![]() |
#31 |
Raczkowanie
|
Dot.: jak zrobić ramki na zdjęcia od podstaw?
Ramka z muszelek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Raczkowanie
|
Szklana ramka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Wtajemniczenie
|
materialy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Wtajemniczenie
|
Materialy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 |
Raczkowanie
|
Ramka mozaikowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Wtajemniczenie
|
świetne ramki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
Do wykonania ozdoby wiosennej potrzebne są:
- masa plastyczna Efaplast light - farby akrylowe - forma Ceramofix - pędzelek - klej do terakoty WYKONANIE Z masy formujemy ramkę, możemy również jej pojedyncze fragmenty skleić po wyschnieciu klejem do terakoty. Niewykorzystaną masę odciskamy w formie i wyjmujemy. Wszystkie elementy pozostawiamy na około dobę do wyschnięcia. Następnie malujemy je farbami akrylowymi i przyklejamy klejem do ramki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 |
Wtajemniczenie
|
Do wykonania ramki potrzebne są:
-stara ramka -modelina Fimo 3 kolory WYKONANIE Ramkę oblepiamy modeliną nadając jej finezyjny kształt, następnie całość wypiekamy w piekarniku w temperaturze 130'C przez około 30 minut. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Zakorzenienie
|
ja ramki dopiero zaczynam robić i ciągle szukam jakichś inspiracji. pomysłów też mam kilka:
1. ramka z patyczków na szaszłyki (już tu opisana) ja podobną ramke pomalowałam jeszcze farbkami do szkła. 2. ramka ze zwykłej tekturki jakiejkolwiek. widoczną część tektury można potem obkleić np zwykłym sznurkiem, ewentualnie później polakierować. do tego można ją ozdobić jakoś. ja ozdobiłam dosłownie kilkoma kwiatuszkami, których nazwy fachowej nie znam, ale kupuje je sie w pasmanteriach jako tasiemki, tak na metry. 3. generlnie podstawą ramek może być tektura a na niej już można poprzyklejać co sie tylko chce. można ją posmarować całą klejem, posypać np kaszą lub czymś innym o podobnym kształcie a po zaschnięciu pomalować. w ten sposób mamy chropowatą ramke 4. na ramke można ponaklejać różne motywy dostępne w pasmanteriach jako tasiemki 5. tekturową ramke można równie dobrze owinąć ładnie kolorowym papierem, lub kolorowym papierem xero. z takiego samego paieru można powycinać jakieś motywy i ponaklejać narazie tyle, jak coś wymysle lub sobie przypomne to jeszcze dopisze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Raczkowanie
|
Świetne pomysły
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Wlasnie szukam jak zrobic ciekawa ramke, dzieki za pomysly
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#42 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Zakorzenienie
|
Tak dostalam, bardzo dziekuje
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#44 |
Zadomowienie
|
Może nie jest od podstaw cała mojej roboty (miałam ramkę z ikei), ale takowa rameczka wyszła wczoraj spod moich rączek.
Robiłam z tego co miałam w domu, a nie było tego za dużo. Kotek jest z tekturki, głowa też tyle że naklejony na nią jest polar. Wszystko polakierowałam lakierem bezbarwnym ... oczywiście poza polarem ![]() Lakieru nakładałam dużo i przez to taki fajny efekt wyszedł jakby to skórka była ![]() Ramkę i cały tył (tektukowe części kotka) malowałam bejcą. Na ramkę nałożyłam krak postarzający. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
Madziczku jaka piekna ta Twoja rameczka
![]()
![]() |
#46 |
Zadomowienie
|
Dziękuję
![]() ![]() to pierwsza moja ramka z którą zrobiłam coś więcej niż tylko pomalowałam. Ja nie do końca jestem pewna czy to się nadawało na prezent (dostał ją mój brat na urodziny), ale skoro Ci się podoba tzn. że nie jest taka najgorsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Nopewnie ze na prezent sie nadaja, ja tez bym sie bardzo cieszyla gdybym taka dostala
![]() ![]()
![]() |
#48 |
Zakorzenienie
|
madziczek świetna ramka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny
![]() Wkoło mnie wszyscy prawie kupują gotowe rzeczy i dlatego czasem mi głupio obdarowywać kogoś zrobionymi przez siebie rzeczami. Zawsze mi się wydaje, że coś zrobiłam nie tak - mogłam dokładniej, bardziej pomysłowiej itp. Może pora przestać się kryć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Zakorzenienie
|
Madziczku rozumiem Cie, tez tak mam, wydaje mi sie ze moze za malo dalam, malo sie postaralam, a rzeczywistosc jest odwrotna. Robiony prezent jest bezcenny, wart o wiele wiele wiecej niz pojscie do sklepu i dokonanie zakupu
![]() ![]()
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Sagap - No właśnie. Czasem czuję się jak dziecko, które robi laurkę komuś i wydaje mi się, że to nie bardzo wypada.
Rzeczywiście jeżeli widzę radość z prezentu to kamień spada mi z serca. Ja osobiście lubię takie prezenty, bo wtedy wiem, że ktoś o mnie myślał i pamiętał a nie w ostatniej chwili sobie przypomniał i kupił cokolwiek. Wiem, że nie każdy lubi tego typu prezenty. U mnie dodatkowo dochodzi fakt, że ja nie bardzo mam zdolności, lekkość w wykonywaniu prac ręcznych a bardzo bym chciała je robić i przez to zanim zacznę to bardzo długo się przymierzam, myślę, kombinuje - często niestety na pomyśle się kończy bo obawiam się jego realizacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 |
Przyczajenie
|
![]()
Ja też próbowałam z masy solnej, ramka wyszła super!!!
A tak wogóle to wszystkie macie supcio pomysły!!! ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#53 |
Przyczajenie
|
http://allegro.pl/item424342721_ramk...rozne_kol.html
Tutaj są ślizne ramki robione ręcznie uważam że warto je kupić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#54 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Rozeznanie
|
Dziewczynki kochane. Kupiłam trzy formy do odlewów gipsowych w formie ramek na zdjęcia. Czy ktoś ma koncepcję, jak zrobić tył by ramki stały np. na półce, a nie leżały na płasko? Czy są jakieś domowe sposoby by dołączyć stojaczek do takiej gipsowej ramki. A jakim klejem można przymocować tekturę do gipsu by nie odpadła? Pytam bo mam pewien pomysł.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
BAN stały
|
ja miałam podobny problem z szopka gipsowa i rozwiazał ten problem mój brat wyciął mi kawałek deseczki i wyżlobił w niej otwór odpowiadajacy długosci i szerokosci ramki przykleiłam ja klejem na goraco z pistoletu oto efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 |
BAN stały
|
sliczne i wspaniałe ramki robi Hania739 oto niektóre z nich
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#58 |
Przyczajenie
|
http://www.e-joanna.eu/2009/01/31/ja...ej-i-plyty-cd/ nawet prosto to zrobić i jest bardzo ładny efekt
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Przyczajenie
|
Cześć. Myślę, że dobrym pomysłem jest kupienie gotowych antyramek i ozdobienie ich brzegów różnymi różnościami
![]() Ja mam zamiar właśnie tak zrobić. Makaron, ryż, koraliki - mniejsze i większe, wstążeczki, kokardki, cekiny, patyczki, piórka, sznurki i co tam jeszcze znajdę. Można też w zależności od talentu i umiejętności namalować coś na szkle specjalnymi farbami. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 |
Przyczajenie
|
witajcie
![]() a pod tym linkiem sa moje arcydzieła, które nawet sprzedaje ![]() http://kwiaty-cebulowe.bloog.pl/?gal=748675&title=RAMKI-Z-MUSZELEK-DO-SPRZEDANIA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:54.