|
|
#781 |
|
Blond forever!
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Poszłam dzisiaj do dentystki, aby przycięła mi ten wystający drucik, a ona powiedziała, że mi tego nie zrobi, tylko ortodonta, a jeszcze nie może przyciąć, bo to mogłoby wpłynąć na leczenie... Wyszłam ze łzami w oczach... Nie mam czasu na bieganie po ortodontach, zresztą jak nie pójdę do swojego do taki obcy mi zaśpiewa 50, albo 100 złotych za pół minuty roboty...
Mam już taką ranę, że w sumie mało boli... No i będę musiała wytrzymać do 21 marca
|
|
|
#782 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może spróbuj sobie ten drucik jakoś zagiąć? chociaż nie twierdzę że tego nie próbowałaś ja to zaginałam rączką pęsety.
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-03-04 o 17:57 |
|
|
|
|
|
#783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi orto kazała nie latać do niej za kazdym razem jak coś nie tak tylko iść do dentysty i żeby on zagiął mi drucik jakby bardzo bolało. Może idź do innego dentysty
|
|
|
#784 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
mi wystawało ponad 5 mm i tez mialam straszne rany po jakims czasie tak samo jak kiliannie przestało dźgać...samo z siebie ;-) az sie dziwiłam jak to mozliwe bo tyle druta wystawało a tu nic nie boli
![]() niejedna z nas to przezywała więc i Ty dasz rade!
|
|
#786 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny trzmajcie za mnie jutro rano kciuki bo jutro leci druga ósemka. Kurde tak chciałabym nie spuchnać jak ostatnio.;/
|
|
#787 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) teraz nawet ich nie czuję, chyba, że sama "dźgnę" tak samo miałam na początku z pierścieniamiTy pewnie za parę dni też będziesz się dziwiła, że Ci to przeszkadzało Cytat:
![]()
|
||
|
|
|
|
#788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bol straszny PO. w trakcie...nic nie bolało ale pO to jakąś masakre miałam;(
|
|
|
#789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
)
|
|
|
|
#790 |
|
Zakorzenienie
|
moj wosk jak naklejałam na poczatku to sie dziurawił i w ogole to wiecie co-ja tego wosku nie umiem se tak nakleic jak powinno byc;]
odkleja mi sie dziad no;P o le wlasnie kącik ust mi pękl. po tygodniowej wizycie w szpitalu wszystkiego mji brakuje, witaminy A szczegolnie bo ciagle mi skora peka;/wlasnie kolo ust a nigdy nie miałam z tym problemów.
|
|
#791 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jeśli kącik ust Ci pękł to może to tzw "zajad"??a wtedy oznacza to,że brak witaminy z gr B(chyba B12) poza tym ja jem jogurty i mam ich dosyć bo nie przepadam za nimi,mam nadzieję,że już jutro-w piątek zjem normalnie,ale trochę mi się od środka obciera od apratu na dół
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
no problem w tym ze jestem niejadkiem, nie lubie jesc miesa ( w zasadzie go nie jem) nie jem owoców bo nie ma kiedy zakuppic, a warzywa-pomidor co jadłam ostatnio;]
zajadów nie mam to raczej typowo wirusowe dziadostwo a ja nie mialam stycznosci z kims kto go miał, ale moze...kto wie;]
|
|
#793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
jablka lubie ale czekam na takei prawdziwe zdrzewa a nie te kupowane na bazarze smiedzące grzybem z przechowalni;/
ostatnio kupilam sobie jedno jablko za 2.20 ale importowane no kurde przepyszne! ogolnie to wyczekuje wiosny, lata i owoców z drzewkja co mi rosnie pod nosem marchewki z wlsnego ogródka mniam![]() co do cen-zagdzam sie, g**no warte te pieniądze o produktach nie wspomne;/ gdyby nie to ze mieszkamz rodzicami to z mojej super wysokiej pencji nauczucielskiej chyba gryzłabym trawe;/ a nie jadła obiady...porazka i bida z nędzą. ale i tak my mamy dobrze, co maja powiedziec ludzie co nie maja wogole co do gara włożyć? heh a moja kocica wlasnie przyniosla wstrętna wielką grubaśną dżdżownice:| fuj!!!
38/40 Szymuś- mój skarbek <3Edytowane przez smv Czas edycji: 2009-03-04 o 19:36 |
|
|
|
|
#795 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wpłynie na leczenie???!!! Co powaliło babona???!!! Widać, że bladego pojęcia o ortodoncji nie ma ![]() Najważniejsze, to pomóc pacjentowi. Mój dentysta ani chwili nie wahał się jak przyłaziłam z drutem i wołałam HELP Dziewczyny tu piszą, że im po jakimś czasie druty przestały przeszkadzać, ale ja miałam inne przeżycia. Raz drut zrobił mi taką dziurę w policzku, że w ogóle nie mogłam nic jeść, bo tak mnie bolało. Ryczałam jak bóbr i klęłam na czym świat stoi, bo był wieczór, do dentysty mogłam iść najwcześniej następnego dnia późnym popołudniem, a już miałam tak dość, że myślałam, że nie wytrzymam. No i jak przyglądnęłam się ranie w policzku, to dostałam takiego nerwa, że sama zdjęłam łańcuszek i gumki i przesunęłam drut pęsetą tak, żeby się schował w pierścieniu i nie dźgał mnie potem założyłam gumki i łańcuszek i jakoś przeżyłam. Nie wyobrażam sobie, żebym miała z tą bolącą dziurą dłużej funkcjonować
Papryczki wróciły!!! Edytowane przez papryka85 Czas edycji: 2009-03-04 o 19:40 |
|||||
|
|
|
|
#796 |
|
Raczkowanie
|
dodaje zdjęcie aparatu, narazie z telefonu bo jestem chory i nie chce mi się biegać z cyfrowka...
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
e papryśka przesadzasz ale jak to mówia ostatnio w nowej reklamie IKEI-ale to Twój tron
![]() nie no ogolnie to ja na ból wytrzymała jestem wiec jakos dałam rade heh kocham tę reklamę.. Kolego ładny ten Twoj drutex
|
|
#798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A z przesadzaniem to nie ja
|
|
|
#799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jednak masz caly metalowy , no i dobrze, przynajmniej jest jedna osoba, z ktora bede mogla dzielic Damonowe w pelni metalowe przezycia ;pp
|
|
|
|
|
|
#800 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
|
#801 | |||||||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Strasznie popularny jest ten "wystający drucik" ![]() Cytat:
![]() ![]() Zuch dziewczyna, ja bym jednak nie porwała się na taki krok, ja rzadko w życiu ryzykuję, ech i to mnie czasem gubi...
|
|
|
|
#802 |
|
Raczkowanie
|
sciagam aparat za pare dni , (troche mi sie przedluzyl termin jak widac )
. myslalam ze od razu sobie u dentysty zmienie wszytskie stare plomby, po zdjeciu.a mi orto mowi ze nie mozna tych z przodu wymienic , do ktorych bedzie przyczepiony reteiner, bo dentysta musi miec dojscie do zeba na wylot , szczegolnie na laczeniu tam gdzie mam plomby :/ bo tak jest zagrozenie ze mi zniszczy reteiner albo nei dojdzie gdzie musi. i teraz mam wyjscie albo oprocz retainerow zamowic dodatkowo na jeden dzien plytke retencyjna za 300 zl i z ta plytka na jeden dzien isc do dentysty aby mi wszytsko zrobil. wrocic do orto i wtedy mi zalozy retainer. bo tak jest ryzyko ze po sciagnieciu aparatu jak na polowe dnia bede bez niczego zeby zmienia ustawienie. nie wiem co mam teraz robic. jak wy to roziwiazaliscie? czy nei wymienialiscie zadnych plomb po zdjeicu aparatu? |
|
|
|
|
#803 |
|
Raczkowanie
|
Ouu
Ja dziś miałam wizytę i mam wyciągi. I druciane ligatury ;/ blee. I aktywował coś w łuku.tulipek - kup retainer i nie rób żadnej płytki z tyłu zębów. Po 1 będziesz mogła wymienic plomby, po 2 będziesz miała łatwe dojście do mycia przestrzeni między zębowych a poza tym nie opłaca Ci się na pół dnia kupować retainera a kolejnie montować tej płytki. Poza tym czy ktos słyszał o tym, żeby zęby rozstawiły się w pół dnia? o_O
Aparatka ![]() Góra: 26.06.09 Dół: 04.02.09 Edytowane przez Palemka005 Czas edycji: 2009-03-04 o 20:42 |
|
|
|
|
#804 |
|
BAN stały
|
A ja jutro o 18 bede drutowana xD juz mam odarty jezyk po bokach od pierscieni bylam w aptekach(3) to o wosku nie slyszeli
nie wiem gdzie szukac
|
|
|
|
|
#805 |
|
Wtajemniczenie
|
uuuu dużo
![]() taki tez nie jest zly, tak czy inaczej jest mneijszy i deliktanieszy od zwyklego, przywyczaisz sie ;p ja na poczatku buzi nie mioglam zamknac ,strasznie dziwnie usta "wypychalam".a teraz juz jest ołkej![]() znioslaby jeszcze wiecej problemow z aparatem,gdybym tylko miala gwarnacje,ze za te bole przybedzie mi zdolnosci do fizyki , bo jak na razie to w szkole idzie koszmarnie , ale jakos sobie musze poradzic dobra koniec OT. :P;p
|
|
|
|
|
#806 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Na przykład tutaj http://www.dentylium.pl/wosk-ortodon...any-p-514.html |
|
|
|
|
|
#807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakie ładne ząbki... a aparacik.. pozazdrościć !!
|
|
|
|
#808 |
|
Rozeznanie
|
Pisałam dwa dni temu, że założyli mi Hyrax, ale nikt mi nie odpowiedział
Chyba mnie nie lubicie ![]() ![]() Jestem już po trzech rozkręceniach (jeszcze tylko/ aż 42). Narazie ta strasznie nie boli, ale boje się co będzie jak mi się zacznie ten szew podniebienny rozrywac Żyję na serkach, zupach i napojach. I tak jeszcze z 1,5 miesiąca co najmniej.... Seplenie jak jasna cholera a na uczelni każą mi referaty robić, no masakra!
|
|
|
|
|
#809 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też nie wiem, czy umiałabym otworzyć zatrzaski ![]() Ten drut to ja miałam wtedy strasznie upierdliwy, bo sama "rozbrajałam" go chyba z dwa, trzy razy, żeby jakoś się ratować(raz właśnie wtedy, gdy już byłam na granicy wytrzymałości, bo taaaka dziura w poliku), dwa razy byłam z nim u dentysty i w końcu raz u orto, która "usadziła" go wreszcie metalowymi ligaturami, dlatego wiem, że wcale nie musi być tak, że się przyzwyczaisz. Byłoby super, ale nie zawsze się udaje ja do użalaczy i panikar nie należę, a jednak nie wytrzymałam i szukałam pomocy w gabinetach, a jak nie było innego wyjścia, to sama rozczłonkowałam cholerstwo, żeby je ujarzmić ![]() Tak że wiem, co przeżywasz Cytat:
---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ---------- Cytat:
Współczuję Ci bardzo, ale akurat w tej kwestii ekspertką nie jestem, bo nie nosiłam żadnego "poszerzacza", więc liczyłam, że ktoś inny się odezwie. A jaki miałaś problem, bo już niestety nie pamiętam
|
|
|
#810 |
|
Zadomowienie
|
Kosheen wątek rozrasta się w takim tempie, że ciężko zauważyć wszystkie posty. Tak ja to sobie tłumaczę, bo ostatnio napisałam, że byłam na wycisku i też nikt mnie nie zauważył ;(
Dzisiaj byłam w kinie na Kobiety pragną bardziej i oczywiście jedyną rzeczą na której skupiałam uwagę były zęby aktorów. Kobiety jestem już chora na tym punkcie... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

ja to zaginałam rączką pęsety.
Mi orto kazała nie latać do niej za kazdym razem jak coś nie tak tylko iść do dentysty i żeby on zagiął mi drucik jakby bardzo bolało. Może idź do innego dentysty

Bol straszny PO. w trakcie...nic nie bolało ale pO to jakąś masakre miałam;(

Ale i tak nie za wesoło miec "koński uśmiech" - ale patrząc na swoje zęby to sądzę iż mi to nie grozi