|
|
#361 |
|
BAN stały
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
No wlasnie znajoma mi os miala pilowane zęby 1ki 2ki i 3ki i te zęby jej sie psuja^^ Dlatego to dla mnie kolejny argument na NIE co do pilowania^^
|
|
|
|
|
#362 |
|
Wtajemniczenie
|
moja orto mówiła coś o piłowaniu jednego zęba... chyba dolnej trójki.
kurcze, nie chcę żeby później zaczął psuć mi się ten ząb.
|
|
#363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo jak są ząbki już ładne to każdy aparat ładnie wtedy wygląda - tak mi się wydaje no i przy takim aparacie to mowy nie ma o kolorowych gumkach ![]() jeśli chodzi o "dłubanie" to ja mam największy problem po jak zjem surówkę z kiszonej kapusty... wszędzie mi sie zaczepia i obkręca na drutach
|
|
|
|
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#365 |
|
Zadomowienie
|
Nie popadajmy w paranoje.
Miałam kiedyś uraz, moje jedynki wyglądały jak korona królewny (cóż za porównanie). Różnice były ok.1,5 mm. Dentystka, która zabezpieczała mi zęby stwierdziła, że lepiej ich nie ruszać. Więc chodziłam z takimi nierównymi przez dobry rok. Moja obecna dentystka pierwszą rzeczą, która zrobiła było wyrównanie krawędzi. Mam spiłowane jedynki ok. 2 mm, ponieważ zęby się kruszyły. Chodzę z takimi siekaczami ładnych parę lat i póki co (odpukać nic się nie dzieje). Nikt, oprócz mnie nie widzi, że zęby są spiłowane, ale u mnie było z czego piłować. Mam zachowany naturalny kształt, nie zauważylibyście tego gdybym się nie przyznała. Kiedy ściągne aparat, będę miała piłowany dół, ponieważ zęby są wyszczerbione w kilku miejscach- efekt urazu i krzywych dolnych zębów. |
|
|
|
|
#366 |
|
Rozeznanie
|
ja mam nosić taką retencję - wygląda dokładnie tak samo jak ten aparat invisalign. Ekaterina też ma taką retencję i chyba nawet kiedyś tu wklejała zdjęcia
A mi wczoraj odpadł jeden haczyk do wyciągów, ale podskoczyłam dzisiaj w przerwie między zajęciami do orto i mi już wszystko naprawiła A wizyta za 1,5 tygodnia
|
|
|
#367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#368 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Nie widzę żadnej różnicy... Ja wychodzę z założenia, że jak trzeba zrobić piłowanie to mus is mus. I tyle. Ja chcę miec śliczny uśmiech. A tak w ogóle czekałyśmy dziś z koleżankami z grupy pod salą i nagle wysunęła się rozmowa o aparatach Co się okazało. Jedna z moich koleżanek nagle przypomniała sobie, że ma założoną stałą retencję na dolne zęby i że kiedyś miała iść na kontrolę i tak już chodzi z tą retencją pół roku... Dodatkowo miała aparat 4 lata Kiepskiego miała ortodontę, bo szczerze to ona wcale prostych zębów nie miała - owszem bez tragedii, ale wysunięte wszystkie zęby bardzo do przodu, schowana dwójka... Tyle lat I odezwała się druga koleżanka, że też miała aparat, ale tylko na dół, ta naprawdę ma ładne ząbkiPo tej rozmowie zrobiło mi się jakoś razniej
|
|
|
|
#369 |
|
Przyczajenie
|
Czee dziewczyny.
Jestem przyszłą aparatką chciałabym abyscie powiedziały czy usunięcie wszystkich czwórek aby założyc aparAt to coś w miarę pospolitego. Wiem że mam szerokie zęby, ale perspektywa usunięcia 4 zdrowych zębów jakoś mnie przeraża Czytając wasze posty zauważyłam że cena za comiesięczną wizytę to ok 50 - 100 zł, Otóż moj przyszły ( wolałabym nie ) ortodonta zaśpiewał sobie za wizytę od 100 do 220 zł. Czy wiecie może co to za kosmiczna cena? Nie mam zanjomych którzy nosili by aparat, więc brakuje mi rozeznania w dobrych i godnych polecenia orto w moim miescie. Czekam na info
|
|
|
|
|
#370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#371 |
|
Przyczajenie
|
Wnioskuję że przy dwóch.
|
|
|
|
|
#372 |
|
Rozeznanie
|
od 100-220 to chyba sporo.. ja placę 120-150 zł za dwa łuki.. ale to chyba nigdy nie ma znaczenia ile łuków(bynajmniej w moim przypadku).. wizyta kontrolna to wizyta kontrolna
Więc jak jego cena może sięgnąć 220 zl to ciekawe skąd taka rozbieżność . Moim zdaniem to dużo 220.. chyba, że będzie non stop wynosiło 100-150 hihi bo niby jest w tej granicy! hihi. Może się zapytaj od czego zależy czy zapłacisz 100 a od czego zależy jak będziesz musiala zapłacić 220![]() Niektórzy na formu płacą 70 za wizytę i im zazdroszczę
Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2009-02-26 o 16:12 |
|
|
|
|
#373 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ceny za wizyty trochę zależą od wielkości miasta wydaje mi się - ja płacę 100 złotych za wizytę (dwa łuki - 50 złotych początkowo płaciłam jak miałam tylko górę), a leczę się w małym mieście. Ludzie, równe 8 miechów mi dziś mija z górą ![]() Rety, ale zleciało...
|
|
|
|
#374 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#375 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
A kto jest twoim ortodontą? PS. Ja jak na razie miałam wyrwaną jedną 4. Jeszcze tylko trzy
|
|
|
|
|
|
#376 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
omg omg omg....ja też pewnie będe miał piłowany bo mam jak wampir...ja taki lubie ale nie będą pasować do równych zębów...;/ kurde ..naprawde tak lubie te kły ! a tak btw to jest good XD
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
|
#377 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i taki cytat ze stronki:
Jak nie zauważy, że jestem w trakcie leczenia, to chyba nie będzie rezultatów. A kto po założeniu aparatu zmienia styl życia, bo ja nie słyszałam o takim przypadku. Ja nie zamierzam. Nie ma się czym zachwycać, a już te hasła reklamowe są bzdurne i nijak się mają do rzeczywistości. Cytat:
Ja mam płacić 100 pln za wizytę kontrolną. Ale np za pierwszą płaciłam 150, a za drugą zapłacę 250. |
||
|
|
|
|
#378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Przecież aparat nikogo nie ogranicza, a jak ktoś tak myśli to jest ograniczony ale umysłowo. No właśnie i jak się nie widzi, że ktoś jest w trakcie leczenia to chyba nie ma rezultatów. Bo niby zęby będą krzywe i nagle staną się proste tak? Zmiany zawsze widać. A u moich ząbków nic nie słychać. Stają jak stały i nawet me bolą. A ja bym chciała trochę tego bólu
|
|
|
|
|
|
#379 |
|
Raczkowanie
|
hmm może dużo ale czasami separacja pomaga...ja miałem mieć wyrywane ale miałem troche miejsca i gumki pomogły ^^ haha
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
Co ja poradzę
Po prostu jak czuje ten ból to coś się tam dzieje.I Listerine tez polubiłam Wypala.Ale dłużej niż 10 s nie wytrzymam |
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
usuwanie zębów to "chleb powszedni" bo trochę w związku z tym przyoszczędziłam (na czekoladę )
|
|
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
? a Ci? o taki mix kolorowy chce na zęby
|
|
|
|
|
#385 |
|
Wtajemniczenie
|
fantastycznie, cudownie, świetnie!
![]() a tobie?
|
|
#386 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() to juz taka wyzsza angielszczyzna, więc jak nie znasz,to zroumiem ![]() phyhy)Cytat:
![]() bez skojarzeń ,ale drut mi wylazł . kiedys przez przypadek powiedzialam tak koledze, a on już sobie cos wyobrazal, no tez cos teraz ciagle sie o to pyta ;d
|
||
|
|
|
|
#387 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z zamka na końcu?
|
|
|
|
|
|
#388 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
Ogólnie to okej
|
|
|
|
#389 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich "zadrutowanych" ;p juz od dawno czytam te watki o aparatach i to nie tylko z tej V czesci. Ja juz za 6 dni, mam taka nadzieje przynajmniej, bede oddrutowana <jupi> hehhe odliczm kazdy dzien
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

ale chociaz popatrzec mozna :d
bo jak są ząbki już ładne to każdy aparat ładnie wtedy wygląda - tak mi się wydaje
no i przy takim aparacie to mowy nie ma o kolorowych gumkach 
to ja mam największy problem po jak zjem surówkę z kiszonej kapusty... wszędzie mi sie zaczepia i obkręca na drutach

Co się okazało. Jedna z moich koleżanek nagle przypomniała sobie, że ma założoną stałą retencję na dolne zęby i że kiedyś miała iść na kontrolę i tak już chodzi z tą retencją pół roku... Dodatkowo miała aparat 4 lata

za wizytę
i im zazdroszczę
fot0: #