Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Ginekologia

Notka

Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-22, 18:33   #2941
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6

Cytat:
Napisane przez 19Mania89 Pokaż wiadomość
Drogie laski.. Otóż byłam u ginekologa i pani doktor powiedziała ze jest czysto.. Choć moja macica jest tyło zgięta czy jakoś tak i u kobiet takich jak ja trudno rozpoznać ciąże.. I skierowała mnie na badanie krwi.. Powiedzcie.. czy to możliwe?? Nie robiła mi USG tylko palcem sprawdzała .... I powiedziała ze nie warto ufać testom ciążowym.. Co robić
idź na test z krwi. bedziesz miala 100% pewności.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:09   #2942
Emilkaa
Zadomowienie

Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6

Dziewczyny,nie chce uprawiac sexu,wiec nie martwcie sie
Ogolnie juz pieszczot tez nie...
Naprawde mam problem czy jestem w ciazy...Lezelismy na sobie 19.02 potem mialam okres po luteinie 3.03 i ciagle boje sie czy nie jestem w ciazy....Dla wyjasnienia poruszal sie moj chlopak na mnie i mial ten plyn przed sperma...mialam majtki,ale moze sie zsunely bokiem czy cos....
ja wiem ze to wyglada jak komedia,ale naprawde sie boje

Edytowane przez Emilkaa
Czas edycji: 2010-03-22 o 19:10
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:34   #2943
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Emilkaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny,nie chce uprawiac sexu,wiec nie martwcie sie
Ogolnie juz pieszczot tez nie...
Naprawde mam problem czy jestem w ciazy...Lezelismy na sobie 19.02 potem mialam okres po luteinie 3.03 i ciagle boje sie czy nie jestem w ciazy....Dla wyjasnienia poruszal sie moj chlopak na mnie i mial ten plyn przed sperma...mialam majtki,ale moze sie zsunely bokiem czy cos....
ja wiem ze to wyglada jak komedia,ale naprawde sie boje
Masz rację w jednym - to wygląda jak komedia. Plemniki nie latają, nie mają też możliwości przedostania się przez majtki do narządów rodnych. Żeby zajść w ciążę muszą mieć odpowiednie ku temu warunki, a w Twoim przypadku takowych nie było. Plemniki na całe szczęście nie mają nóg i same do twojej pochwy nie przejdą. Więcej luzu i wiedzy w tych sprawach albo szklanka wody i całkowita abstynencja.
konwalijka82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-22, 19:36   #2944
Emilkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez konwalijka82 Pokaż wiadomość
Masz rację w jednym - to wygląda jak komedia. Plemniki nie latają, nie mają też możliwości przedostania się przez majtki do narządów rodnych. Żeby zajść w ciążę muszą mieć odpowiednie ku temu warunki, a w Twoim przypadku takowych nie było. Plemniki na całe szczęście nie mają nóg i same do twojej pochwy nie przejdą. Więcej luzu i wiedzy w tych sprawach albo szklanka wody i całkowita abstynencja.
Chociaz mam racje w 1
Dzieki.
Emilkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:09   #2945
aktywna1990
Raczkowanie

Hmm to może teraz ja opiszę swoją obecną sytuację.otóż odstawiłam tabletki pod koniec stycznia.Na początku lutego miałam normalnie krwawienie 5 dni.W lutym stosowaliśmy z partnerem kilka razy stosunek przerywany i kilka razy z prezerwatywą.2 tygodnie temu męczył mnie ból podbrzusza straszny przez 5 dni.Temperatura wystąpiła parę razy(ale nie ciągle) powyżej 37 stopni.okres spóźnia mi się 3 tygodnie już....do tego przytyłam jakieś 3-4 kilogramy,chodzę cały czas głodna,miewam wzdęcia ogromne i parę razy kręciło mi się w głowie.Mdłości nie było żadnych.piersi także nie bolą.W podbrzuszu aktualnie czuje delikatny ucisk.CZY TO MOŻE BYĆ CIĄŻA?PROSZĘ O POMOC!
aktywna1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:24   #2946
deprimka30
Raczkowanie

Czy jestem w ciąży? okres miałam 9 lutego, w piątek wykonałam test i wyszła bladziutka druga kreska, poszłam więc do lekarza a ten każe mi czekać tydzień. Jednak nie wytrzymałam i wczoraj popołudniu zrobiłam nowy i już była tylko jedna kreska. Co o tym sądzicie?
deprimka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 14:40   #2947
xxxx1321
Raczkowanie

Witam.
Mam do Was pytanie.Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze gdy ma sie problemy z dostaniem okresu?Chodzi o to ze od nowego roku mam problemy z dostaniem okresu,bylam u lekarza dala mi luteine na wywyolanie okresu.Bralam zgodnie z jej zaleceniami,Po kilku dniach dostalam okres.Ale na nastepny miesiac juz nie dostalam.Bralam znow te luteine i nic to nie dalo nie dostalam okresu.Do tego mam zolte czesem az biale geste uplawy.Ostatnio kochalismy sie z moim chlopakiem i skonczyl we mnie.Czy jest szansa ze moge byc w ciazy?Nie robilam jeszcze testu ciazowego ,a do lekarza ide jutro
Dodam ze od tamtego czasu kiepsko sie czuje, bole brzucha,wstret to jedzenia oslabienie.
Jeszcze jedno.Kiedy od chwili zaplodnienia wystepuja objawy ciazy?

Edytowane przez xxxx1321
Czas edycji: 2010-03-23 o 15:19
xxxx1321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 14:55   #2948
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez deprimka30 Pokaż wiadomość
Czy jestem w ciąży? okres miałam 9 lutego, w piątek wykonałam test i wyszła bladziutka druga kreska, poszłam więc do lekarza a ten każe mi czekać tydzień. Jednak nie wytrzymałam i wczoraj popołudniu zrobiłam nowy i już była tylko jedna kreska. Co o tym sądzicie?
Ja miałam podobnie całkiem niedawno, okres spóźniał się ponad 20 dni zrobiłam test wyszła widoczna druga krecha po 4 minutach, a w ciąży nie jestem.
A po jakim czasie wyszła ci druga kreska?
blackcat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 15:52   #2949
klempaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxx1321 Pokaż wiadomość
Witam.
Mam do Was pytanie.Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze gdy ma sie problemy z dostaniem okresu?Chodzi o to ze od nowego roku mam problemy z dostaniem okresu,bylam u lekarza dala mi luteine na wywyolanie okresu.Bralam zgodnie z jej zaleceniami,Po kilku dniach dostalam okres.Ale na nastepny miesiac juz nie dostalam.Bralam znow te luteine i nic to nie dalo nie dostalam okresu.Do tego mam zolte czesem az biale geste uplawy.Ostatnio kochalismy sie z moim chlopakiem i skonczyl we mnie.Czy jest szansa ze moge byc w ciazy?Nie robilam jeszcze testu ciazowego ,a do lekarza ide jutro
Dodam ze od tamtego czasu kiepsko sie czuje, bole brzucha,wstret to jedzenia oslabienie.

Wg mnie możliwe- zależy z jakiego powodu miałas zaburzenia miesiączkowania... Nic pewnego, ani w jedną, ani w drugą stronę w takiej sytuacji.

Cytat:
Napisane przez aktywna1990 Pokaż wiadomość
Hmm to może teraz ja opiszę swoją obecną sytuację.otóż odstawiłam tabletki pod koniec stycznia.Na początku lutego miałam normalnie krwawienie 5 dni.W lutym stosowaliśmy z partnerem kilka razy stosunek przerywany i kilka razy z prezerwatywą.2 tygodnie temu męczył mnie ból podbrzusza straszny przez 5 dni.Temperatura wystąpiła parę razy(ale nie ciągle) powyżej 37 stopni.okres spóźnia mi się 3 tygodnie już....do tego przytyłam jakieś 3-4 kilogramy,chodzę cały czas głodna,miewam wzdęcia ogromne i parę razy kręciło mi się w głowie.Mdłości nie było żadnych.piersi także nie bolą.W podbrzuszu aktualnie czuje delikatny ucisk.CZY TO MOŻE BYĆ CIĄŻA?PROSZĘ O POMOC!
Może.... stosunek przerywany to ŻADNE zabezpieczenie. Radziłabym wybrac się do lekarza...

Śledź też pies! - blogujemy

Edytowane przez klempaa
Czas edycji: 2010-03-23 o 15:53
klempaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:03   #2950
xxxx1321
Raczkowanie

[QUOTE=klempaa;18085579]Wg mnie możliwe- zależy z jakiego powodu miałas zaburzenia miesiączkowania... Nic pewnego, ani w jedną, ani w drugą stronę w takiej sytuacji.

Zaburzenia byly przez stres,schudniecie brak apetytu
Stary 2010-03-23, 16:15   #2951
Anetka102
Przyczajenie

Cześć mam pytanko czy wynik badania TSH ( dokładny wynik : TSH <0,005 i norma : 0,51 - 4,30) może oznaczać ciążę, jeśli tak to w jakim okresie po zajściu w ciążę ?
Anetka102 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 16:39   #2952
lemurek7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez xxxx1321 Pokaż wiadomość
Witam.
możesz być w ciąży!
lemurek7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 16:56   #2953
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aktywna1990 Pokaż wiadomość
Stosunek przerywany niestety nie jest żadną formą antykoncepcji. A swoją drogą gdyby mnie okres spóźniał się 3 tygodnie to już dawno zrobiłabym test bo inaczej osiwiałabym z nerwów. Tobie radzę to samo- 3 tygodnie po terminie miesiączki test apteczny powinien już na 100% wyjść prawdziwie. Najlepsza w tej sytuacji będzie wizyta u lekarza bo jeśli to nie ciąża to jakieś zaburzenia hormonalne.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

Cytat:
Wszystko zależy od tego po jakim czasie pojawiła Ci się ta bladziutka kreska - jeśli do 4 min to coś może być na rzeczy.Być może wydawało Ci się że to kreseczka- mógł to być jej cień. Z drugiej strony testy wykonane rano są wiarygodniejsze bo wtedy stężenie hormonu ciążowego jest największe. Możesz powtórzyć dla pewności test rano a najlepiej iść do laboratorium na badanie z krwi. Az się dziwię że lekarz Cię nie skierował - już po 10 dniach od stosunku daje 100% pewności.

---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Anetka102 Pokaż wiadomość
Cześć mam pytanko czy wynik badania TSH ( dokładny wynik : TSH <0,005 i norma : 0,51 - 4,30) może oznaczać ciążę, jeśli tak to w jakim okresie po zajściu w ciążę ?
TSH - to badanie dotyczące tarczycy i jej aktywności a nie ciąży.
Stary 2010-03-23, 18:19   #2954
dorothy2003
Przyczajenie

Czesc Dziewczyny...
Mam do Was takie pytanko 14lutego dostalam zapalenia przyzebia i lekarz przepisal mi antybiotyk Amoksiklav i Metriadol-wybralam wszystkie tabletki.27lutego wzielam pierwszą biała tabletke(biore Yaz a w niedziele dostalam normalnie okres)nastepnie prawidlowo zaczelam nowe opakowanie Yaz 3marca i biore regularnie...natomiast 13marca wspolzylam z moim chlopakiem-bez dodatkowego zabezpieczenia(tylko tabletki Yaz) CZy jest mozliwosc ze jestem w ciąży?jak sprawdzilam pozniej byly to dni plodne-czy dzialanie Yaz moglobyc jeszcze oslabione przez antybiotyk,ktory zaczelam brac 14lutego?
Z góry dziekuje WAm za odpowiedz.
dorothy2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 18:40   #2955
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dorothy2003 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny...
Mam do Was takie pytanko 14lutego dostalam zapalenia przyzebia i lekarz przepisal mi antybiotyk Amoksiklav i Metriadol-wybralam wszystkie tabletki.27lutego wzielam pierwszą biała tabletke(biore Yaz a w niedziele dostalam normalnie okres)nastepnie prawidlowo zaczelam nowe opakowanie Yaz 3marca i biore regularnie...natomiast 13marca wspolzylam z moim chlopakiem-bez dodatkowego zabezpieczenia(tylko tabletki Yaz) CZy jest mozliwosc ze jestem w ciąży?jak spraiewdzilam pozniej byly to dni plodne-czy dzialanie Yaz moglobyc jeszcze oslabione przez antybiotyk,ktory zaczelam brac 14lutego?
Z góry dziekuje WAm za odpowiedz.
Po 1 - nie ma dni płodnych i nie płodnych przy tabletkach!!!!!!!
Przecież one hamują owulację - więc nie ma mowy o płodności.
Po 2 - przy braniu antybiotyku należy zabezpieczać się przez czas brania i jeszcze tydzień po. Nie wiem jak długo brałaś antybiotyk ale od zakończenia brania policz sobie tydzień - niektórzy czekają nawet 2 ale tydzień jest optymalny.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-23, 19:07   #2956
dorothy2003
Przyczajenie

brałam tydzien moze dzien dluzej i wiem ze tydzien dodatkowego zabezpieczenia wystarczy ale wolalam sie upewnic bo róznie ludzie mowią...dlatego postanowilam zapytac na forum.
DZiękuje za odpowiedz ps...ja jak sobie wbije cos do głowy to niedaje mi spokoju;-) jestem za granicą i dlatego niemoglam sobie przypomniec co Pani Doktor mowila wypisując tabletki-tydzien czy miesiąc dodatkowego zabezpieczenia.... dziekuje za odpowiedz ;-))))))))
dorothy2003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:25   #2957
ukrycior
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anetka102 Pokaż wiadomość

A w jaki sposób hormon przysadki mózgowej wskazujący na sporą nadczynność tarczycy w Twoim przypadku miałby wykazać ciążę?
ukrycior jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:29   #2958
deprimka30
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez blackcat1988 Pokaż wiadomość
Ja miałam podobnie całkiem niedawno, okres spóźniał się ponad 20 dni zrobiłam test wyszła widoczna druga krecha po 4 minutach, a w ciąży nie jestem.
A po jakim czasie wyszła ci druga kreska?
włożyłam test do pudełeczka bo nic nie było ale po mniej wiecej pol godziny zajrzałam a tam była ta kreska- blaada
deprimka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-23, 19:38   #2959
blackcat1988
Raczkowanie

Cytat:
włożyłam test do pudełeczka bo nic nie było ale po mniej wiecej pol godziny zajrzałam a tam była ta kreska- blaada

w instrukcji testu jest napisane ze po jakimś tam czasie( 15, 30minut-zależy od testu)wynik juz jest nie wazny i nie powinno sie go odczytywać, gdyz zachodzi tam reakcja i może się tam jakas kreska pojawić.
Sama się o tym przekonałam z tym, że jak pisałam wcześniej u mnie się ona pojawiła po 4 minutach, więc ja już z testom nie wierzę.
Test najlepiej robić rano bo wtedy jest największe stężenie hcg, a Ty zrobiłaś popołudniu, wiec może powtórz test dla pewności rano z porannego moczu.
blackcat1988 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 08:21   #2960
saura
Raczkowanie

a ja mam małą zagwozdkę
wiem, że prawdopodobieństwo że jestem w ciąży jest naprawdę minimalne .
16 marca miałam wziąć ostatnią tabletkę, ale pani ginekolog kazała mi połączyć opakowania, ze względu na leki na grzybicę. teraz już zaczyna siędrugi tydzień opakowania.
Mój TŻ nie kończy we mnie (pomijając 19 marca..), tabletki biorę regularnie, brak wymiotów i biegunek oraz leków które mogłyby osłabić działanie tabletek.
w ten poniedziałek zauważyłam, że piersi stały się ciut większe, pełniejsze. (ale to może być spowodowane tabletkami... oszukuje mój organizm), no i prawie ciągle chodzę do toalety (tzn od wczoraj wieczorem prawie co 4h), ale to pewnie jest spowodowane tym, że u koleżanki podłoga była zimna i nie miałam kapci na nogach. i mogłam sobie wczoraj tak pęcherz cudownie załatwić. no i dodatkowo moja współlokatorka ma ciągle otwarte okno przez noc

a mam takie pytanie odnośnie betahcg. po 10 dniach wynik powinien być pewny?

ps. te tabletki na grzybicę to FLUCONAZOLE 150mg jedorazowo . z tego co czytałam to właśnie po tej tabletce mogłam mieć takie opuchnięte piersi bo teraz hm chyba wróciły do siebie
i żel gynazol.

Edytowane przez saura
Czas edycji: 2010-03-24 o 09:41
saura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 16:55   #2961
19Mania89
Przyczajenie

Nie wiem co mi jest.. Już tyle mi się ten okres spóżnia.. lekarz mówi ze nic nie widzi.. to co mi do cholery może byc nie stać mnie na badania z krwi...
19Mania89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:00   #2962
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Nie wiem co mi jest.. Już tyle mi się ten okres spóżnia.. lekarz mówi ze nic nie widzi.. to co mi do cholery może byc nie stać mnie na badania z krwi...
nie masz 20-30zł? zrzućcie się z chłopakiem, bo to nie tylko Twój problem i zrób test z krwi.

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:05   #2963
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Co dokładnie powiedział Ci lekarz?? czy powiedział że to na bank nie ciąża??czy kazał jeszcze poczekać na miesiączkę??

Ok doczytałam już - lekarka skierowała Cię na badanie krwi dla pewności - po zrobieniu badania lekarka będzie pewna że jesteś lub nie w ciąży i będzie mogła ewentualnie dalej Ci pomagać. Nie pytaj nas co masz robić skoro lekarka jasno i wyrażnie powiedziała Ci to. Być może masz zaburzenia w miesiączkowaniu lub jakieś problemy hormonalne ale nie będzie ich można zdiagnozować ani tym bardziej leczyć dopóki nie wykluczy się ciąży - w związku z tym badanie krwi jest konieczne w twoim przypadku.

Edytowane przez konwalijka82
Czas edycji: 2010-03-24 o 17:09

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 17:46   #2964
ciechoslava
Przyczajenie

hm, tak wiec uprawiałam petting z chlopakiem, on mial wytrysk na moj brzuch, wytarlismy to chusteczkami, ja chyba dotknelam tej spermy, po paru minutach poszlam do lazienki, umylam rece żelem do mycia i załatwiłam sie, podcieralam sie papierem i wtedy cos mnie olsnilo czy czasami plemniki nie mogly przezyc i nie moglam ich przeniesc rekoma 'tam' gdy sie podcieralam ? mozliwe jest zeby po 2 tyg od stosunku czuc objawy ciazy takie jak ślinotok etc? Prosze o odpowiedz !
ciechoslava jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:51   #2965
konwalijka82
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciechoslava Pokaż wiadomość
hm, tak wiec uprawiałam petting z chlopakiem, on mial wytrysk na moj brzuch, wytarlismy to chusteczkami, ja chyba dotknelam tej spermy, po paru minutach poszlam do lazienki, umylam rece żelem do mycia i załatwiłam sie, podcieralam sie papierem i wtedy cos mnie olsnilo czy czasami plemniki nie mogly przezyc i nie moglam ich przeniesc rekoma 'tam' gdy sie podcieralam ? mozliwe jest zeby po 2 tyg od stosunku czuc objawy ciazy takie jak ślinotok etc? Prosze o odpowiedz !
Wkręcasz sobie ciąże - a objawy odczuwa się 2- 8 tygodni od zapłodnienia - dodam że do zapłodnienia nie dochodzi od razu w dniu stosunku - więc w Twoim przypadku objawy są niemożliwe. Poza tym umyłaś ręce a do "podcierania się" zapewne użyłaś papieru, w związku z tym nie widzę tu możliwości przeniesienia czegokolwiek. Poza tym plemniki to nie terminatory!!!!
Stary 2010-03-24, 17:58   #2966
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Wkręcasz sobie ciąże - a objawy odczuwa się 2- 8 tygodni od zapłodnienia - dodam że do zapłodnienia nie dochodzi od razu w dniu stosunku - więc w Twoim przypadku objawy są niemożliwe. Poza tym umyłaś ręce a do "podcierania się" zapewne użyłaś papieru, w związku z tym nie widzę tu możliwości przeniesienia czegokolwiek. Poza tym plemniki to nie terminatory!!!!
albo turbodymomeny

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 17:59   #2967
ciechoslava
Przyczajenie

konwalijka82 - dziekuje za odpowiedz! takze nie ma szans na ciaze? dodam ze to bylo 3 dni po okresie, przy cyklu 36-37 dniowym, tak wiec?

Edytowane przez ciechoslava
Czas edycji: 2010-03-24 o 18:00
ciechoslava jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-03-24, 18:00   #2968
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciechoslava Pokaż wiadomość
konwalijka82 - dziekuje za odpowiedz! takze nie ma szans na ciaze, dodam ze to bylo 3 dni po okresie, przy cyklu 36-37 dniowym, tak wiec?
kobieto umyłaś ręce i tym zabiłaś te plemniki...

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:18   #2969
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
To plemniki nie mają skrzydełek i nie jeżdżą takimi mini-czołgusiami przebijającymi gumki? Ojeeej...
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-24, 18:21   #2970
Neciak89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec Pokaż wiadomość
To plemniki nie mają skrzydełek i nie jeżdżą takimi mini-czołgusiami przebijającymi gumki? Ojeeej...
padłam xD

Kosmetycznie

Cytat:
Z kobietami nigdy nic nie wiadomo, bo są jak fizyka kwantowa. Znając położenie kobiety nie jesteś w stanie stwierdzić co ona myśli a znając jej myśli nie jesteś w stanie stwierdzić gdzie ona jest.
(...)Kobieta jest dla siebie taką samą zagadką jak dla świata zewnętrznego.
Neciak89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Ginekologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości