Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 26 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-03, 21:26   #751
dragonfly94
Przyczajenie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

No właśnie... Orto twierdzi, że zęby u góry naprostują sie bez problemu, z dołem może być większy problem. I jeśli dobrze ja zrozumialam to gdyby sie nie udało z dołem usunęłaby mi ósemki.(albo zawiązki)
Dodaje, że mam dość duże stłoczenie na dole. ale z tego co słyszałam to ten aparat w takich przypadkach daje duże efekty..
dragonfly94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 21:46   #752
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dragonfly94 Pokaż wiadomość
No właśnie... Orto twierdzi, że zęby u góry naprostują sie bez problemu, z dołem może być większy problem. I jeśli dobrze ja zrozumialam to gdyby sie nie udało z dołem usunęłaby mi ósemki.(albo zawiązki)
Dodaje, że mam dość duże stłoczenie na dole. ale z tego co słyszałam to ten aparat w takich przypadkach daje duże efekty..
Daj Ci Boże, ale aparat to nawet nie połowa sukcesu wszystko zależy od umiejętności orto.
Trudno mi cokolwiek Ci doradzić, żeby mnie nie posądzono o złe wypowiadanie się na temat aparatu, którego nie nosiłam
Wiesz z ekstrakcjami jest tak, że nie zawsze da się uzyskać dobry wynik leczenia bez nich(ekstrakcji). Ok, czasem można poszerzyć szczękę, ale czasem lepiej poświęcić jakieś zęby, żeby nie mieć potem "końskiego uśmiechu" i/lub problemów z utrzymaniem efektu(bo z takim poszerzaniem szczęki "na siłę", byle tylko uniknąć wyrywania zębów, to bywa różnie). Tylko że to już powinien ocenić ortodonta

Ja po dwóch zupełnie różnych opiniach orto wybrałabym się do trzeciego, by zobaczyć ku której opcji on by się skłaniał.
Wiem, że masz już mało czasu, ale może warto jeszcze trochę wstrzymać się z zakładaniem, tym bardziej, że masz wątpliwości. Po co masz wydać tyle kasy, a potem żałować. Pomysł z wyrywaniem może wcale nie być gorszy(wiem, że wolałabyś zachować zęby, ja też chciałam, ale nie dało się i teraz widzę, że orto słusznie stała przy swoim). Na prawdę polecałabym Ci jeszcze jedną konsultację u innego ortodonty.
Stary 2009-03-03, 21:53   #753
kilianna
Zakorzenienie

co do końskiego uśmiechu, to na ostatniej wizycie orto, żeby mnie zagadać, żebym nie myślala tak o wyrwaniu zęba, to mi opowiadała, że byla u niej niedawno dziewczyna. Kobitka po zdjęciu aparatu stwierdziła, że ma koński usmiech, przyszla do mojej orto po poradę, bo słyszała, że dobra. I pokazuje swój usmiech (ze łzami w czach),mówi, że jej ortodonta taki koński jej zrobił i czy moja orto może jej coś na to poradzić. Dziwne,że ona nie widziała podczas leczenia, że coś jest nie tak? Hmm chociaż moze myslala,ze jak zdejmie,to bedzie ładnie.
Aha jeszcze dodam, że moja orto mówiła, że na peirwszy rzut oka widać, iż taki usmiech nie był wskazany dla takiej szczęki.

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2009-03-03 o 21:55
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 21:59   #754
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
co do końskiego uśmiechu, to na ostatniej wizycie orto, żeby mnie zagadać, żebym nie myślala tak o wyrwaniu zęba, to mi opowiadała, że byla u niej niedawno dziewczyna. Kobitka po zdjęciu aparatu stwierdziła, że ma koński usmiech, przyszla do mojej orto po poradę, bo słyszała, że dobra. I pokazuje swój usmiech (ze łzami w czach),mówi, że jej ortodonta taki koński jej zrobił i czy moja orto może jej coś na to poradzić. Dziwne,że ona nie widziała podczas leczenia, że coś jest nie tak? Hmm chociaż moze myslala,ze jak zdejmie,to bedzie ładnie.
Aha jeszcze dodam, że moja orto mówiła, że na peirwszy rzut oka widać, iż taki usmiech nie był wskazany dla takiej szczęki.
No właśnie. Szkoda tylko, że nie każdy orto to widzi

A moja sis dowiedziała się dziś u dentysty(do którego sama ją zatargałam), że dwa zęby ma źle poleczone kanałowo(przez innego dentystę), trzeci jest źle zaczęty, a co z resztą okaże się pewnie na następnych wizytach
Przeanalizował z nią rtg i pokazał partactwo normalnie ręce opadają, przecież leczenie kanałowe to też droga impreza
Stary 2009-03-03, 22:03   #755
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez papryka85 Pokaż wiadomość
Daj Ci Boże, ale aparat to nawet nie połowa sukcesu wszystko zależy od umiejętności orto.
Trudno mi cokolwiek Ci doradzić, żeby mnie nie posądzono o złe wypowiadanie się na temat aparatu, którego nie nosiłam
Wiesz z ekstrakcjami jest tak, że nie zawsze da się uzyskać dobry wynik leczenia bez nich(ekstrakcji). Ok, czasem można poszerzyć szczękę, ale czasem lepiej poświęcić jakieś zęby, żeby nie mieć potem "końskiego uśmiechu" i/lub problemów z utrzymaniem efektu(bo z takim poszerzaniem szczęki "na siłę", byle tylko uniknąć wyrywania zębów, to bywa różnie). Tylko że to już powinien ocenić ortodonta Ja po dwóch zupełnie różnych opiniach orto wybrałabym się do trzeciego, by zobaczyć ku której opcji on by się skłaniał. Wiem, że masz już mało czasu, ale może warto jeszcze trochę wstrzymać się z zakładaniem, tym bardziej, że masz wątpliwości. Po co masz wydać tyle kasy, a potem żałować. Pomysł z wyrywaniem może wcale nie być gorszy(wiem, że wolałabyś zachować zęby, ja też chciałam, ale nie dało się i teraz widzę, że orto słusznie stała przy swoim). Na prawdę polecałabym Ci jeszcze jedną konsultację u innego ortodonty.
Zgadzam sie w 100%
Ja też przed założeniem ciągnęłam za język 3 orto ale przynajmniej przy zakładaniu byłam pewna że dobrze robię
In my time of need
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 22:04   #756
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
A moja sis dowiedziała się dziś u dentysty(do którego sama ją zatargałam), że dwa zęby ma źle poleczone kanałowo(przez innego dentystę), trzeci jest źle zaczęty, a co z resztą okaże się pewnie na następnych wizytach
Przeanalizował z nią rtg i pokazał partactwo normalnie ręce opadają, przecież leczenie kanałowe to też droga impreza
Ja dowiedziałam się, że mam "nieszczelną" plombę i próchnicę pod wypełnieniem sprzed roku
Kmee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 22:17   #757
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kmee Pokaż wiadomość
Ja dowiedziałam się, że mam "nieszczelną" plombę i próchnicę pod wypełnieniem sprzed roku
Można się nieźle wpienić
Stary 2009-03-03, 22:21   #758
MeMyselfI
Raczkowanie

Nie straszcie z tym końskim uśmiechem
MeMyselfI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 22:23   #759
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Można się nieźle wpienić
Szczególnie biorąc pod uwagę, że to ósemka z dużym wypełnieniem, więc swoje kosztuje
Stary 2009-03-03, 22:35   #760
simpatica
Zakorzenienie

wszędzie pełno partaczy. ja przed założeniem apartu umyślałam sobie wymienić wszystkie plomby ciemne na białe. i podczas jednej z takich wymian okazało się że miałam nie doczyszczony ząb i załatany plmobą na wierzchu i teraz pomyślcie co by się z nim stało po 2 latach noszenia aparatu...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 22:39   #761
Kmee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
wszędzie pełno partaczy. ja przed założeniem apartu umyślałam sobie wymienić wszystkie plomby ciemne na białe. i podczas jednej z takich wymian okazało się że miałam nie doczyszczony ząb i załatany plmobą na wierzchu i teraz pomyślcie co by się z nim stało po 2 latach noszenia aparatu...
Ja też tak zrobiłam w zeszłym roku wydałam na to wszystko ze 4k
no to też świetnie takich "specjalistów" to się powinno...
Stary 2009-03-03, 23:37   #762
yourenglish
Raczkowanie

Dla polucjacych na promocje Listerine donosze, ze jest w przecenie w Rossmanie (a przynajmniej byl w niedziele).

Anne Morrow Lindbergh

APARATka

Góra 09 czerwca 2009
Dół 02 października 2009

yourenglish jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-03, 23:51   #763
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
normalnie ręce opadają, przecież leczenie kanałowe to też droga impreza
I podobno (nie miałam leczenie kanałowego) baaardzo bolesna
Cytat:
Strasznie mnie zainteresował fakt "końskiego uśmiechu", bo nie miałam pojęcia jaki to jest typ Aż w Google w grafice wpisałam to hasło no i się wyświetliło to...
Chyba już skrajny przypadek Ale i tak nie za wesoło miec "koński uśmiech" - ale patrząc na swoje zęby to sądzę iż mi to nie grozi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1526.jpg (29,8 KB, 148 załadowań)
Stary 2009-03-04, 06:28   #764
smv
Zakorzenienie

ozesz w morde dziewczyna ładna zbuzi ale jak sie usmicha...
Stary 2009-03-04, 07:09   #765
ariva
Wtajemniczenie

Blondi suuuuuuuper zdjecie.
kojarzy mi sie z kajakarzem jakims ;p
Stary 2009-03-04, 08:32   #766
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

kochane dziś mój big day numer 2 muszę cieszyć się jedzeniem bo po 18 już nie poszalejęnacy kam fotek z ząbkami bez aparatu a potem ,,w'' ale to już rano bo o 18 mam wizytę to zanim wrócę to i z 20 pewnie będzie..i też mam trochę kataru ja to mam pecha jak zakładałam górę też byłam przeziębiona cały czas zdrowa jestem a jak zakładać to się przeziębiłam
hehe inaczej wyobrażałam sobie koński uśmiech myślałam że duże zęby z szeroką szczęką

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 08:56   #767
manka1982
Raczkowanie

Talking Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
kochane dziś mój big day numer 2 muszę cieszyć się jedzeniem bo po 18 już nie poszalejęnacy kam fotek z ząbkami bez aparatu a potem ,,w'' ale to już rano bo o 18 mam wizytę to zanim wrócę to i z 20 pewnie będzie..i też mam trochę kataru ja to mam pecha jak zakładałam górę też byłam przeziębiona cały czas zdrowa jestem a jak zakładać to się przeziębiłam
hehe inaczej wyobrażałam sobie koński uśmiech myślałam że duże zęby z szeroką szczęką

a ja dzisiaj w koncu na pierwsza wizytę na 20:15, te dwa tygodnie trwały wieczność.... nie moge o niczym innym myślec w pracy sprawdzam czy tylko są jakies nowe posty na wizazu...Trzymajcie kciuki... oczywiscie napisze co i jak, mam nadzieje, że to beda raczej dobre wiadomosci
manka1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 09:37   #768
susinka1
Raczkowanie

Blondi,
O żesz ty co się stało tej pani??!! Matko jedyna gdybym miała taki uśmiech to bym orto błagała na kolanach dzień i noc aby coś z tym zrobiła. Spałabym na wycieraczce gabinetu chyba Natura ją skrzywdziła nie ma co.
A swoją drogą orintujecie się co to za wada?

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Aaa no i wtrcając się w temat wyciągów mnie moja orto też już na pierwszej wizycie uprzedizła, że przy moim tyłozgryzie noszenie wyciągów z baaaardzo dużą intensywnością jest nieuniknione.
Także przygotowuję się psychicznie dziewczyny
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 11:25   #769
milunia27
Raczkowanie

GG do milunia27

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
a ja dzisiaj w koncu na pierwsza wizytę na 20:15, te dwa tygodnie trwały wieczność.... nie moge o niczym innym myślec w pracy sprawdzam czy tylko są jakies nowe posty na wizazu...Trzymajcie kciuki... oczywiscie napisze co i jak, mam nadzieje, że to beda raczej dobre wiadomosci
trzymam kciuki za Ciebie!!!! napewno będą oki wiadomości
Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Blondi,
O żesz ty co się stało tej pani??!! Matko jedyna gdybym miała taki uśmiech to bym orto błagała na kolanach dzień i noc aby coś z tym zrobiła. Spałabym na wycieraczce gabinetu chyba Natura ją skrzywdziła nie ma co.

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Aaa no i wtrcając się w temat wyciągów mnie moja orto też już na pierwszej wizycie uprzedizła, że przy moim tyłozgryzie noszenie wyciągów z baaaardzo dużą intensywnością jest nieuniknione.
Także przygotowuję się psychicznie dziewczyny
wiecie co no straszne ma...ale można to naprawić ortodontycznie?? jakoś??? żeby te zęby były wyżej a dziąsła się schowały???/

Aparatka od 27 maja 2008r.
góra-metal
dół-metal od 4 marca 2009r.

Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009.
milunia27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 11:28   #770
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez susinka1 Pokaż wiadomość
Blondi,
No to jest wada: "koński uśmiech" i jest kolosalnie straszna, I know
Przy dzisiejszym rozwoju ortodoncji zapewne można by było i coś takiego zlikwidować, tak myślę...
Stary 2009-03-04, 11:38   #771
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Strasznie mnie zainteresował fakt "końskiego uśmiechu", bo nie miałam pojęcia jaki to jest typ Aż w Google w grafice wpisałam to hasło no i się wyświetliło to...
Chyba już skrajny przypadek Ale i tak nie za wesoło miec "koński uśmiech" - ale patrząc na swoje zęby to sądzę iż mi to nie grozi
OMG bardzo współczuję kobiecie. Blondi, pokazywałaś swoje ząbki, Tobie na pewno to nie grozi

Cytat:
Napisane przez milunia27 Pokaż wiadomość
koński uśmiech to jest to też tak, że jest to bardzo,bardzo szeroki uśmiech, nie każdemu on pasuje, np. osoby o drobnej buzi źle wyglądają z takim, jest to nieproporcjonalne. Kiedyś natknęłam się na fotę takiej osoby na jakiejś stronie o aparatach. Nim założylam aparat, przeglądałam dużo fotek, stron itd., jedna dziewczyna prezentowała swój uśmiech i mówiła, że nie jest zadowolona z efektu, bo wyszedł za szeroki, wtedy bałam się, że też taki mocny będę mieć, a mam małą buzię i szczupłą i na pewno by mi to nie pasowało. Ale orto mówi, że nie będę tak mieć, heh. A w pt. wizyta, dziąsła bolą i mocno krwawią, mimo pasty lacalut i delikatnego szczotkowania a krwawią tylko te dolne,gdzie mam aparat, góra spokojnie wszystko znosi.
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 12:57   #772
saula
Raczkowanie

Cytat:
Listerine jest boskie!
to muszę sprawdzić jak tak bardzo zachwalacie tylko właśnie... czy nie będzie za bardzo różnicy w kolorze zębów po zdjęciu aparatu??? czy przyklejone zamki też mają pod spodem jakąś wartwe środka wybielającego???

---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:
Listerine jest boskie!
Cytat:
Napisane przez simpatica Pokaż wiadomość
jeeeee nie mam już wyciągów orto powiedział żebym wykończyła to opakowanie co mam ( 33 komplety ) ale już tylko zakładając na noc a poza tym powiedział mi coś co mnie baaardzo uszczęśliwiło - a mianowcie --- widzi już koniec noszenia powiedział że dokońca roku się rozstaniemy jestem taka szczęśliwa
gratulacje

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

do Blondi : ło matko!!! (a propos tej dołączonej fotki) ale przynajmniej widać że dziewczyna jest szczęśliwa

---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Napisane przez manka1982 Pokaż wiadomość
Powodzenia dasz rade!!!

aparatka 24.03.09

Edytowane przez saula
Czas edycji: 2009-03-04 o 12:55
saula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 14:41   #773
slonce88
Raczkowanie

Aparatki juz jestem oddrutowana!! Jakie to szczescie hehe Ale nie powiem bolalo jak sciagala ala dalam rade jak sie zdziwilam ze mam takie zeby bo juz nawet nie pamietalam jak wygladaly bez tego zlomu
Ktoras dzw nap ze jej sie robi jakas szpara pomiedzy 1 nie pamietam ktora a teraz nie mam czasu szukac. Nie martw sie mi tez tak robiono ta metoda ze niby wyciagala mi orto zeby i te szpary pozniej zniknely po nastepnej zmianie luku a tez mialam zabki niezle scisniete
slonce88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 14:47   #774
~Gonia~
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez slonce88 Pokaż wiadomość
Aparatki juz jestem oddrutowana!! Jakie to szczescie hehe Ale nie powiem bolalo jak sciagala ala dalam rade jak sie zdziwilam ze mam takie zeby bo juz nawet nie pamietalam jak wygladaly bez tego zlomu
Ktoras dzw nap ze jej sie robi jakas szpara pomiedzy 1 nie pamietam ktora a teraz nie mam czasu szukac. Nie martw sie mi tez tak robiono ta metoda ze niby wyciagala mi orto zeby i te szpary pozniej zniknely po nastepnej zmianie luku a tez mialam zabki niezle scisniete
No to pochwal się swoimi pięknymi ząbkami i wklej nam tu zdjęcia jakieś - tak dla otuchy, że my też damy radę

Ps. Trzymajcie za mnie jutro kciuki, bo mam egzamin na prawko - podejście drugie

soy una soñadora incorregibla por que espero al príncipe azul
~Gonia~ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 14:50   #775
rudo-zielona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ~Gonia~ Pokaż wiadomość

Ps. Trzymajcie za mnie jutro kciuki, bo mam egzamin na prawko - podejście drugie
Najlepsi kierowcy zdają prawko za drugim razem
W tym ja sama. Na pewno się uda..
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 15:08   #776
klada
Zakorzenienie

Cytat:

o matko

Dziewczyny, cos mi sie dzieje z tym dziaslem, kiedy wyrwalam czworke...
Ciagle mnie boli, ciagle mi cos pulsuje tam... cos bialego mam na tym dziasle... Dzisiaj jade do tego chirurga, bo powiedziala, ze chce to zobaczyc... Oby nie bylo to cos powaznego
Hiszpański A1

Włosomaniaczka

klada jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 15:31   #777
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
OMG bardzo współczuję kobiecie. Blondi, pokazywałaś swoje ząbki, Tobie na pewno to nie grozi

koński uśmiech to jest to też tak, że jest to bardzo,bardzo szeroki uśmiech, nie każdemu on pasuje, np. osoby o drobnej buzi źle wyglądają z takim, jest to nieproporcjonalne. Kiedyś natknęłam się na fotę takiej osoby na jakiejś stronie o aparatach. Nim założylam aparat, przeglądałam dużo fotek, stron itd., jedna dziewczyna prezentowała swój uśmiech i mówiła, że nie jest zadowolona z efektu, bo wyszedł za szeroki, wtedy bałam się, że też taki mocny będę mieć, a mam małą buzię i szczupłą i na pewno by mi to nie pasowało. Ale orto mówi, że nie będę tak mieć, heh. A w pt. wizyta, dziąsła bolą i mocno krwawią, mimo pasty lacalut i delikatnego szczotkowania a krwawią tylko te dolne,gdzie mam aparat, góra spokojnie wszystko znosi.
watpie czy cie to pocieszy mi przez caly okres noszenia aparatu na dole krwawily dziasla i nic na to nie pomoglo, po zdjeciu wrocily do normy

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
o matko

Ciagle mnie boli, ciagle mi cos pulsuje tam... cos bialego mam na tym dziasle... Dzisiaj jade do tego chirurga, bo powiedziala, ze chce to zobaczyc... Oby nie bylo to cos powaznego
moze zapalenie jakies

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 16:01   #778
simpatica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Najlepsi kierowcy zdają prawko za drugim razem
W tym ja sama. Na pewno się uda..

a ja zdałam za pierwszym najlepsze było to że jak jechałam przez osiedle to mi czarny kocur drogę przebiegł widocznie na szczęscie

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
o matko

bidulko, dobrze że masz wizytę to się od razu dowiesz czy to nie zakażenie

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

Cytat:
Napisane przez slonce88 Pokaż wiadomość

a długo nosiłaś? masz przebarwienia jakieś od tego aparatu? bo słyszałam gdzieś że mogą być ale się w ciągu 2 tyg wyrównuje...

simpatica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-04, 16:21   #779
ariva
Wtajemniczenie

Wlasnie umylam zeby nowa, dzisiaj zakupiona pasta blend-amed- expert enamel protection.
Zapach bardzo przyjemny,dobrze się pieni, bardzo porządna pasta. Mało jest jej jednak : tylko 75ml, a kosztuje az 12 zł.
Pomyję nią zeby i zobaczymy. Palam wielka sympatia do past tej firmy. Mysle,ze na dniach zakupie jeszcze paste BaM expert gum problem.
W sobotę wizyta,jeeee
Stary 2009-03-04, 16:33   #780
susinka1
Raczkowanie

Też chciałam zameldować, że jutro po południu wizyta
Dowiem się co, jak, kidy, za ile i mniej więcej jak długo

Najbardziej jednak martwi mnie ewentualność posiadania zawiązków ósemek
Nie mam na nie miejsca w szczęce za siódemkami mam może z pół centymetra miejsca i koniec szczęki. A jak znam życie to wszystko skomplikuje ehhh
Ja już chce druciakaaaa noooo!
susinka1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości