|
|
#4381 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
Nie ma się co bać! Nie taki diabeł straszny! Nawet nie brałam dnia wolnego w pracy!
|
|
|
|
#4382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wybacz,ale po przeczytaniu Twoich "mądrości" stwierdzam, że nie za wiele osób na tym wątku Cię polubi ![]() redrose89- czemu dwie pasty? Nie wiem, już się tak przyzwyczaiłam. Jedna jest wybielająca, a druga zwykła miętowa. I od razu zaznaczam, że podobno nie można używać wybielającej, ja używam ją dwa razy dziennie,ale ząbki nie różnią się kolorem od tych "pod zamkami",bo za każdym razem jak mi zameczek odpadnie (tak , mam pecha;/) to sprawdzam i wszystko ejst ok Nie ma chyba różnicy pod względem czyszczenia metalu czy porcelanki
Zadrutowana od 16.06 i 01.09 /2008r. ![]() Edytowane przez Lady No Nick Czas edycji: 2009-04-23 o 19:17 Powód: dopis |
|
|
|
|
|
#4383 |
|
Raczkowanie
|
Czyli jednym słowem można utrzymać aparat i ząbki w super higienie bez tego całego oprzyrządowania??
|
|
|
|
|
#4384 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Do zwykłej czyszczącej pasty możesz dokupić sobie wybielającą w razie potrzeby oczywiście, lub jak masz wrażliwe zęby to coś delikatnego jak elmex! Wszystko zależy od potrzeb! ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Najważniejsze przykazanie to myć dokładnie po każdym posiłku - a tak naprawdę wystarczy do tego zwykła szczoteczka i zwykła pasta ![]() tzn. nie musisz lecieć od razu po przełknięciu kęsa do łazienki ![]() Papryczka, Blondi, Kiliana coś o nas zapomniałyście! Guga i Arriva tez coś nieczęsto do nas zaglądają!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-23 o 19:22 |
||
|
|
|
|
#4385 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Low ju tu, ale Ty wiesz . Cytat:
A wracając do tematu, to w końcu coś zżarłam i co? Nic.. Lewy kiełek jedynie dał nieco o sobie znać.. Wręcz zawiedziona jestem, bo dostałam grubszy łuk ![]() I w ogóle, wspominałam wcześniej o plamce jaką zauważyłam na krawędzi lewej jedynki od wewnętrznej strony.. Orto powiedziała, że to coś w rodzaju zalążka próchnicy.. Ale baaardzo dokładnie szorowanie powinno sobie z tym poradzić..
Kalosza aparatkowa: góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r. dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r. Koszt leczenia: 4 285zł. Obsesja <3 Edytowane przez smiechotka Czas edycji: 2009-04-23 o 19:29 |
||
|
|
|
|
#4386 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#4387 |
|
Rozeznanie
|
tewa1259 przecież od początku tłumaczyłam,że mój facet nie był jakimś tam lalusiem.
ale trzeba potrafić jeszcze czytać cóż. a myślałam,że w XXI wieku,to już nie ma analfabetów. ![]() a twoje ząbki to retusz jak nic. Chciałam ci tylko powiedzieć,że poprzez kłamstwo nie wiele osiągniesz. a retusz to nawet mogłaś sobie dupą zrobić,bo ty taka mądra jesteś. pewnie wszystko potrafisz. moze jeszcze czegoś nowego się dowiemy? majgasz...
|
|
#4388 | |
|
Rozeznanie
|
Uwaga bo nam ktoś zaraz wyjedzie z teorią heteroelastyczności!
Cytat:
|
|
|
|
#4389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja właściwie nie zmieniłam nic pod względem dbania o zęby odkąd założyłam aparat poza tym, że zaczęłam regularnie używać płynu do płukania też najczęściej myję wybielającą, czasami elmexem,co mi wpadnie w ręce
|
|
|
|
|
|
#4390 |
|
Rozeznanie
|
smiechotka ty naszym guru
---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- mclilu albo powie,że lezbijski wątek o aparatach
|
|
#4391 | |
|
Rozeznanie
|
OKi, dostajesz rozgrzeszenie!
---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Cytat:
U mnie jedyne co się zmieniło to regularnie płyn jedzie!
|
|
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję dziewczyny za rady
19 maja też dołączę do wszystkich zadrutowanych Aaa i jeszcze jedno pytanko mi się nasunęło Czy mogę pozwolić sobie na aparat tylko u góry, jeżeli na dole mój bok tak wygląda? Chodzi mi o to czy w sytuacji gdy będę miała aprat tylko u góry to wszystkie ząbki mi się ładnie wyprostują mimo to że na dole mam krzywe?
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Rozeznanie
|
Szkoda gadać...
---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Jak na górę założysz to oczywiście pięknie się wyrówna, ale czy jest sens zostawiać krzywy dół??? Tymbardziej, że często po leczeniu piękna góra nie będzie mogła się dopasować do dołu! Dlatego w większości przypadków zakłada się oba łuki - nie tylko wygląd się liczy ale przede wszystkim prawidłowy zgryz! Jeżeli chodzi Ci o zainwestowanie takiej ilości kasy na raz to można poprosić o rozłożenie w czasie! Dużo dziewczyn zresztą tak ma że najpierw 1 łuk, a dopiero po jakimś czasie drugi! Albo umówić się z orto na raty!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-04-23 o 19:43 |
|
|
|
|
|
#4394 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A co do panów metroseksualnych:rolleyes : tak mówię o swoim TŻ W łazience rano stroi się dłużej niż ja, jeszcze przed samym wyjściem w lusterku się przegląda ze dwa razy. jak idziemy po mieście to nawet w witrynach sklepowych się przegląda czy aby wszystko idealnie leży. ręce kremem smaruje z 5 razy dziennie ja wogóle(za co krzyczy na mnie). buźke też przynajmniej raz smaruje. a i zapomniałabym do kąpieli używa soli morskiej wariat mój... no oczywiście ogolone pachy to podstawa chociaż kiedyś mówił że nigdy w życiu.. koledzy zaczęli on też
|
|
|
#4395 |
|
Rozeznanie
|
Oj no szkoda szkoda.Ale wkurzają mnie takie osoby.Nie dość,że nas wszystkie obraża,bo wykłóca się o byle gówno,to jeszcze sypie jakimiś wygoglowanymi mądrościami.
Co za tupet.Ale my dziewczynki jesteśmy razem I zaraze wywalimy! guga003
|
|
#4396 | |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
Cytat:
Spokój mi tu baby
|
|
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
dajce mi trochę z tych swoich Tżtów
bo mojego nie mogę nawet za rączkę do dermatologa zaciągnąć,bo "pryszcze mu same przejdą" totalne olewactwo ubrania, fryzury... uważa, że wystarczy jak jest czysty i pachnący 18 lat- da się jeszcze zreformować?
|
|
|
|
|
#4398 |
|
Rozeznanie
|
A gdzie jest manka1982
manka1982 zgłoś się!!! niedługo mija u ciebie miesiąc z aparatem.. widzisz już efekty?? no i oczywiście zdjątka!!! u mnie miesiąc minie w poniedziałek a 8 maja wizyta... w poniedziałek podsumuję zmiany w mojej paszczy
|
|
#4399 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To tak samo jak mój eks. Idziemy miastem,a on w każdej witrynie się przegląda,czy mu się czasami grzywka nie przekrzywiła Do samochodu tez podchodzi niby zobaczyć jaka marka i takie inne bzdety,a tak naparwdę to żeby w lusterku się przejżeć A kosmetyków do pielęgnacji włosów,to hohoho i jeszcze więcej. I oczywiście wszelkie kremy,kremiki. Ale ja do takich mężczyzn nic nie mam.Jakoś mi to nie przeszkadza. Chociaż czasami wkurzające było jak siedział w łazience dłużej niż ja. I oczywiście można być w tym wszystkim 100% męskim mężczyzną.
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
Hmm no na razie niestety nie mam tyle kasy, że kupić aparat na górę i dół, a raty odpadają bo poradnia do której chodzę ma przez LUKAS a jest to jeden z najdroższych banków - mają wysokie oprocentowanie.... Może jak znajdę pracę to pozwolę sobie też na łuk na dole. 3majcie kciuki
|
|
|
|
|
#4401 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny!
![]() Do zadrutowanych dołączę 28 maja-tuż po maturze(nie mogę sie doczekać) Czytając ten temat można się wielu ciekawych rzeczy dowiedzieć ale ja mam do Was pytanko(może takie gdzieś się przewinęło ale go nie zauważyłam więc spróbuję)A więc: czym się różni aparat tytanowy od metalowego??( chodzi mi o aspekt wizualny) ja właśnie taki wybrałam ale mam jakieś obawy co do niego i czy mogły byście mi coś o nim powiedzieć ![]() Widzę że jesteście bardzo doświadczonymi Aparatkami więc proszę pomóżcie mi
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba taki bunt. Myślę,że musisz go jakoś sprytnie podejść. ![]() Mój miał 19. achh... kochany modniś.
