|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa.
Kiedyś nosiłam aparat ruchomy i pewnego pięknego dzionka orto oznajmiła mi, że już więcej nie będę się z nim zmagać. Miałam wrócić na kontrolę po kilku miesiącach, minął już prawie rok i nie wróciłam, bo boję się, że będę musiała nosić ap. stały. Co mi radzicie? Jakie jest prawdopodobieństwo, że będę musiała jednak mieć stały? |
|
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a pojutrze moja wizyta Nie wiem czemu tak bardzo nie mogę się jej doczekać, skoro będę miała zakładany łuk i w ogóle.. bleee ![]() Chyba przez te gumaski
Edytowane przez Kmee Czas edycji: 2009-04-14 o 12:22 |
|
|
|
|
|
#3756 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- moje kochane rodzinne miasteczko ![]() marcepanka namiary na orto we Wrocławiu wysłane na PW
![]() Goniowe karteczki quillingowe soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul ![]() Edytowane przez ~Gonia~ Czas edycji: 2009-04-14 o 12:31 |
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3758 |
|
Przyczajenie
|
Witam, jestem tu nowa.
Kiedyś nosiłam aparat ruchomy i pewnego pięknego dzionka orto oznajmiła mi, że już więcej nie będę się z nim zmagać. Miałam wrócić na kontrolę po kilku miesiącach, minął już prawie rok i nie wróciłam, bo boję się, że będę musiała nosić ap. stały. Co mi radzicie? Jakie jest prawdopodobieństwo, że będę musiała jednak mieć stały? |
|
|
|
|
#3759 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3760 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
) a jedyne czego się obawiam to seplenienia. Jakoś wytrzymam 3 miesiące, bo na wakacje będę mieć mój wymarzony metal ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Rozeznanie
|
Coraz więcej nas!
Witamy, witamy!!! Kiliana Czy Ty się czasem nie wymigujesz ??? Miały być zdjęciaŚmiechotka jak zwykle racja Kmee Święta prawda !!! W święta jak najdalej od pracy !!! Zaraz będę przebieraćw gumeczkach Wieczorkiem obiecuję zdjęcia!!!
|
|
|
#3763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dojeżdżasz aż ze Zgorzelca??? ![]() ![]() Przecież to jest kawał drogi! A ten ortodonta jest tego wart? (bo domyślam się że u Karaszewskiego się leczysz?) Jesteś zadowolona z efektów?
|
|
|
|
#3764 |
|
Rozeznanie
|
Ciut nie 'alla, alla'
To wieczorkiem zaglądam i widzę Twoje śliczne szczerbioszki w nowych gumasach ![]() ![]() . Ja za tydzień pochwalę się swoimi ![]() To bardzo budujące i pocieszające! Swoją drogą cieszę się, że pojawia się ktoś z lingwalnym, mimo, że tymczasowym. Wszystkie czekamy na fotki i opinie ![]() ![]() .
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
To tak jak ja
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Rozeznanie
|
kilianna współczuje strasznie.Napewno te święta nie należą do najlepszych.
Trzymasz się jakoś? Wiem co to znaczy stracić kogoś bliskiego w święta,bo 3 lata temu zmarł mój dziadek.Tylko,że on umarł w święta Bożego Narodzenia. OkOkO noszenie aparatu stałego to zaszczyt,ale być może jeszcze tego nie rozumiesz,bo jesteś za młoda lub głupiutka. Ile masz lat?(może już wczesniej o tym pisałaś,ale nie było mnie tu dosc długo i nie chce mi sie wszystkiego przeszukiwać). Ja do swojego aparatuy odliczam dni z niecierpliwością,a ty boisz się iść na wizyte. Później może być jeszcze gorzej. mclilu czekamy na zdjęcia ![]() ![]()
|
|
#3767 | |
|
Rozeznanie
|
tez juz chce aparat!! mimo ze dostane wiecej niz chcialam...
