|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2941 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopdonieństwo. Zbiorczy, cz.6
Cytat:
![]() |
#2942 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży - prawdopodobieństwo. Zbiorczy, cz.6
Dziewczyny,nie chce uprawiac sexu,wiec nie martwcie sie
![]() Ogolnie juz pieszczot tez nie... Naprawde mam problem czy jestem w ciazy...Lezelismy na sobie 19.02 potem mialam okres po luteinie 3.03 i ciagle boje sie czy nie jestem w ciazy....Dla wyjasnienia poruszal sie moj chlopak na mnie i mial ten plyn przed sperma...mialam majtki,ale moze sie zsunely bokiem czy cos.... ja wiem ze to wyglada jak komedia,ale naprawde sie boje Edytowane przez Emilkaa Czas edycji: 2010-03-22 o 19:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2943 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dzieki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Raczkowanie
|
Hmm to może teraz ja opiszę swoją obecną sytuację.otóż odstawiłam tabletki pod koniec stycznia.Na początku lutego miałam normalnie krwawienie 5 dni.W lutym stosowaliśmy z partnerem kilka razy stosunek przerywany i kilka razy z prezerwatywą.2 tygodnie temu męczył mnie ból podbrzusza straszny przez 5 dni.Temperatura wystąpiła parę razy(ale nie ciągle) powyżej 37 stopni.okres spóźnia mi się 3 tygodnie już....do tego przytyłam jakieś 3-4 kilogramy,chodzę cały czas głodna,miewam wzdęcia ogromne i parę razy kręciło mi się w głowie.Mdłości nie było żadnych.piersi także nie bolą.W podbrzuszu aktualnie czuje delikatny ucisk.CZY TO MOŻE BYĆ CIĄŻA?PROSZĘ O POMOC!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Raczkowanie
|
Czy jestem w ciąży? okres miałam 9 lutego, w piątek wykonałam test i wyszła bladziutka druga kreska, poszłam więc do lekarza a ten każe mi czekać tydzień. Jednak nie wytrzymałam i wczoraj popołudniu zrobiłam nowy i już była tylko jedna kreska. Co o tym sądzicie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Raczkowanie
|
Witam.
Mam do Was pytanie.Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze gdy ma sie problemy z dostaniem okresu?Chodzi o to ze od nowego roku mam problemy z dostaniem okresu,bylam u lekarza dala mi luteine na wywyolanie okresu.Bralam zgodnie z jej zaleceniami,Po kilku dniach dostalam okres.Ale na nastepny miesiac juz nie dostalam.Bralam znow te luteine i nic to nie dalo nie dostalam okresu.Do tego mam zolte czesem az biale geste uplawy.Ostatnio kochalismy sie z moim chlopakiem i skonczyl we mnie.Czy jest szansa ze moge byc w ciazy?Nie robilam jeszcze testu ciazowego ,a do lekarza ide jutro ![]() Dodam ze od tamtego czasu kiepsko sie czuje, bole brzucha,wstret to jedzenia oslabienie. Jeszcze jedno.Kiedy od chwili zaplodnienia wystepuja objawy ciazy? Edytowane przez xxxx1321 Czas edycji: 2010-03-23 o 15:19 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A po jakim czasie wyszła ci druga kreska? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie możliwe- zależy z jakiego powodu miałas zaburzenia miesiączkowania... Nic pewnego, ani w jedną, ani w drugą stronę w takiej sytuacji. Cytat:
Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. Śledź też pies! - blogujemy ♥ Edytowane przez klempaa Czas edycji: 2010-03-23 o 15:53 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2950 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=klempaa;18085579]Wg mnie możliwe- zależy z jakiego powodu miałas zaburzenia miesiączkowania... Nic pewnego, ani w jedną, ani w drugą stronę w takiej sytuacji.
Zaburzenia byly przez stres,schudniecie brak apetytu |
![]() ![]() |
![]() |
#2951 |
Przyczajenie
|
Cześć mam pytanko czy wynik badania TSH ( dokładny wynik : TSH <0,005 i norma : 0,51 - 4,30) może oznaczać ciążę, jeśli tak to w jakim okresie po zajściu w ciążę ?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2952 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2953 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- TSH - to badanie dotyczące tarczycy i jej aktywności a nie ciąży. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Przyczajenie
|
Czesc Dziewczyny
![]() Mam do Was takie pytanko 14lutego dostalam zapalenia przyzebia i lekarz przepisal mi antybiotyk Amoksiklav i Metriadol-wybralam wszystkie tabletki.27lutego wzielam pierwszą biała tabletke(biore Yaz a w niedziele dostalam normalnie okres)nastepnie prawidlowo zaczelam nowe opakowanie Yaz 3marca i biore regularnie...natomiast 13marca wspolzylam z moim chlopakiem-bez dodatkowego zabezpieczenia(tylko tabletki Yaz) CZy jest mozliwosc ze jestem w ciąży?jak sprawdzilam pozniej byly to dni plodne-czy dzialanie Yaz moglobyc jeszcze oslabione przez antybiotyk,ktory zaczelam brac 14lutego? Z góry dziekuje WAm za odpowiedz. |
![]() ![]() |
![]() |
#2955 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież one hamują owulację - więc nie ma mowy o płodności. Po 2 - przy braniu antybiotyku należy zabezpieczać się przez czas brania i jeszcze tydzień po. Nie wiem jak długo brałaś antybiotyk ale od zakończenia brania policz sobie tydzień - niektórzy czekają nawet 2 ale tydzień jest optymalny. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Przyczajenie
|
brałam tydzien moze dzien dluzej i wiem ze tydzien dodatkowego zabezpieczenia wystarczy ale wolalam sie upewnic bo róznie ludzie mowią...dlatego postanowilam zapytac na forum.
DZiękuje za odpowiedz ps...ja jak sobie wbije cos do głowy to niedaje mi spokoju;-) jestem za granicą i dlatego niemoglam sobie przypomniec co Pani Doktor mowila wypisując tabletki-tydzien czy miesiąc dodatkowego zabezpieczenia.... dziekuje za odpowiedz ;-)))))))) |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w jaki sposób hormon przysadki mózgowej wskazujący na sporą nadczynność tarczycy w Twoim przypadku miałby wykazać ciążę? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2958 |
Raczkowanie
|
włożyłam test do pudełeczka bo nic nie było ale po mniej wiecej pol godziny zajrzałam a tam była ta kreska- blaada
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
w instrukcji testu jest napisane ze po jakimś tam czasie( 15, 30minut-zależy od testu)wynik juz jest nie wazny i nie powinno sie go odczytywać, gdyz zachodzi tam reakcja i może się tam jakas kreska pojawić. Sama się o tym przekonałam z tym, że jak pisałam wcześniej u mnie się ona pojawiła po 4 minutach, więc ja już z testom nie wierzę. Test najlepiej robić rano bo wtedy jest największe stężenie hcg, a Ty zrobiłaś popołudniu, wiec może powtórz test dla pewności rano z porannego moczu. ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2960 |
Raczkowanie
|
a ja mam małą zagwozdkę
![]() wiem, że prawdopodobieństwo że jestem w ciąży jest naprawdę minimalne ![]() 16 marca miałam wziąć ostatnią tabletkę, ale pani ginekolog kazała mi połączyć opakowania, ze względu na leki na grzybicę. teraz już zaczyna siędrugi tydzień opakowania. Mój TŻ nie kończy we mnie (pomijając 19 marca..), tabletki biorę regularnie, brak wymiotów i biegunek oraz leków które mogłyby osłabić działanie tabletek. w ten poniedziałek zauważyłam, że piersi stały się ciut większe, pełniejsze. (ale to może być spowodowane tabletkami... oszukuje mój organizm), no i prawie ciągle chodzę do toalety (tzn od wczoraj wieczorem prawie co 4h), ale to pewnie jest spowodowane tym, że u koleżanki podłoga była zimna i nie miałam kapci na nogach. i mogłam sobie wczoraj tak pęcherz cudownie załatwić. no i dodatkowo moja współlokatorka ma ciągle otwarte okno przez noc ![]() a mam takie pytanie odnośnie betahcg. po 10 dniach wynik powinien być pewny? ps. te tabletki na grzybicę to FLUCONAZOLE 150mg jedorazowo . z tego co czytałam to właśnie po tej tabletce mogłam mieć takie opuchnięte piersi bo teraz hm chyba wróciły do siebie ![]() i żel gynazol. Edytowane przez saura Czas edycji: 2010-03-24 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Przyczajenie
|
Nie wiem co mi jest.. Już tyle mi się ten okres spóżnia.. lekarz mówi ze nic nie widzi.. to co mi do cholery może byc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 |
Zakorzenienie
|
nie masz 20-30zł? zrzućcie się z chłopakiem, bo to nie tylko Twój problem i zrób test z krwi.
#2963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ok doczytałam już - lekarka skierowała Cię na badanie krwi dla pewności - po zrobieniu badania lekarka będzie pewna że jesteś lub nie w ciąży i będzie mogła ewentualnie dalej Ci pomagać. Nie pytaj nas co masz robić skoro lekarka jasno i wyrażnie powiedziała Ci to. Być może masz zaburzenia w miesiączkowaniu lub jakieś problemy hormonalne ale nie będzie ich można zdiagnozować ani tym bardziej leczyć dopóki nie wykluczy się ciąży - w związku z tym badanie krwi jest konieczne w twoim przypadku. Edytowane przez konwalijka82 Czas edycji: 2010-03-24 o 17:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2964 |
Przyczajenie
|
hm, tak wiec uprawiałam petting z chlopakiem, on mial wytrysk na moj brzuch, wytarlismy to chusteczkami, ja chyba dotknelam tej spermy, po paru minutach poszlam do lazienki, umylam rece żelem do mycia i załatwiłam sie, podcieralam sie papierem i wtedy cos mnie olsnilo czy czasami plemniki nie mogly przezyc i nie moglam ich przeniesc rekoma 'tam' gdy sie podcieralam ? mozliwe jest zeby po 2 tyg od stosunku czuc objawy ciazy takie jak ślinotok etc? Prosze o odpowiedz !
|
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2967 |
Przyczajenie
|
konwalijka82 - dziekuje za odpowiedz! takze nie ma szans na ciaze? dodam ze to bylo 3 dni po okresie, przy cyklu 36-37 dniowym, tak wiec?
![]() Edytowane przez ciechoslava Czas edycji: 2010-03-24 o 18:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Zakorzenienie
|
kobieto umyłaś ręce i tym zabiłaś te plemniki...
#2969 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Zakorzenienie
|
padłam xD
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:13.