|
|
|
#4403 |
|
Rozeznanie
|
parodia
no pewnie że się da mój taki zaczął się robić po 18. dodam że na początku tylko w dresach chodził miał ich całą szafkę..a teraz może 1 szt i to tylko do chodzenia po domu . teraz koszule sweterki bluzy no i dżinsy.... tylko nie przesadź bo ja przesadziłam i tak dba o siebie że hipochondryka wychowałam u lekarza to z 10 razy w roku jest jak nie częściej a bo go paluszek boli a bo główka i katar i on napewno ma grype... także polecam UMIAR---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- wyluzuj mój to z włosami ma chociaż spokój bo ma tylko 3mm długości ale niech tylko 5 mm będzie to leci z maszynką do brata i weź mi je zetnij... no i mimo ze łysy prawie jest to dzien w dzien główka umyta bo mu "włosy" się przetłuszczają
|
|
#4404 |
|
Rozeznanie
|
Ja już grzeczniutko, cicho sza!
---------- Dopisano o 19:59 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Cierpliwości, młody jest, przejdzie mu samo, aż nie poznasz !!!
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
moge coś opowiedziec ?
moge, moge ?![]() Poszłam dzis do orto, po moje srebrne gumeczki, bo miała mi jest zmienic z przeżroczystych Stoję na poczekalni a tem już jakaś kobieta z dzieckiem czeka na orto bo ja tak bez terminu na hop siup miałam przyjśc i idzie orto a aja z zaskoku do niej czy ma gumeczki dla mnie, to zawołała mnie do środka:d ale srebrnych nie było wiec biore sobie ciemne , bardzo ciemne niebieskie a orto oczy bedzie ci brzydko i dała mi jakąś lawendę i tak gadu gadu, orto, że idzie na wywiadówkę do dziecka i że tylko na chwilunie wpadła i że mam szczeście popsortu ![]() Za dwa tygodnie mam przyjśc znowu na zmianę, bo ząbki super stoją w miejscu po tej masakrycznej zmaienie drutów, więc będziemy ustwiały dalej i wychodze od orto a ta babka co z dzieckiem stała do mnie : ładnie to się wpychać bez kolejki ? a ja do niej niewiele myśląc mówię : ma pani peszka ![]() No kurczaki kochane, przez te 15 lat chodzenia do orto i czekania na poczeklani, wcisnęło się przede mnie chyba z milion osób i jakoś to znosiłam A jak teraz to ja moge się wciskać, bo orto traktuje mnie jak królika doświadczalnego i bankomt to chyba trzeba to wykorzystać ? Szkoda że ta babka tak szybko zamkła drzwi , bo chiałam jej dopowiedzieć,żeby się przyzwyczajała
|
|
#4406 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4407 |
|
Rozeznanie
|
Oj tak UMIAR! Mojemu tego zabrakło.
Pamiętam jak zawsze on odstawiony wszystko idelanie musiało być,a ja jak jakaś wiochmenka przy nim wyglądałam I tylko: ty weź się ubierz kochanie,ty weź nałóż baze pod makijaż,ty weź nie zapomnij dać jedwab na włosy. A jak przyszłam do niego do L.O,to wchodzę na lekcję religi i słysze powalający dialog On: Proszę Pani ja tutaj nie będę miał lekcji. Pani: Dlaczego? On: Bo tu w mebalch nie ma szyb biedny nie miał w czym się przeglądać. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie bunt, zawsze taki był
w dżinsach akurat chodzi. tylko tak jakoś nie umie sobie wszystkie dobrze dobrać.... godzinę temu tłumaczyłam, że koszula "do garnituru" bez krawata bynajmniej nie wygląda obciachowo (galowy strój do szkoły)ale będę nad Nim pracowała na razie delikatnie perswaduję zmianę fryzury i ten trądzik...
|
|
|
|
|
#4409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
codziennie szmatką
|
|
|
#4410 |
|
Raczkowanie
|
czy zabki bolą tylko przy pierwszym założeniu czy przy podkręcaniu też aż tak mocno??
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

ja aparat zakładam 6 maja na górę i dół i już nie mogę się doczekać....najgorzej boje sie pierwwszych dni ze bede nie do zycia i nie bede mogla jesc

Wybacz,ale po przeczytaniu Twoich "mądrości" stwierdzam, że nie za wiele osób na tym wątku Cię polubi 
Nie ma chyba różnicy pod względem czyszczenia metalu czy porcelanki

Low ju tu, ale Ty wiesz 

bo mojego nie mogę nawet za rączkę do dermatologa zaciągnąć,bo "pryszcze mu same przejdą" totalne olewactwo ubrania, fryzury... uważa, że wystarczy jak jest czysty i pachnący
18 lat- da się jeszcze zreformować?
u lekarza to z 10 razy w roku jest jak nie częściej a bo go paluszek boli a bo główka i katar i on napewno ma grype... także polecam UMIAR