|
|
#121 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Różane zapachy
to Paul Smith "Rose" nie mozna dostac w polsce w zadnej perfumerii??
|
|
|
|
|
#122 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Stella jest na pewno w Marionnaud chociaż nie wiem czy w każdym...
|
|
#123 |
|
Zadomowienie
|
Nie lubię różowych zapachów ani stricto różanych, ale jest jedna róża, która mnie pociąga. Problem w tym, ze często (zbyt często) zamiast niej czuje kamforę a ona gdzieś tam w tle pomyka. Chodzi mi o Perły Lalique. Czy jest gdzies jeszcze taki własnie typ rózy, ale z tą różnicą, ze kamfora nie jest tak bardzo dominująca?
|
|
|
|
|
#124 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie ma go w Sephorze, Douglasie i Galerii Centrum. Może jest w prywatnych perfumeriach?...
|
|
#125 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Bardzo ładne jeśli lubi się różane zapachy Mi bardzo spodobała się Bulgarian Rose Demeter. Pachnie dokładnie tak jak olejek z bułgarskiej róży
|
|
|
#126 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez joasiak1 Czas edycji: 2008-04-17 o 18:06 Powód: błąd w nazwie, ech. |
|
|
|
|
|
#127 |
|
Rozeznanie
|
Znalazłam Rose Essentielle w którejś z kolei Sephorze
.Ale to chyba jednak nie ta róża . Teraz muszę jakoś Stellę i Paula Smitha zlokalizować. Na Allegro próbek nie widać... |
|
|
|
|
#128 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#129 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zakupiłam w Superpharmie za bardzo ładną cenę. Moje pierwsze wrażenia były- ładne, ale takie sobie. Wzięłam jednak próbkę z Sephory i po jednym dniu noszenia zapachu- pognałam szybko, aby go nabyć. Są śliczne i flakonik taki piękny... Teraz zbieram się na Lutka Sa Majesty La Rose ale to już musi być w maju- R.E. już był w"wykroczeniem"- ale taka okazja.... - usprawiedliwione
|
|
|
|
|
|
#130 |
|
Przyczajenie
|
a nie wiecie czy w Marionnaud jest Paul Smith Rose? nadal szukam go, bez skutku... ;(
|
|
|
|
|
#131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#132 |
|
Zakorzenienie
|
mariczko widziałam je kiedyś na www.perfumy-perfumeria.pl
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
|
#133 |
|
Przyczajenie
|
tak, wiem, w internecie mozna je znalezc bez problemu. Tylko czytalam kiedys ze w internecie 90% perfum to podrobki, wiec jakos nie jestem przekonana. wolalabym kupic je w normalnej perfumerii, ale tam z kolei nigdzie nie ma ;]
|
|
|
|
|
#134 |
|
Raczkowanie
|
Mariczkaaa: na Truskawce jest Paul Smith Rose
100ml - 154zł http://eu.strawberrynet.com/wfrag.as...&goChar=P#8935 Na Tru na na pewno nie podróbki, tylko trzeba mieć kartę kredytową to jedyny sposób płatności. |
|
|
|
|
#135 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#136 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#137 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#138 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: różane zapachy
[quote=E;1058241]Ja akurat za różami nie przepadam.
Ja mam podobnie,chociaż wydaje mi się ,że bardziej nie lubię zapachu drzewa różanego ,ale wyjątek zrobiłabym dla Safran Trublant L'Artisan, za subtelność zapachu - może dlatego,że nie lubię krzykliwych , nachalnych perfum
|
|
|
|
|
#139 |
|
Raczkowanie
|
Poszukuję delikatnej , pudrowej ( nie konfitury) ale głównie trwalej rózy. Lubie cieple ,słodkawe , otulające , ale nie duszące zapachy. Mam w dostępie tylko Douglasa i Rossmana zeby "obwąchać " i muszę sobie zrobić ściągawkę . Przeczytalam caly wątek i z opisu to może Tesor ? Boje się jendak tej "zwiędłości". Czy ktoś pomoże?
