|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2191 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Dziewczyny chcialabym zasiegnac rady u was zanim pojde do lekarza;d
mam nale watpliwosci. biore tabletki anty. zaczelam w styczniu. W grudniu mialam normalny okres lecz spoznial mi sie dwa tygodnie. przez caly grudzien uprawialam z chlopakiem peeting (wczesniej kochalismy sie z moim chlopakiem, to byl listopad gumka nie pekla ani nic z tych rzeczy) w styczniu zas dostalam dziwne plamienia brunetno czerwone, wiec wzielam tabletke piersza anty. po 21 dniach w przerwie 7 dniowej po 5 dniach dostalam okres trwal on 5 dni byl normalny. Teraz pytanie 1. czy mozliwa jest ciaza? 2. czy gdy bierze sie tabletki anty to dostaje sie normalnie okres w przerwie 7 dniowej czy tez go nie ma jezeli jest sie w ciaza. ps. a i dodam ze pod koniec stycznia robialm dwa razy test ciazaowy i wyszedl negatywny. \prosze o odp dziekuje bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
trudno powiedzieć ,zapominanie tylu pigulek i to 24 h moze miec rózne skutki. ja bralabym do końca opakowanie a w komórce ustawialbym sygnal przypominajacy o pigulkach . jakby nie bylo antykoncepcja jest dla odpowiedzialnych. ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
a skad mialaby byc ta ciąża ? Cytat:
Jesli nie pojawi sie nalezy zrobic test ciazowy ,na to nie ma reguł,moze sie nie pojawic a jednoczesnie moze nie byc ciązy. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2193 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2194 |
Przyczajenie
|
witam, mam problem, zawsze zabezpieczam się z chłopakiem, wszystko zawsze było okej, miałam dwa okresy, robiłam cztery testy ciążowe i wszystkie były negatywne, a jednak mam powiększone i twardsze piersi a w żadnym wypadku nie jestem przed miesiączką . jutro robię sobie z rana kolejny test, ale jestem tak przerażona że potrzebuję kogoś kto mnie pocieszy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2195 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
a może wyjechałaś gdzieś np za granice, była zmiana klimatu.. czasami przez to również może opóźnić się okres, a co z ginekologiem? planujesz wizytę? ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Cytat:
dziewczyno nie popadaj w paranoje, bo jeszcze nerwicy sie nabawisz.. zabezpieczacie się, miałaś normalnie okres, zrobiłaś AŻ 4 testy które wyszły negatywnie i chcesz robić kolejny? Nawet tego nie rób, szkoda kasy na kolejny test ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba nie jesteś wystarczająco dojrzała do sexu . Czy nie warto poczekać jeszcze troche czasu i uprawiać spokojny sex ? niż martwić się nie mając ŻADNYCH powodów.
![]() |
#2197 |
Rozeznanie
|
dokladnie... az przykro sie czyta posty dziewczyn, ktore po kazdym stsunku leca po kila testow. nie jest na tyle dorosla, aby kochac sie z facetem i tyle.
![]() |
#2198 |
Rozeznanie
|
ja po tygodniu opoznienia dostalam @
![]() dziekuje wszystkim dziewczyna ktore mi odp a szczegolnie tym ktore mi odradzily escapelle ![]() ![]() ![]() michalska91 nie panikuj i oszczedz sobie stresu czekajac na wynik kolejnego testu ktory, dam sobie glowe uciac i tak by wyszedl negatywny ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2199 |
Rozeznanie
|
no i super
![]() ![]()
![]() |
#2200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
NO i wszystko jasne ![]()
http://28dni.pl NPR -sposób na życie - wątek na "wizażu" Nowe technologie wspomagające NPR Edytowane przez w_isienka Czas edycji: 2010-02-22 o 16:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2201 |
Raczkowanie
|
Bardzo proszę o szybką odp.
