wesele-buty a rajstopy(?) - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-05-28, 01:28   #31
smokyeyes9
Raczkowanie

Dot.: wesele-buty a rajstopy(?)

O błagam!!!!to jest jakiś niezły zabobon- z całym szacunkiem dla mądrości starszych ludzi!to jest tak mało istotna rzecz, że aż dziwnie,że ja tak rozpracowałyśmy! śmieszy mnie to!
smokyeyes9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 01:50   #32
slonko098
Przyczajenie

Red face Dot.: wesele-buty a rajstopy(?)

Czytam i sie przerazam....
Kobietki jesli ktos zaklada rajstopki i sandalki to tak jak ubrac faceta w czarny gajerek i biale skarpetki adidaski- RATUNKU. Chyba teraz juz kazda Pani reaguje na to ,,zjawisko" alergicznie. W naszym narodzie panuje dziwna tendencja, ze jak bez rajstopek to tak jakos......nie do konca ubrana. Bzdura. Jesli sezon pozwala to bez rajstopek (i w sandalkach) a jak nie to eleganckie szpileczkia wtedy to konieczne rajstpko-ponczochy.
Ps. Chcialabym podzielic sie z Wami moim spostrzezeniem-ktore naprawde mnie ZASKOCZYLO. Otoz dwa tygodnie temu bylam z moim nazeczonym w Las Vegas na urlopiku (polecam)wiadomo tam zycie trwa dzien i noc. Wieczorem obowiazkowe wyjscie na impreze i coz widze: kobiety w sukienkach, ktore wiekszosc z nas nosi jako bluzki(koniecznie w zestawie ze spodniami)i do tego sandalki,klapki,szpilki itp- wszystko koniecznie na wysokim obcasie(czasami widzac to zastanawialam sie jak mozna chodzic na szczudlach-otoz mozna) i tutaj puenta- bo jak juz nie mozna chodzic to poprostu sie je zdejmuje i nosi w rekach-i tak z imprezy na impreze. Nikogo to nie szokuje(oprocz mnie oczywiscie)- to normalka. I uwierzcie- BEZ RAJTEK!!!
Nie zrozumcie mnie zle-niechce u nas robic Ameryki, ale zobaczyc cos takiegojako normalne zjawisko...wow. Sorki ze sie tak rozgadalam- jestem nowa
slonko098 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 07:07   #33
Majka232
Zakorzenienie

Ja albo zakładam sandałki bez rajstop albo zakryte buty (wyjątek- peep toe) i rajstopy.

Nie znoszę widoku - stopa w rajstopach + sandałki na cienkie paseczki
Stary 2008-05-28, 09:19   #34
stargazer
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiewiooorka Pokaż wiadomość
tak juz sie przyjeło dawno dawno temu ...jak to Babcia mawia ,,Damie nie wypada z gołą stopą .."
Wiele rzeczy się dawno przyjęło i minęło Kiedyś np. obowiązkowo chodziło się po ulicach w kapeluszach i rękawiczkach, a obecnie nie ma takiego wymogu. Mam nadzieję, że ten wymysł z "obowiazkowymi rajstopami" przejdzie u nas do lamusa z przyczyn czysto praktycznych. Nie wyobrażam sobie latem piec się w rajstopach i dziwię się, że jakikolwiek pracodawca może tego wymagać. Elegancja? Rozumiem, nie iść w codziennych niedbałych rzeczach, nie pokazywać dekoltu po pępek czy nie nosić mini szerokości paska (zwłaszcza do pracy czy szkoły), ale co jest złego w nagiej łydce w upał?

Inna sprawa, że w ogóle nienawidzę rajstop i ostatni raz miałam na sobie to narzędzie tortur chyba na studniówce (a było to, ho, ho, ile lat temu ) Potem na wszelkie oficjalne okazje chodziłam w eleganckich spodniach albo, jeśli było ciepło, w dlugiej spódnicy. Oczywiście bez rajstop. I jakoś nikt mi nie patrzył na nogi
Stary 2008-05-28, 09:37   #35
smokyeyes9
Raczkowanie

Inna sprawa, że w ogóle nienawidzę rajstop i ostatni raz miałam na sobie to narzędzie tortur chyba na studniówce (a było to, ho, ho, ile lat temu )

Szczerze nienawidze rajstop!!!Są one moim wrogiem publicznym nr jeden.Moja nienawiśc jest tak wielka,że kiedys zdarłam z mojej przyjaciółki parę"obciskaczy"-/jak ja to mówię/, bo az fizycznie bolał mnie ich widok
(to byly takie z bardzo duza ilościa laycry)
Rajstopom proszę powiedzmy NIE!!!!!!!!!!!!Lub załużmy jakis klub- prosze o propozycję z nazwa dla tego stowarzyszenia
smokyeyes9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-28, 09:48   #36
stargazer
Rozeznanie

Jakby był klub, to ja się dopisuję
Stary 2008-05-28, 22:42   #37
lalunio
Raczkowanie

Jak ktos koniecznie uwarza, ze rajstopy do sandalkow musza byc - to PROSZE tylko maksymalnie cienkie (~ 5den) bez szwy w kolorze skornym, ktorych pryktycznie nie widac.
lalunio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-05-29, 22:13   #38
cinek26
Raczkowanie

Noga w rajstopie, ponczosze, wyglada lepiej i ladniej u kobiety niz bez. Dodaje blasku i piekna nogom, nie zawsze zdrowym. Cieszcie sie ze w ogole wynaleziono rajstopy ktore moga przyretuszowac wasze wady nog, a to nieogolone, a to poobijane, a to pogryzione przez komary, a to pozdzierane, a to pokaleczone maszynkami.... Wedlug mnie powinnyscie chodzic w spodniczkach przez caly rok a rajstopy(ponczochy to te bardziej sexi) zrzucac jedynie przy 35 stopniowych upalach
cinek26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości