałam). W sobotę i w niedzielę przyjmowałam już ją o godz. 19 (tak jak chcialabym brać je). Doszlo w tym czasie do stosunku. czy jest szansa, że coś mogło pójśc żle? Np. przez tą zmianę czasową? nast dnia wzielam o 19 czyli 4 godz wczesniej niz w piatek (23..) Proszę o radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1935 |
Raczkowanie
|
Tabletki chronią od pierwszego dnia brania. Jeśli wzięłaś następną 4 godziny wcześniej to tym bardziej nie powinnaś się martwić. Z resztą - jeśli miałaś okres, to i tak zajście w ciążę jest mało prawdopodobne. Bierz następne tabletki spokojnie dalej. A tak w ogóle, to statystyka jest na naszą korzyść - tylko 10% zapłodnionych komórek jajowych rozwija się i rodzi jako dzieci - reszta obumiera po drodze. Czyli zajście w ciążę i utrzymanie jej do chwili gdy można ją wykryć nie jest takie proste i jest to zupełnie naturalne zjawisko eliminujące słabsze zarodki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1936 |
Zadomowienie
|
Witam wszystkie wizażanki
![]() Postanowilam napisac bo mam nurtujace mnie od kilku dni pytanie. Otóż mój problem polega na tym, że 26 jak co kazdego miesiaca dostaję okres, tym razem sie nie pojawila i stad moje pytanie o ciąży... Kochamy się z mężem bez żadnych zabezpieczen lecz nie mam teraz mozliwosci zrobic testu, przebywam za granicą i dopiero za jakies pare tyg bede w Polsce. Jest jakis sposob aby ocenic czy to ciąża czy tez nie?? Mam mdłości, boli mnie podbrzusze w dodatku.Ale nie wiem czy to juz paranoja czy faktycznie upragniona fasolka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1937 |
Rozeznanie
|
to kup za granica test w wiekszym sklepie, drogerii,aptece
![]() prawdopodobienstwo jest i to duze, wiesz kiedy masz dni plodne? Na wlasne oko nie ocenisz ciazy, bo objawy czesto sa falszywe lub my kobiety lubimy same je sobie wmawiac ![]()
![]() |
#1938 |
Zadomowienie
|
Tak, wiem kiedy mam dni płodne ale ja gdzies tak od pazdziernika nie stosuje antykoncepcji i specjalnie nie wyliczam dni plodnych
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co to jest miłość ? To spacer podczas bardzo drobniutkiego deszczu. Człowiek idzie, idzie i dopiero po pewnym czasie orientuje się, że przemókł do głębi serca http://s3.suwaczek.com/20090530040117.png http://www.suwaczki.com/tickers/p19ucsqvry96uqg4.png 15.12.2010 - prawo jazdy zdane ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1940 |
Rozeznanie
|
zrob test i bedziesz wiedziec
![]() |
#1941 |
Zadomowienie
|
No nic innego mi nie pozstaje tylko zrobic test. Bo jesli wyjdzie negatywny to znowu bedzie problem dlaczego miesiaczka nie wystąpiła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1942 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nadal nie mam okresu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1943 |
Zadomowienie
|
Nie mogę znaleźć tego posta, ale któraś pisała kiedyś, że preejakulat nie zawiera plemników. Tymczasem wyczytałam dziś na rossnecie, że może
![]() ![]() W artykule Chałupnicza antykoncepcja o tym pisze. Jak to w końcu jest ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1944 |
Zadomowienie
|
Ano tak to w końcu jest, że preejakulat może zawierać plemniki zdolne do zapłodnienia.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1945 |
Rozeznanie
|
akurat co to tego, to zdania sa podzielone. Zrob jeszcze jeden test a jak nie to zglos sie do gina
![]() |
#1946 |
Zadomowienie
|
A testy po jakim czasie pokażą wczesną ciążę??
I jak mozecie to opiszcie wasze pierwsze objawy ciąży?? Po czym stwierdzilyscie ze to ciąża oprocz testu oczywiscie i lekarza?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1947 |
Zakorzenienie
|
Test płytkowy (sikany) należy zrobic 14 dni po stusunku, a test z krwi 10 dni po stosunku
![]() |
#1948 |
Przyczajenie
|
No i stało się... 19 stycznia przyjęłam pierwszą tabletke marvelonu 21. stycznia powinnam wziąc kolejna ok 9 rano, niesttey zapomniałam a doszło do stosuku. zapomniana przyjełam dopiero 22 o 5 rano więc przerwa wyniosła wiecej niz 12 godzin kolejna wziełam 22 stycznia o 21 od tamtej pory biorę regularnie... tab. biorę juz 3 lata nigdy nie miałam tego rodzaju obaw. strach ogarnął mnie bo zastanawiam się jak duże prawdopodobienstwo moze wyjsc z tego stosunku w dzien zapomnianej tab. mam srodek cyklu od soboty, od soboty bóle w podbrzuszu których wczesniej nie miałam.... to bóle takie jak na @ do tego sam srodek pokrywa się z 6 dobą od stosunku, moze to byc oznaką zagniezdzenia?? test wychodzi negat. ale oczywiscie pewnie powiecie ze na niego jeszcze za wczesnie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1949 |
Zakorzenienie
|
Po trzech latach brania tabsów jest bardzo małe prawdopodobieństwo, że nagle hop siup i będziesz w ciąży po jednej spóźnionej tabletce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1950 |
Przyczajenie
|
mam nadzieję... bo @ dopiero 12-13 luty a ja umieram ze strachu... te bóle wpodbrzuszu doprowadzaja mnie do szewskiej pasji
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.