|
|
#1081 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Ja też miałam zakładany cały aparat od razu.
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Dawno mnie nie było, mam dużo do nadrobienia. Ale po wizycie piątkowej jestem tak załamana, że nie mam chęci na nic
Ortka mówi, że moje dziąsła bardzo źle znoszą leczenie, delikatnie mi podkręciła aparat, tak że praktycznie nic nie boli, ale przynajmniej dziąsła nie dostaną tak w kość. W grę nie wchodzi zdjęcie, bo zostanę z pokaźną szparą w miejscu jedynki. NIe wiem, czy po tym leczeniu będę jeszcze w ogóle miała zęby, także chyba lepiej byłoby mi zacząć oszczędzać na sztuczne.Ale dosyć smęcenia, życzę wszystkim kobitkom prostych, własnych zębów do końca życia
|
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Jasne, że cały na raz. Dziwne to dla mnie, że ktoś może nie miec zamków na siódemkach ![]() Cytat:
|
|
|
|
#1084 |
|
Zadomowienie
|
To jak Wy macie założony aparat? Na 6-kach macie pierścienie, a na 7-kach dalej zamki? Czy pierścienie na 7-kach? Bo teraz to już w ogóle nie wiem.
|
|
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Bo moja cos do siebie mowila, i tak zrouzmialam, jakby chciala mi zakladac aparat w ratach... A ja chce caly od razu
|
|
#1086 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam założone zamki a po m-cu orto zakłada resztę-znaczy się pierścienie na szóstkach.Każdy orto ma swoją szkołę i wg niej prowadzi leczenie więc ja się nie dziwię,że aparat do szóstek.I ciesze się bardzo,że najpierw mam zamki bo dzięki temu nie mam żadnych otarć ani innych dolegliwości(prócz bólu bo to normalne) klada,nie masz się czego martwic-dzięki temu,że aparat będzie na raty jak to ujęłaś to może będzie mniej upierdliwy
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2009-03-08 o 19:08 |
|
|
|
|
|
#1087 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.kotek.pl/kotek/1,87050,63...op=1#skomentuj
zobaczcie, jakie ona ma krzywe zeby. Zamiast je wyprostowac, zalozyla llicowki (pewnie myslala, ze to zatuszuje...)
|
|
#1088 |
|
Konto usunięte
|
Wszystkiego Najlepszego!!
|
|
|
|
|
#1089 |
|
Rozeznanie
|
kar0link4 po prostu boski avatar
domyślam się, że to twoje ząbki? śliczne
|
|
|
#1090 |
|
Zadomowienie
|
Tak, to moje ząbki
Zdjęcie było robione w poczekalni przed wizytą u dentysty, kiedy miałam zdjęty drut i zostały same zamki Ale jakby co, to aparat jeszcze mam
|
|
|
#1091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
to zdjecie sprzed paru dni
ale ona jest 'gwiazda', wiec musi miec piekny usmiech, a nie 'szpecacego druciaka' jak to powiedziala nasz star
|
|
#1093 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2008-11
|
Przepraszam, ze tak "wgryzam się" do dyskusji, ale mam pytanko do Państwa
A mianowicie - jakie są ceny jakich aparatów, na czym to wszystko polega i w ogóle? Czytałam już ten temat, jest tu dużo rzeczy, ale ja jestem jeszcze na mniej zaawansowanym etapie Nie mam aparatu, choć bardzo bym chciała.
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
szulerka, a czytalas FAQ ?
![]() http://www.wizaz.pl/forum/showthread...1#post10375508
|
|
#1095 |
|
Rozeznanie
|
a dziewczyny czym różni się damon w działaniu?
|
|
#1096 |
|
SPAMER
Nieopłacona reklama Zarejestrowany: 2008-11
|
klada - nie, ponieważ właśnie mnie uświadomiłaś, iż coś takiego istnieje
Faktycznie, było coś pisane o tym wcześniej Już się zabieram do lekturki, dzięki i przepraszam Gapa jestem ;p
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Wtajemniczenie
|
te wyciagi to tragedia ;////////////////////////////////
Papryka,teraz dopiero wiem o czym pisalas. ![]() ogolnie boli mnie cala grona szczeka po wizycie. ;/ ale z 2strony to dobrze,bo chociaz wiem,ze aparat robi to co do niego nalezy. ![]() wyciagi mam zmieniac do 2-4 dni.
|
|
|
|
|
#1098 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja miałam założony cały aparat od razu - tydz po separacji. Cytat:
bony kobieto jak ja Tobie współczuje... Cytat:
"proście - a będzie Wam dane" |
||||
|
|
|
|
#1100 |
|
Raczkowanie
|
ja też mam pierścienie na 6 z pominięciem 7, na poczatku sie przestraszyłam ale orto powiedziała że tak ma być i tak przeważnie sie zakłada
![]() ja miałam od razu wszystko, nie wyborażam sobie żeby orto najpierw mi przykleiła zamki z potem dopiero za jakiś czas całą reszte, strasznie nie lubie być w 'gołych' zamkach ariva a kiedy miałaś wizyte? bo mnie zęby bolały przez wyciągi chyba 1,5 dnia od założenia a teraz jest już normalnie i nawet zapominam że je mam
Edytowane przez Kokainaa Czas edycji: 2009-03-08 o 20:38 |
|
|
|
|
#1101 |
|
Rozeznanie
|
kilianna szczerze współczuję! Miejmy nadzieję że caala ta przygoda bedzie miala happy end
Ja cały aparat miałam zakładany na raz - i góra i dół do szóstek bez pierścieni (siódemki i ósemki wolne)!!!
|
|
|
#1102 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1103 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
ale ja zmieniam je codziennie.
|
|
|
|
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1105 |
|
Blond forever!
|
A oto kolejna amerykańska "celebrytka" z drutem na zębach - Dakota Fanning.
http://www.mtv.com/news/photos/p/peo...ta_fanning.jpg
|
|
|
#1106 |
|
Zakorzenienie
|
blondi, ona juz zdjela aparat
|
|
#1107 |
|
Raczkowanie
|
Ja na ustach tak na codzień używam pomadki nuetrogeny. Dla mnie najlepsza jaką kiedykolwiek używałam
![]() A co do zakładania aparatu, będę miała w etapach. Orto mówił, że ma to wyglądać następująco: Najpierw przyklei mi zamki na 1,2,3 i któreś z ostatnich zębów ( będę miała aparat bez pierścieni ) Założy druta i będziemy prostować te zęby. Bo moje górne przednie żebiska wychylają się do przodu noi mam tyłozgryz. Po kilku tygodniach będzie uzupełniał zamki naklejając je na kolejne zęby aż założy cały łuk ![]() Potem tylko usunięcie chirurgiczne dwóch poziomych ósemek i dlonny łuk można będzie założyć. Nawet nie chce myśleć ile ja się przy tym nacierpię. No ale zdecydowałam się w końcu i tego będę się trzymać
|
|
|
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. w koncu sie przelamalam i po ponad roku udawania, ze nosze wyciagi dlugo (a zwykle to bywalo, ze je mialam co 3 noc i tylko na noc, sporadycznie na 2 - 3 h po zajeciach w szkole..) nosze je juz ponad miesiac NON STOP - dzien czy noc, sniadanie czy kolacja - sa ze mna . pierwsze 5 dni - katorga, bol, bol i bol. ale juz ich nie czuje. chociaz dziwnie wygladaja.. pewnie niedlugo bede nosila je w innym ulozeniu - oby nie na przodzie zebow .
|
|
|
|
|
|
#1109 |
|
Zadomowienie
|
A oto fotki polskiej, młodej piosenkarki - Ewa Farna też nosiła aparat. Zobaczcie sami.
Foto z aparatem - http://pu.i.wp.pl/?k=NDEyNzExODcsNzU...1213529524.jpg http://republika.pl/blog_ie_3801248/...wa_farna12.jpg Foto po zdjęciu aparatu - http://img.blesk.cz/img/1/article/272405_ewa-farna.jpg http://www.odhaleno.cz/images/textik...arna_korzo.JPG http://www.bravo.pl/download/multime...1971380148.jpg http://img.blesk.cz/img/1/article/255292_ewa-farna.jpg http://media.super.cz/328/123288-350x466-hdv16.jpg
|
|
|
#1110 |
|
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dziewczyny z okazji dnia kobiet
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:11.

Ortka mówi, że moje dziąsła bardzo źle znoszą leczenie, delikatnie mi podkręciła aparat, tak że praktycznie nic nie boli, ale przynajmniej dziąsła nie dostaną tak w kość. W grę nie wchodzi zdjęcie, bo zostanę z pokaźną szparą w miejscu jedynki. NIe wiem, czy po tym leczeniu będę jeszcze w ogóle miała zęby, także chyba lepiej byłoby mi zacząć oszczędzać na sztuczne.

(pewnie myslala, ze to zatuszuje...)

domyślam się, że to twoje ząbki?
śliczne