Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 13:56   #1981
Neciak89
Zakorzenienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez mandusia16 Pokaż wiadomość
Kompleksowa całomiesięczna prywatna opieka medyczna w cenie jednej wizyty!
Ponad 1000 placówek w całym kraju, szybkie przyjęcie, wykwalifikowany
personel. Dowiedz się więcej:
http://opiekamedyczna24.pl
O takiej reklamy to jeszcze nie widzialam. WSZYSTKIE wiadomosci są takie same.

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:28   #1982
duplo
Rozeznanie

Czy badanie na beta HCG może nie być obiektywne? Tzn. byłam już na jednym i wyszło, że nie jestem w ciąży. Okresy nie mam już 3 miesiące, ginekolog kazała mi zrobić to samo badanie ponownie ale czy jest sens? Wydawało mi się, że to badanie daje 100% pewności, niezależnie od ,,zaawansowania'' ciąży...
duplo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 16:36   #1983
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

duplo badanie z krwi jest wiarygodne na 99%. Nie masz już okresu przez 3 miesiące, tak? Lekarz nie zalecił Ci innych badań poza betą? To na pewno nie jest ciąża, bo w 3 miesiącu wynik bety byłby bardzo wysoki.
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:06   #1984
Nataleczka16
Raczkowanie

PPrawdopodobnie mam schizy i nie jest to spowodowane głupotą tylko tym, ze to moj pierwszy raz. Niestety nie jestem zadowolona z tego co zrobiłam, gdyz za bardzo poniosły nas emocje. Nie ejstem w 100 % pewna, ze prezerwatywa niepękła , ale napewno się nie zsuneła. Mój chłopak powiedział, ze panuje nad tym i ze prawdopodobnie wyszedl w odpowiednim momencie, ale przeciez własnie od tego są prezerwatywy, że zatrzymują wytrysk i plemniiki. Jezeli przypuśćmy chłopak spuścił się we mnie, a po wyjęciu nie bylo widac pęknięcia, ani nie poczuł tego to jest w ogole szansa, ze rprezerwatywa pękła? Po czym można poznać ze prezerwatywa pękła i wytrysk dostał się do mnie?
Nataleczka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 17:17   #1985
hejYou
Zakorzenienie

Czuje się jak prezerwatywa pęka , a jeżeli by nie poczuł to na pewno by zobaczył po wyjęciu członka .
Stary 2010-02-05, 18:04   #1986
asavaki
Raczkowanie

DZiewczyny mam pytanie. Biore tabletki antykoncepcyjne od miesiaca. czy jezeli bylabym w ciazy to okres w przerwie 7 dni bylby czy poprostu by zanikl ?
A i co do regularnego brania tabletek tak nei na temat. Regularne zazywanie ich co macie na mysli - brania co do ninuty punktualnie zy tez np 2 trzy minuty przed lub po czasie ? - troche glupie pytanie ale ciekawi mnie to
asavaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 18:47   #1987
Martinixxx
Zadomowienie

Kochanie zajrzyj do pudełeczka, wyciągnij ulotkę i dokładnie przeczytaj.Znajdziesz tam odpowiedzi na twoje pytania...

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 19:02   #1988
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Hmmm...
Czytanie ulotki jest bardzo bolesne

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:26   #1989
asavaki
Raczkowanie

nie nie jest bolesne. poprostu pytam.
a ty jezeli nie znasz odpowiedzi na moje pytanie poprostunie pisz. problemu nie widze.
Stary 2010-02-05, 19:40   #1990
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Odpowiedzi znam, bo wyczytałam na ulotce.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 19:41   #1991
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asavaki Pokaż wiadomość
DZiewczyny mam pytanie. Biore tabletki antykoncepcyjne od miesiaca. czy jezeli bylabym w ciazy to okres w przerwie 7 dni bylby czy poprostu by zanikl ?
A i co do regularnego brania tabletek tak nei na temat. Regularne zazywanie ich co macie na mysli - brania co do ninuty punktualnie zy tez np 2 trzy minuty przed lub po czasie ? - troche glupie pytanie ale ciekawi mnie to

Miluty nie mają znaczenia w braniu tabletek , antykoncepcja jest zachowana do 12 h

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-05, 19:49   #1992
duplo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb Pokaż wiadomość
duplo badanie z krwi jest wiarygodne na 99%. Nie masz już okresu przez 3 miesiące, tak? Lekarz nie zalecił Ci innych badań poza betą? To na pewno nie jest ciąża, bo w 3 miesiącu wynik bety byłby bardzo wysoki.
Test robiłam pod koniec grudnia, czyli niecaly miesiąc po tym jak powinnam dostać okres- na poczatku miesiąca, którego oczywiście nie dostałam teraz mija 3 miesiąc odkąd nie mam okresu. Byłam dzisiaj u gin i kazała mi zrobić ponownie ten test + usg dopochwowe w celu ustalenia grubości ścianki. Zastanawiam się czy jest sens robienia ponownego testu krwi na beta HCG. Dodam, że od pół roku biorę tabletki, które w skutkach ubocznych mają zaznaczone, że mogą rozregulować cykl. A on ustał dokładnie wtedy jak przestałam brać tabletki anty.
Stary 2010-02-05, 21:19   #1993
elane
Rozeznanie

na 100% nie jestes w ciazy, wiec wg mnie bezsesowne jest robienie testu na bete. Ale skoro lekarz kazal...

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 21:52   #1994
duplo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elane Pokaż wiadomość
na 100% nie jestes w ciazy, wiec wg mnie bezsesowne jest robienie testu na bete. Ale skoro lekarz kazal...
To mnie właśnie zastanawia..a nie chce niepotrzebnie znowu wydawać pieniędzy... Udało mi się na szczęście umówić na jutro do innego ginekologa, może on rozpatrzy moją sprawę inaczej. Dziękuję za odpowiedzi.
Stary 2010-02-05, 22:15   #1995
Nataleczka16
Raczkowanie

Dziekuję. Tez tak własnie mi się wydawało, a uważam ze powiedział by mi poneiwaz ufam mu i wiem że nie chciałby nas wopakować w tarapaty. Niestety jeszcze 3 dni temu nie byłm tego taka pewna i dla pewności zażyłam tabletkę "po" po 44 godzinach od stosunku. Ginekolog powiedział ze na 100% pomoze ponieważ do 72 godzin jeszcze daleko a te tablei własnie do tylu działają. Nawet jezeli przypuścmy ze się spuścił to czy po zażyciu tej tabletki po 44 godzinach jest pewność ze nie zajdę w ciąze?
Nataleczka16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 22:20   #1996
ojejka89
Zadomowienie

tabletka po nie zawsze jest skuteczna, nawet jesli sie zmiescic w 72h.
ale Ty nie mialas absolutnie zadnych powodow zeby ja brac.
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:58   #1997
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez duplo Pokaż wiadomość
To mnie właśnie zastanawia..a nie chce niepotrzebnie znowu wydawać pieniędzy... Udało mi się na szczęście umówić na jutro do innego ginekologa, może on rozpatrzy moją sprawę inaczej. Dziękuję za odpowiedzi.
W ciąży na pewno nie jesteś. Jeśli badanie ma to potwierdzić bądź wykluczyć, to go nie rób. Bo to bezsens. Ja płaciłam 38zł i jak dla mnie to spora kasa, aby ją w błoto wyrzucić. Pewnie to od źle dobranych tabl., ale pewności nie ma. Dobrze zrobiłaś umawiając się na wizytę z innym lekarzem. Mam nadzieję, że on sprawdzi dokładnie co spowodowało brak miesiączki od tak długiego czasu..
bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 07:42   #1998
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nataleczka16 Pokaż wiadomość
Dziekuję. Tez tak własnie mi się wydawało, a uważam ze powiedział by mi poneiwaz ufam mu i wiem że nie chciałby nas wopakować w tarapaty. Niestety jeszcze 3 dni temu nie byłm tego taka pewna i dla pewności zażyłam tabletkę "po" po 44 godzinach od stosunku. Ginekolog powiedział ze na 100% pomoze ponieważ do 72 godzin jeszcze daleko a te tablei własnie do tylu działają. Nawet jezeli przypuścmy ze się spuścił to czy po zażyciu tej tabletki po 44 godzinach jest pewność ze nie zajdę w ciąze?

Nie powinnaś go brać , to nie są tabletki , które można brać od własnego widzi mi się . Wskazany jest przede wszystkim w sytuacjach wyjątkowych
Stary 2010-02-06, 08:48   #1999
Beata_Batumi
Zadomowienie

Ładne określenia- "spuścił się"....

Lilianka już z nami!
http://www.suwaczki.com/tickers/ijpbjw4zsby4rlk8.png
Beata_Batumi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 08:56   #2000
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Wiecie co, tabletki zaczęłam brać pi razy oko 13 lat temu, Internetu nie było. Ale za to dumna jestem, bo umiałam czytać :d Dało się? Dało. Ulotka w każdym opakowaniu jest, na któej jest WSZYSTKO napisane. Lem jednak miał rację, Internet ogłupia...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 09:11   #2001
hejYou
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16994073]Wiecie co, tabletki zaczęłam brać pi razy oko 13 lat temu, Internetu nie było. Ale za to dumna jestem, bo umiałam czytać :d Dało się? Dało. Ulotka w każdym opakowaniu jest, na któej jest WSZYSTKO napisane. Lem jednak miał rację, Internet ogłupia...[/QUOTE]

No tak bo każdy dochodzi do wniosku , bo co czytać ulotkę jak można napisać na wizażu ..
Stary 2010-02-06, 14:24   #2002
aurelia_m
Przyczajenie

witam! zalogowalam sie tutaj bo licze na wasza pomoc....
zawsze mialam okres nieregularny ,nie raz nawet co 2 mc,2tyg...
1.5 roku temu zaczelam brac yasmin i wszystko bylo ok...
po tych tabletkach zrobilam 2miesieczna przerwe w ktorej nie dostalam okresu, w ciazy nie bylam .. po 2 miesiacach zaczelam stosowac yaz , pani ginekolog powiedzial ze nie mam czekac na okres tylko wziac od razu kiedy je kupie.. ja biore je juz od 4 miesiecy i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam nie czekajac na okres , bo przeciez w ultce jest napisane ze brac pierwszego dnia okresu.. ??
od tych 4 miesiecy stosuje dodatkowo prezerwatywe, wlasnie z obawy czy dobrze postapilam.. tabletki biore o roznych godz 19-21 .. czasem ok 24.. wczoraj tabletke wzialam dopiero o 4 nad ranem po imp.. kochalam sie z chlopakiem i prezerwatywa pekla czy jest mozliwosc ze bede w ciazy ? prosze o pomoc

zapomnialam dodac ze dwa razy z rzedu nie bralam bialych tabl. poniewaz nie chcialam miec okresu .. teraz mam 3 tyg lekkie krwawienie czy to normalne ? czesto mam tez bole bodbrzusza
aurelia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 14:25   #2003
asavaki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość

No tak bo każdy dochodzi do wniosku , bo co czytać ulotkę jak można napisać na wizażu ..
Czy to jest skierowane do mnie. To po jaka cholere jest ta strona jezeli macie pretensje ze pytam. wkrza was to to nie piszcie problemu nie widze. a poza tym przeczytalam ulotke i nie ma zamieszczonych niektorych informacji o ktore ja pytalam .

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 15:15   #2004
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aurelia_m Pokaż wiadomość
witam! zalogowalam sie tutaj bo licze na wasza pomoc....
zawsze mialam okres nieregularny ,nie raz nawet co 2 mc,2tyg...
1.5 roku temu zaczelam brac yasmin i wszystko bylo ok...
po tych tabletkach zrobilam 2miesieczna przerwe w ktorej nie dostalam okresu, w ciazy nie bylam .. po 2 miesiacach zaczelam stosowac yaz , pani ginekolog powiedzial ze nie mam czekac na okres tylko wziac od razu kiedy je kupie.. ja biore je juz od 4 miesiecy i sie zastanawiam czy dobrze zrobilam nie czekajac na okres , bo przeciez w ultce jest napisane ze brac pierwszego dnia okresu.. ??
od tych 4 miesiecy stosuje dodatkowo prezerwatywe, wlasnie z obawy czy dobrze postapilam.. tabletki biore o roznych godz 19-21 .. czasem ok 24.. wczoraj tabletke wzialam dopiero o 4 nad ranem po imp.. kochalam sie z chlopakiem i prezerwatywa pekla czy jest mozliwosc ze bede w ciazy ? prosze o pomoc

zapomnialam dodac ze dwa razy z rzedu nie bralam bialych tabl. poniewaz nie chcialam miec okresu .. teraz mam 3 tyg lekkie krwawienie czy to normalne ? czesto mam tez bole bodbrzusza
Po co trujesz się tabletkami skoro używacie przez 4 miesiące prezerwatywy . Wydaje mi się , że w ciąży nie jesteś . Dlaczego nie bierzesz tabletek o jednakowej porze ? Rozumiem raz można zapomnieć, ale nie możesz traktować tabletek anty jak witaminy , że bierzesz kiedy chcesz . Antykoncepcja jest zachowana do 12h tzn, że jeżeli zawsze brałaś tabletki o 19 i zapomniałaś wziąść o 19 to do 12h możesz wziąść tabletkę i nie będziesz musiała sie zabezpieczać przez 7 kolejnych dni bo antykoncepcja jest zachowana . Poza tym PRZECZYTAJ ULOTKĘ , tam masz wszystko napisane .

Cytat:
Napisane przez asavaki Pokaż wiadomość
Czy to jest skierowane do mnie. To po jaka cholere jest ta strona jezeli macie pretensje ze pytam. wkrza was to to nie piszcie problemu nie widze. a poza tym przeczytalam ulotke i nie ma zamieszczonych niektorych informacji o ktore ja pytalam .

Ogólnie do wszystkich . Gdybyś dokładnie przejrzała ulotkę to byś znała na nie odpowiedzi i nie mów, że nie jest tam napisane jak jest
Stary 2010-02-06, 15:40   #2005
aurelia_m
Przyczajenie

biore teraz to i to poniewaz bardzo boje sie ciazy, moja siostra urodzila w mlodym wieku i jak juz wspomnialam nie wiem czy tabletki dobrze chronia przed ciazą . na ulotce pisze ze brac pierwszego dnia okresu , a pani gin kazala mi wziac od razu jak kupie nie czekajac na okres , miala racje ?
Stary 2010-02-06, 16:14   #2006
asavaki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
Po co trujesz się tabletkami skoro używacie przez 4 miesiące prezerwatywy . Wydaje mi się , że w ciąży nie jesteś . Dlaczego nie bierzesz tabletek o jednakowej porze ? Rozumiem raz można zapomnieć, ale nie możesz traktować tabletek anty jak witaminy , że bierzesz kiedy chcesz . Antykoncepcja jest zachowana do 12h tzn, że jeżeli zawsze brałaś tabletki o 19 i zapomniałaś wziąść o 19 to do 12h możesz wziąść tabletkę i nie będziesz musiała sie zabezpieczać przez 7 kolejnych dni bo antykoncepcja jest zachowana . Poza tym PRZECZYTAJ ULOTKĘ , tam masz wszystko napisane .

Ogólnie do wszystkich . Gdybyś dokładnie przejrzała ulotkę to byś znała na nie odpowiedzi i nie mów, że nie jest tam napisane jak jest
Hym.. tyle razy patrzalam w ulotke i nie ma tam odpowiedzi na to iz, gdy pokazuje sie w przeciagu 7 dni okres mozliwa jest ciaza. dlatego pytam jej sprawia ci to bol. przeciez niczego nikogo nie pozbawiam tym ze zadam pytanie . I czytalam ulotke przed zazywaniem tabletek, oraz w trakcie ich brania.
Stary 2010-02-06, 16:24   #2007
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
biore teraz to i to poniewaz bardzo boje sie ciazy, moja siostra urodzila w mlodym wieku i jak juz wspomnialam nie wiem czy tabletki dobrze chronia przed ciazą . na ulotce pisze ze brac pierwszego dnia okresu , a pani gin kazala mi wziac od razu jak kupie nie czekajac na okres , miala racje ?
Nie miała. Dostosuj sie do ulotki tzn. pierwsza tabletka w pierwszy dzien okresu.

I radziłabym zmiane lekarza skoro daje takie bzdurne rady...

edit: nie zauważyłam poprzedniego postu.

Po co Ci prezerwatywy i tabletki? Przez 4 miesiace juz dawno jestes zabezpieczona.
Bierz tabletki o stałej porze, tak jest najbezpieczniej tzn. w sensie aby zadnej nie zapomniec czy nie pominac.
Ustaw sobie przypomnienie w tel. jak zapominasz. To nie sa cukierki zeby je brac jak sie chce i kiedy chce.
Nie znam sie na Yaz ale 3 tygodnie plamienia to normalne nie jest.

Idz do lekarza i zrezygnujcie z prezerwatyw, bo sa niepotrzebne.

Edytowane przez Asienka187
Czas edycji: 2010-02-06 o 16:29
Asienka187 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 17:03   #2008
aurelia_m
Przyczajenie

czyli przez te 4 miesiace tabletki dzialaly mimo tego iz nie wzielam je tak jak pisze w ulotce?
Stary 2010-02-06, 17:21   #2009
Asienka187
Zakorzenienie

Cytat:
czyli przez te 4 miesiace tabletki dzialaly mimo tego iz nie wzielam je tak jak pisze w ulotce?
W ulotce jest wyraźnie napisane, że jeśli wezmiesz w pierwszy dzien cyklu jestes od razu zabezpieczona, jesli wezmiesz w jakikolwiek inny dzien musisz dodatkowo zabezpieczać sie przez 7 dni.
Stary 2010-02-06, 19:06   #2010
Black Rainbow
Zadomowienie

Cytat:
Nie obraź się, ale normalnie ręce mi opadły jak to przeczytałam. 4 miesiące bierzesz pigułki, czyli miałaś 4 ulotki i żadnej nie przeczytałaś dokładnie? A może nie było w nich informacji od kiedy antykoncepcja zaczyna działać? No i najważniejsze pytanie, myślałaś, że kiedy zaczną Cię chronić, po roku?

Autentycznie, jak czytam takie posty, to coraz bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że ginekolog powinien robić testy ze znajomości ulotki oraz podstaw ich brania. Chyba napiszę jakąś petycję lub wniosek.

Edytowane przez Black Rainbow
Czas edycji: 2010-02-06 o 19:08
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości