|
|
#751 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
No właśnie... Orto twierdzi, że zęby u góry naprostują sie bez problemu, z dołem może być większy problem. I jeśli dobrze ja zrozumialam to gdyby sie nie udało z dołem usunęłaby mi ósemki.(albo zawiązki)
Dodaje, że mam dość duże stłoczenie na dole. ale z tego co słyszałam to ten aparat w takich przypadkach daje duże efekty..
|
|
|
|
|
#752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszystko zależy od umiejętności orto.Trudno mi cokolwiek Ci doradzić, żeby mnie nie posądzono o złe wypowiadanie się na temat aparatu, którego nie nosiłam ![]() Wiesz z ekstrakcjami jest tak, że nie zawsze da się uzyskać dobry wynik leczenia bez nich(ekstrakcji). Ok, czasem można poszerzyć szczękę, ale czasem lepiej poświęcić jakieś zęby, żeby nie mieć potem "końskiego uśmiechu" i/lub problemów z utrzymaniem efektu(bo z takim poszerzaniem szczęki "na siłę", byle tylko uniknąć wyrywania zębów, to bywa różnie). Tylko że to już powinien ocenić ortodonta ![]() Ja po dwóch zupełnie różnych opiniach orto wybrałabym się do trzeciego, by zobaczyć ku której opcji on by się skłaniał. Wiem, że masz już mało czasu, ale może warto jeszcze trochę wstrzymać się z zakładaniem, tym bardziej, że masz wątpliwości. Po co masz wydać tyle kasy, a potem żałować. Pomysł z wyrywaniem może wcale nie być gorszy(wiem, że wolałabyś zachować zęby, ja też chciałam, ale nie dało się i teraz widzę, że orto słusznie stała przy swoim). Na prawdę polecałabym Ci jeszcze jedną konsultację u innego ortodonty.
|
|
|
#753 |
|
Zakorzenienie
|
co do końskiego uśmiechu, to na ostatniej wizycie orto, żeby mnie zagadać, żebym nie myślala tak o wyrwaniu zęba, to mi opowiadała, że byla u niej niedawno dziewczyna. Kobitka po zdjęciu aparatu stwierdziła, że ma koński usmiech, przyszla do mojej orto po poradę, bo słyszała, że dobra. I pokazuje swój usmiech (ze łzami w czach),mówi, że jej ortodonta taki koński jej zrobił i czy moja orto może jej coś na to poradzić. Dziwne,że ona nie widziała podczas leczenia, że coś jest nie tak? Hmm chociaż moze myslala,ze jak zdejmie,to bedzie ładnie.
Aha jeszcze dodam, że moja orto mówiła, że na peirwszy rzut oka widać, iż taki usmiech nie był wskazany dla takiej szczęki. Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2009-03-03 o 21:55 |
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja sis dowiedziała się dziś u dentysty(do którego sama ją zatargałam), że dwa zęby ma źle poleczone kanałowo(przez innego dentystę), trzeci jest źle zaczęty, a co z resztą okaże się pewnie na następnych wizytach ![]() Przeanalizował z nią rtg i pokazał partactwo normalnie ręce opadają, przecież leczenie kanałowe to też droga impreza
|
|
|
#755 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też przed założeniem ciągnęłam za język 3 orto ale przynajmniej przy zakładaniu byłam pewna że dobrze robię
|
|
|
|
#756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#758 |
|
Raczkowanie
|
Nie straszcie z tym końskim uśmiechem
|
|
|
|
|
#759 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
wszędzie pełno partaczy. ja przed założeniem apartu umyślałam sobie wymienić wszystkie plomby ciemne na białe. i podczas jednej z takich wymian okazało się że miałam nie doczyszczony ząb i załatany plmobą na wierzchu
i teraz pomyślcie co by się z nim stało po 2 latach noszenia aparatu...
|
|
|
|
|
#761 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w zeszłym roku wydałam na to wszystko ze 4k ![]() no to też świetnie
|
|
|
|
|
|
#762 |
|
Raczkowanie
|
Dla polucjacych na promocje Listerine donosze, ze jest w przecenie w Rossmanie (a przynajmniej byl w niedziele).
|
|
#763 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Aż w Google w grafice wpisałam to hasło no i się wyświetliło to...Chyba już skrajny przypadek Ale i tak nie za wesoło miec "koński uśmiech" - ale patrząc na swoje zęby to sądzę iż mi to nie grozi
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
ozesz w morde dziewczyna ładna zbuzi ale jak sie usmicha...
|
|
#766 |
|
Raczkowanie
|
kochane dziś mój big day numer 2
muszę cieszyć się jedzeniem bo po 18 już nie poszaleję![]() nacy kam fotek z ząbkami bez aparatu a potem ,,w'' ale to już rano bo o 18 mam wizytę to zanim wrócę to i z 20 pewnie będzie..i też mam trochę kataru ja to mam pecha jak zakładałam górę też byłam przeziębiona cały czas zdrowa jestem a jak zakładać to się przeziębiłam![]() hehe inaczej wyobrażałam sobie koński uśmiech myślałam że duże zęby z szeroką szczęką
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
|
|
|
|
#767 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja dzisiaj w koncu na pierwsza wizytę na 20:15, te dwa tygodnie trwały wieczność.... nie moge o niczym innym myślec w pracy sprawdzam czy tylko są jakies nowe posty na wizazu...Trzymajcie kciuki... oczywiscie napisze co i jak, mam nadzieje, że to beda raczej dobre wiadomosci
|
|
|
|
|
|
#768 |
|
Raczkowanie
|
Blondi,
O żesz ty co się stało tej pani??!! A swoją drogą orintujecie się co to za wada? ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Aaa no i wtrcając się w temat wyciągów mnie moja orto też już na pierwszej wizycie uprzedizła, że przy moim tyłozgryzie noszenie wyciągów z baaaardzo dużą intensywnością jest nieuniknione. Także przygotowuję się psychicznie dziewczyny
|
|
|
|
|
#769 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
napewno będą oki wiadomości![]() Cytat:
...Tylko Ty Kochany ...bo być piękną to czuć się dobrze we własnym ciele... Aparatka od 27 maja 2008r. góra-metal dół-metal od 4 marca 2009r. ![]() ![]() Zdałam egzamin na prawo jazdy za pierwszym razem!!!!!!-04.09.2009. |
||
|
|
|
|
#770 | |
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Przy dzisiejszym rozwoju ortodoncji zapewne można by było i coś takiego zlikwidować, tak myślę...
|
|
|
|
#771 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo współczuję kobiecie. Blondi, pokazywałaś swoje ząbki, Tobie na pewno to nie grozi ![]() Cytat:
a krwawią tylko te dolne,gdzie mam aparat, góra spokojnie wszystko znosi.
|
||
|
|
|
|
#772 | ||
|
Raczkowanie
|
to muszę sprawdzić jak tak bardzo zachwalacie
tylko właśnie... czy nie będzie za bardzo różnicy w kolorze zębów po zdjęciu aparatu??? czy przyklejone zamki też mają pod spodem jakąś wartwe środka wybielającego???---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- do Blondi : ło matko!!! (a propos tej dołączonej fotki) ale przynajmniej widać że dziewczyna jest szczęśliwa ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ---------- Cytat:
dasz rade!!!
aparatka 24.03.09 Edytowane przez saula Czas edycji: 2009-03-04 o 12:55 |
||
|
|
|
|
#773 |
|
Raczkowanie
|
Aparatki juz jestem oddrutowana!!
ala dalam rade bo juz nawet nie pamietalam jak wygladaly bez tego zlomu Ktoras dzw nap ze jej sie robi jakas szpara pomiedzy 1 nie pamietam ktora a teraz nie mam czasu szukac. Nie martw sie mi tez tak robiono ta metoda ze niby wyciagala mi orto zeby i te szpary pozniej zniknely po nastepnej zmianie luku a tez mialam zabki niezle scisniete
|
|
|
|
|
#774 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ps. Trzymajcie za mnie jutro kciuki, bo mam egzamin na prawko - podejście drugie ![]()
|
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, cos mi sie dzieje z tym dziaslem, kiedy wyrwalam czworke... Ciagle mnie boli, ciagle mi cos pulsuje tam... ![]() cos bialego mam na tym dziasle... Dzisiaj jade do tego chirurga, bo powiedziala, ze chce to zobaczyc... Oby nie bylo to cos powaznego
|
|
|
#777 | |
|
Kokon pro
|
Cytat:
moze zapalenie jakies |
|
|
|
|
|
#778 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zdałam za pierwszym najlepsze było to że jak jechałam przez osiedle to mi czarny kocur drogę przebiegł widocznie na szczęscie ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
a długo nosiłaś? masz przebarwienia jakieś od tego aparatu? bo słyszałam gdzieś że mogą być ale się w ciągu 2 tyg wyrównuje... |
|||
|
|
|
|
#779 |
|
Wtajemniczenie
|
Wlasnie umylam zeby nowa, dzisiaj zakupiona pasta blend-amed- expert enamel protection.
Zapach bardzo przyjemny,dobrze się pieni, bardzo porządna pasta. Mało jest jej jednak : tylko 75ml, a kosztuje az 12 zł. Pomyję nią zeby i zobaczymy. Palam wielka sympatia do past tej firmy. Mysle,ze na dniach zakupie jeszcze paste BaM expert gum problem. ![]() W sobotę wizyta,jeeee
|
|
|
|
|
#780 |
|
Raczkowanie
|
Też chciałam zameldować, że jutro po południu wizyta
![]() Dowiem się co, jak, kidy, za ile i mniej więcej jak długo Najbardziej jednak martwi mnie ewentualność posiadania zawiązków ósemek ![]() Nie mam na nie miejsca w szczęce za siódemkami mam może z pół centymetra miejsca i koniec szczęki. A jak znam życie to wszystko skomplikuje ehhh Ja już chce druciakaaaa noooo!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

ale z tego co słyszałam to ten aparat w takich przypadkach daje duże efekty..

wszystko zależy od umiejętności orto.

i teraz pomyślcie co by się z nim stało po 2 latach noszenia aparatu...
w zeszłym roku wydałam na to wszystko ze 4k

Aż w Google w grafice wpisałam to hasło no i się wyświetliło to...
Ale i tak nie za wesoło miec "koński uśmiech" - ale patrząc na swoje zęby to sądzę iż mi to nie grozi
Szymuś- mój skarbek <3
myślałam że duże zęby z szeroką szczęką
3/3/6-22/7/8