Aparaty ortodontyczne, cz. V :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Medycyna estetyczna

Notka

Medycyna estetyczna W tym miejscu znajdziesz pytania i odpowiedzi z zakresu medycyny estetycznej. Wejdź i zobacz jak możesz podnieść jakość swojego życia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-03-24, 20:55   #2431
Wyluzuj
Rozeznanie

Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)

Cytat:
Napisane przez malaDarunia Pokaż wiadomość
wklejam z drugiego wątku, w którym o tym pisałam, bo nie chce mi się drugi raz tego wystukiwać na klawiaturze...

Nie dobry dzień
byłam dziś u ortodonty. zmieniła mi wszystko, pochwaliła, że dbam o tą paszczę.
Wszystko byłoby OK, gdybym jej nie pokazała tego paskudztwa, które kiedyś mi tam wyszło na dziąśle...
PRZETOKA!
mam martwy ząbek. Nie mam żadnej próchnicy ani nic, a dentyści nie wiedzą dlaczego mi umarł
jak się skarżyłam, że boli to mówili że nic nie ma na zdjęciu rentgenowskim, ale jak widać, coś jednak się robiło...
no cóż, wiercenie, oczyszczanie... czeka mnie jeszcze pare wizyt, bo mam leczenie kanałowe
kurde... jak mi ten ząb zmieni kolor to zabije... ja tu mam wizję moich pięknych, hollywoodzkich zębów za półtorej roku a tu takie coś..

od orto wróciłam o 16:30 a do teraz siedziałam u dentysty. trzech nade mną stało i się zastanawiało dlaczego mój zdrowo wyglądający ząb jest martwy.
dowiedziałam się, że to może być od urazu w dzieciństwie (musiałam się jako mały dzieciak ostro walnąć w zęby, co miało swój skutek dopiero teraz-to samo powiedziała mi ortodontka, gdy zapytałam ją od czego to się zrobiło), albo że bakterie które są w ciele znalazły sobie miejsce do rozmnażania się i wybrały okolice mojego korzenia zęba. Dziwne co ?

zaraz mnie szlag trafi. nie dość że płace co miesiąc na tego ortodontę 140 zł, to jeszcze teraz czeka mnie kanałówka za 300zł a mój skromny budżet cierpi. muszę znaleźć sponsora
pieniądze mogłyby na drzewach rosnąć

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

jutro wkleję zdjęcie aparatu ... bo przy tym świetle to już nieładne wyjdzie

będzie dobrze!! 3mam kciuki!
moj ząb natomiast po kanałowym(którego nie wspominam dobrze!! więc malo kiedy o nim mówię)
nie zmienił koloru. tylko na początku widziałam taką małą plamkę na zębie czarną,ale potem mi zeszło.

moje kanałooowe to było coś okropnegooo!!!!!!!!N IGDY więcej nie dopuszczę do tego.

A zaczeło się tak,że zaniedbałam dentystę.Miałam głęboką dziurę.Tak długo zwlekałam przed pójściem do dentysty!!!

i cierpiałam w domu... łykałam tysiące tabletek przeciwbólowych.
Jednak zdecydowałam się pójśc do dentysty.Powiedziała,że zrobimy wszytsko aby ustrzec się przed kanałowym!

nie mogła uwierzyć,że dopuściłam do takiego stanu i że mogłam żyć z taką dziurą!!!

i było lekarstewko ---> kolejna wizyta -----> lekarstewko--->kolejna wizyta----->
później jakoś zabrakło czasu,a lekarstewko wypadło...
i nie było się kilka miesięcy... u dentystki.

przychodzę do niej a ona w szoku i powiedziała,że zaniedbałam i teraz na 100% KANAŁOWE!!!!!

zaczeło się wiercenie... grr
i odrywanie dziąsła,które narosło mi na zęba!!! to było tragiczne!!!!
ałaj....

później dostałam lekarstewko i zmieniała mi je kilka razy chyba ze 4 jeżeli dobrze pamiętam,bo nie mogła dobrze zatruć mojego ząbka!!

tak booolało ;/
tragedia!!!

jeszcze nie wspomniałam,że wszystko miałam robione na żywca!!!
bo nie chciałam znieczulenia!!
tak tragicznie bałam się tego zastrzyku!!

a po wizycie u dentystki potem nie mogłam żyć tak mnie ząb bolał!!!

NIGDY nie dopuszczę do takiego stanu!!
bo nie chcę przeżywać tego horroru jeszcze raz!!!

i znieczulenie teraz napewno wezmę!!!

teraz mam ząbka z lekarstewkiem bo też mam głęboką dziurkę!!

i napewno na kolejnej wizycie poproszę o znieczulenie
bo ostatnie borowanie tak booolałooo

naszczęście moja dentystka jest bardzo wyrozumiała

także będzie dobrze

tego co ja przeżyłam raczej cię nie czeka!!!

I dziewuszki!!!!!!!!!!!!!!!

ZNIECZULENIE bierzcie!!!!!!!!!!!

bo umrzecie na fotelu!!!!!!!

właśnie najgorsze jest jak ci zachaczy o nerwa grr...

a moje pytanie do ciebie!!
te kanałowe to masz w aparacie???

05.06.2009 r. - dół. mini metal
24.11.2009 r.- góra mini metal

' kochaj się ze mną...ale duszą.Ciałem to każdy głupi potrafi '
Wyluzuj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:07   #2432
smiechotka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lady No Nick Pokaż wiadomość
Dzięki Chodzi o to, że na dole mam baaardzo wąską szczękę (na górze w sumie też tyle, że tam miałam usunięte 4) i zęby od 3 jakoś są tak dziwnie nachylone, albo już mi się wydaje
Wydaje się, mi też się wiele wydaje, a orto co wizytę ma tylko z tego ubaw i zawsze pyta 'co nowego złego wymyśliłam' .
Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość

To ja jestem terminator, bo ja się boję igieł, więc u mnie borowanie bez znieczulenia zawsze leci .

Kalosza aparatkowa:
góra: 30.10.2008r.-21.10.2010r.
dół: 19.03.2009r.-7.07.2011r.
Koszt leczenia: 4 285zł.

Obsesja <3

smiechotka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:08   #2433
tomekhk
Raczkowanie

hej hej, już dawno nie bylo mnie na forum... duże zmiany nastapiły pod względem graficznym według mnie nie potrzebne (wcześniej było lepiej i przejżyściej)

Strasznie pożółkły mi zeby;/ nie mam pojęcia dlaczego. Myje je po każdym posiłku, tzn około 6 razy dziennie...
Następnie dziwi mnie to że mam tego damona już miesiąc i nie dość że nie widze żadnych rezultatów to w ogóle zęby mnie nie bolą...

Dodaje zdjęcie, i co do tego zdjęcia też mam pytanie... mam nadzieję że będzie widać na zdjęciu, tam jest jeden zamek ten kosmetyczny (biało metalowy)
Orto nie mówiła mi nic o tym zamku dlaczego go założyła a dowiedziałem się o nim dopiero wczoraj... wiecie może dlaczego mam ten jeden zamek kosmetyczny ;/?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4473.jpg (154,8 KB, 107 załadowań)
-Bo kiedy jest ono zagrożone. Działamy w dwojaki sposób
-Uciekamy... albo Atakujemy
Walcz albo uciekaj
-To instynkt
tomekhk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:13   #2434
Lady No Nick
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smiechotka Pokaż wiadomość
Wydaje się, mi też się wiele wydaje, a orto co wizytę ma tylko z tego ubaw i zawsze pyta 'co nowego złego wymyśliłam' .
.
Jak mu ostatnio powiedziałam co mi leży na sercu to facet nie wiedział co mi odowiedzieć tak nawymyślałam

tomekhk- mnie zęby też nie bolały na początku i jakiś porażających zmian nie było widać. Dopiero później się rozkręciło

Lady No Nick jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:19   #2435
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rudo-zielona Pokaż wiadomość
Wyluzuj ja tyle co ty za ceramiczny płaciłam za metal.
Pokombinuj z tym dentystą, może Cię gdzieś wcześniej wciśnie. Może jakiś pacjent zrezygnuje z wizyty??

Osobiście też tak czekałam za aparatem. Nie mogłam się doczekać, a teraz mam mały kryzys.
Aparat dodaje uroku. Więc będziesz błyszczeć na tym balu No i gumki możesz dobrać pod kolor makijażu lub sukienki

już kombinowałam!! byłam u niej,a ona kazała mi przyjść w ten sam dzień o 18.00
ale potem,gdy zobaczyła mojego zeba i podotykała stwierdziła,że jest jeszcze nie zatruty i lepiej poczkeać.

a potem powiedziała,że mogę założyć sobie aparat,bo to nie będzie jej przeszkadzać w zrobieniu mojego zęba

a gumki to napewno dobiorę pod kolor sukienki! i mekapu ;D

i odziwo JA będę się szczerzyć w druciaku,a nie jak inni...
nie otwierają ust,bo się boją,że ich wyśmieją

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

To ja jestem terminator, bo ja się boję igieł, więc u mnie borowanie bez znieczulenia zawsze leci .[/quote]

ja cię raczej przebiłam
kanałowe na żywca bez znieczulenia!!

Stary 2009-03-24, 21:21   #2436
Tikoma
Raczkowanie

Lady No Nick masz piękne zęby tylko pozazdrościć
malaDarunia napewno wszystko będzie dobrze
Wyluzuj ja za ceramiczny jeden łuk na góre zapłaciłam 2100 zł
Tikoma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:24   #2437
Wyluzuj
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tikoma Pokaż wiadomość
Lady No Nick masz piękne zęby tylko pozazdrościć
malaDarunia napewno wszystko będzie dobrze
Wyluzuj ja za ceramiczny jeden łuk na góre zapłaciłam 2100 zł

ceramiczny czyli taki biały?
bo aż się dziwie,że ja płacę tak mało.
a wszyscy tak dużo.

bo pokazywała mi 4 aparaty i to były:

metalowy-1200 zł
ceramiczny-1500 zł

i później jakiś za 1700zł
i za 2000 zł

ale nie pamiętam nazw. jest jeszcze jakiś mniej widoczny który się nie nazywa ceramiczny?

bo już zgłupiałam.

Stary 2009-03-24, 21:24   #2438
rudo-zielona
Zadomowienie

Wyluzuj brzmi jak wycinek horroru. Ja niestety mam kilka zębów po kanałówce. Też nie brałam zastrzyków, ale nie wspominam tego jakoś bardzo tragicznie.
Śmiałam się z mojej dentystki, że jak ma ochotę na kanałowe to w danym dniu zawsze mnie wybiera
rudo-zielona jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:25   #2439
guga003
Raczkowanie

GG do guga003

Cytat:
Napisane przez Wyluzuj Pokaż wiadomość
będzie dobrze!! 3mam kciuki!
moj ząb natomiast po kanałowym(którego nie wspominam dobrze!! więc malo kiedy o nim mówię)
nie zmienił koloru. tylko na początku widziałam taką małą plamkę na zębie czarną,ale potem mi zeszło.

moje kanałooowe to było coś okropnegooo!!!!!!!!N IGDY więcej nie dopuszczę do tego.

A zaczeło się tak,że zaniedbałam dentystę.Miałam głęboką dziurę.Tak długo zwlekałam przed pójściem do dentysty!!!

i cierpiałam w domu... łykałam tysiące tabletek przeciwbólowych.
Jednak zdecydowałam się pójśc do dentysty.Powiedziała,że zrobimy wszytsko aby ustrzec się przed kanałowym!

nie mogła uwierzyć,że dopuściłam do takiego stanu i że mogłam żyć z taką dziurą!!!

i było lekarstewko ---> kolejna wizyta -----> lekarstewko--->kolejna wizyta----->
później jakoś zabrakło czasu,a lekarstewko wypadło...
i nie było się kilka miesięcy... u dentystki.

przychodzę do niej a ona w szoku i powiedziała,że zaniedbałam i teraz na 100% KANAŁOWE!!!!!

zaczeło się wiercenie... grr
i odrywanie dziąsła,które narosło mi na zęba!!! to było tragiczne!!!!
ałaj....

później dostałam lekarstewko i zmieniała mi je kilka razy chyba ze 4 jeżeli dobrze pamiętam,bo nie mogła dobrze zatruć mojego ząbka!!

tak booolało ;/
tragedia!!!

jeszcze nie wspomniałam,że wszystko miałam robione na żywca!!!
bo nie chciałam znieczulenia!!
tak tragicznie bałam się tego zastrzyku!!

a po wizycie u dentystki potem nie mogłam żyć tak mnie ząb bolał!!!

NIGDY nie dopuszczę do takiego stanu!!
bo nie chcę przeżywać tego horroru jeszcze raz!!!

i znieczulenie teraz napewno wezmę!!!

teraz mam ząbka z lekarstewkiem bo też mam głęboką dziurkę!!

i napewno na kolejnej wizycie poproszę o znieczulenie
bo ostatnie borowanie tak booolałooo

naszczęście moja dentystka jest bardzo wyrozumiała

także będzie dobrze

tego co ja przeżyłam raczej cię nie czeka!!!

właśnie najgorsze jest jak ci zachaczy o nerwa grr...

a moje pytanie do ciebie!!
te kanałowe to masz w aparacie???
Wyluzuj nie strasz ludzi. Leczenie kanałowe to indywidualna sprawa. Ja miałam kanałowo leczoną jedynkę, bo mi sie jakiś stan zapalny zrobił i ząb mnie tak bolał, że myślałam, że wykituję. Ale też od razu poszłam do dentysty, rozwiercił mi ząbka, wyczyścił kanał i było po bólu zęba.Chodziłam z tym zębem do niego co 3 dni chyba z 10 razy zanim mi zrobił wypełnienie. Na żadnej wizycie nic mnie nigdy nie bolało, oprócz pierwszej jak mi stuknął w tego zęba, żeby się zorientować co się dzieje, to aż zawyłam To było 5 lat temu, do tej pory mam spokój i ząbek nie zmienił koloru.
A jeśli chodzi o znieczulenie to warto wziąć jak jest większy ubytek. Jak jest mały to borowanie nic nie boli, a po znieczuleniu kilka godzin ma się zdrętwiałe dziąsło, więc się nie opłaca.

Cytat:
To ja jestem terminator, bo ja się boję igieł, więc u mnie borowanie bez znieczulenia zawsze leci .
U mnie też. Z tych powodów co wyżej.
guga003 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:31   #2440
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tomekhk Pokaż wiadomość
hej hej, już dawno nie bylo mnie na forum... duże zmiany nastapiły pod względem graficznym według mnie nie potrzebne (wcześniej było lepiej i przejżyściej)

Strasznie pożółkły mi zeby;/ nie mam pojęcia dlaczego. Myje je po każdym posiłku, tzn około 6 razy dziennie...
Następnie dziwi mnie to że mam tego damona już miesiąc i nie dość że nie widze żadnych rezultatów to w ogóle zęby mnie nie bolą...

Dodaje zdjęcie, i co do tego zdjęcia też mam pytanie... mam nadzieję że będzie widać na zdjęciu, tam jest jeden zamek ten kosmetyczny (biało metalowy)
Orto nie mówiła mi nic o tym zamku dlaczego go założyła a dowiedziałem się o nim dopiero wczoraj... wiecie może dlaczego mam ten jeden zamek kosmetyczny ;/?
faktycznie ząbki masz lekko żółtake wokół zameczków, ale to pewnie od światła albo on kleju, bo czasami orto za dużo się poleje
co do kosmetycznego to ja nie wiem o co chodzi Ale szczerze mówiąc mi to wygląda na zamek zatopiony w kleju hehe Może orto brakło metalowego ?

Swoja droga fajnego masz druta Mam teraz takie 2

Razem już 10 lat
1.07.2012 Willkommen in Deutschland
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny
25.08.2014 Marika Nasze szczescie

88Ekaterina88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:44   #2441
skyman
Raczkowanie

GG do skyman

Cytat:
Napisane przez klada Pokaż wiadomość
Czy lubie?! Pytanie! Kocham

hmmm widze że ducha romantyczki...a tak btw. to lady ta twoja fota to twoja ? avatar ?
Debile nie widzicie jak wszystko można stracić
Iść zawsze do przodu żeby tylko się wzbogacić..."

skyman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 21:51   #2442
saula
Raczkowanie

Witajcie aparatki i aparaciarze dziś wreszcie (po części ) dołączyłam do Waszego grona

w sumie w planach było założenie dziś góry ale jak się okazało w trakcie wizyty, z moją wadą lepiej będzie założyć najpierw dół (bo po założeniu najpierw góry może się ona cofnąć do środka ) i w końcu wyszło na to że mam trochę dołu i trochę góry... przynajmniej do następnej wizyty...
bo miałam wyrywane 4 zęby więc podobno lepiej będzie jak te dziury zaczną się powoli zasklepiać...

w każdym razie za wizyte z dwoma łukami będę płacić 100zł więc może przeżyję...

no i po wizycie jeszcze załapałam się na mamine ruskie pierogi bo podejrzewam że jutro już nie będzie wesoło z tym jedzeniem... a swoją drogą minęło już prawie 4 godz od założenia aparatu a mnie nie bolą zęby... raczej tylko to dziwne uczucie że ma się coś w buzi... ale to chyba nie powód żeby narzekać

wrzucam zdjęcia przed i po (osoby o słabych nerwach proszę o odejście od komputera!!!!!!!!) ale jutro zrobie zdjęcia boczne bo teraz w nocnym świetle te zębiszcza wydają się okropnie żółte brrrr

Lady No Nick masz wprost holywoodzki uśmiech!!!! Cudny!!!!!

Kejti a co u Ciebie z ząbkami???

DSC02880xx.jpg
DSC02901xx.jpg

aparatka 24.03.09

Edytowane przez saula
Czas edycji: 2009-03-24 o 21:53
saula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 22:12   #2443
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tomekhk Pokaż wiadomość
Dziwna sprawa z tym żółknięciem, możliwe że to tylko wokół zamków tak się przebarwia, bo czasem napaćkają tego kleju...
Jak tylko założyłam aparat też miałam wrażenie, że zęby robią się bardziej żółte - pomógł mi plyn denivit white
Co do zameczka kosmetycznego to może twoja orto miała jakiś zestawik rozkompletowany

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Napisane przez saula Pokaż wiadomość
Witajcie aparatki i aparaciarze dziś wreszcie (po części ) dołączyłam do Waszego grona
Witamy
A takiego montażu druciaka jeszcze nie widziałam, czemu sluży ten bialy łańcuszek? Bo trzyma się tylko drucika, tak?
Za ile będziesz miała całość?
In my time of need

Edytowane przez mclilu
Czas edycji: 2009-03-24 o 22:23
mclilu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 22:12   #2444
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady No Nick Pokaż wiadomość
mała darunia- współczuje ale warto wydać na tego dentystę i mieć pewnośc, że zrobiło się wszystko co można było

btw. pamiętacie mnie jeszcze? Podczytuje sobie Was tu często...

Wklejam zdjęcie moich ząbków po niecałych 10 miesiącach (!! ale szybko minęło) góra i 7 dół. Jakoś mnie ten dół nie zachwyca Co sądzicie? Wszystko idzie w dobrym kierunku

Strasznie podobają mi się moje gumeczki
ładne ząbeczki
Cytat:

w sumie w planach było założenie dziś góry ale jak się okazało w trakcie wizyty, z moją wadą lepiej będzie założyć najpierw dół (bo po założeniu najpierw góry może się ona cofnąć do środka ) i w końcu wyszło na to że mam trochę dołu i trochę góry... przynajmniej do następnej wizyty...
bo miałam wyrywane 4 zęby więc podobno lepiej będzie jak te dziury zaczną się powoli zasklepiać...

no i po wizycie jeszcze załapałam się na mamine ruskie pierogi bo podejrzewam że jutro już nie będzie wesoło z tym jedzeniem... a swoją drogą minęło już prawie 4 godz od założenia aparatu a mnie nie bolą zęby... raczej tylko to dziwne uczucie że ma się coś w buzi... ale to chyba nie powód żeby narzekać

wrzucam zdjęcia przed i po (osoby o słabych nerwach proszę o odejście od komputera!!!!!!!!) ale jutro zrobie zdjęcia boczne bo teraz w nocnym świetle te zębiszcza wydają się okropnie żółte brrrr

Załącznik 2139950
Załącznik 2139963
a to chyba masz wadę, że góra z dołem się schodzi, tak ?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 22:16   #2445
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 2139950
Załącznik 2139963
Ale masz fajny łancuszek
a wada jak wada, fajnie ci się schodzą ząbki po twojej lewej stronie a o drugiej czarna dziura hehe Aparat załata wszytsko

A to Kejti to do mnie ?

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-03-24, 22:16   #2446
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Cytat:
Napisane przez guga003 Pokaż wiadomość
U mnie też. Z tych powodów co wyżej.
Dołączam do grona terminatorów - zawsze boruję się bez znieczulenia
Cytat:
Witaj
Ząbki masz ładne, ale widac, że u Ciebie ze zgryzem nieciekawie...
Oj nie ominą Cię atrakcje wyciągowe, nie ominą
Stary 2009-03-24, 22:18   #2447
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondi2989 Pokaż wiadomość

Witaj
Ząbki masz ładne, ale widac, że u Ciebie ze zgryzem nieciekawie...
Oj nie ominą Cię atrakcje wyciągowe, nie ominą
a może i maskowe Polecam, polecam

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-03-24, 22:19   #2448
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
a to chyba masz wadę, że góra z dołem się schodzi, tak ?
To jest chyba zgryz otwarty - też taki mam
Stary 2009-03-24, 22:23   #2449
huNteR
Przyczajenie

Już mam swego wspaniałego druciaka Dziś mija drugi dzień, wczoraj po założeniu zjadłam normalny obiadek (kotlecik i te sprawy).
Dziś, czuje lekkie ciągnięcie przednich zębów,(ale to0 jest nawet przyjemne, czuję, że coś tam już pracuje na mój piękny uśmiech) lecz moje posiłki wyglądają normalnie No może jedynie śmiesznie wyglądało krojenie kanapki nożem i widelcem Muszę przyznać, że spodziewałam się większego bólu... mam nadzieję że to się nie zmieni wosk na pierścienie przydał się tylko raz, już mi nie przeszkadzają. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne
27 kwietnia zakładam dół, lecz do wyrwania zostały jeszcze dwie czwórki...
Wrzucam fotkę, troszkę niewyraźna, ale jeszcze się wprawię w cykaniu fotek zębolom Pozdrawiam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0104ee.jpg (11,8 KB, 60 załadowań)
Stary 2009-03-24, 22:29   #2450
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez huNteR Pokaż wiadomość
Już mam swego wspaniałego druciaka Dziś mija drugi dzień, wczoraj po założeniu zjadłam normalny obiadek (kotlecik i te sprawy).
Dziś, czuje lekkie ciągnięcie przednich zębów,(ale to0 jest nawet przyjemne, czuję, że coś tam już pracuje na mój piękny uśmiech) lecz moje posiłki wyglądają normalnie No może jedynie śmiesznie wyglądało krojenie kanapki nożem i widelcem Muszę przyznać, że spodziewałam się większego bólu... mam nadzieję że to się nie zmieni wosk na pierścienie przydał się tylko raz, już mi nie przeszkadzają. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne
27 kwietnia zakładam dół, lecz do wyrwania zostały jeszcze dwie czwórki...
Wrzucam fotkę, troszkę niewyraźna, ale jeszcze się wprawię w cykaniu fotek zębolom Pozdrawiam
Wow kolejna jauż aparatka
I z tego co piszesz radzisz sobie świetnie
Rzeczywiście niewyraźna fotka. ...ale czy dobrze widzę fiolecik (też mam )?
In my time of need
Stary 2009-03-24, 22:30   #2451
papryka85
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też
Stary 2009-03-24, 22:30   #2452
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
...a ja panikara zawsze stawiam najpierw na znieczulenie
In my time of need
Stary 2009-03-24, 22:31   #2453
88Ekaterina88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość
...a ja panikara zawsze stawiam najpierw na znieczulenie
ja musze mieć podwójne- po moich przejsciach to wskazane

Razem już 10 lat
29.09.2012 Ślub Cywilny
7.09.2013 Ślub Kościelny

Stary 2009-03-24, 22:32   #2454
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
To jest chyba zgryz otwarty - też taki mam
czyli, że jak? że góra z dołem się nie schodzi?
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 22:34   #2455
huNteR
Przyczajenie

Nie, to nie fiolecik ... To jasny róż Ale fiolecik będzie na następnej wizycie.
Stary 2009-03-24, 22:44   #2456
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 88Ekaterina88 Pokaż wiadomość
ja musze mieć podwójne- po moich przejsciach to wskazane
Ja wychodzę z założenia, że po co się męczyć jak można ulżyć

..ale ostatnio jak byłam u stom to na drugim fotelu usiadł taki agent po 60-tce,
na którego oczywiście nie zwróciłabym uwagi, gdyby nie podniesiny głos stom i jakaś jakby szamotanina obok, więc razem z moją zaczełyśmy nasłuchiwać w czym problem, a mianowicie: pacjent uparł się żeby mu wyrwać zęba bez znieczulenia czego stom nie chciała się podjąć - powiedziała, że nie jest sadystką.
Przepychanki trwały ok 20 min. i zakończyły się wygraną po stronie gościa.
Wtedy to dopiero wszyscy ze zgozą w oczach nasłuchiwali co się będzie działo.
...a po 5 min jedyne co usłyszeliśmy to dziękuję
Boże on nawet nie jęknął tak się zaparł. To się nazywa terminator
Lekarka po jego wyjściu poszła zapalić (a wiem że do palących nie należy)

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ----------

Cytat:
Napisane przez huNteR Pokaż wiadomość
Nie, to nie fiolecik ... To jasny róż Ale fiolecik będzie na następnej wizycie.
a wygląda zupełnie jak fiolecik
In my time of need
Stary 2009-03-24, 22:52   #2457
saula
Raczkowanie

mclilu z tego co powiedziała orto to za miesiąc będzie pozostała część... takie to kombinowane no ale coż... chyba orto wie co robić

Ekaterina
wyciągi oczywiście będą a co do maskowych to pierwsze słysze ale brzmi masakrycznie a Kejti było do K e j t i bo dziś też zakładała ponoć aparat o 15....

Blondi
dobrze że nie jestem samaz tą "czarną dziurą"

Kilianna rzeczywiście w moim przypadku otwarty bo z prawej strony góra i dół sie nie stykają a z lewej strony górna szczęka trochę za bardzo schodzi w dół...

ech.... ale mam nadzieje że zęby dojdą wreszcie do ładu i składu bo zdjęcia Waszych pięknych ząbkówpodtrzymują mnie na duchu

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez mclilu Pokaż wiadomość

..ale ostatnio jak byłam u stom to na drugim fotelu usiadł taki agent po 60-tce,
na którego oczywiście nie zwróciłabym uwagi, gdyby nie podniesiny głos stom i jakaś jakby szamotanina obok, więc razem z moją zaczełyśmy nasłuchiwać w czym problem, a mianowicie: pacjent uparł się żeby mu wyrwać zęba bez znieczulenia czego stom nie chciała się podjąć - powiedziała, że nie jest sadystką.
Przepychanki trwały ok 20 min. i zakończyły się wygraną po stronie gościa.
Wtedy to dopiero wszyscy ze zgozą w oczach nasłuchiwali co się będzie działo.
...a po 5 min jedyne co usłyszeliśmy to dziękuję
Boże on nawet nie jęknął tak się zaparł. To się nazywa terminator
Lekarka po jego wyjściu poszła zapalić (a wiem że do palących nie należy)
to sie nazywa hardcore !!! :banan:

aparatka 24.03.09
saula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 22:52   #2458
ksylwia
Zadomowienie

hehehe ja o podobnych historiach na żywca także słyszałam, a raz nawet miałam wątpliwą przyjemność być świadkiem. U mojej eks stomatolog siedzę sobie na jednym fotelu, a tu wchodzi gościu ok 60-65 z bólem i mówi, że chce wyrwać.

Kobieta uwinęła się w minutę byłam w szoku ale starsi ludzi zęby mają już słabsze, mniej ukorzenione, czasem... a nie będę zdradzać nieciekawych szczegołów - kazdy wie jakie
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-24, 23:03   #2459
mclilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość
Kobieta uwinęła się w minutę byłam w szoku ale starsi ludzi zęby mają już słabsze, mniej ukorzenione, czasem... a nie będę zdradzać nieciekawych szczegołów - kazdy wie jakie
Na bank mają słabsze ale chyba nie aż tak - nie wyobrażam sobie takiej odwagi u mojej babci

k e j t i
Gdzie zaginełąs z nową biżuterią?
Zaczynamy się martwić
In my time of need
Stary 2009-03-24, 23:06   #2460
Blondi2989
Blond forever!

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
czyli, że jak? że góra z dołem się nie schodzi?
Zgryz otwarty - brak kontaktu dolnych zębów z górnymi

Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości