|
|
#2431 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
moj ząb natomiast po kanałowym(którego nie wspominam dobrze!! więc malo kiedy o nim mówię) nie zmienił koloru. tylko na początku widziałam taką małą plamkę na zębie czarną,ale potem mi zeszło. moje kanałooowe A zaczeło się tak,że zaniedbałam dentystę.Miałam głęboką dziurę.Tak długo zwlekałam przed pójściem do dentysty!!! i cierpiałam w domu... łykałam tysiące tabletek przeciwbólowych. Jednak zdecydowałam się pójśc do dentysty.Powiedziała,że zrobimy wszytsko aby ustrzec się przed kanałowym! nie mogła uwierzyć,że dopuściłam do takiego stanu i że mogłam żyć z taką dziurą!!!![]() i było lekarstewko ---> kolejna wizyta -----> lekarstewko--->kolejna wizyta-----> później jakoś zabrakło czasu,a lekarstewko wypadło... i nie było się kilka miesięcy... u dentystki. przychodzę do niej a ona w szoku i powiedziała,że zaniedbałam i teraz na 100% KANAŁOWE!!!!!zaczeło się wiercenie... grr ![]() i odrywanie dziąsła,które narosło mi na zęba!!! to było tragiczne!!!! ałaj.... później dostałam lekarstewko i zmieniała mi je kilka razy chyba ze 4 jeżeli dobrze pamiętam,bo nie mogła dobrze zatruć mojego ząbka!! tak booolało ;/tragedia!!! jeszcze nie wspomniałam,że wszystko miałam robione na żywca!!! bo nie chciałam znieczulenia!! tak tragicznie bałam się tego zastrzyku!! a po wizycie u dentystki potem nie mogłam żyć tak mnie ząb bolał!!! NIGDY nie dopuszczę do takiego stanu!! bo nie chcę przeżywać tego horroru jeszcze raz!!! i znieczulenie teraz napewno wezmę!!! ![]() teraz mam ząbka z lekarstewkiem bo też mam głęboką dziurkę!! i napewno na kolejnej wizycie poproszę o znieczulenie ![]() bo ostatnie borowanie tak booolałooo ![]() naszczęście moja dentystka jest bardzo wyrozumiała ![]() także będzie dobrze tego co ja przeżyłam raczej cię nie czeka!!! I dziewuszki!!!!!!!!!!!!!!! ZNIECZULENIE bierzcie!!!!!!!!!!! bo umrzecie na fotelu!!!!!!! właśnie najgorsze jest jak ci zachaczy o nerwa grr... ![]() a moje pytanie do ciebie!! te kanałowe to masz w aparacie???
|
|
|
#2432 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() .Cytat:
![]() ![]() .
|
|
|
#2433 |
|
Raczkowanie
|
hej hej, już dawno nie bylo mnie na forum... duże zmiany nastapiły pod względem graficznym według mnie nie potrzebne (wcześniej było lepiej i przejżyściej)
Strasznie pożółkły mi zeby;/ nie mam pojęcia dlaczego. Myje je po każdym posiłku, tzn około 6 razy dziennie... Następnie dziwi mnie to że mam tego damona już miesiąc i nie dość że nie widze żadnych rezultatów to w ogóle zęby mnie nie bolą... Dodaje zdjęcie, i co do tego zdjęcia też mam pytanie... mam nadzieję że będzie widać na zdjęciu, tam jest jeden zamek ten kosmetyczny (biało metalowy) Orto nie mówiła mi nic o tym zamku dlaczego go założyła a dowiedziałem się o nim dopiero wczoraj... wiecie może dlaczego mam ten jeden zamek kosmetyczny ;/?
Ludzie potrzebują wielu rzeczy, aby poczuć, że żyją -Rodziny. Miłości. Seksu. -Ale tak naprawdę potrzebujemy tylko jednej rzeczy. By rzeczywiście żyć, potrzebujemy bijącego serca. -Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób -Uciekamy... albo Atakujemy Walcz albo uciekaj -To instynkt |
|
|
|
|
#2434 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() tomekhk- mnie zęby też nie bolały na początku i jakiś porażających zmian nie było widać. Dopiero później się rozkręciło
|
|
|
#2435 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już kombinowałam!! byłam u niej,a ona kazała mi przyjść w ten sam dzień o 18.00 ale potem,gdy zobaczyła mojego zeba i podotykała stwierdziła,że jest jeszcze nie zatruty i lepiej poczkeać. ![]() a potem powiedziała,że mogę założyć sobie aparat,bo to nie będzie jej przeszkadzać w zrobieniu mojego zęba ![]() a gumki to napewno dobiorę pod kolor sukienki! i mekapu ;D i odziwo JA będę się szczerzyć w druciaku,a nie jak inni... nie otwierają ust,bo się boją,że ich wyśmieją ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- To ja jestem terminator, bo ja się boję igieł, więc u mnie borowanie bez znieczulenia zawsze leci ![]() ![]() .[/quote]ja cię raczej przebiłam ![]() kanałowe na żywca bez znieczulenia!!
|
|
|
#2436 |
|
Raczkowanie
|
Lady No Nick masz piękne zęby tylko pozazdrościć
![]() malaDarunia napewno wszystko będzie dobrze Wyluzuj ja za ceramiczny jeden łuk na góre zapłaciłam 2100 zł
|
|
|
|
|
#2437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ceramiczny czyli taki biały? bo aż się dziwie,że ja płacę tak mało. ![]() a wszyscy tak dużo. bo pokazywała mi 4 aparaty i to były: metalowy-1200 zł ceramiczny-1500 zł i później jakiś za 1700zł i za 2000 zł ![]() ale nie pamiętam nazw. jest jeszcze jakiś mniej widoczny który się nie nazywa ceramiczny? ![]() bo już zgłupiałam.
|
|
|
#2438 |
|
Zadomowienie
|
Wyluzuj brzmi jak wycinek horroru. Ja niestety mam kilka zębów po kanałówce. Też nie brałam zastrzyków, ale nie wspominam tego jakoś bardzo tragicznie.
Śmiałam się z mojej dentystki, że jak ma ochotę na kanałowe to w danym dniu zawsze mnie wybiera
|
|
|
|
|
#2439 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To było 5 lat temu, do tej pory mam spokój i ząbek nie zmienił koloru.A jeśli chodzi o znieczulenie to warto wziąć jak jest większy ubytek. Jak jest mały to borowanie nic nie boli, a po znieczuleniu kilka godzin ma się zdrętwiałe dziąsło, więc się nie opłaca. Cytat:
. Z tych powodów co wyżej.
|
||
|
|
|
|
#2440 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kosmetycznego to ja nie wiem o co chodzi Ale szczerze mówiąc mi to wygląda na zamek zatopiony w kleju hehe Może orto brakło metalowego ?![]() Swoja droga fajnego masz druta Mam teraz takie 2
|
|
|
#2441 |
|
Raczkowanie
|
hmmm widze że ducha romantyczki...a tak btw. to lady ta twoja fota to twoja ? avatar ?
"Problemy w domu z hajsem, podwórko i szkoła Spotkania na ławce i bezcelowe picie Zastanów się nad tym czy tak ma wyglądać życie Debile nie widzicie jak wszystko można stracić Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..." ![]() |
|
|
|
|
#2442 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie aparatki i aparaciarze
dziś wreszcie (po części ) dołączyłam do Waszego grona w sumie w planach było założenie dziś góry ale jak się okazało w trakcie wizyty, z moją wadą lepiej będzie założyć najpierw dół (bo po założeniu najpierw góry może się ona cofnąć do środka ) i w końcu wyszło na to że mam trochę dołu i trochę góry... przynajmniej do następnej wizyty... bo miałam wyrywane 4 zęby więc podobno lepiej będzie jak te dziury zaczną się powoli zasklepiać... w każdym razie za wizyte z dwoma łukami będę płacić 100zł więc może przeżyję... no i po wizycie jeszcze załapałam się na mamine ruskie pierogi bo podejrzewam że jutro już nie będzie wesoło z tym jedzeniem... a swoją drogą minęło już prawie 4 godz od założenia aparatu a mnie nie bolą zęby... raczej tylko to dziwne uczucie że ma się coś w buzi... ale to chyba nie powód żeby narzekać ![]() wrzucam zdjęcia przed i po (osoby o słabych nerwach proszę o odejście od komputera!!!!!!!!) Lady No Nick masz wprost holywoodzki uśmiech!!!! Cudny!!!!! ![]() Kejti a co u Ciebie z ząbkami??? DSC02880xx.jpg DSC02901xx.jpg
aparatka 24.03.09 Edytowane przez saula Czas edycji: 2009-03-24 o 21:53 |
|
|
|
|
#2443 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak tylko założyłam aparat też miałam wrażenie, że zęby robią się bardziej żółte - pomógł mi plyn denivit white Co do zameczka kosmetycznego to może twoja orto miała jakiś zestawik rozkompletowany ![]() ---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
A takiego montażu druciaka jeszcze nie widziałam , czemu sluży ten bialy łańcuszek? Bo trzyma się tylko drucika, tak?Za ile będziesz miała całość?
I call on you my friend A helping hand you lend In my time of need Edytowane przez mclilu Czas edycji: 2009-03-24 o 22:23 |
||
|
|
|
|
#2444 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#2445 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a wada jak wada, fajnie ci się schodzą ząbki po twojej lewej stronie a o drugiej czarna dziura hehe Aparat załata wszytsko ![]() A to Kejti to do mnie ?
|
|
|
#2446 | ||
|
Blond forever!
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ząbki masz ładne, ale widac, że u Ciebie ze zgryzem nieciekawie... Oj nie ominą Cię atrakcje wyciągowe, nie ominą
|
|
|
|
#2447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polecam, polecam
|
|
|
#2448 |
|
Blond forever!
|
To jest chyba zgryz otwarty - też taki mam
|
|
|
#2449 |
|
Przyczajenie
|
Już mam swego wspaniałego druciaka
Dziś, czuje lekkie ciągnięcie przednich zębów,(ale to0 jest nawet przyjemne, czuję, że coś tam już pracuje na mój piękny uśmiech) lecz moje posiłki wyglądają normalnie No może jedynie śmiesznie wyglądało krojenie kanapki nożem i widelcem Muszę przyznać, że spodziewałam się większego bólu... mam nadzieję że to się nie zmieni wosk na pierścienie przydał się tylko raz, już mi nie przeszkadzają. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne 27 kwietnia zakładam dół, lecz do wyrwania zostały jeszcze dwie czwórki... Wrzucam fotkę, troszkę niewyraźna, ale jeszcze się wprawię w cykaniu fotek zębolom Pozdrawiam
|
|
#2450 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
kolejna jauż aparatka I z tego co piszesz radzisz sobie świetnie ![]() Rzeczywiście niewyraźna fotka. ...ale czy dobrze widzę fiolecik (też mam
|
|
|
|
#2451 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2452 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2453 |
|
Zakorzenienie
|
ja musze mieć podwójne- po moich przejsciach to wskazane
|
|
#2454 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2455 |
|
Przyczajenie
|
Nie, to nie fiolecik ...
To jasny róż Ale fiolecik będzie na następnej wizycie.
|
|
#2456 | |
|
Rozeznanie
|
Ja wychodzę z założenia, że po co się męczyć jak można ulżyć
![]() ..ale ostatnio jak byłam u stom to na drugim fotelu usiadł taki agent po 60-tce, na którego oczywiście nie zwróciłabym uwagi, gdyby nie podniesiny głos stom i jakaś jakby szamotanina obok, więc razem z moją zaczełyśmy nasłuchiwać w czym problem, a mianowicie: pacjent uparł się żeby mu wyrwać zęba bez znieczulenia czego stom nie chciała się podjąć - powiedziała, że nie jest sadystką. Przepychanki trwały ok 20 min. i zakończyły się wygraną po stronie gościa. Wtedy to dopiero wszyscy ze zgozą w oczach nasłuchiwali co się będzie działo. ...a po 5 min jedyne co usłyszeliśmy to dziękuję ![]() Boże on nawet nie jęknął tak się zaparł. To się nazywa terminator Lekarka po jego wyjściu poszła zapalić (a wiem że do palących nie należy) ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
a wygląda zupełnie jak fiolecik
|
|
|
|
#2457 | |
|
Raczkowanie
|
mclilu z tego co powiedziała orto to za miesiąc będzie pozostała część... takie to kombinowane no ale coż... chyba orto wie co robić
![]() Ekaterina wyciągi oczywiście będą a co do maskowych to pierwsze słysze ale brzmi masakrycznie a Kejti było do K e j t i bo dziś też zakładała ponoć aparat o 15.... ![]() Blondi dobrze że nie jestem samaz tą "czarną dziurą" ![]() Kilianna rzeczywiście w moim przypadku otwarty bo z prawej strony góra i dół sie nie stykają a z lewej strony górna szczęka trochę za bardzo schodzi w dół... ech.... ale mam nadzieje że zęby dojdą wreszcie do ładu i składu bo zdjęcia Waszych pięknych ząbkówpodtrzymują mnie na duchu ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
:banan:
|
|
|
|
#2458 |
|
Zadomowienie
|
hehehe ja o podobnych historiach na żywca także słyszałam, a raz nawet miałam wątpliwą przyjemność być świadkiem. U mojej eks stomatolog siedzę sobie na jednym fotelu, a tu wchodzi gościu ok 60-65 z bólem i mówi, że chce wyrwać.
Kobieta uwinęła się w minutę byłam w szoku ale starsi ludzi zęby mają już słabsze, mniej ukorzenione, czasem... a nie będę zdradzać nieciekawych szczegołów - kazdy wie jakie
|
|
|
#2459 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
k e j t i Gdzie zaginełąs z nową biżuterią? Zaczynamy się martwić
|
|
|
|
#2460 |
|
Blond forever!
|
Zgryz otwarty - brak kontaktu dolnych zębów z górnymi
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:58.

a mój skromny budżet cierpi. muszę znaleźć sponsora 
i że mogłam żyć z taką dziurą!!!

) dołączyłam do Waszego grona
bo podejrzewam że jutro już nie będzie wesoło z tym jedzeniem... a swoją drogą minęło już prawie 4 godz od założenia aparatu a mnie nie bolą zęby... raczej tylko to dziwne uczucie że ma się coś w buzi... ale to chyba nie powód żeby narzekać