|
|
#1711 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
![]() A tak w ogóle to ostatnio nurtuje mnie pytanie i ciągle zapominam Was o to spytać (a może się wstydzę ) Czy po zdjęciu aparatu dają nam zameczki? Pytam bo siostra wspomniała o naszym znajomym, który po roku od zdjęcia aparatu znów się w nim pokazał i ciekawa jestem, czy musiał normalnie płacić, tzn. kupić nowy aparacik (nie udało mi się go spotkać i podpytać)? Papryczka a jak było z Tobą?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-16 o 18:17 |
|
|
|
|
|
#1712 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nigdy mi nie pękały no ale denerwowało mnie to, że niektórzy dziwnie patrzyli mi do buzi a dwie koleżanki, które zaglądały mi do paszczy, sama uświadomiłam co to jest no i dopiero wtedy się przyznały, że myślały, że to ślina mi się tak ciągnie aż strach pomyśleć ile osób tak sobie jeszcze pomyślało no i postanowiłam wziąć od orto jakieś kolorowe, bo wtedy chociaż nie ma to skojarzeń ze śliną dostałam foki mają śliczne pastelowe kolorki, i pomyślałam, że jak nie mogę poszaleć z kolorowymi ligaturkami bo mam damona, to chociaż będą kolorowe wyciągi ) i powiedziała, że one są lepsze, nie rozciągają się i mocno trzymają a o to właśnie chodzi.no ale mają swój minus mają za żywe kolory fioletowy da się przeżyć, ale róż i zieleń masakra. świecą na odległość i są dużo grubsze od tych ze zwierzątkami chociaż nie mam obawy, że pękną i nikt nie przygląda się już tak uważnie, żeby wyczaić czy to czasami nie ślina
|
|
|
|
|
|
#1713 |
|
Zakorzenienie
|
Wlasnie dziewczyny, ile dni was bolaly zeby po zalozeniu aparatu?
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
3 dni ból, później juz tylko przeczulica!
Już jutro Twój sądny dzień Włącza się stresik ? Ja pamiętam że adrenalinka mi skoczyła
|
|
|
#1715 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1716 |
|
Raczkowanie
|
mnie bolały jakoś 4 czy 5 dni
![]() na szczęście są kolorowe wyciągi
Edytowane przez ania86ka Czas edycji: 2009-03-16 o 17:54 |
|
|
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
23 kwietnia mam separacje na dole i kilka dni poźniej aparacik na dół, już będę kompletną aparatką
|
|
|
|
#1718 | |||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wolą patrzeć na swoje krzywe zęby?
|
|
|
|
#1719 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
no i tak, lekarz powiedział, że raczej niemożliwe żeby został mi tam kawałek zęba skoro tak ładnie mi się zagoiło i ona podejrzewa że zrobiła mi się tak taka kieszeń powietrza czy cos takiego, bo nic innego jej nie przychodzi do głowy, oczyściła jedynie dokładnie. Dzisiaj już jest ok i mam nadzieję, że to się nie powtórzy. ;]
|
|
#1720 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
zaraz trochę obrobię fotki i wklejęCytat:
co ta wyobraźnia robi z człowiekiem choć jakby się tak zastanowić to faktycznie wyciągi mogą trochę przypominać ślinę - a fuj, mam nadzieję że nikt nie widzi patrząc na mnie cieknącej śliny (aż mną wzdrygnęło jak sobie to wyobraziłam )Też nie wiedziałam, że są kolorowe wyciągi. Muszę zapytać następnym raz orto (chyba że już nie będę musiała ich nosić )
|
|
|
|
#1721 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). Tylko teraz nie wiem jakie gumki sobie wybrac Tyle kolorow... (Wczesniej pisalam o tym
|
|
|
#1722 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:41 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Cytat:
A co do kolorków polecam ciemny fiolet super wygląda i nie rzuca się tak bardzo w oczy!---------- Dopisano o 18:43 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie jest tak źle - w dniu nałożenia w porządku - 2 kolejne lekki koszmarek bo obcierał, a teraz czyli czwartego dnia luzik. ![]() Wklej foteczkę koniecznie - trzymam kciuki
|
|
|
|
#1724 |
|
Przyczajenie
|
słuchajcie, od pewnego czasu martwię się pewną sprawą - do aparatu nie miałam usuwanych żadnych zębów (separacji nie miałam, ani rurek, ani pierścieni też nie), a moja orto powiedziała, że pod koniec leczenia będę miała wyrywane ósemki...Ale co będzie, jeżeli do czasu wyrwania ich skrzywią mi zęby?
wizytę mam 26 marca, wtedy na pewno zapytam - ale co Wy o tym sądzicie? uspokójcie mnie
|
|
|
|
|
#1725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
góra metal, na dole taka żyłka, jakoś tak mnie przytłaczają, przedtem tego nie byłodzisiaj miałam wizytę orto tylko podkręciła łuki, bo jeszcze dwójki nie leżą równolegle tak jak powinny. i mam nowe gumki - góra błękitne, dół - niebkieskie. takie śliczne a zęby wyglądają w nich takie bieluśkie ![]() kolejna wizyta - 20.04 już grubszy łuk (mam nadzieję, bo miało być dzisiaj...) Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-03-16 o 18:56 |
|
|
|
|
|
#1726 |
|
Rozeznanie
|
No dobra no to wklejam moje ząbiszcza. Jak tak oglądam porównanie z przed założenia aparatu to faktycznie różnica jest ogromna, ale mimo wszystko jakoś nie podoba mi kształt moich zębów
mam nadzieję, że orto coś na to poradzi ![]() A na ostatnim zdjęciu jest mój śmiesznie wygięty drut, jak orto próbowała mi podłączyć tą dwójkę pod łuk to myślałam że mi wyrwie tego zęba
|
|
|
#1727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dzisiaj byłam na piaskowaniu i teraz mam takie fajowe białe ząbki |
|
|
|
|
|
#1728 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeżeli masz aparat to jak ci mogą skrzywić? mi orto też mówił o usuwaniu na samym początku naszej znajomości a idę usuwać pierwsza ósemkę dopiero w ten czw czyli po półtora roku noszenia. orto mi powiedział że muszę ósemki wyrwać przed zdjęciem aparatu ale było mu obojętne kiedy dokładnie to zrobię. nie martw się będzie git
|
|
|
|
|
|
#1730 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak to nie masz ani pierścieni ani rurek? Jedno z tych dwóch chyba musisz mieć, bo na czym by się trzymał łuk na końcach?
|
|
|
|
#1731 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
jakie śliczne ![]() domyślam się, że miałaś piłowane te zęby po bokach? mają o wiele ładniejszy kształt a jaki dół masz prościutki! kiedy ściągasz?
|
|
|
|
|
|
#1732 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A miałaś striping? Też mam takie górne jedynki ja Ty przed, tylko dodatkowo u mnie jest duża diastema - więc pewnie na efekty poczekam dłużej
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-16 o 19:15 |
|
|
|
|
|
#1733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam wtedy co i Ty
|
|
|
|
|
|
#1734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są niby okulary do czytania/komputery, któe i tak leżą na półce i się kurzą, jakoś sobie bez nich radzę , bo na takie "cały czas" to mam za aktywny tryb życia, nie wyobrażam sobie siebie w nich chociaż pewnie za 2-3 lata będę potrzebować chociaż do czytania, to wtedy już nie będę miała aparatu i coś się wymyśli ![]() a ja chyba nie będę miała usuwanych ósemek, orto mówiła, że "raczej" i właśnie tak mi przyszło na myśl: zdejmuję za rok aparat, za 2 wyrastają ósemki bardzo szybko i jednak wszystko krzywią teraz są wszystkie 4 na linii dziąsełsimpatica
|
|
|
|
|
|
#1735 |
|
Zakorzenienie
|
Gonia bardzo ładne masz ząbki
a jak patrze na Twoją górę przed założeniem to jakbym swoją widziała
|
|
|
|
|
#1736 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nawet pomierzyłam sobie różności w salonie i niektóre całkiem, całkiem... ale stwierdziłam, że do noszenia z taka częstotliwością to szkoda mi kasy
|
|
|
|
#1737 | ||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
no właśnie nie mam nic z tych rzeczy na końcach mam normalne zamki, ale bez ligatur, a na górze są dodatkowe otwory (?) (między 'właściwym' na drut, a haczykami na wyciągi)
|
||
|
|
|
|
#1738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie mi orto powiedział że lepiej dla mnie żebym te ósemki usuneła. ja - dlaczegóż? on - poniewóż masz dolne w pozycji leżącej i za kilka lat (np 5) od zdjęcia aparatu mogą one naciskać na resztę szczęki i pokrzywią zęby. a ja no to ja tak nie chcę
|
|
|
|
|
|
#1739 |
|
Rozeznanie
|
A nie są to czasem rurki - ja mam takie jak opisujesz, a orto tak je nazywa!
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-16 o 19:18 |
|
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
i ja też
![]() byłam na pierwszej wizycie od założenia aparatu w czwartek. Dostałam grubszy drut niestet/stety nic mnie nie boli,nie ciągnie. I z wyciągów lisków przeszłam na foczki ehehe,troche grubsze niż liski,ale minimalnie. I maskę zamiast na 16 h zakładać,mogę już tylko na 12-13 h .Acha i ja też nosze okulary,w sumie narazie nie nosze bo mam popsutą oprawkę i oddałam do optyka na zmiane jej,ale tak no to nosze i jakoś nie czuje,żebym tam miała za dużo metalu na buzi. ![]() Buziaki w czoło dla aparatek,dzielne dziewuchy .
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:45.

) 

To moje pierwsze w zyciu wyciagi, sa naprawde baaardzo delikatne, w zasadzie to tego ciagniecia juz nie czuje.... Sa cienkie wiec moze dlatego tak łatwo pękają...
aż strach pomyśleć ile osób tak sobie jeszcze pomyślało
dostałam foki
? Ja pamiętam że adrenalinka mi skoczyła

no i tak, lekarz powiedział, że raczej niemożliwe żeby został mi tam kawałek zęba skoro tak ładnie mi się zagoiło i ona podejrzewa że zrobiła mi się tak taka kieszeń powietrza czy cos takiego, bo nic innego jej nie przychodzi do głowy, oczyściła jedynie dokładnie. Dzisiaj już jest ok i mam nadzieję, że to się nie powtórzy. ;]
zaraz trochę obrobię fotki i wkleję
)

a jak patrze na Twoją górę przed założeniem to jakbym swoją widziała