Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 150 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-04-24, 11:05   #4471
tewa1259
Zadomowienie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Alarm, załamka!!!

po wczorajszej separacji na dole (przypomnę - mam stłoczonę ząbki), zaglądam dzisiaj w lustro, a TU... jakby jedynka peknieta. Rysa wzdłuż przez caly ząb Ratunku!!!

To mozliwe....? miala ktoras z Was tak?
czy może uderzyłeś się w tego zęba????? (jeśłi to przyczyna separacji) należy zrobić rtg i iśc do dentysty żeby to sobie dokładnie obejrzał i zrobił test na żywotność....
ngdy nie rób tak że np. napiłaś się gorącej herbaty i przepłukałaś usta zimną wodą, albo coś zimnego się napiłaś - od tego też mogą być pęknięcia szkliwa

aha jest taka pasta jak Biorepair, ona odnawia szkliwo - moja siostra miała też taki problem jak Ty, ale nie nosi aparatu i ta pasta jej pomogła

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ----------

Cytat:
Napisane przez bastylianka Pokaż wiadomość
A ja na 9.30 na wyrwanie piątki, brrrr. Miałam się już nie bać a jednak stresik jest

nie będzie tak źłe najgorsze są tzw. zęby mądrości, z piątką pójdzie Ci jak po maśle, zobaczysz :p

Edytowane przez tewa1259
Czas edycji: 2009-04-24 o 11:01
tewa1259 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 11:12   #4472
spioch7
BAN stały

Cytat:
Napisane przez rozgwiazda Pokaż wiadomość
rzecz jest chyba w tym.. że na początku zakłada się cienki drucik, żeby zęby trochę się przyzwtyczaiły i pomału przesówały.. zdaje mi się że jak jest grubszy to mocniej działa na nacisk zębów..
tzn ze teraz szybciej beda sie przesuwać? Mam szpary i to nie małe miedzy 2ką a 3 ką na objetość małego palca^^ 2ki i 1ki sie juz zeszły..
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 11:22   #4473
Wyluzuj
Rozeznanie

bastylianka jak tam twoja piątka kochana?

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

kasiek87 bo cię tak dawno nie było,to teraz masz do nadrabiania.
wyluzowałam

susinka1

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 11:55   #4474
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez spioch7 Pokaż wiadomość
tzn ze teraz szybciej beda sie przesuwać? Mam szpary i to nie małe miedzy 2ką a 3 ką na objetość małego palca^^ 2ki i 1ki sie juz zeszły..
można tak powiedzieć.. po prostu jest mocniejszy drut i silniej działa na zębiska Bynajmniej tak mi się wydaje..
Była aparatka.. góra i dół fot0: #1559
rozgwiazda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 12:00   #4475
tewa1259
Zadomowienie

wracając do rozcieńczania płynów np. listerine z wodą to miałam rację, z tyłu na opakowanie jest napisane - nie rozcieńczać!
Stary 2009-04-24, 12:01   #4476
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
kurcze.. ja też znalazłam taką plamkę u siebie, tylko na 5-tce.. i jedna dentystka powiedziała, żebym sobie go zrobiła.. tylko nie wiem czy aparat mi nie przeszkodzi.. bo już jej nie pytałam bo to taka jednorazowa dentystka
Generalnie jak dostęp jest trudny to najpierw leci się do orto, ona demontuje wszystko wokoło ząbka, później dentysta i znów orto . Ale dla mnie to póki co ciemna magia.
Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Co do mojego leczenia:
Miesiąc ze złomkiem. Wszyscy mówią, że zęby się ustawiają, a ja zrobiłam wczoraj kontrolne fotki i nic. Wiem, że miesiąc to mało, ale wiecie jak to jest jak człowiek jest w gorącej wodzie kąpany..
Za tydzień wizyta u orto. Wkleję Wam fotki. Ocenicie same...
Ja chce mieć już piękny łuczek!!
Czekamy na zdjątka Twoich 'kojojowych' ząbków

Cytat:
Alarm, załamka!!!

po wczorajszej separacji na dole (przypomnę - mam stłoczonę ząbki), zaglądam dzisiaj w lustro, a TU... jakby jedynka peknieta. Rysa wzdłuż przez caly ząb Ratunku!!!
Separacja nie powinna wywierać aż takiego nacisku na zęby.. Kiedy zakładasz aparat? Niech orto popatrzy i oceni fachowym okiem.
Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Huhu masz to samo co ja na swoich jedynkach
I prawdę mówiąc szczoteczka elektryczna świetnie sobie z ty radzi, a te plamki mają to d o siebi, że pojawiają się i znikają co jakiś czas.
No właśnie psikus w tym, że ona jest od wewnątrz na wysokości drucika . Do tej pory próchnica to dla mnie abstrakcja..
Cytat:
Dziewczyny wiem ze niie bywam tu czesto ale czytam was teraz nie dlugo mija mi 2 mies z górnym aparatem i teraaz bede zakladac dół jednak orto chce mi dac grubszy łuk na góre co to ma na celu zęby beda sie szybciej prostować?
Im grubszy drucik, tym bardziej zaawansowany etap leczenia . Większy nacisk itp

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 12:07   #4477
spioch7
BAN stały

Wam też zmieniają drut co 2 mies? Mam na mysli aparat zwykły metal..
spioch7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 12:21   #4478
hotgirl
Raczkowanie

Cześć dziewczyny

Wczoraj założyli mi tą separacje na górne zęby, ale orto się ze mnie śmiała bo przyszłam taka przestraszona (znajomi mnie nastraszyli że ta separacja strasznie boli tzn, po założeniu jej żeby itd.) sama z siebie się śmiałam że takie małe dzieciaki przychodzą zadowolone niczego się nie boją a ja 21 lat na karku taka przerażona :P ale przejdę do rzeczy - nie było tak strasznie trchę dziąsło mam podrażnione bo moje ząbki są do siebie ściśle przylegające i jednak troche siły musiała orto uzyć aby się przez nie przebić - ale jest okej samo zakładanie nic nie bolało aczkolwiek takie dziwne uczucie i też mnie nic nie boli - po wizycie pojechałam do mc donalda zjeść troche dłużej niż zwykle jadłam bo jednak uczucie jest dziwne przez te gumki się dziwnie gryzie - ale jest dobrze nic mnie nie boli itd. tylko gumy rzuć nie mogę a za tydzień we czwarek zakładam aparat - i tu mam wielki dylemat moja orto radziła mi aby załozyła Damona (chyba tak to sie pisze?) no bo nie będe musiała wyrywać zębów, wizyty są rzadższe, i dla niej jest lepiej leczyć itd.(oczywiście cena też jest niezła 2.5 tys) ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu? sama nie wiem zakładać zwykły metalowy? czy ten droższy? jak to jest ??

śmiechotka to jakiego orto chodzisz w Białym?
hotgirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 12:26   #4479
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tewa1259 Pokaż wiadomość
wracając do rozcieńczania płynów np. listerine z wodą to miałam rację, z tyłu na opakowanie jest napisane - nie rozcieńczać!
ooooo a czytałam wszystko tylko ze na początku. ale jak mi zaczęły wyłazić oczy na wierzch po 5 sek. to się tylko męczyłam. No nic.. czas na zmianę plynu
Stary 2009-04-24, 12:30   #4480
Niunia20
Rozeznanie

ksylwia ja mam takie rysy na kilku zębach na górnych i na dolnych... kiedyś niechcący dostałam pięścią w twarz od faceta który miał wielkie sygnety na palcach i takie rysy mi się porobiły..pewnie coś mi ta popękało ale orto oglądała zdjęcia moich zębów przed założeniem aparatu i nic mi na ten temat nie powiedziała że coś jest nie tak... te rysy mam już ponad 5 lat ale widać je tylko jak się dokładnie przyglądam w lusterku. Ja nie byłam po tym incydencie u dentysty ani u orto tak odrazu żeby sprawdzić czy wszystko ok jest ale przezorny zawsze ubezpieczony dlatego dla własnego spokoju idź do orto.... sama się zastanawiam jak moje zęby zareagują na dolną separację...bo miejsca nie ma ni ciut ciut i mam 5mm stłoczenia i orto będzie kombinować bez wyrywania i szukać 5mm przestawiając zęby i striping(chyba tak to się nazywa) robić
Stary 2009-04-24, 12:33   #4481
rozgwiazda
Rozeznanie

hotgirl muszę to napisać bo nie mogę się powstrzymać hiih.. przez 7 sek. patrzę na ten wyraz z Twojego postu "rzadższe" i nie mogłam skumać o co chodzi i co to znaczy hiih.. ale to tylko tak musiałam się podzielić tym zjawiskiem mrużenia oczu przed komp
no i jeszcze muszę Cię zapytać o avart.. czy to Twój tatuoo?
Stary 2009-04-24, 12:37   #4482
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Wam też zmieniają drut co 2 mies? Mam na mysli aparat zwykły metal..
Mi orto zmienia druta co każdą wizytę, czyli co miesiąc
Cytat:
Napisane przez hotgirl Pokaż wiadomość
Rzewnicka na Wygodzie, a Ty?
Cytat:
hotgirl
no i jeszcze muszę Cię zapytać o avart.. czy to Twój tatuoo?
Mi się wydaje, że to plecki Victorii Beckham

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-04-24, 12:42   #4483
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:

Natentychmiast pędź do orto albo do dentysty. A boli Cię ta 1?
Dentystka moja przyjmuje od 13.00, a orto jest w innym mieście i jeżdżę do niej specjalnie. Nic nie boli. Po umyciu kreseczka prawie znikła
Cytat:
Napisane przez elinka20 Pokaż wiadomość
Możliwe też tak miała po wyrwaniu dwójki i również jedynka, bolała mnie przez jakiś czas nie dałam rady nią gryść możliwe że szkliwo zostało uszkodzone, ale teraz ta rysa zanika i jak by wszystko wraca do normy. Najwyraźniej nie było mocno uszkodzona żeby sama się zregenerowała chociaż trochę to dziwne a przez to że mam sporo na głowie zapomniałam zapytać orto. o tą jedynkę. Nie wiem czy będzie wyraźne zdjęcie ale zaznaczam jak miałam rysę na ząbku...teraz jej już nie ma!
Dzięki za foteczkę, ale nic nie widzę ale uspokoiłyście mnie troszkę, że nie tylko ja jakaś pechowa jestem.

Cytat:
Napisane przez tewa1259 Pokaż wiadomość
czy może uderzyłeś się w tego zęba????? (jeśłi to przyczyna separacji) należy zrobić rtg i iśc do dentysty żeby to sobie dokładnie obejrzał i zrobił test na żywotność....
ngdy nie rób tak że np. napiłaś się gorącej herbaty i przepłukałaś usta zimną wodą, albo coś zimnego się napiłaś - od tego też mogą być pęknięcia szkliwa

aha jest taka pasta jak Biorepair, ona odnawia szkliwo - moja siostra miała też taki problem jak Ty, ale nie nosi aparatu i ta pasta jej pomogła
Nie uderzyłam się, nie piłam nic ciepłego ani nic zimnego. Obudziłam się rano, patrzę w lustro a tu krecha. Teraz siedzę z lusterkiem i ciężko mi cokolwiek wypatrzeć. hmmmm

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Separacja nie powinna wywierać aż takiego nacisku na zęby.. Kiedy zakładasz aparat? Niech orto popatrzy i oceni fachowym okiem.
Mi też się tak wydaję, no chyba, że szkliwo mam jakieś słabe, ale nigdy nie miałam z nim problemów. Chyba poczekam do wtorku - do założenia dołu i pokażę mojej orto przed założeniem. Może coś doradzi lub uspokoi.

Dzięki wszystkim za reakcję
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 12:49   #4484
hotgirl
Raczkowanie

rozgwiazda z normalnego Pc'ta przerzuciłam się na laptopa, i klawiatura dziwna taka płaska i robie ostre błedy w wyrazach bo dziwnie mi się pisze więc wychodzą takie byki:P
smiechotka ja chodze do Urban na Zeromskiego ile placilas za swoj aparacik?

smiechotka
i rozgwiazda co do awatru to Victoria Beckham tak jak mowiecie, ale ja na plecach mam taki sam tatuaż:P

a i przepraszam za błędy ale muszę się przezywczaić do nowego sprzętu:P

Edytowane przez hotgirl
Czas edycji: 2009-04-24 o 12:50
Stary 2009-04-24, 12:49   #4485
susinka1
Raczkowanie

Cytat:

No właśnie psikus w tym, że ona jest od wewnątrz na wysokości drucika . Do tej pory próchnica to dla mnie abstrakcja..
He to pół biedy. Ja mam te plamki centralnie z przodu na dolnej części zębów. Ale jak na razie elektryczna szczoteczka skutecznie je wytępiła. Choć pewnie teraz znowu się pojawią bo używam zwykłej miękkiej szczoteczki, ze względu na ranę w buzi.

Jak się uśmiecham to z tymi plamami wyglądam jak totalny przygłup.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Wczoraj założyli mi tą separacje na górne zęby, ale orto się ze mnie śmiała bo przyszłam taka przestraszona (znajomi mnie nastraszyli że ta separacja strasznie boli tzn, po założeniu jej żeby itd.) sama z siebie się śmiałam że takie małe dzieciaki przychodzą zadowolone niczego się nie boją a ja 21 lat na karku taka przerażona :P ale przejdę do rzeczy - nie było tak strasznie trchę dziąsło mam podrażnione bo moje ząbki są do siebie ściśle przylegające i jednak troche siły musiała orto uzyć aby się przez nie przebić - ale jest okej samo zakładanie nic nie bolało aczkolwiek takie dziwne uczucie i też mnie nic nie boli - po wizycie pojechałam do mc donalda zjeść troche dłużej niż zwykle jadłam bo jednak uczucie jest dziwne przez te gumki się dziwnie gryzie - ale jest dobrze nic mnie nie boli itd. tylko gumy rzuć nie mogę a za tydzień we czwarek zakładam aparat - i tu mam wielki dylemat moja orto radziła mi aby załozyła Damona (chyba tak to sie pisze?) no bo nie będe musiała wyrywać zębów, wizyty są rzadższe, i dla niej jest lepiej leczyć itd.(oczywiście cena też jest niezła 2.5 tys) ale czego się nie robi dla pięknego uśmiechu? sama nie wiem zakładać zwykły metalowy? czy ten droższy? jak to jest ??

tak drogo?? Masakra. Mnie się osobiście wydaje, że Deamnon to trochę przereklamowany jest.
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 12:57   #4486
hotgirl
Raczkowanie

Cytat:
tak drogo?? Masakra. Mnie się osobiście wydaje, że Deamnon to trochę przereklamowany jest.
no ja właśnie nie wiem czy drogo czy nie, dlatego chcę poradzić sie was wy macie aparaty już, znacie mniej więcej cene(chociaż w każdym mieście w każdym gabinecie jest to inna cena) no ale moja orto zaśpiewała mi 2.5 tys i właśnie nie wiem co mam robićnaprawdę ten Damon (czy jak mu tam) jest warty takiej ceny? mam jeszcze 6 dni na zastanowienie więc musze podjąć decyzje zwykły druciak za 1.5 tys czy ten za 2.5 ?

Zdania na temat podanej przez moją orto ceny sa podzielone jedeni znajomi mówią "boże co tak drogo? co to ze złota" ? a drudzy "o jejku a co tak tanio? " a ja sama nie wiem co myśleć, chociaż nie chodzi tu o sam fakt tej ceny - tylko o piękne zdrowe zeby i przedewszystkim o dzialanie tych aparatow? wiec skoro roznica a cenie jest az tak wielka to roznica w leczeniu tez chyba musi byc jakas inna? chociaz takie rozumowanie chyba jest bez sensu ...

Edytowane przez hotgirl
Czas edycji: 2009-04-24 o 12:59
Stary 2009-04-24, 12:59   #4487
201604190949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1405 Pokaż wiadomość
dziewczyny...
wczoraj mialam pierwsza wizyte u ortodontki...kurde bylam tak zdenerwowana ze zapomnialam ja zapytac....moja jedynka jest zlamana ...i poszla sobie do przedu...chcialam zalozyc na nia koronke, ale stomatolog powiedzial mi zebym lepiej najpierw wyprostowala sobie zabki...ta jedynka od 15 lat jest doklejona...jest brzydka i wogole za krotka....złamana była w połwie...a wczoraj z tego wszytskiego zapomnialam o tym z ortodontka pogadac...czy ja moge miec takie zabki prostowane..??czy z ta jedynka powiennam najpierw cos zrobic??
Ja też miałam sztukowaną jedynkę. Od połowy zęba tak trochę po skosie. Pytałam o to dwie orto i obie powiedziały, że nie ma problemu. A gdyby coś się stało w trakcie (w co wątpią) to po prostu zdjęcie zamka (o ile sam nie odpadnie, bo u mnie będzie mniej więcej na linii pęknięcia), dosztukowanie i założenie go na nowo.
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 13:23   #4488
Perfectaa
Raczkowanie

hotgirl tatuaż jest cudowny! Twoje pseudo pasuje idealnie do wizerunku :d a co tam masz dokładnie napisane? ;>
Stary 2009-04-24, 13:34   #4489
tewa1259
Zadomowienie

Cytat:
no ja właśnie nie wiem czy drogo czy nie, dlatego chcę poradzić sie was wy macie aparaty już, znacie mniej więcej cene(chociaż w każdym mieście w każdym gabinecie jest to inna cena) no ale moja orto zaśpiewała mi 2.5 tys i właśnie nie wiem co mam robićnaprawdę ten Damon (czy jak mu tam) jest warty takiej ceny? mam jeszcze 6 dni na zastanowienie więc musze podjąć decyzje zwykły druciak za 1.5 tys czy ten za 2.5 ?

Zdania na temat podanej przez moją orto ceny sa podzielone jedeni znajomi mówią "boże co tak drogo? co to ze złota" ? a drudzy "o jejku a co tak tanio? " a ja sama nie wiem co myśleć, chociaż nie chodzi tu o sam fakt tej ceny - tylko o piękne zdrowe zeby i przedewszystkim o dzialanie tych aparatow? wiec skoro roznica a cenie jest az tak wielka to roznica w leczeniu tez chyba musi byc jakas inna? chociaz takie rozumowanie chyba jest bez sensu ...

Damon ma mniejsze zamki, wytrzymalsze - działa z mniejszą siłą na zęba (co nie znaczy że jest mniejszy efekt) czego wynikiem jest mniejsze tarcie, po prostu siła jest tak wyważona ze oddziałuje w bardzo bezpieczny sposób, najważniejsze jest to że taki sam efekt w zwykłym aparacie osiągniesz dużo dłużej - reasumując dopłacisz do wizyt i tyle samo Ci wyjdzie ten zwykły aparat Czym sie rózni?- Najwazniejsza zaleta jest ze nie trzeba usuwac zebów!
aha i nie ma gumek tylko zatrzaski.
jeśłi miałabym wybór wybrałabym Damon'a

Edytowane przez tewa1259
Czas edycji: 2009-04-24 o 13:38
Stary 2009-04-24, 13:36   #4490
rozgwiazda
Rozeznanie

Cytat:
rozgwiazda z normalnego Pc'ta przerzuciłam się na laptopa, i klawiatura dziwna taka płaska i robie ostre błedy w wyrazach bo dziwnie mi się pisze więc wychodzą takie byki:P

smiechotka i rozgwiazda co do awatru to Victoria Beckham tak jak mowiecie, ale ja na plecach mam taki sam tatuaż:P

a i przepraszam za błędy ale muszę się przezywczaić do nowego sprzętu:P
bbuuuu.. nie poznałam Victorii hiih ale śmiechotka oczywiście musiała zgadnąć
no to z błędów już jesteś rozgrzeszona
a fotę tatuoo (swojego) możesz mi przeslać na pv, byłabym wdzięczna ihih
Stary 2009-04-24, 13:37   #4491
201604190949
Konto usunięte

Z tego co się orientuję to powinno tam być "jestem mojego ukochanego, a on jest mój".
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 13:38   #4492
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Mi też się tak wydaję, no chyba, że szkliwo mam jakieś słabe, ale nigdy nie miałam z nim problemów. Chyba poczekam do wtorku - do założenia dołu i pokażę mojej orto przed założeniem. Może coś doradzi lub uspokoi.

Dzięki wszystkim za reakcję
Poczekaj do wtorku i daj znać co i jak. No chyba, że będzie się pogarszać, to dzwoń i alarmuj orto.
Cytat:
Ja płaciłam 1 500zł za jeden łuk i wizyty mam po 40-50zł.
Ten Urban to naprzeciwko cerkwi? Mieszkam na Nowym Mieście .
Płacisz dość drogo. A co do lokalizacji, to na Krętej przyjmuje też dobry facet, bo o tym Urbanie nic nie słyszałam. Nikt ze znajomych tam się nie przymierzał i nie leczył, a jest ich sporo, także ciekawa będę opinii
Cytat:

smiechotka
i rozgwiazda co do awatru to Victoria Beckham tak jak mowiecie, ale ja na plecach mam taki sam tatuaż:P
Fajniusio! Masz odwagę, że zrobiłaś sobie tattoo w widocznym miejscu
Cytat:
He to pół biedy. Ja mam te plamki centralnie z przodu na dolnej części zębów. Ale jak na razie elektryczna szczoteczka skutecznie je wytępiła. Choć pewnie teraz znowu się pojawią bo używam zwykłej miękkiej szczoteczki, ze względu na ranę w buzi.

Jak się uśmiecham to z tymi plamami wyglądam jak totalny przygłup.
Ja póki co walczę wyciorkiem z ta plamką, chociaż po środowej wizycie już tam nie wchodzi
Cytat:
bbuuuu.. nie poznałam Victorii hiih ale śmiechotka oczywiście musiała zgadnąć
Wredziocha . Śmiechotna nie zgadła, Śmiechotna wiedziała Victoria ma po prostu taki charakterystyczny profil

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Edytowane przez smiechotka
Czas edycji: 2009-04-24 o 13:41
Stary 2009-04-24, 13:41   #4493
Perfectaa
Raczkowanie

słyszałam dużo dobrych opinii o tym całym Damon-ie, nie wiemjak to się ma do praktyki bo nie znam nikogo kto go nisił ale podobno daje dużo lepsze efekty niż tradycyjny aparat
Stary 2009-04-24, 13:43   #4494
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Perfectaa Pokaż wiadomość
słyszałam dużo dobrych opinii o tym całym Damon-ie, nie wiemjak to się ma do praktyki bo nie znam nikogo kto go nisił ale podobno daje dużo lepsze efekty niż tradycyjny aparat
Efekty daje raczej podobne, z tym, że jest stosowany do o wiele cięższych wad zgryzu, z którymi radzi sobie lepiej, bo np. nie ma ligaturek, które by pękały od zbyt dużego naciągnięcia, etc.

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Stary 2009-04-24, 13:43   #4495
hotgirl
Raczkowanie

Cytat:
hotgirl tatuaż jest cudowny! Twoje pseudo pasuje idealnie do wizerunku :d a co tam masz dokładnie napisane? ;>

po hebrajsku "jam jest miłego mego, a miły mój jest mój"

tewa1259
, dzięki wielkie

co do wielkości zamków rozmawiałam na ten temat z moją orto - powiedziała że wielkość zamków jest taka sama jak w zwykły jak w tym droższym, że pracują tylko na małych zamkach a nie na takich co zakrywają cały ząb, ale mówie mam takie wątpliwości bo tak się nastawiłam na zakładanie tego za 2.5 tys ale jak ktoś mnie pyta o aparat i cenę to potem mówią że jestem durna że taki drogi, że zwykły jest najlepszy że pewnie moją orto chce naciągnać na koszta żeby dla niej było jak najlepiej - ja osobiście się z tym nie zgadzam po przeliczeniu wyjdzie mi za wizyty (przy założeniu zwykłego druciaka) tyle samo mniej więcej co za leczenie tym całym Damonem, więc chyba nie ma co słuchać gadania znajomych ..
Stary 2009-04-24, 13:44   #4496
Perfectaa
Raczkowanie

Cytat:

Wredziocha . Śmiechotna nie zgadła, Śmiechotna wiedziała Victoria ma po prostu taki charakterystyczny profil
bo Victoria ma nieproporcjonalnie dużą głowę do ciała i z kilometra widać ze to ona :p
Stary 2009-04-24, 13:47   #4497
tewa1259
Zadomowienie

Cytat:
po przeliczeniu wyjdzie mi za wizyty (przy założeniu zwykłego druciaka) tyle samo mniej więcej co za leczenie tym całym Damonem, więc chyba nie ma co słuchać gadania znajomych ..
masz racje, wyjdzie Ci nawet drożej tylko po prostu nie bedziesz musiała wyłożyć takiejsumy od ręki i dlatego gdy masz te dwie kwoty to wydaje się duża różnica - ale opłaci się, zobaczysz
Stary 2009-04-24, 13:51   #4498
hotgirl
Raczkowanie

no co to dziewczyny lepiej zapłacić więcej za aparat, i mieć lepszy tak?

smiechotka, moich paru znajomych leczylo sie u Urban i byli zadowoleni ja o tej z wygody nic nie slyszalam , Zeromskiego to tam gdzie mowisz przy cerkwi na Kretej jest Bielaczyc tez u niego bylam, ale wybralam Urban.

rozgwiazda zaraz wysle tylko fotke zmniejsze

a co do tatuażu zorbiłabym kolejny z chęcią bo to jest piękna sztuka a co do tego że widoczne miejsce nie powiedziałabym nie noszę koszulek z odkrytymi plecami itd, więc każdy nie ma okazji go zobaczyć

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
bo Victoria ma nieproporcjonalnie dużą głowę do ciała i z kilometra widać ze to ona :p

hahahah pięknie ją podsumowałaś

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

rozgwiazda daj mi lepiej meila bo ja nie wiem jak przez wizaż wysłać Ci fotkę bo dawno tu nie siedziałam, a nie wiem w dodatku strasznie mi się tnie ten wizaż ... :/
Stary 2009-04-24, 13:54   #4499
sQuara
Rozeznanie

no tak zostawic Was na 24h to mam 6stron do nadrobienia... poczytalam poczytalam i no ciezko sie ustosunkowac to tego wszystkiego... ja od razu zrezygnowalam z Damona ze wzgledu na te koszty... i tak wychodzi mi duzo..a jeszcze 11dni do wizyty :O )
sQuara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-04-24, 13:54   #4500
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
smiechotka, moich paru znajomych leczylo sie u Urban i byli zadowoleni ja o tej z wygody nic nie slyszalam , Zeromskiego to tam gdzie mowisz przy cerkwi na Kretej jest Bielaczyc tez u niego bylam, ale wybralam Urban.
O właśnie Bielaczyc! Jestem zdziwiona, że nie słyszałaś nic o Rzewnickiej, bo właśnie ona, Bielaczyc i jeszcze taka babeczka, która ma gabinet przy Alejach cieszą się najlepszą sławą :roll eyes:. Ale skoro masz 'sprawdzony' cały ten Urban to okej, powinno byc bez 'niespodzianek'

Kalosza aparatkowa:

Obsesja <3

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości