Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 74 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-20, 16:48   #2191
asavaki
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Dziewczyny chcialabym zasiegnac rady u was zanim pojde do lekarza;d
mam nale watpliwosci. biore tabletki anty. zaczelam w styczniu. W grudniu mialam normalny okres lecz spoznial mi sie dwa tygodnie. przez caly grudzien uprawialam z chlopakiem peeting (wczesniej kochalismy sie z moim chlopakiem, to byl listopad gumka nie pekla ani nic z tych rzeczy) w styczniu zas dostalam dziwne plamienia brunetno czerwone, wiec wzielam tabletke piersza anty.
po 21 dniach w przerwie 7 dniowej po 5 dniach dostalam okres trwal on 5 dni byl normalny.
Teraz pytanie 1. czy mozliwa jest ciaza?
2. czy gdy bierze sie tabletki anty to dostaje sie normalnie okres w przerwie 7 dniowej czy tez go nie ma jezeli jest sie w ciaza.
ps. a i dodam ze pod koniec stycznia robialm dwa razy test ciazaowy i wyszedl negatywny.
\prosze o odp dziekuje bardzo
asavaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 18:14   #2192
paula78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EmIsIa20050526 Pokaż wiadomość
Chciałabym się dowiedzieć jakie jest prawdopodobieństwo ciąży jeżeli: dnia 8.02.br zaczęłam opakowanie tabletek anty dnia 10.02 zapomniałam zażyć tabletki zorientowałam się dopiero następnego dnia(po24h) i wzięłam ją razem z właściwą z dnia 11.02 później sytuacja się powtórzyła 14.02 tabletka przyjęta po 24h 15.02 przed rozpoczęciem opakowania doszło do stosunku, w czasie jego zażywania w nocy z 12.02 na 13.02 i 13.02 na 14.02 też był stosunek. Chciałam wiedzieć jak duże jest prawdopodobieństwo, wiem że przez pierwszych 7 dni powinno dodatkowo sie zabezpieczać i tak dalej. Test robiłam nic mi nie wykazał ale to jeszcze za wcześnie opakowanie kończe w dniu 1.03 wiec dopiero wtedy okres mam dostać, nie wiem czy zaprzestać brać tabletki, czy nie. Boje się że może to zaszkodzić dziecku jeżeli ono jest

trudno powiedzieć ,zapominanie tylu pigulek i to 24 h moze miec rózne skutki.

ja bralabym do końca opakowanie a w komórce ustawialbym sygnal przypominajacy o pigulkach .
jakby nie bylo antykoncepcja jest dla odpowiedzialnych.

---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez asavaki Pokaż wiadomość
po 21 dniach w przerwie 7 dniowej po 5 dniach dostalam okres trwal on 5 dni byl normalny.
Teraz pytanie 1. czy mozliwa jest ciaza?

a skad mialaby byc ta ciąża ?

Cytat:
Napisane przez asavaki Pokaż wiadomość
2. czy gdy bierze sie tabletki anty to dostaje sie normalnie okres w przerwie 7 dniowej czy tez go nie ma jezeli jest sie w ciaza.
w tej przerwie okres moze sie pojawic kazdego dnia i 1 i 7 ,moze miec rozną intensywnosc.
Jesli nie pojawi sie nalezy zrobic test ciazowy ,na to nie ma reguł,moze sie nie pojawic a jednoczesnie moze nie byc ciązy.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 20:47   #2193
Funiak
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MotywBuntu Pokaż wiadomość
a czy masz regularny okres? wydaję mi się że stres dał we znaki.. poczekaj jeszcze do tych 2 tygodni i wykonaj test.. tylko on zapewni Ci czy jesteś w ciąży czy też nie, jednak dieta, zmiana stylu życia być może zmiana nawyków żywieniowych mogła wpłynąć na okres, na dzień dzisiejszy głowa do góry, myśl pozytywnie i nie stresuj się!
no wlasnie miesiaczkuje juz od 7 lat i zawsze mialam wachania o te kilka dni ale od pazdziernika bylo to rowno 28 dni ale z drugiej strony jakos w wakacje dostalam az tydzien wczesniej od tego spodziewanego terminu wiec..

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:30   #2194
michalska91
Przyczajenie

witam, mam problem, zawsze zabezpieczam się z chłopakiem, wszystko zawsze było okej, miałam dwa okresy, robiłam cztery testy ciążowe i wszystkie były negatywne, a jednak mam powiększone i twardsze piersi a w żadnym wypadku nie jestem przed miesiączką . jutro robię sobie z rana kolejny test, ale jestem tak przerażona że potrzebuję kogoś kto mnie pocieszy.
michalska91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-20, 22:53   #2195
MotywBuntu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Funiak Pokaż wiadomość
no wlasnie miesiaczkuje juz od 7 lat i zawsze mialam wachania o te kilka dni ale od pazdziernika bylo to rowno 28 dni ale z drugiej strony jakos w wakacje dostalam az tydzien wczesniej od tego spodziewanego terminu wiec..

a może wyjechałaś gdzieś np za granice, była zmiana klimatu.. czasami przez to również może opóźnić się okres, a co z ginekologiem? planujesz wizytę?

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
Napisane przez michalska91 Pokaż wiadomość
witam, mam problem, zawsze zabezpieczam się z chłopakiem, wszystko zawsze było okej, miałam dwa okresy, robiłam cztery testy ciążowe i wszystkie były negatywne, a jednak mam powiększone i twardsze piersi a w żadnym wypadku nie jestem przed miesiączką . jutro robię sobie z rana kolejny test, ale jestem tak przerażona że potrzebuję kogoś kto mnie pocieszy.

dziewczyno nie popadaj w paranoje, bo jeszcze nerwicy sie nabawisz.. zabezpieczacie się, miałaś normalnie okres, zrobiłaś AŻ 4 testy które wyszły negatywnie i chcesz robić kolejny? Nawet tego nie rób, szkoda kasy na kolejny test a jeśli jesteś przerażona to proponuje meliskę
MotywBuntu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 07:48   #2196
hejYou
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez michalska91 Pokaż wiadomość

Chyba nie jesteś wystarczająco dojrzała do sexu . Czy nie warto poczekać jeszcze troche czasu i uprawiać spokojny sex ? niż martwić się nie mając ŻADNYCH powodów.
Stary 2010-02-21, 08:08   #2197
elane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez hejYou Pokaż wiadomość
Chyba nie jesteś wystarczająco dojrzała do sexu . Czy nie warto poczekać jeszcze troche czasu i uprawiać spokojny sex ? niż martwić się nie mając ŻADNYCH powodów.
dokladnie... az przykro sie czyta posty dziewczyn, ktore po kazdym stsunku leca po kila testow. nie jest na tyle dorosla, aby kochac sie z facetem i tyle.

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
elane jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 08:33   #2198
Funiak
Rozeznanie

ja po tygodniu opoznienia dostalam @
dziekuje wszystkim dziewczyna ktore mi odp a szczegolnie tym ktore mi odradzily escapelle mimo ze moj problem zostal rozwiazany to i tak bede zagladac do tego watku bo ciekawych rzeczy czasami mozna sie dowiedziec

michalska91 nie panikuj i oszczedz sobie stresu czekajac na wynik kolejnego testu ktory, dam sobie glowe uciac i tak by wyszedl negatywny bylo by to zaprzeczeniem wszystkich praw natury gdybys byla w ciazy w zamian polecam wyzyte doszkalajaca u ginekologa i moze jakas lekture o ciele kobiety (niekoniecznie taka co znajduje sie w pismach dla nastolatek )

50-49-48-47-46,5()-46-45 kg
Funiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 13:30   #2199
elane
Rozeznanie

no i super

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-02-21, 14:52   #2200
w_isienka
Zadomowienie

Cytat:
ja po tygodniu opoznienia dostalam @
dziekuje wszystkim dziewczyna ktore mi odp a szczegolnie tym ktore mi odradzily escapelle

NO i wszystko jasne

Edytowane przez w_isienka
Czas edycji: 2010-02-22 o 16:09
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:26   #2201
AmyL
Raczkowanie

Bardzo proszę o szybką odp.
W dzień pieszczot z moim TŻ zapomniałam tabletki. Była to 8 tabletka z blistra czyli drugi tydzien teoretycznie najbezpieczniejszy. Zażyłam zapomniana tabletke po ok 16 godzinach, a potem już regularnie brałam.

Nie doszło do wytrysku, nie było członka w pochwie tylko zabawy oralne. Jednak pewna ilość preejakulatu mogła dostać się na wargi sromowe.

Czy to możliwe, bym była w ciąży?

Odczuwam dziwne objawy...
Do zdarzenia doszło jakiś miesiąc temu...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

czy wypowie się ktoś na mój temat? Dodam, że krwawienie z odstawienia dostałam normalnie.

Szukam potwierdzenia, ponieważ ostatnio bolą mnie piersi (lewa mocniej od prawej. prawa boli tylko w jednym miejscu po zewnętrznej stronie, prawa natomiast boli naokoło sutka) i co jakiś czas dopadają mnie mdłości oraz zawroty głowy...
Bardzo się martwię, ponieważ na ciążę nie jestem gotowa...
AmyL jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-21, 17:35   #2202
MotywBuntu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez AmyL Pokaż wiadomość
Bardzo proszę o szybką odp.
W dzień pieszczot z moim TŻ zapomniałam tabletki. Była to 8 tabletka z blistra czyli drugi tydzien teoretycznie najbezpieczniejszy. Zażyłam zapomniana tabletke po ok 16 godzinach, a potem już regularnie brałam.

Nie doszło do wytrysku, nie było członka w pochwie tylko zabawy oralne. Jednak pewna ilość preejakulatu mogła dostać się na wargi sromowe.

Czy to możliwe, bym była w ciąży?

Odczuwam dziwne objawy...
Do zdarzenia doszło jakiś miesiąc temu...

---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ----------

czy wypowie się ktoś na mój temat? Dodam, że krwawienie z odstawienia dostałam normalnie.

Szukam potwierdzenia, ponieważ ostatnio bolą mnie piersi (lewa mocniej od prawej. prawa boli tylko w jednym miejscu po zewnętrznej stronie, prawa natomiast boli naokoło sutka) i co jakiś czas dopadają mnie mdłości oraz zawroty głowy...
Bardzo się martwię, ponieważ na ciążę nie jestem gotowa...

nie wydaję mi się, że jesteś w ciąży, jeśli do zdarzenia doszło jakiś miesiąc temu to przecież możesz wykonać test ciążowy i po problemie albo z problemem
MotywBuntu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 17:53   #2203
AmyL
Raczkowanie

No tak. Jednak wolę najpierw was zapytać czy sądzicie, że w ogóle w takim przypadku ciąża może wystąpić. Jutro pójdę po test. Ale strasznie się boję wyniku...
Sądzicie, że mam powody? Mógłby ktoś jeszcze się wypowiedzieć?
Stary 2010-02-21, 17:59   #2204
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Mysle, ze prawdopodobienstwo jest male. Mozesz zrobic test, ale najprawdopodobniej bedzie negatywny Ja na Twoim miejscu bym sie nie martwila.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 18:10   #2205
Joslyn
Raczkowanie

Myślę, że nie masz powodu do niepokoju, zażyłaś tabletkę przed upłynięciem 24 h więc raczej byłaś zabezpieczona, ale jeśli masz się stresować, najlepiej zrób sobie test - stresujące, ale nie będziesz miała wątpliwości
Joslyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 18:30   #2206
asavaki
Raczkowanie

MotywBuntu ciaza mialaby sie wziasc z tad ze w grudniu uprawialam z chlopakiem peeting ale pod koniec miesiaca bylam u gin i nic jakby nie zauwazyla moze byloby za wczesnie lecz raczej uwazalismy a poza tym pod koniec stycznia robilam dwa testy ciazowe i wyszly negatywnie. Mam dziwne obawy. Pozdrawiam
asavaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-21, 18:43   #2207
AmyL
Raczkowanie

Też sądzę, ze to raczej znikome... Szczególnie, że pojawiło się krwawienie z odstawienia. Całkiem normalne

Po prostu te piersi tak bardzo bolą (mdłości mogą być od stresu, więc nie chce się nimi za bardzo sugerować...)
Stary 2010-02-21, 19:13   #2208
Sag etwas
Zadomowienie

Dziewczyny biore cilest juz od dość dawna, w czwartek zapomniałam jednak tabletki (byla to 5 tab - czyli 1 tydzien) zorientowłlam sie następnego dnia i wziełam ją o 18 jak tylko sobie przypomniałam ( normalnie biorę 0 20) przeczytałam ulotkę by się upewnić i wziełam tą zapomnianą i o 20 ta piatkową i dalej normalnie. Na ulotce cilestu nie ma nic o dodatkowym zabezpieczeniu w tym wypadku pominiecia tabletki, jednak na uniwersalnej jest, że powinno się stosować zabezpiecznie inne przez 7 dni.. Jeśli dziś doszło do stosunku, niezakończonego jednak we mnie ( przepraszam za to sformułowanie, ale nie wiem jak inaczej napisać) to jest możliwość ciaży? Czytałam, że jeśli doszło do stosunku w tyg poprzedzającym pominięcie to tak. Czy któraś z Was może mi odpowiedzieć
Stary 2010-02-22, 08:05   #2209
elane
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sag etwas Pokaż wiadomość
Dziewczyny biore cilest juz od dość dawna, w czwartek zapomniałam jednak tabletki (byla to 5 tab - czyli 1 tydzien) zorientowłlam sie następnego dnia i wziełam ją o 18 jak tylko sobie przypomniałam ( normalnie biorę 0 20) przeczytałam ulotkę by się upewnić i wziełam tą zapomnianą i o 20 ta piatkową i dalej normalnie. Na ulotce cilestu nie ma nic o dodatkowym zabezpieczeniu w tym wypadku pominiecia tabletki, jednak na uniwersalnej jest, że powinno się stosować zabezpiecznie inne przez 7 dni.. Jeśli dziś doszło do stosunku, niezakończonego jednak we mnie ( przepraszam za to sformułowanie, ale nie wiem jak inaczej napisać) to jest możliwość ciaży? Czytałam, że jeśli doszło do stosunku w tyg poprzedzającym pominięcie to tak. Czy któraś z Was może mi odpowiedzieć
podkreslone, pogrubione - nie bylo ejakulacji w Tobie, nie ma zaplodnienia

Every day I love U more!

Per aspera ad astra

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-22, 17:12   #2210
Joslyn
Raczkowanie

staram się być spokojna i czekać na okres, ale od kilku dni zauważyłam u siebie biały, gęsty śluz, a z tego co wiem występuje on nie tylko przed miesiączką, ale też wtedy, gdy kobieta jest w ciąży...
Stary 2010-02-22, 17:21   #2211
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Joslyn Pokaż wiadomość
staram się być spokojna i czekać na okres, ale od kilku dni zauważyłam u siebie biały, gęsty śluz, a z tego co wiem występuje on nie tylko przed miesiączką, ale też wtedy, gdy kobieta jest w ciąży...
Biały gęsty śluz to upławy... może to też świadczyć o infekcji.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 17:27   #2212
Joslyn
Raczkowanie

Fakt, trochę mnie też tam swędzi...
Stary 2010-02-22, 18:32   #2213
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM

Cytat:
Napisane przez Joslyn Pokaż wiadomość
Fakt, trochę mnie też tam swędzi...
To też bardziej objaw infekcji niż ciąży
dużo pij soku z żurawin lub inne moczopędne soki/herbatki...

sok z żurawin polecał mi mój gin
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 19:45   #2214
AmyL
Raczkowanie

No... Zrobiłam dzisiaj test... niestety nie z porannego moczu, ale od ostatniego oddania moczu do tego z testu minęło ponad 7 godzin... Skoro stosunek był miesiąc temu to moge go uznać za wiarygodny?
Wyszedł jak najbardziej negatywny
Stary 2010-02-22, 19:46   #2215
elane
Rozeznanie

tak, juz jest wiarygodny

Every day I love U more!

Per aspera ad astra
Stary 2010-02-22, 19:58   #2216
klapciaczek
Raczkowanie

Hej,

Otóż ok. 2 tygodni temu powinnam dostać okres, który do tej pory miałam w sumie dość regularny jednak go nie dostałam a jakieś 3 tyg temu kochałam się z chłopakiem i po wszystkim okazało się, że prezerwatywa została we mnie, ale na szczęście była tal płytko, że bez problemu mogłam sama się jej pozbyć i dzisiaj popołudniu zrobiłam test i wyniki wyszedł negatywnie wiec nie muszę wg Was go powtarzać i braku miesiaczki powinnam dopatrywac sie w czyms innym a nie w cazy?
klapciaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-22, 21:39   #2217
ana_bella
Przyczajenie

Zacznę od tego, że mam 23 lata i bardzo nieregularne miesiączki (czasem co 28, czasem co 33 dni...a raz nawet zdarzylo sie, iż czekalam 45 dni...)
Około półtora miesiąca temu uprawiałam z chłopakiem petting. Bardzo uważaliśmy i na 99,9% moge wykluczyć ciążę. Było to przed owulacją, bo później w dniach przypadających na owulacje czułam ból jajników oraz miałam kilkudniowe brunatne plamienie (dodam, iż co miesiąc wyraźnie czuję dotkliwy ból któregoś z jajników podczas owulacji). Po kilku dniach to plamienie zniknęło i po 33 dniowym cyklu dostałam okres (podobny intensywnością do pozostałych). To plamienie w połowie cyklu przypisywałam owulacji... Od tamtej miesiączki dziś mija 36 dzień cyklu, a okresu nie ma. Są tylko od jakiś trzech dni brunatne, bladobrązowe upławy (ale bardzo niewielka ilość) połączone ze śluzem. Jest tego niewiele, ale jednak... Dodam, iż w tym cyklu nie odczuwalam żadnego bólu brzucha związanego z owulacją, co bardzo mnie zdziwiło, gdyż tak jak napisałam - co miesiąc byl to silny ból jajnika, ktory byl jasnym sygnalem owulacji. I teraz zastanawia mnie ta obecna wydzielina... czym ona może być? Czy moglo byc tak, ze w tym cyklu nie mialam owulacji i stad ta wydzielina? A może zwiastuje ona miesiączkę ? (choć to juz 36 dzień...) Ciążę raczej wykluczyłam.. tym bardziej, że po zbliżeniu przyszedł normalny okres (mimo, iz poprzedzony plamieniem w dniach owulacji)... Prosze o jakąs opinię co o tym sądzić, bo troszkę sie martwię Tylko nie piszcie, zebym poszla do ginekologa, bo to juz wiem, jestem umowiona za trzy tygodnie,

Prosze o jakies opinie co sadzicie na ten temat!
ana_bella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 09:46   #2218
irsin
Zakorzenienie

GG do irsin

Okres spoznil mi sie 5 dni, wczoraj zrobilam dwa testy - jeden wyszedl pozytywnie )slaba kreska ,ale widoczna), zeby sie upewnic czy na pewno zorbilam wszystko dobrze- zrobilam drugi test i po chwili rowniez byly 2 kreski (ta ciazowa byla mniej widoczna niz w 1 tescie,ale moze ma to zwiazek z tym,ze obydwa nie byly robione z 1 moczu)

A dzisiaj dostalam jakiegos plamienia.

Czym predzej musze leciec do lekarza
irsin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:33   #2219
kamila2006
Zakorzenienie

hej mam wazne pytanko. czy jezeli skrocilam blister i wzielam 18 tabletek (zamiast 21) to w 7 dniowej przerwie jestem rowniez zabezpieczona? (jesli 8 dnia po przerwie wezme tabletke? czy powinnam obawiac sie ciązy?

Biegam tydz: 2/10
Motywacja 100%

http://s7.suwaczek.com/200804173235.png

kamila2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-23, 19:36   #2220
201701251209
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kamila2006 Pokaż wiadomość
hej mam wazne pytanko. czy jezeli skrocilam blister i wzielam 18 tabletek (zamiast 21) to w 7 dniowej przerwie jestem rowniez zabezpieczona? (jesli 8 dnia po przerwie wezme tabletke? czy powinnam obawiac sie ciązy?
Tak jesteś w przerwie zabezpieczona.
201701251209 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości