|
|
#4321 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Lenistwo.. Żarcie trzeba zrobić, potem zjeść, a na końcu umyć paszczę.. W tym czasie da się zrobić 3/4 testu maturalnego
![]() Nie są Cytat:
. Skoro na grzywie się skupiał.ja tam lubię metroseksualnych facetów. Być może dlatego, że mój przyjaciel od piaskownicy jest gejem i jest po prostu zadbany? I nie wyobrażam sobie niezadbanego faceta..
|
|
|
#4322 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bycie facetem niemetroseksualnym nie oznacza wcale faceta brudasa, nie przesadzajmy ![]() a co do emo... to raczej dzieci (chłopcy) się w to bawią, nie mężczyźni
|
|
|
#4323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale po zdjęciu aparatu będę coś działać z tym Ach, co ja bym zrobiła bez tego forum
|
|
|
|
|
|
#4324 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4325 |
|
Rozeznanie
|
ok ok poczekam
prawde mowiac to mi tak bardzo to nie przeszkadza dzieki dziewczyny
|
|
#4326 |
|
Rozeznanie
|
Mój chłopak nie był ani emo,ani metroseksulany.
![]() Był zwykłym chłopakiem tylko poprostu zadbany! I to mi się w nim podobało. A o swoją grzywkę,to dbał bardziej niż ja o swoje wszystkie włosy i kosmetyków miał więcj do pielęgnacji włosów to sobie porzyczałam i na tym oszczędzałam.
|
|
#4327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może za jakiś czas się odważę, jak zębiska będą trochę lepiej wyglądały ale tak jak mówiłam - u mnie tego metalu z tyłu nie widać jak się uśmiecham. Widać tylko porcelanę do trójek i przerwy po wyrwanych czwórkach ![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
trzeba będzie je też trochę podpiłować, bo przez to, że były źle ustawione, nierówno się ścierały i nie wyglądają najlepiej
|
||
|
|
|
|
#4328 |
|
Wtajemniczenie
|
Hmm dziewczyny, a orientujecie się może co robić, gdy obsuwają się dziąsła? Tzn odsłaniają mi się po częsci szyjki zębów, ale bardziej martwi mnie to, że dziąsła mi cały czas krwawią (szczególnie w tych miejscach, gdzie jest granica między zębami i dziąsłami.. noo nie wiem jak to lepiej opisać). Używam zielonego Elmexa, ale zaczyna mnie już męczyć wieczny ból dziąseł... Czy jest jakaś metoda, żeby te nieszczęsne dziąsła przestały się cofać?
![]() Aha, pytam tutaj, bo problem pojawił się podczas noszenia aparatu, ale po ściągnięciu wcale nie jest lepiej - a od miesiąca zaczyna mnie to solidnie wkurzać ![]() Kropko współczuję problemów z jedynkami może faktycznie to dobry pomysł z mieszanym aparatem, jeśli masz mieć większy komfort noszenia?![]() wiewioora ale tak zaraz po ściągnięciu to nie bardzo można wybielać. Z tego co mi mówiły higienistka i ortodontka, musisz odczekać dobre 6 miesięcy, żeby zęby doszły do siebie po prostowaniu (chodzi tu głównie o szkliwo i podatność jego podatność na próchnicę czy w ogóle uszkodzenia) Z tego co mówiły, takim wybielaniem po prostowaniu można sobie krzywdę zrobić. Zresztą nie wiem czy tak jest zawsze, ale np ja miałam koszmarnie nadwrażliwe zęby przez długi czas po ściągnięciu, a wybielanie też powoduje nadwrażliwość ponoć. mogłoby chyba boleć... Natomiast piaskowanie po ściągnięciu powinno być ok
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2009-04-23 o 14:22 |
|
|
|
|
#4329 |
|
Zadomowienie
|
wybielanie bardzo osłabia szkliwo, po wybieleniu będą piękne ale po jakimś czasie zabieg trzeba powtórzyć co dodatkowo osłabia zębiska
![]() widziałyście żeby któryś dentysta miał wybielone zęby?! N I E ! nie dajcie się nabrać na obietnice i cudowne słowa, wszystko wygląda cudnie do czasu;/
|
|
#4330 | |
|
Rozeznanie
|
Przede wszystkim cena zależy od:
1. firmy w jakiej zaopatruje się w zamki orto, 2. często płacisz więcej niż inni za aparat ale później masz wiyty kontrolne za grosze - licz się też z tym że nie tylko aparat kosztuje ale przez późniejsze wizyty prze ok 2 lata też się sumka uzbiera. Niektórzy płacą grosze za aparat a pozniej za każdą wizytę kontrolną 100zł. 3. od miasta. 4. od sławy lekarza - niektóre znakomitości to takie ceny dowalają, że dopatrzysz się w tym logiki. ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
A aparat doda Ci smiałości o to się nie martw
|
|
|
|
#4331 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i bardzo dobrze ze używasz elmexa, jest to profesjonalna pasta - Należy unikać szczoteczek wibracyjnych, stosować szczoteczki ręczne grupy "soft"... Szczotkowanie tak, ale pamiętaj, żeby to robić ruchami naciągającymi dziąsło we właściwe miejsce (w jednym kierunku, równolegle do osi zęba), bo szczotkując klasycznie "wzdłuż ust" lub co gorsza "ruchami okrężnymi" pogarszasz tylko stan rzeczy. Przede wszystki nalezy zdiagnozowac przyczynę powstawania ubytków. Może to być: -wada zgryzu, przciążenia w zgryzie -choroby stawów skroniowo-zuchwowych -bruksizm, zaciskanie zębów i wiele innych Proponuje udac sie do dobrego stomatologa. Bo na forum tego nie rozwiazesz.
|
|
|
#4332 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
mam niejednego kolege, którego mozna nazwac metroseksualnym( dziś słowo już zresztą nie na czasie - wyszło z mody, właśnie przez takie utożsamianie j.w.) i naprawdę nie można im nic zażucić! Sa normanymi facetami, męskości im nie brakuje, poprostu zawsze są świetnie ubrani, mają zadbane dłonie, włosy, skorę (do solarki jakoś nigdy nie chodzili) więc daleko im do lalusiów! W ten własnie sposób, taki opis słowa metroseksualny z pozytywnego zyskał negatywny wydźwięk! ---------- Dopisano o 14:28 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Cytat:
Zawsze ma ważniejsze i ciekawsze zajęcia od przygotowywania choćby najłatwiejszej kanapki!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-23 o 14:30 |
||
|
|
|
|
#4333 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no po prostu łatwiej mnie było odnaleźć w tłumie ![]() Ale to prawda, że metal dodaje śmiałości. Czasem za nim tęsknię Fajny był. O!---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:28 ---------- Cytat:
no i faktycznie się przejdę do stomatologa, bo sobie nawet sprawy nie zdawałam że to może być coś poważniejszego niż dyskomfort![]()
|
||
|
|
|
|
#4334 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie ma czego, tu wszyscy mamy wady naprawdę przeróżne i właśnie wyróżnia nas to, że chcemy coś z tym zrobić! Pooglądaj sobie jakie fotki były wklejane - napewno doda Ci to otuchy! ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Szczoteczka koniecznie miękka i szorujesz pionowo ruchami od dziąsła do końca zęba, tak jakbyś chciała naciągnąć dziąsła na zęby - oczywiście to przenośnia! Absolutny zakaz szczotkowania w poprzek! A tak w ogóle to Kiliana jest tu specem od dziąseł, sama się z tym ciągle boryka! ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Ja też lubię ideały w każdej postaci
|
|
|
|
#4335 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam obsuwające się dziąsło, ale to właśnie będzie aparatem korygowane, bo to przez ustawienie zębów się dzieje... Lepiej zapytaj dentysty/ortodonty, bo może to być paradontoza, skoro masz krwawienie dziąseł, a im szybciej się zadziała tym lepiej Wiem, co czujesz, bo czasem mam wrażenie, że oszaleje przez to dziąsło... ;PNiestety wybielanie kosztuje nie tyle pieniądze, co zdrowie zębów mam tego świadomość, ale moje zęby to już masakra, każdy wizyta kontrolna kończy się godzinką-dwoma na fotelu. Ostatnio jak się dowiedziałam że mam usunąć wszystkie ósemki to juz myslalam, ze nic wiecej mnienie spotka, a ty prosze - aparat mam pecha do ząbków, ale antybiotyki straasznie zmieniły mi ich kolor, nawet moja mama stwierdziła, że zafundują mi napewno kiedyś wybielanie.
|
|
|
|
|
|
#4336 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Czego się boisz? Naprawdę nie ma czego, taka wizyta, to sama przyjemność Ja na każdą kolejną cieszę się jak dziecko
|
|
|
|
#4337 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Dziewczyny za odzew
czas zacząć działać i przejść się do dentysty.Hmm tak się zastanawiam.. A czy dziąsła się potem same regenerują i zaczynają bardziej nachodzić na zęby? Póki co mam wrażenie jakby były takie... cieniutkie, jakby ledwo siedziały na tym zębie ![]() Elinka pomarańczowy Elmex jest chyba po to, żeby odbudowywać szkliwo, wydaje mi się że wzmacnia zęby. No a zielony jest dla wrażliwych zębów (między innymi dla takich, przy których cofają się dziąsła - to akurat wiem ).
Edytowane przez emeczka Czas edycji: 2009-04-23 o 14:52 |
|
|
|
|
#4338 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Problem polega na tym, że wszyscy prześcigają się o kaskę, bo jak udaje im się osiągać efekty natychmiastowe to pacjenci do nich lecą, a kasa bije! Wiadomo, że zawsze po trzeba używać delikatniejszych past i plynów ale dokladne instrukcje dostaniesz po!
|
|
|
|
#4339 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
wielkie dzięki za informacje Cytat:
Edytowane przez elinka20 Czas edycji: 2009-04-23 o 14:54 |
||
|
|
|
|
#4340 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To własnie takie delikatne mycie, miękką szczotką jest jak masaż dla dziąseł co poprawia ukrwienie!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-23 o 14:54 |
|
|
|
|
|
#4341 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hiih.. więc rozcieńczam go troszkę z wodą jak mi poleciła pewna wizażanka hiih.. i jest o niebo lepiej..
|
|
|
|
|
|
#4342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nie próbowałam go rozcieńczać z wodą ale jego zapach nie jest zachęcający |
|
|
|
|
|
#4343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4344 |
|
Zadomowienie
|
Już jutro wizyta, w końcu się doczekałam
|
|
|
#4345 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja marzę o wybieleniu już zanim założyłam aparat... i moja wizja to po ściągnięciu odczekać jakiś czas oczywiście... i zrobić je bialutkie.. bo pewnie bielusieniunie to nie będą
|
|
|
|
|
|
#4346 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
płynów nie trzeba rozcieńczać, a jedynie przy pomocy nakrętki odmierzyć jego odpowiednią ilość. W przypadku, gdy smak płynu jest zbyt intensywny, mozna rozpocząć od krótszego czasu płukania i stopniowo zbliżać się do wymaganych 30s. Jeśli jest to jednak koncentrat, należy dokładnie zapoznać się z instrukcją jego stosowania, są to preparaty które mają wysokie stężenia poszczególnych składników płynu, DLATEGO MIESZANIE ICH Z WODĄ MIESZA SIĘ Z CELEM ! ! ! ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:43 ---------- Cytat:
oczywiście nie jestem przeciwna metroseksualnym, sama mam przyjaciela jasne ze są normalnymi(normalnymi? to znaczy jakimi? ) facetami, ale nie możesz zaprzeczyć ze są lalusiami ja osobiście nie mogę sobie wyobrazić żeby mój facet siedział w łazience dłużej niż ja :pa teraz coś z nauki: 'Jest on niezwykle uczuciowy i pełen empatii. Nie zgrywa macho i nie boi się pokazywać kobiecej strony swojej osobowości. Stanowi dla kobiety idealnego partnera do rozmów i zakupowych szaleństw. Bo metroseksualista nie boi się, w przeciwieństwie do reszty facetów, biegać po centrach handlowych. Lubi eksperymentować ze swoim wyglądem i często stawia na ekstrawagancję. Depilacja? Obowiązkowo. W opinii psychologów depilacja w męskim wydaniu ma znaczenie symboliczne. A dokładnie oznacza pozbawianie się atrybutów męskości. ' to tyko dla poparcia mojej tezy ps. to że facet nie jest metroseksualny, nie oznacza od razu , że jest DZIKUSEM. Najważniejsze to zachować umiar ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Cytat:
|
|
|
#4347 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny napiszcie mi jeśli się orientujcie w jakiej cenie mniej więcej kosztują akcesoria do aparatu stałego np. szczoteczka i reszta.
|
|
|
|
|
#4348 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja nie mam jakiś specjalnie wyszukanych 'narzędzi' myję zęby szczoteczką oral-b miękką, używam płynu, pasta elmex, przed aparatem używałam nitki ale teraz to trudne eheh nie wiem może się mylę, ale nie ma tu chyba potrzeby cudowania ze zbyt wyszukanymi akcesoriami, najważniejsze to żebyś dbała o zęby i regularnie je czysciła ![]() aha ja mam takie głupie zboczenie... jeśli mogę to tak nazwać ZAWSZE ale to zawsze piję słodkie napoje przez słomkę!! POLECAM ząbki mam jak perełki i każdy się pyta czy wybielałam
Edytowane przez tewa1259 Czas edycji: 2009-04-23 o 16:02 |
|
|
|
|
|
#4349 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc już sama nie iwem co robić..
|
|
|
|
|
|
#4350 |
|
Rozeznanie
|
To może zdjęcie na poparcie Twojej tezy?
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

Ale po zdjęciu aparatu będę coś działać z tym
może za jakiś czas się odważę, jak zębiska będą trochę lepiej wyglądały 

z mamą obgadałyśmy, że weźmiemy porcelanę na 1,2 i3 

hiih.. więc rozcieńczam go troszkę z wodą jak mi poleciła pewna wizażanka
fot0: #
ale jego zapach nie jest zachęcający