|
|
#4111 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
doslownie mam identyczne jedynki![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Cytat:
masakra! A jaki masz kolor ja mialam czerwona Ekspander tez nie za przyjemny ale lepszy o wiele niz ten piekielny komplet
|
||
|
|
|
|
#4112 |
|
Zakorzenienie
|
tak to była tragedia. http://img516.imageshack.us/my.php?i...aratowanie.jpg i tak zdjęcie po lewej jest po jakimś czasie od założenia aparatu. trójka była w jednym rzędzie z dwójką, wcześniej czwórka też wybiegała z łuku :P
ale już wszystko idzie ku dobremu ![]() lubie oglądać zdjęcia aparatek, podnosi mnie to na duchu :P |
|
|
|
|
#4113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Naprawdę różnica pod każdym względem Ja ostatnio jak bylam u orto z chlopakiem to pokazalam mu model z czasow kiedy nie mialam aparatu jeszcze Hehe zobaczyl dopiero wtedy jaka byla roznica bo caly czas mowil ze mi aparat nie potrzebny bo proste zeby mialam :P ale poznal mnie jak juz mialam aparat 1,5 roku od zalozenia
|
|
|
|
|
|
#4114 |
|
Rozeznanie
|
no duze roznice widac! w obu przypadkach(od czasu jak pisalam pojawily sie 2
) przepraszam ze nie po nickach ale jestem tak zmeczona... ![]() ![]() generalnie wspolczuje wam masek.! na jakiej to jest zasadzie? nosi sie po domu ot tak czy jak1? bo do ludzi z tym no nikogo nigdy nie widzialam ;o i co to ma na celu??
|
|
|
|
|
#4116 |
|
Rozeznanie
|
rapifen dzielna dziewucha!
9 ząbków wyrwanych. ja to jednego bym nie wytrzymała,a ty 9?
|
|
#4117 |
|
Raczkowanie
|
kejsi - każda ortodontka mi mówi że mam duże zęby
.rapifen - o kurcze ! podziwiam się dziewczyno !
Aparatka !Góra od listopada 2007 Dół od maja 2008 Edytowane przez Natarynka122 Czas edycji: 2009-04-18 o 22:56 |
|
|
|
|
#4118 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4119 |
|
Zakorzenienie
|
Coś strasznego. Jeszcze zapalenie zębodołu. Ale przy takiej nieestetycznej wadzie trzymałam się fotela, krokodyle łzy i krzyk "wyrwij to kobieto". Hehh.
|
|
|
|
|
#4120 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za nic nie zmienila bym tych jedynek![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:49 ---------- Cytat:
Wyglada to tak ze zaczepiasz maske gumkami ktore sa przymocowane do aparatu i wtedy maska opiera sie na brodzie i czole. Aparat powoduje wyciagniecie gornej szczeki do przodu
|
||
|
|
|
|
#4121 |
|
Konto usunięte
|
Tak się wtrącę w dyskusję...
Serio od antybiotyków mogą żółknąć zęby? Bo u mnie cała familia ma białe z natury, tylko ja taka inna... No i ojciec ale on intensywnie pali. A ja od dziecka jestem pasiona antybiotykami. Były lata kiedy nie brałam w ogóle ale były też takie (częściej) gdy brałam 3 różne rocznie. To jest do cofnięcia jakoś? |
|
|
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
moja koleżanka ma mieć taką maske, jest załamana a ja razem z nią, jej orto powiedziała że najlepiej jakby chodziła w tej masce do szkoły na miasto..
![]() ja bym się wstydziła wyjść w tym na ulice ;[
|
|
|
#4123 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4124 |
|
Rozeznanie
|
ogladnelam sobie zdjecia ludzi w tym... ja przepraszam jak w tym sie spi?! dla mnie to niewyobrazalne bo ja spie tylko na brzuchu... i ile taka..ekhm przyjemnosc kosztuje?
|
|
|
|
|
#4125 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oooo to oryginalny miał portfel DD
|
|
|
#4126 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Nie chodzi tu tylko o sam wygląd tylko jak właśnie napisałaś bezpieczeństwo i ogólnie pełne uczestnictwo na lekcjach. Kurcze, dziewczyny współczuję wam bardzo ![]() .O dziewczyny mam takie głupie ? pytanie. Mimo, że aparat noszę już prawie 1,5 roku to nadal nie wiem czemu tak dokładnie służą gumki. No niby trzymają ten łuk, ale moja ort czasem te gumki mi ściąga np. teraz ich nie mam. Więc czemu tak jest ? Ps. w orto faq pisze, że nie można robić balonów kiedy ma się aparat. Można, można . Tzn. w moim wypadku nic, a nic się nie przykleja. W ogóle nie wiem, czy ja ( a raczej mój aparat) jest jakiś inny, bo kiedyś próbowałam sobie przykleić gumę do aparatu (głupek) i nie chciało się przykleić .
Aparatka !Góra od listopada 2007 Dół od maja 2008 Edytowane przez Natarynka122 Czas edycji: 2009-04-19 o 10:56 |
|
|
|
|
|
#4127 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ode mnie masz nagrode za odwage
|
|
|
#4128 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
Nie było mnie tylko jeden dzień, a tu tyle do nadrabiania
![]() ![]() A u mnie dzisiaj mała rocznica - aparat na górnych ząbkach już równe 11 miesięcy , (łuk dolny - 7 miesięcy 21 dni)W piątek kolejna wizyta...
|
|
|
#4130 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi orto mówiła że wogole slodyczy jesc nie moge :P i jem i tak a ona mówi ze higiena jest super:P A gume tez zuje i uwielbiam robic balony szczegolnie takie rozowe owocowe, wtedy balon na cala twarz sie robi![]() ---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Cytat:
Gdzie znalazlas te zdjecia ? Ja szukalam i nie moglam znalezc ![]() podasz mi linka ? Hmm teraz nie pamietam ile to kosztuje ale cos kolo 300-400 zl tak mi sie wydaje, nie jestem pewna Okropnie sie spi!![]() Slina leci na boki hehe, masakra i jak sie spi na boku to maska czasami sie zahacza-bynajmniej mi zahaczala- o poduszke :P Dobrze ze mam ten etap za soba
|
||
|
|
|
|
#4131 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale dla takich efektów jak pokazałaś w linku to warto nosić aparacik nawet przez 3 lata!! hiih..od wtorku tyle nabazgrane że nie daje rady nadrabiać :P Lecę zaraz do szkoły więc życzę miłej niedzielki.. bo u mnie super słonko!!! Edytowane przez rozgwiazda Czas edycji: 2009-04-19 o 11:52 |
|
|
|
|
|
#4132 |
|
Raczkowanie
|
Uf...mamy niedziele
a jutro wizyta u orto. i pewnie zakończy się wyrwanie ząbków mam tylko nadzieje że pójdzie bardzo dobrze tak jak ostatnio i pójdą od razu dwa na raz. zapewne dowiem się ostateczny termin założenia drutexu na górę Jutro napisze jak poszło
|
|
|
|
|
#4133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym, że tu duże znaczenia ma przyjmowanie antybiotyków w dzieciństwie! Lekarze mówią, że teraz są antybiotyki nowszej generacji więc prawdopodobie dzieci z aktualnych roczników tego problemu nie mają - chodzi o dzieci, które brały antybiotyki w okolicach do 1995! Więc łatwo sobie wyliczyc ile wtedy miałyśmy lat!
|
|
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Współczuję Twojej koleżance. Mnie już prawie wcale nie boli, a i na początku był tylko dyskomfort, a nie ból... P.S. Brzydula, moim zdaniem, już robi się ładna. A jeśli chodzi o aparat, to ponoć ok. 200 odc. mają jej zdjąć...
|
|
|
#4135 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
pierwszy raz słyszę coś podobnego a ja w dzieciństwie byłam koszmarnie faszerowana lekami i ciągle chora i tylko antybiotyki, jeszcze i paliłam prawie pięć lat |
|
|
|
|
|
#4136 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a ile czasu średnio trwa przyzwyczajenie się do mówienia z aparatem? Bo na początku podobno troszkę się sepleni i pluje, będę mieć aparat 18 czerwca a 20 jest wyjazd z uczelni na plener, narazie planuje, że jakoś się wywine od wyjazdu, ale nie wiem czy da rade
|
|
|
|
|
#4137 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Fakt, mówi się inaczej, ale niewiele osób to zauważa. Zresztą wszyscy są wyrozumiali. Jedź w ten plener baw się dobrze, tylko weź sobie miękkie papu
|
|
|
|
|
|
#4138 |
|
Rozeznanie
|
kurcze bo ja sie boje ze czegos nie pamietam z tej wizyty u otro( z wrazenia bihelixa i duzej liczby fachowych slow
) i ze zle sie umowilam ze 1dfzien gumki 2gi juz wycisk z pierscieniami...chyba tam pojade jak on bedzie i z nim pogadam... aj te panie w recepcji nic nie wiedzata maska to takie cos? http://www.orto-stom.wroclaw.pl/uplo...s/DSCN1320.JPG ?! generalnie to ja jem teraz ile moge twarde rzeczy poki moge...ale do aparatu daleko
|
|
|
|
|
#4139 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.sQuara - tak to to 'dziadostwo' ;p Cytat:
. O i przy okazji mam pytanie, czy ja jestem tutaj najmłodsza ?
Aparatka !Góra od listopada 2007 Dół od maja 2008 Edytowane przez Natarynka122 Czas edycji: 2009-04-19 o 13:28 |
||
|
|
|
|
#4140 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ok, jeśli się musi to nosić to nic się nie poradzi.. ale nie rozumiem jak można kazać komuś w tym śmigać do szkołi itd, ani nic nie powiesz.. więc to tak jakby się było w domu! Nie wiem czy bym się odważyła z tym wyleźć gdziekolwiek ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
ihih..
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

. Jestem wkurzona na siebie, że nie zrobiłam sobie fotki dla porównania. Na tych zdjęciach nie miałam jeszcze wszystkich zębów i nie widać za bardzo mojej najważniejszej (byłej) wady, czyli brak miejsca dla trójek. W efekcie zęby nachodziły na siebie.
. Aha i to 'coś' białego na dolnych zębach na fotce nr. 2 to nie jedzonko. Szorowałam zęby przed jego zrobieniem i nawet przed chwilą oglądałam się w lustrze. Chyba zdjęcia takie po prostu wyszło. Mówię to, żeby nie było
. 5 maja minie mi 3msc z nią,wizyte mam 20 kwietnia i ciekawa jestem co orto powie..tak samo jak hyrax. Chce już go zdjąć i poczuć moje podniebienie,chociaż nie do końca bo ekspander mnie czeka.
masakra! A jaki masz kolor
ja mialam czerwona

natomiast przy zakładaniu aparatu obiecałam sobie, że gdy się dowiem, że ściągam aparat, założę wszyyystkie kolory na zęby. Co też uczyniłam 

. Nie chodzi tu tylko o sam wygląd tylko jak właśnie napisałaś bezpieczeństwo i ogólnie pełne uczestnictwo na lekcjach. Kurcze, dziewczyny współczuję wam bardzo 

fot0: #
a jutro wizyta u orto.
i pewnie zakończy się wyrwanie ząbków
mam tylko nadzieje że pójdzie bardzo dobrze tak jak ostatnio i pójdą od razu dwa na raz. zapewne dowiem się ostateczny termin założenia drutexu na górę