W dzień pieszczot z moim TŻ zapomniałam tabletki. Była to 8 tabletka z blistra czyli drugi tydzien teoretycznie najbezpieczniejszy. Zażyłam zapomniana tabletke po ok 16 godzinach, a potem już regularnie brałam. Nie doszło do wytrysku, nie było członka w pochwie tylko zabawy oralne. Jednak pewna ilość preejakulatu mogła dostać się na wargi sromowe. Czy to możliwe, bym była w ciąży? Odczuwam dziwne objawy... Do zdarzenia doszło jakiś miesiąc temu... ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- czy wypowie się ktoś na mój temat? Dodam, że krwawienie z odstawienia dostałam normalnie. Szukam potwierdzenia, ponieważ ostatnio bolą mnie piersi (lewa mocniej od prawej. prawa boli tylko w jednym miejscu po zewnętrznej stronie, prawa natomiast boli naokoło sutka) i co jakiś czas dopadają mnie mdłości oraz zawroty głowy... Bardzo się martwię, ponieważ na ciążę nie jestem gotowa... |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2202 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
nie wydaję mi się, że jesteś w ciąży, jeśli do zdarzenia doszło jakiś miesiąc temu to przecież możesz wykonać test ciążowy i po problemie albo z problemem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2203 |
Raczkowanie
|
No tak. Jednak wolę najpierw was zapytać czy sądzicie, że w ogóle w takim przypadku ciąża może wystąpić. Jutro pójdę po test. Ale strasznie się boję wyniku...
Sądzicie, że mam powody? Mógłby ktoś jeszcze się wypowiedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
#2204 |
Wtajemniczenie
|
Mysle, ze prawdopodobienstwo jest male. Mozesz zrobic test, ale najprawdopodobniej bedzie negatywny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2205 |
Raczkowanie
|
Myślę, że nie masz powodu do niepokoju, zażyłaś tabletkę przed upłynięciem 24 h więc raczej byłaś zabezpieczona, ale jeśli masz się stresować, najlepiej zrób sobie test - stresujące, ale nie będziesz miała wątpliwości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2206 |
Raczkowanie
|
MotywBuntu ciaza mialaby sie wziasc z tad ze w grudniu uprawialam z chlopakiem peeting ale pod koniec miesiaca bylam u gin i nic jakby nie zauwazyla moze byloby za wczesnie lecz raczej uwazalismy a poza tym pod koniec stycznia robilam dwa testy ciazowe i wyszly negatywnie. Mam dziwne obawy. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2207 |
Raczkowanie
|
Też sądzę, ze to raczej znikome... Szczególnie, że pojawiło się krwawienie z odstawienia. Całkiem normalne
![]() Po prostu te piersi tak bardzo bolą (mdłości mogą być od stresu, więc nie chce się nimi za bardzo sugerować...) |
![]() ![]() |
![]() |
#2208 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny biore cilest juz od dość dawna, w czwartek zapomniałam jednak tabletki (byla to 5 tab - czyli 1 tydzien) zorientowłlam sie następnego dnia i wziełam ją o 18 jak tylko sobie przypomniałam ( normalnie biorę 0 20) przeczytałam ulotkę by się upewnić i wziełam tą zapomnianą i o 20 ta piatkową i dalej normalnie. Na ulotce cilestu nie ma nic o dodatkowym zabezpieczeniu w tym wypadku pominiecia tabletki, jednak na uniwersalnej jest, że powinno się stosować zabezpiecznie inne przez 7 dni.. Jeśli dziś doszło do stosunku, niezakończonego jednak we mnie ( przepraszam za to sformułowanie, ale nie wiem jak inaczej napisać) to jest możliwość ciaży? Czytałam, że jeśli doszło do stosunku w tyg poprzedzającym pominięcie to tak. Czy któraś z Was może mi odpowiedzieć
![]()
![]() |
#2209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2210 |
Raczkowanie
|
staram się być spokojna i czekać na okres, ale od kilku dni zauważyłam u siebie biały, gęsty śluz, a z tego co wiem występuje on nie tylko przed miesiączką, ale też wtedy, gdy kobieta jest w ciąży...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2211 |
Rozeznanie
|
Biały gęsty śluz to upławy... może to też świadczyć o infekcji.
#2212 |
Raczkowanie
|
Fakt, trochę mnie też tam swędzi...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2213 |
Rozeznanie
|
To też bardziej objaw infekcji niż ciąży
![]() dużo pij soku z żurawin lub inne moczopędne soki/herbatki... sok z żurawin polecał mi mój gin ![]()
#2214 |
Raczkowanie
|
No... Zrobiłam dzisiaj test... niestety nie z porannego moczu, ale od ostatniego oddania moczu do tego z testu minęło ponad 7 godzin... Skoro stosunek był miesiąc temu to moge go uznać za wiarygodny?
Wyszedł jak najbardziej negatywny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2215 |
Rozeznanie
|
tak, juz jest wiarygodny
![]() |
#2216 |
Raczkowanie
|
Hej,
Otóż ok. 2 tygodni temu powinnam dostać okres, który do tej pory miałam w sumie dość regularny jednak go nie dostałam a jakieś 3 tyg temu kochałam się z chłopakiem i po wszystkim okazało się, że prezerwatywa została we mnie, ale na szczęście była tal płytko, że bez problemu mogłam sama się jej pozbyć i dzisiaj popołudniu zrobiłam test i wyniki wyszedł negatywnie wiec nie muszę wg Was go powtarzać i braku miesiaczki powinnam dopatrywac sie w czyms innym a nie w cazy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2217 |
Przyczajenie
|
Zacznę od tego, że mam 23 lata i bardzo nieregularne miesiączki (czasem co 28, czasem co 33 dni...a raz nawet zdarzylo sie, iż czekalam 45 dni...)
Około półtora miesiąca temu uprawiałam z chłopakiem petting. Bardzo uważaliśmy i na 99,9% moge wykluczyć ciążę. Było to przed owulacją, bo później w dniach przypadających na owulacje czułam ból jajników oraz miałam kilkudniowe brunatne plamienie (dodam, iż co miesiąc wyraźnie czuję dotkliwy ból któregoś z jajników podczas owulacji). Po kilku dniach to plamienie zniknęło i po 33 dniowym cyklu dostałam okres (podobny intensywnością do pozostałych). To plamienie w połowie cyklu przypisywałam owulacji... Od tamtej miesiączki dziś mija 36 dzień cyklu, a okresu nie ma. Są tylko od jakiś trzech dni brunatne, bladobrązowe upławy (ale bardzo niewielka ilość) połączone ze śluzem. Jest tego niewiele, ale jednak... Dodam, iż w tym cyklu nie odczuwalam żadnego bólu brzucha związanego z owulacją, co bardzo mnie zdziwiło, gdyż tak jak napisałam - co miesiąc byl to silny ból jajnika, ktory byl jasnym sygnalem owulacji. I teraz zastanawia mnie ta obecna wydzielina... czym ona może być? Czy moglo byc tak, ze w tym cyklu nie mialam owulacji i stad ta wydzielina? A może zwiastuje ona miesiączkę ? (choć to juz 36 dzień...) Ciążę raczej wykluczyłam.. tym bardziej, że po zbliżeniu przyszedł normalny okres (mimo, iz poprzedzony plamieniem w dniach owulacji)... Prosze o jakąs opinię co o tym sądzić, bo troszkę sie martwię Tylko nie piszcie, zebym poszla do ginekologa, bo to juz wiem, jestem umowiona za trzy tygodnie, Prosze o jakies opinie co sadzicie na ten temat! |
![]() ![]() |
![]() |
#2218 |
Zakorzenienie
|
Okres spoznil mi sie 5 dni, wczoraj zrobilam dwa testy - jeden wyszedl pozytywnie )slaba kreska ,ale widoczna), zeby sie upewnic czy na pewno zorbilam wszystko dobrze- zrobilam drugi test i po chwili rowniez byly 2 kreski (ta ciazowa byla mniej widoczna niz w 1 tescie,ale moze ma to zwiazek z tym,ze obydwa nie byly robione z 1 moczu)
A dzisiaj dostalam jakiegos plamienia. Czym predzej musze leciec do lekarza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2219 |
Zakorzenienie
|
hej mam wazne pytanko. czy jezeli skrocilam blister i wzielam 18 tabletek (zamiast 21) to w 7 dniowej przerwie jestem rowniez zabezpieczona? (jesli 8 dnia po przerwie wezme tabletke? czy powinnam obawiac sie ciązy?
#2220 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:23.