Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 91 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-11, 16:02   #2701
konwalijka82
Raczkowanie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez szycha000 Pokaż wiadomość
a to jajniki bola przy ciąży?
Bóle jajników mogą świadczyć zarówno o owulacji, zbliżającej się miesiączce , występują też w czasie ciąży. Każda kobieta ma inaczej. Nie jest to bynajmniej żaden objaw wykluczający lub nie ciąże. Pozostaje test.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 17:14   #2702
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
skorzystałam z internetowego kalkulatora
http://www.poradopedia.pl/oblicz/dni-nieplodne.html

Jeżeli już opierasz sie na takim kalkulatorze (który zreszta jest stricte teoretyczny) to czytaj uważnie co na tej stronie jest napisane.
Cytuję

"Poniższy kalkulator wylicza dni płodne i niepłodne w oparciu o regułę Holta. Pamiętaj, że jest to jedna z najmniej skutecznych metod antykoncepcyjnych!"

Najlepiej kup sobie test ciążowy, po takim czasie powinien być juz wiarygodny.

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-11, 18:42   #2703
agucha24
Raczkowanie

hej wszystkim nie wiem od czego zacząć ale chce mi się płakać jestem jednym wielkim kłębiem nerwów ......................... ..........

Dodane po: 16 minutach:

więc tak jestem wściekła bo wydałam 100zł a w tym nie było USG

po1 zbadała mnie lekarka wziernikiem i rękę całą mi tam wsadziła okropne ale potwierdza ze macica jest powiększona i wszystko wskazuje jej zdaniem ze ciąża jest ale maluśka i jej zdaniem w dobrym miejscu

po2 dostałam skierowanie na usg do szpitala żeby tylko potwierdzić jej przepuszczenia i mam zrobić badanie krwi grupę,mocz morfologia , poziom glukozy i mam zgłosić się do innego szpitala na założenie karty ciążowej i na oddział diabetologi jeżeli dobrze piszę bo na skierowaniu ciężko ich odczytać , kazała mi kupić szlafrok i głęboko oddychać

po3 wyniki które jej dziś dałam od razu powiedziała ze zagrażają życiu mi i dziecka , dieta dieta przez 9 mies a mam tyłozgięcie i dlatego maluszka ciężko wyczuć bo jej głęboko umiejscowiony , dlatego też to jest normalne że odczuwam bóle w podbrzuszu , dziewczyny oszaleje co o tym myślicie?
agucha24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:12   #2704
gigibooom
Raczkowanie

W życiu nie pomyślałabym, że będę prosiła o pomoc w takim wątku. Ale jednak mam pytanie. Już od prawie roku łykam tabletki anty i zawsze 'zalewało' mnie w nocy z czwartku na piątek. A dzisiaj nie i nie wiem czym to może być spowodowane. Głupie, ale czy może tak być dlatego że przeziębiłam się w czasie przerwy między opakowaniami, dzisiaj czuję się tragicznie i mój organizm nie chce mnie bardziej męczyć? ;p nie biorę żadnych antybiotyków, a wcześniej kiedy chorowałam @ przychodziła o normalniej porze. Bo chyba to nie może być spowodowane tym że kochałam się w czasie poprzedniej przerwy kiedy brałam tabletki nasenne (na ulotkach nie było napisane że mogą osłabić działanie anty)? A przypilnowałam żeby pierwszą tab łyknąć o stałej porze. I jeszcze jedna opcja w tym opakowaniu zdarzyło mi się parę razy połknąć później tab. jednak nie później niż 7 h i dlatego 'zaleje' mnie parę godzin później? Nie wiem co o tym myśleć zawsze @ przychodziła dokładnie o tej samej porze, więc chyba teraz jest coś nie tak. Możliwe że głupoty piszę ale jeśli chodzi o te sprawy to panikara ze mnie. Proszę o jakieś racjonalne odpowiedzi i sprowadzenie mnie na ziemię ;P
Pozdrawiam
gigibooom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:22   #2705
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agucha24 Pokaż wiadomość
hej wszystkim nie wiem od czego zacząć ale chce mi się płakać jestem jednym wielkim kłębiem nerwów ......................... ..........

po1 zbadała mnie lekarka wziernikiem i rękę całą mi tam wsadziła okropne ale potwierdza ze macica jest powiększona i wszystko wskazuje jej zdaniem ze ciąża jest ale maluśka i jej zdaniem w dobrym miejscu

po2 dostałam skierowanie na usg do szpitala żeby tylko potwierdzić jej przepuszczenia i mam zrobić badanie krwi grupę,mocz morfologia , poziom glukozy i mam zgłosić się do innego szpitala na założenie karty ciążowej i na oddział diabetologi jeżeli dobrze piszę bo na skierowaniu ciężko ich odczytać , kazała mi kupić szlafrok i głęboko oddychać

po3 wyniki które jej dziś dałam od razu powiedziała ze zagrażają życiu mi i dziecka , dieta dieta przez 9 mies a mam tyłozgięcie i dlatego maluszka ciężko wyczuć bo jej głęboko umiejscowiony , dlatego też to jest normalne że odczuwam bóle w podbrzuszu , dziewczyny oszaleje co o tym myślicie?

Podejdź do innego lekarza, dla spokoju i zrób usg.
ja mam tyłozgiecie, mocne, od zawsze. Cukrzycę ciażową miałąm 3 razy, podejrzewam, zę i tym razem mieć będę - dieta nie jest straszna, ujdzie, zrób obciązenie glukozą i nie dołuj się. Koniecznie idź do innego lekarza,dla własnego spokoju.
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 14:54   #2706
wdowa_po_leninie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gigibooom Pokaż wiadomość
W życiu nie pomyślałabym, że będę prosiła o pomoc w takim wątku. Ale jednak mam pytanie. Już od prawie roku łykam tabletki anty i zawsze 'zalewało' mnie w nocy z czwartku na piątek. A dzisiaj nie i nie wiem czym to może być spowodowane. Głupie, ale czy może tak być dlatego że przeziębiłam się w czasie przerwy między opakowaniami, dzisiaj czuję się tragicznie i mój organizm nie chce mnie bardziej męczyć? ;p nie biorę żadnych antybiotyków, a wcześniej kiedy chorowałam @ przychodziła o normalniej porze. Bo chyba to nie może być spowodowane tym że kochałam się w czasie poprzedniej przerwy kiedy brałam tabletki nasenne (na ulotkach nie było napisane że mogą osłabić działanie anty)? A przypilnowałam żeby pierwszą tab łyknąć o stałej porze. I jeszcze jedna opcja w tym opakowaniu zdarzyło mi się parę razy połknąć później tab. jednak nie później niż 7 h i dlatego 'zaleje' mnie parę godzin później? Nie wiem co o tym myśleć zawsze @ przychodziła dokładnie o tej samej porze, więc chyba teraz jest coś nie tak. Możliwe że głupoty piszę ale jeśli chodzi o te sprawy to panikara ze mnie. Proszę o jakieś racjonalne odpowiedzi i sprowadzenie mnie na ziemię ;P
Pozdrawiam
po pierwsze- krwawienie nie zawsze musi pojawić się tego samego dnia - choć najczęściej jest
po drugie- przerwa jeszcze trwa jak rozumiem - więc musisz czekać tym bardziej
po trzecie- przeziębienie/choroba/, stresy itp mają wpływ na nasze krwawienia - mimo wszystko nie jesteśmy maszynami
po czwarte- co to za tabletki nasenne były? jaka nazwa?
po piąte- 7h to opóźnienie w normie i raczej nie powinno mieć wpływu na to, że nasze krwawienie pojawi się 7h później

wdowa_po_leninie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 16:04   #2707
w_isienka
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
mam do was pytanie
od jakiegoś czasu bolą mnie jajniki na przemian raz jeden raz drugi (to jest takie kłucie) z tym że prawy bardziej, a 2/3 tygodnie temu uprwiałam seks z chłopakiem do końca. czy to możliwe że jestem w ciąży skoro wszytko wyliczyłam i były to dni nie płodne?
proszę o szybka odpowiedz
z góry dziękuje
Noooo bardzo precyzyjny opis
Kiedy dokładnie był stosunek? tzn. w którym dniu cyklu (1 dzień cyklu = 1 dzień @)? Ilu dniowe masz zazwyczaj cykle?
Tak czy owak prawdopodobieństwo ciąży jest
Test w dniu spodziewanej @ i z głowy

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Cytat:

Szkoda Twoich nerwów dziewczyno. Tyłozgięcie to nie problem - też miałam -jedyna "niedogodność" polega na tym, że dziecko na początku rośnie "w stronę" kręgosłupa i później ci będzie brzuszek widać, a poza tym wyluzuj. Szkoda, że cię ta ginekolog tak nastraszyła idź do diabetologa i z głowy. Dziecku zagrażają w ciąży tysiące rzeczy (włącznie z zanieczyszczeniem środowiska), ale to wszystko jest do "przeskoczenia" pod dobrą opieką lekarską = jakiegoś normalnego gina .
w_isienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-12, 16:42   #2708
mlmFM
Rozeznanie

GG do mlmFM Send a message via Skype™ to mlmFM
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez w_isienka Pokaż wiadomość
Noooo bardzo precyzyjny opis
Kiedy dokładnie był stosunek? tzn. w którym dniu cyklu (1 dzień cyklu = 1 dzień @)? Ilu dniowe masz zazwyczaj cykle?
Tak czy owak prawdopodobieństwo ciąży jest
Test w dniu spodziewanej @ i z głowy

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ----------

Szkoda Twoich nerwów dziewczyno. Tyłozgięcie to nie problem - też miałam -jedyna "niedogodność" polega na tym, że dziecko na początku rośnie "w stronę" kręgosłupa i później ci będzie brzuszek widać, a poza tym wyluzuj. Szkoda, że cię ta ginekolog tak nastraszyła idź do diabetologa i z głowy. Dziecku zagrażają w ciąży tysiące rzeczy (włącznie z zanieczyszczeniem środowiska), ale to wszystko jest do "przeskoczenia" pod dobrą opieką lekarską = jakiegoś normalnego gina .
A najbardziej szkodzi stres i panikowanie
jak masz obawy to... odwiedź stosownego lekarza, a poza tym leż, wypoczywaj i relaksuj się... jak by było coś bardzo nie tak to położyliby cię w szpitalu.
mlmFM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:02   #2709
agucha24
Raczkowanie

właśnie wróciłam z usg jestem w 6 tyg ciąży maluch prawidłowo się rozwija ma serduszko , ale jest mały problem mam dwudrożną macice czy coś takiego , ale lekarza powiedział ze nie mam się stresować bo nie jedne dziewczyny rodziły zdrowe dzieci i to był mój problem ze przez tyle lat nie mogłam zajść , więc to cud ze malec jest i mam bardzo o siebie dbać , mam szereg badań wszystko prywatnie ale to dla dobra malca , mam już kartę ciążową malucha ma 2 ,6 mm za 2 tyg następne badanie , tak się ciesze
Stary 2010-03-12, 20:52   #2710
Dzela
Raczkowanie

GG do Dzela

Witam, mam problem z nieregularnymi miesiączkami (18 lat, najdłuższa przerwa 3 miesiące, bez stosunku), po wykonaniu różnych badań wyszło, że możliwe, że przyczyną tego była niedoczynność tarczycy. Gdy zaczęłam brać leki sytuacja poprawiła się, miesiączka uregulowała się, cykl trwał 33-35 dni, było tak przez 5 miesięcy.Gdy skończyły mi się leki byłam na wyjeździe, w ostatnim miesiącu właściwie co chwile łapała mnie jakaś infekcja gardła lub angina, w między czasie współżyłam, po 2 tygodniach znów zaczęłam brać leki na tarczycę. Ostatni okres był 23.01.10, pierwszy stosunek odbył się 31.01 bez zabezpieczenia ale chwilowy i nie doszło do wytrysku, następny 7.02.10 z zabezpieczeniem, kolejny 21.02 również z zabezpieczeniem, facet nie kończył we mnie. Okres nie pojawił, zrobiłam test 4.03 - 11 dni po ostatnim stosunku, wynik wyszedł negatywny. Nie mam oznak ciąży, mimo iż od pewnego czasu mam niewielkie ilości białawego śluzu, ale zwykle tak miałam przed okresem, nie towarzyszy mu żaden zapach ani pieczenie/swędzenie. Standardowe pytanie, myślicie, że mogę być w ciąży? Robiłam test Quick Vue, który powinien wykryć ciąże już po 6 dniach.
Dzela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-12, 20:55   #2711
dreamsinmymind
Raczkowanie

aaa ja już się pogodziłam że dzieci nie będę miała gdyż po ;

1. Mam zespół policystycznych jajników co bardzo zmniejsza szanse < moja koleżanka się stara 4 lata i nic ;/ >
2. Biorę od 5 lat tabletki hormonalne ( to już 7 rodzaj ) bo mam z hormonami ogromne problemy m. in okres co 2 tygodnie więc musze
3. Zaczynam studia magisterskie
4. A jak będę chciała to pewnie już nie będę mogła

także kobitki mam nadzieje że Wam się uda
Stary 2010-03-12, 21:08   #2712
agucha24
Raczkowanie

o to link mojej 6 tygodniowej fasolki, po 4 letnich staraniach

http://img411.yfrog.com/i/kopiaskanuj00011.jpg/
Stary 2010-03-12, 21:18   #2713
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Cytat:
o to link mojej 6 tygodniowej fasolki, po 4 letnich staraniach

http://img411.yfrog.com/i/kopiaskanuj00011.jpg/

gratuluje ) nie wypowiadam sie w tym wątku ale podczytuje :P
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 10:20   #2714
szycha000
Przyczajenie

jakie mogą być objawy ciąży w pierwszych tyg ciąży?
szycha000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 10:33   #2715
agucha24
Raczkowanie

Cytat:
u mnie objawy zaczęły się od 3 tyg ciąży ból obrzmiałe piersi do teraz, śluz biały , temperatura ciała 37,2 już 5 dzień tak jakby grypka , od czasu do czasu mdłości i zaparcia , teraz leci 6 tydzień malca
Stary 2010-03-13, 11:17   #2716
zwyczajna21
Przyczajenie

Może Wy mi pomożecie

Przepraszam Was że truję Wam tutaj ale mam problem....
Otóż 4 dni temu miałam dostać @ - nie dostałam dzień później zaczęły się plamienia skąpe .... robiłam 2 testy ciążowe ale wyszły negatywnie ...
Piersi zaczynają mnie dopiero boleć...
Ja już nie wiem o co chodzi .....Czy testy wyszły źle czy coś bo ja już nie wiem....
zwyczajna21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 11:59   #2717
czarnaelizabeth
Raczkowanie

Cytat:
ja mierzył temp. od owulacji nie spadła, była na tym samym poziomie, u mnie było to 37.4
obrzmiałe pieersi
ciemna otoczka dookoła brodawek
biała wydzielina
bóle jajników/podbrzusza-takie ukłucia, jakby szpilek
senność
zmęczenie
mdłości,
wymioty
słabo mi sie robiło
napady dreszczy(nadal mi zimno non stop-czuję sie tak od 4 dni po owu, a teraz jestem w 9tc)
pasta do zębów-musiaąłm zmienić - śmierdziała mi metalem
obrzydzenie do mięsa

to by było chyba na tyle

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

Cytat:
Napisane przez zwyczajna21 Pokaż wiadomość
Może Wy mi pomożecie

Przepraszam Was że truję Wam tutaj ale mam problem....
Otóż 4 dni temu miałam dostać @ - nie dostałam dzień później zaczęły się plamienia skąpe .... robiłam 2 testy ciążowe ale wyszły negatywnie ...
Piersi zaczynają mnie dopiero boleć...
Ja już nie wiem o co chodzi .....Czy testy wyszły źle czy coś bo ja już nie wiem....
quick jeste rewelacyjnym testem, niie jesteś najprawdopodobniej w ciązy, już powinien wyjść,a bóle są pewnie przed @. nie stresuj się
czarnaelizabeth jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 13:24   #2718
szycha000
Przyczajenie

[QUOTE=czarnaelizabeth;178 46319]ja mierzył temp. od owulacji nie spadła, była na tym samym poziomie, u mnie było to 37.4
obrzmiałe pieersi
ciemna otoczka dookoła brodawek
biała wydzielina
bóle jajników/podbrzusza-takie ukłucia, jakby szpilek
senność
zmęczenie
mdłości,
wymioty
słabo mi sie robiło
napady dreszczy(nadal mi zimno non stop-czuję sie tak od 4 dni po owu, a teraz jestem w 9tc)
pasta do zębów-musiaąłm zmienić - śmierdziała mi metalem
obrzydzenie do mięsa

z tego co napisałaś to ja mam:
temp 36.8
obrzmiałe piersi
biała wydzielina
bóle jajników
senność
zmęczenie
mdłości,
słabo mi sie robiło
i obrzydzenie prawie do wszystkiego oprócz śledzi i słodyczy

Edytowane przez szycha000
Czas edycji: 2010-03-13 o 13:25
szycha000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 13:39   #2719
zwyczajna21
Przyczajenie

---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ----------

quick jeste rewelacyjnym testem, niie jesteś najprawdopodobniej w ciązy, już powinien wyjść,a bóle są pewnie przed @. nie stresuj się[/QUOTE]

Ja się nie stresuję tylko nigdy mi się okres nie rozregulował nawet przy stresie.....
Najwyżej zrobię jeszcze jeden ...albo pójdę do lekarza ...

Dziękuję za Odp.
zwyczajna21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 14:07   #2720
patuskaxdd
Przyczajenie

Od 3 dni boli mnie brzuch jak na okres , i piersi są bardziej czułe ale nie za bardzo ... Zawsze w dniu okresu miałam takie bóle i potem już nie. Teraz są codziennie , tylko że okresu nie ma;/ Zrobiłam test strumieniowy po południu , wyszedł negatywny tylko nie jestem pewna czy dobrze ponieważ trzeba było sikać na to 10 sekund ja znacznie mniej ... chwileczkę. Kochałam się z chłopakiem w dni płodne ( niby, w kalkulatorze wyliczyłam ;0 ) Okres zawsze miałam regularny 25/26 dniowy cykl .
Mogę być w ciąży ? Czekam jeszcze 2 dni i znów zrobię test. Któraś z was miała takie bóle brzucha na początku ciązy ? jak na okres? czytałam że tak podobno jest

Nie Potrzebuję Słów - Wystarczy Dotyk Twych Ust...

love.
patuskaxdd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 14:25   #2721
dziewuszka27
Raczkowanie

Jestem w połowie drugiego opakowania tabletek novynette. W trakcie 7 dniowej przerwy po 1 opakowaniu od piatku- do piatku - w niedzielę doszło do stosunku. W piatek wzięłam 1 tabletkę z nowego opakowania..niestety w tym dniu rozpoczęłam kurację antybiotykiem dalacin, która trwała do wtorku (we wtorek wzięłam ost.tablętke antybiotyku ok 7 rano) a wieczorem doszło dos tosunku przerywanego..który strasznie mnie niepokoi.. Teraz jestem w połowie drugiego opakowania i pobolują mnie jajniki od kilku dni i mam straszne upławy..

Na novynette pisze o antybiotykach ale z grupy ampiccylina tetracyklina i ryfampicyna..a dalacin to klindamycyna.. Na dalacinie natomiast pisze ogolnie o tym aby zabezpieczać się przy stosowaniu antykoncepcji. Ktorą z ulotek się bardziej sugerować? Na novynette są wymienione tylko 3 składniki antybiotyku które żle wpływają..czy mam powody do zamrtwień?
dziewuszka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 14:55   #2722
dyska43
Przyczajenie

Angry Ciąża?

WitamOd 3 tygodni biore tabletki antykoncepcyjne''Kontrace pt''!Kiedy wziełam 3-cią,miałam stosunek z meżem i skonczył w środku!Miesiaczka mi sie opuznia juz 4 dni a,była reguralna.Czy jestem w Ciąży???Pomocy bo oszaleje
dyska43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:04   #2723
zagubiona89r
Zakorzenienie

Dot.: Ciąża?

Cytat:
Napisane przez dyska43 Pokaż wiadomość
WitamOd 3 tygodni biore tabletki antykoncepcyjne''Kontrace pt''!Kiedy wziełam 3-cią,miałam stosunek z meżem i skonczył w środku!Miesiaczka mi sie opuznia juz 4 dni a,była reguralna.Czy jestem w Ciąży???Pomocy bo oszaleje
Po 1 jest zbiorczy.

Po 2 na tabletkach nie masz miesiączki a krwawienie z odstawienia. Powinnaś je dostać w 7 dniowej przerwie. Nie ważne czy 1 czy 3 czy 6 dnia.

Po 3 jeśli brałaś tabletki regularnie, nie było spóźnień, biegunki, wymiotów, antybiotyków jakichś, to jesteś zabezpieczona.

Jeśli krwawienie z odstawienia nie pojawi się 2 razy z rzędu zgłoś się do lekarza. Mogłoby to oznaczać ciążę, chociaż zwykle to kwestia złego składu tabletek dla konkretnej osoby.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:21   #2724
dyska43
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Po 1 jest zbiorczy.

Po 2 na tabletkach nie masz miesiączki a krwawienie z odstawienia. Powinnaś je dostać w 7 dniowej przerwie. Nie ważne czy 1 czy 3 czy 6 dnia.

Po 3 jeśli brałaś tabletki regularnie, nie było spóźnień, biegunki, wymiotów, antybiotyków jakichś, to jesteś zabezpieczona.

Jeśli krwawienie z odstawienia nie pojawi się 2 razy z rzędu zgłoś się do lekarza. Mogłoby to oznaczać ciążę, chociaż zwykle to kwestia złego składu tabletek dla konkretnej osoby.
Boże!Dziekuje za odpowiedzPozdrawiam i juz je odstawiam na 7 dni i mam nadzieje że misiaczka sie pojawi.Pozdrawiam
dyska43 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:28   #2725
Neciak89
Zakorzenienie

Nie ma to jak brać tabletki i nie znać działania... Czytałaś choć raz ulotkę?? :|

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 15:59   #2726
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dyska43 Pokaż wiadomość
Boże!Dziekuje za odpowiedzPozdrawiam i juz je odstawiam na 7 dni i mam nadzieje że misiaczka sie pojawi.Pozdrawiam

Odstawić możesz jak weźmiesz wszystkie 21. Potem 7 dni przerwy i 8 zaczynasz brać następne opakowanie.

I przeczytaj ulotkę. Bo widzę, że Twoja wiedza o tabletkach jest żadna, a to nie cukierki a lek, który może mieć nieciekawe skutki, jeśli jesteś w grupie ryzyka. Przy którym należy wykonywać przynajmniej raz w roku badania, i który należy brać odpowiednio i zachowywać ostrożność przy antybiotykach np. by były skuteczne.

ULOTKA. Jesteś podobno mężatką, a więc powinnaś być dorosła i odpowiedzialna. Nie jesteś. Dorośnij.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 17:48   #2727
Beta1990
Raczkowanie

nieudana impreza- skutki

w nocy z czwartku na piątek miałam bardzo niemiłą sytuację. kolega ze studiów zaprosił nasza grupę na imprezę do niego do mieszkania. niestety za dużo wypiłam i urwał mi sie film.. tak, wiem głupio zrobiłam, ale proszę o wyrozumiałość. niewiele pamiętam, ale mam przebłyski, wydaje mi się, że zostałam zgwałcona. pamiętam, jka trzeźwiejsza koleżanka odprowadzała mnie do łazienki i przyniosła mi majtki. pamiętam ból w okolicach pochwy, jakby ktoś wkładał mi tam palce, albo.. aż boje się myśleć kolega, któremu ufam, też niestety nie był trzeźwy, ale mimo to zapewnia że wszystko ogarniał i ciągle do mnie ktos zaglądał. jest sobota, boli mnie brzuch, nie podbrzusze (czy to ew. stres?) dodam, że na majtkach miałam jakies żólte ślady, w czwartek był pierwszy dzień okresu. choć znajomi zapewniają, że tamten mi nic nie zrobił, boję się. krew nadal mi leci, ale nie mogę już wytrzymać. czy mogę być w ciąży? co mam zrobić? dodam, że nigdy nie stosowałam antykoncepcji, jestem dziewicą (?) co mam sobie myśleć. wymiotowałam w czwartek i piątek rano, dziś nie miałam wymiotów. błagam o rady, pomoc ;(
Beta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:05   #2728
paula78
Zakorzenienie

Dot.: nieudana impreza- skutki

Tak,mozesz byc w ciazy ,mozesz miec choroeb weneryczna ,Hiv itp inne histori ,rada ?isc do ginekologa.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:14   #2729
Beta1990
Raczkowanie

minęły 3 dni, więc kiedy najlepiej się wybrać? czy ból brzucha, ale nie podbrzusza to objaw w 3 dniu? a jakie są objawy przerwania błony? czy powinnam cos czuć?

to był pierwszy dzień okresu, jakie jest prawdopodobieństwo?

Edytowane przez Beta1990
Czas edycji: 2010-03-13 o 18:15
Beta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:21   #2730
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ciąża nie daje natychmiastowych objawów.
A krwawienie może być z przerwania błony dziewiczej.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości