|
|
#2491 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Aparaty ortodontyczne, cz. V :)
Cytat:
możliwe , że też ci takie coś założą, choć to okropne!! ;(( nie wytrzymam normalnie ;( |
|
|
|
|
|
#2492 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie boj sie, doczekasz sie Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Niezly dziadek ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ---------- Zapomnialam: dzis pierwszy raz zauwazylam juz male postepy: kiel mi sie cofnal i troche w dol zeszdl Kurcze, to bylo mile odkrycie
Edytowane przez klada Czas edycji: 2009-03-25 o 19:29 |
||||||
|
|
|
|
#2493 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() .
|
|
|
#2494 |
|
Zadomowienie
|
smiechotka to ja chcę tak samo jak Ty.. Niech dół mnie nie boli!
Bo jeśli będzie bolał bardziej od góry to obiecuję, że oderwę go widelcem..
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() . Co nas nie zabije, to nas wzmocni.. i upiększy w tym wypadku ![]() ![]() .
|
|
|
#2496 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a ja przeszłam samą siebie zjadłam makaron i już normalnie gryzę myślałm, że 5 dni nie będę jeść tylko jedynki mnie bolą ale się ciesze
|
|
|
|
|
|
#2497 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki no ostatnio zaniedbałam wizazowe pogaduchy na temat drutków;]
widze sporo nowych ludziów...witajcie ![]() Moje zebiszcza stoja, cos ostatnio bola mnie na dole...nie wiem dlaczego;/ a ogolnie to nic nowego. moze tyle ze nzow jestem chora i musze pisac prace mgr...kompletnie sie za to zabrac nie umiem!;((
|
|
#2498 |
|
Zakorzenienie
|
jej, smv, znowu chora?
|
|
#2499 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No ale tak jak mówisz, trzeba je zamówić np. w USA, chociaż to nie problem. Wystarczy karta płatnicza, można też dołączyć się wspólnych zamówień
|
||
|
|
|
|
#2500 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam takie cudo (zaporę) dwa miesiące temu, prawie całą dobą. zamieszczałam foto, jak chcesz ,to poszukam moje było chyba nawet gorsze. dławiłam się, wymiotowałam i następnego dnia orto mi to wywaliła mam guzik przypominający i jest o niebo lepiej, już go w ogóle nie czuję i normalnie mówię . i co najważniejsze, język już trzymam prawidłowo.
|
|
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, podczytuję Was już jakiś czas i nieśmiało zgłaszam się z prośbą o pomoc. Od dawna już zamierzam wyprostować moje zęby, bo o ile dół jest dość prosty, o tyle góra... pozostawia wiele do życzenia.
Póki co ciągle zbieram fundusze, ale dodając zdjęcie moich ząbków chciałabym żebyście doradziły mi, bo pewną wiedzę teoretyczną na pewno macie, w jaki aparat zainwestować i czego mogę się spodziewać. Najbardziej denerwują mnie te zbyt wysoko umiejscowione dwójki (chyba dwójki) i obawiam się, że w czasie leczenia czeka mnie ich usunięcie Boję się też, że przez to, że one nie mają miejsca, będą musiała nosić tego damona... w ogóle, wątpliwości mam multum, ale mam nadzieję że jednak uda mi się zrobić coś w kierunku prostych zębów. Zaznaczam, że nie wiem skąd na zdjęciu taki półżółkły kolor - fakt faktem, że bielą moje zęby nie tryskają, ale nie są aż takie jak na zdjęciu... tylko się nie przeraźcie Przepraszam z góry za wcięcie się i proszę o jakieś wskazówki
Edytowane przez hula_hula Czas edycji: 2009-03-25 o 19:02 |
|
|
|
|
#2502 |
|
Raczkowanie
|
Ale miło mnie dzisiaj w pracy zaskoczyli !!
Zostałam poczęstowana cukierkiem, nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby cukierek nie był... zadrutowany
|
|
#2503 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale nie jestem doswiadczona, wiec czekaj na inne sugestie ![]() Cytat:
|
|
|
#2504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co mogę Ci powiedzieć na 100%, to to, że na pewno nie usuną Ci dwójek!!! Siekacze są nietykalne. Podobnie kły. Bez nich uśmiech wyglądałby fatalnie, że nie wspomnę i problemach z prawidłowym zgryzem. No i druga rzecz-wszystko wyjaśni Ci ortodonta, tylko idź na pierwszą konsultację.
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Prosze. Tylko nie zwracać uwagi na kolor..
Ale wybielanie nastąpi w niedalekiej przyszłości.
|
|
|
#2506 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepiej bez względu na to czy masz juz kaskę na aparat czy nie zrób sobie zdjęcie pantomograficzne i umów się na konsultacje (ok 50zl). Orto wszystko Ci powie, jakie są w Twoim przypadku możliwość, pokaże rodzaje zamków, przedstawi w zarycie przebieg leczenia, no i będziesz też wiedziec ile musisz uzbierać! Trzymam kciuki, a po konsultacji koniecznie podziel się z nami newsami! Będziemy mogły porównywać! ---------- Dopisano o 19:17 ---------- Poprzedni post napisano o 19:17 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
taaak bo ja narazie bez aparaciku powoli przyzwyczajam się do faktu,że mam język układać na podniebieniu.I powiem wam,że już tylko czasami zdarza mi się mieć go w złym miejscu A ta zapora na język,to może normalnie funkcjonować z aparatem ortodontycznym? ![]() Bo jak byłam na wizycie u orto. to nic mi nie powiedziała o tej zaporze może dopiero uwzględni to w trakcie leczenia aparatem orto. ![]() A czy ty już masz język na właściwym miejscu?
|
|
|
#2508 |
|
Konto usunięte
|
A ja byłam dziś na konsultacji w Soldencie
I powiem Wam, że ceny podobne jak w Dental-Medzie. Ale podejście... Zupełnie inne! Mogłam zadawać pięć tysięcy pytań i na każde uzyskałam konkretną, prostą ale i wyczerpującą odpowiedź. I co najlepsze, zostałam odwiedziona od Damona. Tzn może inaczej, orto mi go nie odradzała tylko przekonała, że bez ekstrakcji się nie obędzie (aż cztery zęby ale jak mus to mus!) więc Damon będzie trochę bez sensu. I teraz się zastanawiam nad kryształem. Cena podobna czyli taka na jaką byłam już nastawiona (2600 za łuk). Jak usłyszałam, że Damon nie koniecznie to myślałam nad zwykłym metalem ale z drugiej strony jestem uczuleniowcem, atopikiem i astmatykiem :P więc szansa, że mam uczulenie na nikiel jest spora... Np jak noszę kolczyki inne niż srebrne to dziurki zaczynają mi się babrać, nawet te teoretycznie wygojone. Nie wiecie czy znajdę tu kogoś z dużym stażem kryształowym? Najlepiej jeszcze żeby to były ICEy bo takie ewentualnie będę miała. 03.04 wyciski, zdjęcia (muszę jedno zrobić jeszcze raz, to z profilu, bo mają jakiś specjalny program, który pokazuje dokładnie co, gdzie, kiedy, ile itd trzeba robić i zdjęcie musi być kompatybilne z programem) i po tyg dowiem się jaki jest plan leczenia. Szkoda tylko, że to wszystko wyjdzie ok 500zł... Aż mnie portfel rozbolał.
|
|
|
|
|
#2509 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kwiecień już tuż, tuż więc będziesz wszystko wiedzieć!
|
|
|
|
#2510 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co najwyżej usuną Ci jakiegoś zęba, ale o tym musisz pogadać z orto.Aha, nie wiem co chcesz od koloru, wg mnie jest całkiem normalny. |
|
|
|
|
|
#2511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Czyli aparacik tuż, tuż...
|
|
|
|
#2512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem.. ale nie lubię wyrywać zębów, mam jakieś głęboko zakorzenione wrażenie, że kiedyś mogą się przydać |
|
|
|
|
|
#2513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale przyznaję, że nie czytam gruntownie wszystkich postów, jedynie pobieżnie...z tym staraniem się to wielko g.. wychodzi przynajmniej u mnie tak było. jak jadłam np i tak zawsze język lądował na zębach.więc tak: 27.01 miałam założony, aparat, górę i dół. potem, chyba 31-ego zaporę. 1.02 miałam ściągniętą miesiąc później na wizycie orto założyła mi guzik przypominający.... KLIK właściwie to nie pytałam się, ile będę go nosiła wiem, że o zaporze mówiła ~pół roku. więc guzik pewnie też. teraz już dobrze układam język, ale muszę jeszcze ponosić, żeby się nie odzywczaić ![]() jeśli chodzi o drugie pytanie to ja miałam i zaporę, i teraz guzik przyczepione do zaczepów na pierścieniach
|
|
|
|
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Uf miejmy nadzieje, że w razie w. będzie tylko na dół..
I.. obejdzie się bez wyrywania Tego się najbardziej boje.. A co do koloru to są bardzo żółte i to mnie irytuje.. na dodatek te kły.. nie cierpie ich. ]:-D
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zycie z łukiem podniebiennym jest uciążliwe tylko na poczatku ![]() Ja osobiscie nie sepleniłam, ale każdy ma inaczej ![]() Pociesze cię, że ja nosiłam do 2 lata i jakoś nie miałam problemów z całowaniem ![]() Z czasem się przyzywczaisz do niego i nie bedziesz go czuła a nawet czasami z popłochem bedziesz sprawdzać językiem czy jeszcze tam jest Na serio ![]() Głowa do góry i nie martw się co powiedzą inny bo moga gadac wiele, ale tylko gadać ![]() Cytat:
![]() Dwójek ci nie wyrwią, bo czym bys jadła ? i jak wyglądała ? Melat wystarczy tani a dobry, nie jedno zdziałał
|
|
|
#2516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chyba, że majanka ma coś innego niż ja ![]() edit: przyjrzałam się zdjęciu i moje wystawało dwa razy więcej. majanka nie ma takiego extreme
Edytowane przez parodia Czas edycji: 2009-03-25 o 19:36 |
|
|
|
|
|
#2517 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo szukałam argumentu za tym kryształem, a Ty mi tak szyki pomieszałaś... Ale w sumie może dobrze. Ja nie z tych, którym aparat może przeszkadzać np. w pracy bo na razie tylko studiuję, ani z tych, które się wstydzą bo to dla mnie raczej bajer niż obciach. A jeśli wyjdzie taniej to po co przepłacać? ![]() Cytat:
No i od dziecka mam problem właśnie z piątkami, co chwila coś mi się w nich robi więc płakać nie będę
|
||
|
|
|
|
#2518 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nic innego nie ![]() Dlatego mówię jak to jest przy łuku, a nie przy zaporze
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo TO to było fajne, nie?
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Medycyna estetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

Mus to mus.

) dołączyłam do Waszego grona

... kurcze, mam taką ochotę na jakiś podkładzik mineralny,ale z tego, co zauważyłam na wątku o minerałach, to trzeba by zamawiać z zagranicy?

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)