|
|
|
|
|
#140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#141 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
nie nazwałabym Tresor różanym zapachem... na mnie nawet przez chwile nie pachnie różą... Może przetestuj Stellę? Ona nie jest konfiturowa
|
|
#142 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, czy o taki zapach Ci chodzi, ale ja tam konfitury nie czuję ( różę bez konfitury b. ciężko znaleźć). A , sorry ona nie jest delikatna jak w Rose Essentielle, tylko taka "buduarowa". |
|
|
|
|
|
#143 |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Jascinthe et Rose zdecydowanie jest pudrowa
|
|
#144 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Początek obiecujący, nawet ładna, esencjonalna róża się wyłania, ale potem jej delikatne płatki przygniata tona suszonych śliwek. To jeden z tych zapachów, który wywołuje u mnie wielką potrzebę natychmiastowego wyszorowania nadgarstków. "Śliwowica" w Hd`E podoba mi się, ale suszone śliwki zabijają ![]() Powinno być assassin zamiast voleur... |
|
|
|
|
|
#145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No, ja też jakoś nie pozostaję w nabożnym zachwycie. Tzn. pewnie mogłabym nosić, ale kupować nie będę. Ja różę czuję przez cały czas, paczulę również, śliwek nie, za to po jakimś czasie wychodzi na mnie jakaś taka dziwna nutka, rodem z opakowania surowego serka marcarpone Taka maślana, słodkawo-grzybowa, mdląca - nie umiem tego opisać. Oblepiająca mimo lekkości zapachu.
|
|
|
#147 |
|
Piers do przodu
|
Odkopuję ten bardzo ciekawy wątek - dla mnie ślicznie różane są limitowanki YSL PARIS ale tak bardzo na mnie nietrwałe
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#148 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdesznie!
Pomysl na ten watek podsunela mi Dzika Truskawka Wiec poszukuje perfum na codzien, takich, ktore nie beda mnie wkurzaly nawet o szostej rano, kiedy nieraz jest mi niedobrze i wychodze z domu bez sniadania. Moje ulubione perfumy orientalne wtedy mnie mecza i tez wole zeby w dzien rzaden warkocz sie za mna nie ciagnal. ![]() Przes caly czas uzywalam na codzien Chanel No5 EDT i bardzo go cenie, ale chciala bym cos zmienic (na lepsze, rozumie sie ), a dokladniej mazy mi sie cos jakby miekszego, delikatniejszego ale jednak wyrazistego.Z kwiatow nie lubie mocno wyczuwalnej konwali (taka gdies w ostatnim rzedzie moze byc) a za to lubie roze i piwonie. Jasminu raczej tez wole mniej. Nie lubie mocno owocowych ani cytrynowych perfum, ale moze w nich byc ambra lub bialy musk. Dzisiaj wyprobowalam - Stella Sheer 2008 (Bardzo lubie!) - YSL Paris (Bardzo interesujacy, ale nie wiem czy by mnie rankami nie wkurzal.) - Very Irresistible (Ooo nie! Kwasota!) Moze podam pare zkojarzen: Marza mi sie perfumy wyraziste ale delikatne, chetnie rozane, kobiece lub nawert dziewczece, mlode ale jednak troche klasyczne, taka przelamana klasyka, niezwykle, interesujace, troche slodkie a jednak troche ostre, nie gorzkie. Chetnie bym uslyszala opinie na temat - Rock'n'Rose - Stella - Stella in Two Peony - Bulgari Rose - Bulgari Blu i innych. Jakie sa wasze skojarzenia? |
|
|
|
|
#149 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc - poszukuje perfumy kwiatowe na codzien (rozane)
Opinie na temat interesujących Ciebie perfum znajdziesz bez liku w katalogu kosmetyków wszechczasów czyli KWC
![]() Kliknij "Kosmetyk Wszech Czasów" na górze strony , a potem nazwę zapachu w wyszukiwarkę. Bylgari Blu np. to nie jest miękki zapach , raczej chłodny , na mnie nieco metaliczny.
|
|
#150 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Prosze o pomoc - poszukuje perfumy kwiatowe na codzien (rozane)
Tak jak napisała Rozterka, zajrzyj do KWC. Nie ma sensu dublować tu tego co już tam napisałyśmy.
A tak konkretniej na temat... Jeśli róża i piwonia to dla mnie zdecydowanie Stelle Mc C. Stella klasyczna - mocno różana z wyraźną nutą piwonii, klasyka, zapach charakterny, na mnie osobiście intensywny i trwały, bardzo kobiecy, elegancki; Stella Sheer 2008 - mniej różany, świeższy, lżejszy, ale jego już znasz, to co ja się tu będę... ![]() Stella In Two Peony - ma w sobie coś z obu ww. Jest mniej różana, bardziej piwoniowa, bardzo świeża, jak świeże pranko suszone na wietrze, codzienna, mniej klasyczna, mniej wieczorowa, lżejsza. Jak dla mnie Stelle to idealne połączenie róży i piwonii. Więcej takich dobrych duetów nie znam.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:50.

Bardzo ładne jeśli lubi się różane zapachy
.
.