|
|
#151 | |
|
调解人
|
Dot.: Kokosowe szaleństwo- "rafaello"
Cytat:
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stało w lodówce cały dzień i dlatego się łatwo kroiło
|
|
|
#153 |
|
Raczkowanie
|
Muszę to pyszność sobie jak najszybciej zrobić ...
jadłam to ... ale sama nie próbowałam jeszcze tego zrobić .. ale już niedlugo Dziękuje za przepis Przyda sie
|
|
|
|
|
#154 |
|
Wtajemniczenie
|
Meariel buźka sie należy za ten przepis
Naprawde łatwy i szybki a ja takie lubie najbardziej ![]() Chociaż mam zwykle tendencję do zmieniania przepisów po swojemu, tym razem zaufałam i nic nie zmieniłam. Wyszło przepyszne Poniżej foto, (nikt nie czekał aż postoi przez noc w lodówce )
|
|
#155 |
|
Raczkowanie
|
Super ciasto ....wyszło
|
|
|
|
|
#156 |
|
Konto usunięte
|
Powiem tylko, ze jestem typem kompletnie nie gotującym, nie piekącym i totalnie nie znającym się na kuchni....
Zrobilam to ciasteczko i wyszlo świetnie Pysssssznosci=]dzieki za przepis Smacznego! |
|
|
|
|
#157 |
|
Zadomowienie
|
ja rowniez skusze sie
jutro jak bede miec moze troche wolnego czasu to sprobuje dziekuje za przepis;* dam znac jak mi wyszlo ![]() P.S nie jestem specem od ciast i wogole wszystkiego co zwiazane z kuchnia wiec moze byc ciekawie ![]() ![]() buziaki
|
|
|
|
|
#158 |
|
Zadomowienie
|
ja rowniez skusze sie
jutro jak bede miec moze troche wolnego czasu to sprobuje dziekuje za przepis;* dam znac jak mi wyszlo ![]() P.S nie jestem specem od ciast i wogole wszystkiego co zwiazane z kuchnia wiec moze byc ciekawie ![]() ![]() buziaki
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
ciasto pycha
wprawdzie budyn za zadki mi wyszedl ale uratowalam go mlekiem w proszku ![]() 4 lyzki zalatwily pieknie sprawe polecam!!!! no i masa nabrala ciekawego posmaku ,cos jak malutkie babeczki z cukierni .pycha |
|
|
|
|
#160 |
|
Zadomowienie
|
błagam was powiedzcie mi czy jeżeli dalam zamiast krakersow solonych takie z sezamem to bedzie dobre??bo brat kupił nie te co trzeba... a wogóle jutro wraca mamusia i chcialam jej zrobic przyjemnosc i zrobic ciacho.... ale nie wiem jak wyszlo
![]() wlasnie skonczylam robic.... i tej masy mialam chyba za mało bo ja mam tylko 2 warstwy krakersów...i tak mi sie wydaje ze za malo ...i ja do tego udekorowalam orzechami laskowymi...mam nadzieje ze bedzie smakowało.... i doceni moje starania...![]()
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Agiii brawo!
A mama się napewno ucieszy ![]() musi ładnie wyglądać z tymi orzeszkami, a że nie masz słonych krakersów to ciasto będzie bardziej słodkie, krem z kokowiórkami znów jest troszkę mdławy to powinno być smacznie ![]() Napisz jakie były wrażenia po degustacji
|
|
#162 |
|
Zadomowienie
|
dziekuje
![]() ![]() napewno napisze![]() ![]() jutro wracają z wakacji![]() tylko cos mi sie wydaje że powinnam dac te krakersy podwójnie...czyli 2 warstwy krakersów i dopiero masa... ale zobaczymy jutro... buzia
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ależ nieeee! Bardzo dobrze zrobiłaś warstwa krakersów, na to masa, znów warstwa krakersów i resztka masy i na to wiórki
Kobiety szanujcie prywatność swoich partnerów! Nie dotykajcie ich telefonów! Nie czytajcie komunikatorów, maili. Nie szukajcie na siłę problemów! Słodka niewiedza i szacunek to spokój w związku. Edytowane przez trojka Czas edycji: 2006-08-19 o 17:48 |
|
|
|
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
no to super
rozwiałaś moje wątpliwości![]() ![]() naprawde się ciesze... już sie nie moge doczekac spróbowania:P
|
|
|
|
|
#165 |
|
Raczkowanie
|
No odważyłam się również i spróbowałam zrobić ten deser, masa budyniowa wyszła mi bardzo gęsta, ale ogólnie jest pyszne. Rodzinka jak jadła to nie chciała uwierzyć że w środku są krakersy
Dzięki za super przepis!
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
lohoho
tzreba bedzie sporbowac hehe
|
|
|
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
To mleko w puszce ma być oczywiście słodzone żeby wyszedł karmel?
|
|
#168 |
|
Zadomowienie
|
centus nieeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!! zwykle mleko...ja uzylam 1,5% i było git
no ale nie napisalam jak tam wrazenia po sprobowaniu;D;D;D;D SUPER! mamusia byla cala happy i dumna ze mnie i powiedziala ze pyszne i wogole...naprawde dobre... zrobie fote i przessle![]() ![]() ![]() buziak
|
|
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
No to nie wiem dlaczego mi nie wyszło :/ Gotowałam puszkę całe 2 godziny i potem jeszcze godzinę następnego dnia rano
Otworzyłam puszkę po wystygnięciu, mleko jest płynne, może ma kolor lekko żółtawy, ale karmelu nie przypomina ;/ Moze gotowałam na za małym gazie (bałam się, że wybuchnie, jak tak bulgotało - znajoma miała przez takie dwie puszeczki generalny remont kuchni, tak ściany i meble oblepiło i oprócz tego wyrwę w okapie zrobiły, po wybuchu oczywiście hiiihiii ) Hmm, co mam teraz z tym mlekiem zrobić, z otwartego karmelu już nie zrobię? :/
|
|
#170 |
|
Zakorzenienie
|
Centus może kupiłaś mleko w puszce ale niesłodzone? po 3 godzinach gotowania na NAJMNIEJSZYM palniku powinien wyjść karmel...Poza tym tak jak Agiii pisała chodziło o zwykłe mleko w kartonie
|
|
#171 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=sylwia18]Centus może kupiłaś mleko w puszce ale niesłodzone?
Dokładnie tak Ale nie ustaje w próbach, dziś zagotuję słodzone ![]() efka
|
|
#172 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Ela]To ja podam kilka przpisów na to ciasto:
BISZKOPT RAFAELLO SKŁADNIKI: CIASTO: 6 jajek, 6 kopiastych łyżek mąki pszennej, 6 kopiastych łyżek cukru, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, NADZIENIE: 1/2 litra śmietany kremówki, 20 dag wiórek kokosowych, 2 białe czekolady, 2 "Śnieżki", 1 paczka migdałów. CIASTO: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno z cukrem, powoli dodać żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto piec w rozgrzanym piekarniku ok. 30 minut. Wystudzić. NADZIENIE: 1/4 litra śmietany kremówki zmiksować z 2 "Śnieżkami" i wyłożyć na biszkopt. Resztę kremówki zmiksować z 2 rozpuszczonymi na parze czekoladami. Dodać 15 dag wiórek kokosowych i wyłożyć na pierwszą masę. Powciskać migdały i posypać resztą wiórków kokosowych. ![]() ![]() ![]() ![]() ja zrobilam wlasnie wedlug tego przepisu,to jest moje pierwsze w zyiu ciasto! kurcze ale moje nie wyglad atak ladnie jak te wasze na fotkach :P ale Wy chyba macie te z krakersami,prawda?hmm tlyko biszkopt mi taki wyszedl plaski...z 3cm hehehe ale chyba dlatego ze za ktorko miksowalam bialko...ale tak sie ciesyzlam,ze robie cos sama a mmy nie ma i sie zdziwi ze hehe spiesyzalm sie jak glupia i co za tym idzie popelnilam kilka bledow....no to tak,po pierwsze ten biszkopt nie wyszedl :P mogl tez troche nie wyjsc dlatego,ze haha mialam juz wsyztko zaczelam robic a sie okazalo ze nie mam cukru krysztalu tylkow kostkach i zamiast wsypac cukier puder to wsadzilam kostki :P no ale jakso sie tam rozpusily i rozkrecily :P,no a drugi blad to taki ze nie chcialo mi sie tyle czekac z ta czekolada wiec wsazialm ja do szlanej miseczki i wsadzilam do mikrofali :P haha i tak aptrze nic,za chwile znowu patzre nic sie nie rozpuszcza...pomyslalam ze i tak jest juz miekka to ja pomieszam :P no i sie okazalo ze pod spodem na dnie miseczki byla czarna spalona :/ a reszta i tak gesta :/ no wiec nieustrasozny bohater Mary wpadl na kolejny glupi pomysl i najpierw zaczal ta mase miksowac ze smietana a garnuszki a potem jak sie juz nie chcialo zmiksowac i pare czarnyh kluch latalo wsadzilam to na agz haha i zaczelam gotowac zeby sie rozpuscilo :P no i sie takie troche hmm ciemne zrobilo :P nie tam ze czrane az tak zle nie bylo...ale nie byla o juz taka czysto melczna czekolada hehe no i za mocno leiste bylo...ale znowu nie chcialo mi sie dlugo czekac bo nie moglam juz wytrzymac zeby sie rodzince pochwalic i troche zalam moje ciasto :P posplywala druga mas alub tak sobie jak polewa lezala ale nie jest to taki gesty krem jak u was na fotkach troche brzydko to wygladalo hehe ale jak zaypalam wiorkami i migdalkami to nie ejst tak zle,gdyby nie fakt z jest strasznie plaskie :P hm zrobie fotke ale narazie jej nie wkleje bo mam problem z wgraniem programi na kompa i wrzucaniem fotekpzdr! ![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#173 |
|
Zakorzenienie
|
oj pomylka
wlasnie ukroilam kawalek i moj biszkopt ma grubosc 1 cm!hehe a rekacja mlodszje siostry:fuj ochyda,jak budyn waniliowy ale taki wiecie sztywny juz hehe
|
|
|
|
|
#174 |
|
Zadomowienie
|
ja raz zrobiła. strasznie to słodkie i myślałam, że będę wymiotować. nigdy więcej
|
|
|
|
|
#175 |
|
Przyczajenie
|
to jest nie do najedzenia tylko do degustacji.
|
|
|
|
|
#176 |
|
Zakorzenienie
|
ja dziś pierwszy raz spróbowałam tego ciasta
muszę przyznać że... przepyszne jak tylko zaopatrzę się w składniki to zrobię i poczęstuję rodzinkę
|
|
|
|
|
#177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowicie się z Tobą zgadzam - już robiłam jest pyszne, tanie, szybko się robi
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Ale mi zrobiłyście smaka na to ciasto
Czy zamiat wykładać na blache, można wyłożyć na dużym talerzu to ciasto? Czy sie rozleje? |
|
|
|
|
#179 |
|
调解人
|
Możesz od razu na talerz, tylko zadbaj w takim razie żeby budyń był gęsty
|
|
#180 |
|
Rozeznanie
|
Zrobiłam wczoraj do pierwszy raz takie rafaello przekładane krakersami, cos mi te krakersy nie pasowały, ale wyszlo przepyszne. Zajadał się nawet mój syn który nie lubi nic kokosowego
No i bardzo szybko sie robi i piec nie trzeba, suuuuper
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:08.

stało w lodówce cały dzień i dlatego się łatwo kroiło
jadłam to ... ale sama nie próbowałam jeszcze tego zrobić .. ale już niedlugo

Pysssssznosci=]

warstwa krakersów, na to masa, znów warstwa krakersów i resztka masy i na to wiórki