bo tez mnie strasznie kreciii gumeczki ^.^a ten jezykowy jest jakas roznica miedzy nim a normalnym? oczywiscie poza hm dyskrecja ?? ![]() 88Ekaterina88 taaa to ja jeszcze aparat i bedzie jak brzydula ;>Cytat:
wlasnie mi sie podoba ze bede miec aparat... nie uwazam ze oszpeca... wrecz przeciwnie! bizuteria jak nic ) ale to zalezy od podejscia... kiedys z 10lat temu jak bylysmy mlodsze ludzie sie wysmiewali z aparatow.. i niektorym zostal uraz i nie chca nosic bo z niczym pozytywnym im sie to nie kojarzy ;>tak tak zdjecia oj od jakeigos czasu mam manie i nie moge sie doczekac kiedy swoje zamieszcze;>
Edytowane przez sQuara Czas edycji: 2009-04-14 o 14:14 |
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Rozeznanie
|
nie przesadzaj sQuara
![]() co ty chcesz! Ładniutka jesteś. No ja też aparat chcę.I odliczam dni. Jeszcze tylko 7 dni Chyba,że coś się przeciągnię...
|
|
#3769 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
no coz![]() ja nie wiem ile jeszcze;/ musze dzwonic na przyszly tydzien sie dopiero na zalozenie gumek separacyjnych umowic i nast dnia na wycisk...zeby mi technik zrobil bihelix'a wiec moze jeszcze potrwac.. |
|
|
|
|
|
#3770 |
|
Rozeznanie
|
Ja też! Dwa tygodnie we wrześniu! Tylko kurczaki trzeba jakiegoś faceta wyrwać, bo sama nie pojadę.. Arabowie są nie do zniesienia.. grr..
Kącik wzajemnej adoracji mamy
|
|
#3771 |
|
Rozeznanie
|
Ale brzydula przecież też jest ładna
tyle, że dobierają do niej wszystko co najmniej do niej pasuje. Tak naprawdę, to w brzyduli najbardziej niepodobają mi się jej ciuchy :P Wyluzuj już się zaczęłam o Ciebie martwić, że Cię tak długo na forum nie ma Bo Ty zawsze w pogotowiu byłaś ![]() A aparatu doczekacie się dziewczynki ![]() U mnie już 6 dzień I już widzę różnicę, przerwy między jedynkami już prawie nie ma, teraz mam większe miedzy jedynkami a dwójkami. Ale to dobry znak, bo widzę, że się prostują, bo jedna dwójka była troche schowana za jedynką a teraz widzę ją całą, więc aparat działa dosyć szybko mclilu czekamy na foteczki A jak pierwsze dni z małym osobnikiem w brzuszku? kilianna przykro mi Mój dziadek też zmarł teraz przed świętami Bożego Narodzenia takie już jest życie, trzymaj się i też dodaj fotki w końcu ![]() Kmee zdecydowałaś się już na kolor gumek? Mam nadzieję, że dodasz zdjęcie po wizycie. Bo tamto co dodałaś, to widziałam na necie, ale to dziwnie wygląda jak takie wielokolorowe są. Mnie bardziej ciekawi jak szafirowy wygląda w jednym kolorze gumek
|
|
|
|
|
#3772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie decyzja na cokolwiek to najtrudniejsza rzecz w życiu ![]() Chyba po prostu rzucę monetą, tylko gdzie ja znajdę monetę, która ma 4 strony ![]() ![]() ![]() Oczywiście, że wkleję zdjęcie ku potomności ![]() Moja orto ma aparat porcelanowy i ma założone gumki w takim kolorze. Wygląda nieźle, ale chciałabym coś intensywniejszego ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Arabowie są khm.. no wiadomo ale w sumie poza tym to są bardzo mili |
||
|
|
|
|
#3773 | |
|
Rozeznanie
|
Może to przeźroczyste, ale takie wiesz, zapuszczone?
Cytat:
![]() ![]() .Swoją drogą, jak 1,5 roku temu leciałam do Egiptu, to miałam kupę śmiechu. Miałam jeszcze po wypadku prawą kostkę na 2 śrubach tytanowych, potężnej wielkości, więc obawiałam się czy nie będę pipczeć na bramkach. A, że Egipcjanie są uczuleni na punkcie bezpieczeństwa, to wiecie.. Na szczęście na lotnisku obyło się bez ów pipkania bramek, ale co się działo w hotelu, na bazarku, w każdej knajpie . Masakra. Za każdym razem jak przechodziłam przez bramkę, ta pipczała w niebogłosy ![]() ![]() . Straszne! Ale aparaty chyba nie pipkają?
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-14 o 15:04 |
|
|
|
|
|
#3774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
2orzelki to cos tam 1orzelek druga reszka to cos tam 1reszka 2orzelek to inne i 2reszki inne ;> dasz rade;> ![]() brzydula ma mega super grzywke! ktora zyje wlasnym zyciem
|
|
|
|
|
|
#3775 | |||
|
Zakorzenienie
|
hahaha nie nie, pokazywała mi je nawet, jak pytałam czy możemy coś wybrać kolorowego dla mnie
![]() Cytat:
Chociaż chyba z moim TŻcikiem woleliśmy klimat tej knajpy na skale w Old Market. Cytat:
![]() Jak byliśmy w te wakacje to ciągle nam piszczało coś a to aparat albo inne gadzety, ale NIGDY nikt nas nie sprawdził ![]() Cytat:
bosko hehhee poprawiłaś mi humor
|
|||
|
|
|
|
#3776 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#3777 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() heh własnie mam pare pytan, gdyz kogo jak kogo ale Was jak zapytam to przynajmniej szczere odpowiedzi :P do ortodonty jestem jzu zapisana tylko ciekawi mnie to ile mniejwiecej czeka sie na zalozenie aparatu...Jezel chodzi o moje zeby to mam tylko wystajaca troche jedynke a wszyystkie inne sa wporzadku i chodzi o to ,zeby ja dostawic do szeregu jestem po wizycie w stomatologa, ktory jakos mi tam je przygotowal do aparatu oczyscil itp a wiec ile mniewiecej sie czeka? i slyszlam,ze na poczatku to bola zeby... ? czy to prawda?
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() creates to zależy czy trzeba wyrwać zęby czy nie. wyrywanie zębów trochę wydłuża czas oczekiwania, bo rany w dziąsłach muszą się podgoić. do tego licz czas na wyleczenie zębów - do aparatu wszystkie zęby muszą być zdrowe. no i jeszcze drobiazgi, takie jak: zdjęcia RTG, piaskowanie i scaling.. innymi słowy - sprawa indywidualna możesz czekać tydzień-dwa, mogą to być i trzy miesiące. jak ci orto powie, czy masz wyrywac czy nie, a dentysta mniej więcej określi ile masz zębów do wyleczenia, będzie dużo łatwiej określić ile Ci zajmą przygotowania do założenia aparatu.Co do bólu - tu też zależy. jednych boli, innych nie. często boli na początku, ale jak się pomyśli że boli bo zęby się ustawiają na swoim miejscu, to ból przestaje przeszkadzać generalnie nie ma tragedii.
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2009-04-14 o 15:42 |
|
|
|
|
|
#3779 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Później stwierdzę, że może źle wybrałam i znowu zacznę rzucać ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- No też mnie kusił!!! ale nie będzie za pstrokato?? |
|
|
|
|
|
#3780 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

) 150 oczyszczenie wybielenie i instruktaż higieny
S...costam

językowy... i boję się trochę 
- moje kochane rodzinne miasteczko 

u mnie decyzja na cokolwiek to najtrudniejsza rzecz w życiu