Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-13, 18:26   #2731
Beta1990
Raczkowanie

Dot.: nieudana impreza- skutki

ale ile by krwawienie trwało? czy miesiączka by ustąpiła? kiedy lekarz może wykryć ciążę i czy ten ból brzucha to może być związany ze stresem+ alkoholem?
Beta1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 18:47   #2732
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Posłuchaj, jesteś dorosła, może wreszcie doczytasz o swoim ciele, okresie, ciąży itd? Bo na razie wierzyć się nie chce, że wiesz tak mało.

Nawet jeśliby doszło do stosunku i miałaby być z tego ciąża - zarodek zagnieżdża się około tygodnia. A lekarz od biedy wykryje 3tygodniową ciąże, ale po wyglądzie szyjki i macicy, usg około 5 tygodnia.

Owszem, krwawienie po przerwaniu MOŻE trwać 3 dni, poza tym ból brzucha również MOŻE być objawem stresu. w tym wypadku absolutnie nie będzie objawem ciąży, bo już pisałam - nie istnieją tak wczesne objawy.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:01   #2733
EdziaO
Zakorzenienie

Przeraża mnie to co napisałaś. Aż mi serducho zaczęło walić jak głupie. Musisz iść do lekarza i opowiedzieć co się stało. Mogłaś się czymś zarazić może jest coś co może Ci podać, żeby jakoś sobie z tym poradzić. Jeśli chodzi o ciążę to na 100% nie możesz odczuwać teraz skutków. Niepotrzebnie tyle zwlekałaś bo mogłaś dostać pigułkę "po". Naprawdę idź z tym do dobrego lekarza to jedyne co w tej sytuacji można jeszcze zrobić. Na pewno dobrze będzie wykonać badanie czy się niczym nie zaraziłaś. pomimo wszystko bardzo Ci współczuję takiej sytuacji.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:07   #2734
zagubiona89r
Zakorzenienie

Idź do lekarza. Ciąży tak szybko nie stwierdzi, ale na pewno stwierdzi czy jeszcze jesteś dziewicą czy już nie. Powiedz mu, że za dużo wypiłaś, nie wiesz co się do końca działo, masz migawki wspomnień i się boisz. To lekarz. Nie powinien Cię oceniać.

Jak jesteś dziewicą to znaczy, że Ci się zdawało. Jak nie... no to będzie nerwówka i czekanie na możliwość zrobienia testu.

Chociaż kurde dziewczyno być AŻ TAK pijaną? No i czemu koleżanka skądś tam przynosiła Twoje majtki? Majtki to całą imprezę na d*pie powinny być a nie w innych miejscach.

Mam nadzieję, że nie jesteś w ciąży i nic złego się nie stało, i że ta sytuacja będzie jedynie przestrogą, żeby nie pić tyle.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
zagubiona89r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:15   #2735
Olcia1503
Marchewkowe_pole

Zgadzam sie z powyzej, ale nie jedzcie tak na dziewczyne, zauwazylam ze na wizazu ostatnio tak bywa. kto nie popelnia bledow, nie mowie ze takich ale dziewczyna pytala sie czy moglaby byc w ciazy itd itd, a wy zaraz oceniacie.

Idz najszybciej do ginekologa, jezeli okaze sie ze nie jestes dziewica, a nie chcesz dziecka, to lekarz zapisze ci tzw.tabletke po.. musisz jednak to zrobic w ciagu paru dni, bo do zaplodnienia dochodzi w ciagu 72 godz nawet mniej lub wiecej zalezy. Powodzenia

...w 8 tygodniu ciąży straciłam Cię dzidziusiu...
Olcia1503 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:19   #2736
taka_ja90
Raczkowanie

Zgadzam sie z poprzedniczką,
Skoro tak Cie to martwi to najlepiej idz do ginekologa niech stwierdzi, czy błona została przerwana.
Szkoda, że nie pomyslałaś o tym wcześniej, bo jesli faktycznie ktos cie wykozystał, to lekarz przepisal by ci tabletke "po" a tak to niestety pozostanie niepewnosc.

Do lekarza !
taka_ja90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:21   #2737
martaem1990
martaem

Jejuuuuuu ;/

Straszne! Ból brzucha --- > stres ! I się nie dziwie, ale sądząc po nicku jesteśmy w tym samym wieku. Ja bym padła na zawał w takiej sytuacji, ale zresztą nie doprowadziłam bym w ogóle do takiej sytuacji...
Dziewczyno idź jak najszybciej do lekarza !
Jeju jak Ty się musisz czuć.... ;/

Ale w ogóle nie mogę sobie wyobrazić jak do tego doszło...
martaem1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:21   #2738
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Olciu, na tabletkę PO za późno.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:26   #2739
zagubiona89r
Zakorzenienie

Poza escapelle, weszła nowa pigułka, którą można zażyć do 5 dni od stosunku. A więc chyba nie byłoby na nią za późno, o ile jutro jakiegoś ginekologa znajdzie.

... znam słowa, które jak atropina rozszerzają źrenice i zmieniają kolor świata. Po nich nie można już odejść ...
Stary 2010-03-13, 19:33   #2740
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Przede wszystkim ginekolog, powinnas sie tez przebadac na roznego typu choroby (mozliwe, ze sie czyms zarazilas).
Tak szybko nie ma objawow ciazy. Niektore kobiety w ogole zadnych objawow nie maja.
Krwawienie po przebiciu blony moze trwac nawet kilka dni - kazda kobieta jest inna.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 19:39   #2741
Olcia1503
Marchewkowe_pole

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17856616]Olciu, na tabletkę PO za późno.[/QUOTE]
zle przeczytalam.. fakt za pozno ale na objawy ciazowe chyba za wczesnie co?

...w 8 tygodniu ciąży straciłam Cię dzidziusiu...
Olcia1503 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 19:42   #2742
zagubiona89r
Zakorzenienie

Wymioty w czwartek i piątek to najprawdopodobniej od zatrucia alkoholem. Ból brzucha od zatrucia alkoholem i stresu.

Ginekolog. Badanie: jesteś dziewicą lub nie. Jak tak nauczka na przyszłość, jak nie to trochę nerwów będzie+ badania na choroby weneryczne, hpv, hiv itd.

Stary 2010-03-13, 20:06   #2743
xxSHINeexx
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zagubiona89r Pokaż wiadomość
Wymioty w czwartek i piątek to najprawdopodobniej od zatrucia alkoholem. Ból brzucha od zatrucia alkoholem i stresu.

Ginekolog. Badanie: jesteś dziewicą lub nie. Jak tak nauczka na przyszłość, jak nie to trochę nerwów będzie+ badania na choroby weneryczne, hpv, hiv itd.
Ale trzeba tez pamietac, ze nie zawsze za pierwszym razem przerywa sie blona. Czasami dopiero za 5-6. Wiec nawet jesli ta blona jest, ginekolog stwierdzi dziewictwo - i tak nie wiadomo.
xxSHINeexx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:06   #2744
krooolewna
Zadomowienie

Aż nie wiem co powiedzieć....
Dziewczyny w większości Ci już napisały,ale ja bym tego i tak nie zostawiła...Jeśli okaże się faktycznie,że ktoś Ciebie zgwałcił( odpukać) to musisz się dowiedzieć kto,przecież nie można tego tak zostawić.
Mam nadzieję,że będzie ok,a na przyszłośc proszę jesteś młodą dziewczyną,baw się w lepszym towarzystwie,jak już.Powodzenia

krooolewna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-13, 20:11   #2745
zagubiona89r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxSHINeexx Pokaż wiadomość
Ale trzeba tez pamietac, ze nie zawsze za pierwszym razem przerywa sie blona. Czasami dopiero za 5-6. Wiec nawet jesli ta blona jest, ginekolog stwierdzi dziewictwo - i tak nie wiadomo.

Hmm... w sumie też racja. No, ale autorka mówi coś o jakimś bólu. Chociaż krwi żadnej nie było.

Tak czy siak wizyta u ginekologa jest konieczna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-13, 22:09   #2746
ojejka89
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

sugerowalabym sie ulotka dalacinu. ALEEEEE.... po pierwsze stosunek byl przerywany, po drugie antybiotyk nie dziala wstecz, jesli obniza skutecznosc to dopiero po jakims czasie jak stezenie jego bedzie wystarczajaco wysokie, wiec wg mnie nie masz sie czym niepokoic tylko pamietaj o dodatkowym zabezpieczeniu nastepnym razem i tydzien po zakonczeniu kuracji (chociaz z wypowiedzi wnioskuje ze tydzien po kuracji juz minal, wiec mozesz byc spokojna )
ojejka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:06   #2747
kassate1203
Rozeznanie

Może bedę za bardzo bezpośrednia ale tak to jest małolaty idą na imprezę, żeby się tylko uchlać. Wypije parę piw żeby było fajniej, żeby być cool a potem traci przytomność i nie wie co się wokoło niej dzieje. Ile ty piw musiałaś wypić żeby doprowadzić się do takiego stanu! Dziewczyno!

kassate1203 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:25   #2748
SugarbabyLove
Zakorzenienie

Ja sie zgodze z dziewczynami. Jesteś juz dorosła i wiesz tak mało na temat ciała, sexu i antykoncepcji...? coś mi sie wierzyć nie chce.. nastepna sprawa wymioty pewnie masz ze stresu.. krwawienie może być z przebicia błony o ile doszło do stosunku tamtej nocy. Idz do ginekologa najlepsza rada on Ci powie Co i jak i niech koniecznie Ci zrobi cytologie, obyś była zdrowa dziewczyno tego Ci życze! I przede wszystkim- uważaj na siebie na takich imprezach nigdy nic nie wiadomo jakie typy tak bywają i co zamierzają...
Stary 2010-03-14, 11:27   #2749
coff3ina
Zadomowienie

Po pierwsze rusz się do ginekologa.
Po drugie jak nie wiesz z kim pić i jak to nie pij wcale.

https://www.facebook.com/thefeelgoodplace1
coff3ina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:49   #2750
malutka_171
Przyczajenie

problem

mam taki problem, może to i głupie ale mam totalny mętlik w głowie, przed pierwszym razem z chłopakiem kilka razy uprawialiśmy sex oralny, czy jego nasienie w jakiś sposób mogło dostać się do "mnie" i mogło nastąpić zapłodnienie? (może to wydawać się totalnie głupie pytnie, ale jak coś się w głowie uroi to ciężko się pozbyć tych myśli)
a poza tym jescze takie pytanie: ponieważ w przyszłym tygodniu idę do szpitala na wycięcie migdałów i z pewnością będą robić mi badania np. krwi, czy mogą wówczas wykryć że jestem (teoretycznie) w ciąży?
malutka_171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 11:57   #2751
paula78
Zakorzenienie

Dot.: problem

zapytaj mamę

prowokacja.

paula78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:07   #2752
Beta1990
Raczkowanie

właśnie uzmysłowiłam sobie, że ból brzucha to właściwie ból wątroby, który może promieniować i wywoływać uczucie sytości . Podbrzusze mnie nie boli. staram się myśleć pozytywnie, ponieważ był to pierwszy dzień okresu, teoretycznie dzień niepłodny. ale dziś jest 4 dzień miesiączki i krwawienia brak. czy to już objaw czy może jest to spowodowane stresem?
Stary 2010-03-14, 12:38   #2753
Diablica z Tasmanii
Zakorzenienie

OMG

Mark Twain
Diablica z Tasmanii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:39   #2754
vixia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malutka_171 Pokaż wiadomość
mam taki problem, może to i głupie
Tak - to głupie.
Nie można w żaden sposób zajść w ciążę podczas seksu oralnego!!! Sperma musi dostać się do pochwy i dalej, żeby w ogóle było jakieś zagrożenie! Nie możesz zajść w ciążę przez przewód pokarmowy
And eternity in an hour."

/W. Blake/
vixia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 12:40   #2755
monius9
Zakorzenienie

niezła impreza była jeżeli od czwartku do niedzieli boli cię wątroba.

teoretycznie dzień niepłodny, ok. ale czy zdajesz sobie sprawę, że z przygodnego seksu z nieznajomym mogą wyniknąć GORSZE rzeczy niż ciąża?

ed.
przesunięto wątek, więc wyjaśniam że mój post jest odpowiedzią do Bety1990

Edytowane przez monius9
Czas edycji: 2010-03-14 o 12:44
monius9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 13:16   #2756
Beta1990
Raczkowanie

wiem, wiem, jestem beznadziejna, impreza była rzeczywiście b. pijacka, ja w dodatku mam bardzo słabą głowę. to że boli mnie wątroba to pewne.

martwi mnie jednak zanik krwawienia. czy to może być spowodowane stresem?

do ginekologa się zapiszę, ale za jakiś czas, bo teraz chyba ciąży nie wykryje???
Stary 2010-03-14, 13:21   #2757
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Beta1990 Pokaż wiadomość
wiem, wiem, jestem beznadziejna, impreza była rzeczywiście b. pijacka, ja w dodatku mam bardzo słabą głowę. to że boli mnie wątroba to pewne.

martwi mnie jednak zanik krwawienia. czy to może być spowodowane stresem?

do ginekologa się zapiszę, ale za jakiś czas, bo teraz chyba ciąży nie wykryje???
powinnaś iść jak najszybciej zeby sie dowiedziec, czy faktycznie ktos Cie zgwałcił... chociaz teraz i tak moze byc juz za późno...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-14, 13:50   #2758
Neciak89
Zakorzenienie

Im wiecej czytam o tej imprezie tym bardziej chcę zrobić tak

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:10   #2759
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez Neciak89 Pokaż wiadomość
Im wiecej czytam o tej imprezie tym bardziej chcę zrobić tak
uznalam, ze smaa impreze pozostawie bez komentarza

p.s. witam po dłuższej nieobecności

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-14, 14:21   #2760
Neciak89
Zakorzenienie

Cieszymy się, że wróciłaś

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości