![]() |
#301 |
Raczkowanie
|
Dot.: Czy to york?
Powiem wprost. W schronisku jest tyle bezdomnych psiaków,że mi ich żal. No i co z tego ,że pies jest rasowy ,to już nie warto zaadoptować kundelka????Sorry,ale ja tego nie kapuję!!!
![]() |
#302 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
silvi możesz pisac ze masz rasowego psa, mozesz mówić znajomym , którzy sie na tym nie znają ŻE ON JEST RASOWY! ale w tym wątku nikomu nie wmówisz, że TWÓJ pies bez rodowodu jest rasowy. Widze że bardzo ciężko jest Ci się z tym pogodzić... no ale musisz jakoś przeboleć. ;]
aa, no i Ciebie nikt nie wyzywa od durnych bab, więc tego samego oczekujemy od Ciebie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Zakorzenienie
|
przeciez napisalam jasno, jak kogos nie stac na rasowego, niech wezmie ze schroniska, ale tylko ze schroniska a nie od pseudohodowcy
![]() |
#304 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A taki pseudohodowca ma te same pieski za 100zl - to czemu mam wydawac fortne?? To jest myslenie przecietnego czlowieka.. Potem piesek rosnie, przestaje byc mala kuleczka i idzie na ulice - bo kosztowal tylko 100 zl. Wątpie, że jakis czlowiek umialby wywalic psa za 2500zl... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Konto usunięte
|
mi by tam wisiało, czy pies ma rodowód, czy nie, bo nawet jak wyrośnie z niego coś innego, niekoniecznie york, to miłość do zwierzaka zazwyczaj pozostaje. Nie róbcie ze wszystkich potworów, którzy wyrzucają psiaki, bo im coś innego wyrosło.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zakorzenienie
|
a jak mozna nazwac kogos, kto w ogole wyrzucil psiaka, nawet z innego powodu?
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Zadomowienie
|
[1=bb750429e2eca20644802ff 7996dd2c942138b6f_673e780 221b9e;8768585]mi by tam wisiało, czy pies ma rodowód, czy nie, bo nawet jak wyrośnie z niego coś innego, niekoniecznie york, to miłość do zwierzaka zazwyczaj pozostaje. Nie róbcie ze wszystkich potworów, którzy wyrzucają psiaki, bo im coś innego wyrosło.[/quote]
Jesli bierzesz kundla ze schroniska ;lub z ulicy to ok. Jednak jesli bierzesz od pseudohodowy to tylko napedzasz ten proceder. Przez takich ludzi boksy w schroniskach wciąz sa pełne.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
ekstrawagancja,
ale jak mam ich nie nazywać durnymi babami skoro przekręcają moje słowa. Jeśli kogoś uraziłam to przepraszam ale tak się nie robi. Przyjmuje ich agumenty ale ich nie przekręcam. I powiem jeszcze raz: nie zależy mi na rodowodzie i na tym aby był rasowy. Gdyby mi zależało to bym po prostu kupiła z rodowodem bo mnie na takiego stać jednak jak już mówiłam mam szczeniaczka z pewnego źródła i to mi wystarczy. Nie wychwalam się nim wśród znajomych, że to rasowy itd. Wyraziłam tutaj swoje zdanie i na tym koniec. Jedna z Pań powiedziała, że te po rodowodowych rodzicach powinny być wystreylizowane żeby nie mogły mieć nierasowego potomstwa. Czy wtedy byłyby rasowe? ![]() Ale ok, jeśli to wam poprawi humor i sprawi, że poczujecie wyższość nade mną to zgoda. Bez rodwodu pies nie jest rasowy. Czy teraz drogie Panie są zadowolone? Ooooo, na pewno. Nie muszę pytać... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 |
Zakorzenienie
|
[1=bb750429e2eca20644802ff 7996dd2c942138b6f_673e780 221b9e;8768585] Nie róbcie ze wszystkich potworów, którzy wyrzucają psiaki, bo im coś innego wyrosło.[/quote]
![]() ![]()
![]() |
#310 |
Zadomowienie
|
A jak można nazwać kogoś kto wyrzuca swoje zwierze? Potwór? To mało powiedziane! Jesli bierzesz zwierze nie ważne jakie czy rasowe czy nie to bierzesz za niego odpowiedzialność. To tylko bezbronne stworzenie skazane na Ciebie.
![]() |
#311 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Argumnety moze i przyjmujesz ale masz problem ze zrozumieniem o co chodzi tak naparwde w tym wszystkim Cytat:
![]() jak mowilam nie stac Cie na rodowód, wez ze schroniska - proste. Cytat:
![]() jesli masz nawet 2 psy rasowe i je rozmnozysz to ich potomsto bedzie NIERASOWE. Nie masz zarejestrowanej hodowli to jest to PSEUDOhodowla. czy teraz to jasne? to tylko moje marzenia o kastracji i bylabym bardzo bardzo za tym, wtedy psy rasowe na kolana, nie bylyby rozmnazane. To samo dotyczy psow ze schronisk. Byloby cudnie wtedy, ale niestety daleko jeszcze do tego
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#312 |
Raczkowanie
|
![]()
Wiesz motylku,
po tym co piszesz można łatwo zauważyć, że masz władczy charakter. Uważasz tylko swoją rację i wszyscy mają się jej podporządkować wg Ciebie. Widać, że masz już schiza na tym punkcie. Lecz podziwiam Cię (chociaż Cię nie znam) bo masz swoje zdanie. W życiu trzeba mieć jakiś cel bo w przeciwnym razie będzie nudne. Ty go masz i zacięcie o niego walczysz. Tak trzymaj... ![]() Jednak ja też mam swoje zdanie i cele w życiu, i niech tak pozostanie... Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
psy-chopatka
|
Cytat:
Wiesz jak się odtwarza rasy które są bardzo żadkie i jest mała pula genowa?
![]() |
![]() |
#314 |
Przyczajenie
|
bylam zobaczyc rodzicow i wszystko jest ok:P na zdjeciu sunia wyszla zupelnie inaczej niz w rzeczywistosci;d i zdecydowalam sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratuluje tobie za kupowanie takiego psa i kolezacne za rozmnazanie kundli!! Na pewno teraz wszystkie psy są wam ogromnie wdzięczne!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zakorzenienie
|
Kukis ja wolałam juz nie komentowac, powstrzymalam sie, ale mysle podobnie jak Ty.
i po co my sie staramy cos wyjąsnic i przetłumaczyc.....
![]() |
#318 |
Raczkowanie
|
![]()
Wy nie staracie się wytłumaczyć tylko nahalnie narzucacie swoją wolę innym!!!
I co sobie myslicie, że jesteście w porządku wredne babrztyle!!!!!!??????? Spójrzcie na to co wypisujecie oczyma innych osób. Przecież to wygląda jak agitacja do sekty jakiejś. Gówno was obchodzi gdzie ktoś kupuje psa i jakiego. Zajmijcie się lepiej swoimi sprawami bo wasze posty są bardzo denerwujące i odrażające. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
imfaltywna odpowiedz, gowno nas to obchodzi ale forum jest po to aby wyrazac woje zdanie, a ty swoje wyrazilas nad wyraz wulgarnie przy czym mozna spokojnie temat nazwac trollem i zamknac.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Na początku starałam sie wytłumaczyc jednak nie dotarlo to sie wkurzylam. Gówno mnie obchodzi gdzie któs kupuje psa, ale dużo mnie obchodzi los bezdomnych zwierząt. I gdzies mama jak o mnie myslisz. STOP PSEUDOHODOWCOM!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#321 |
Zadomowienie
|
kukis czy ty nie przeginasz? Jakim prawem piszesz, że ta dziewczyna pójdzie i odda psa do schroniska? Zastanów się trochę. Myślisz, że ludzi tylko ,,kundle'' jak to nazywasz oddają do schroniska?? To mylisz się!!! Rasowe psy też tam są! To zalezy od człowieka jak będzie traktował swojego psa a nie od jego rasy!
![]() |
#322 |
Raczkowanie
|
Trzeba ukarać tych co wyrzucają psy z domów a nie tych, którzy chcą kupic w dobrej wierze. Nie każdy jest tak okrutny a wy wszystkich pod jedną kreską stawiacie.
Poza tym proszę mnie nie straszyć usunięciem z forum czy coś w tym stylu bo mi to lotto ![]() Po kolejne to tylko mocne słowa mogą być tutaj zauważone bo wy widzicie tylko swoją rację, która dla większości jest śmieszna. Jeśli macie złe doświadczenia z chorującymi pieskami to trudno ale to nie znaczy, że każdy będzie chory. A tak na marginesie ten motylek1007 to jak widzę po każdym forum się pląta i próbuje ludziom swoją bajerę wciskać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 |
Zadomowienie
|
zgadzam się z silvi27
![]()
![]() |
#324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wciskam bajery tylko mówie jak jest, a Ty widze ze mozesz tego pojąc ![]() Naprawde nie wiem co w tym cieżkiego do pojecia i której czesci nie rozumiesz..... a tak na marginesie to forum a wątek to zupelnie rózne sprawy i myslisz to. Malinka z którą cześcia wypowiedzi sie zgadzasz? ![]()
![]() |
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
motylku ja wszystko rozumiem tylko mam swoje zdanie ale jak widzę to ty masz problem ze zrozumieniem, że każdy może mieć swoje własne zdanie i inym nic do tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
tylko ze Twoje zdanie jest bledne i nie widzisz ze napedzasz ten chory biznes
![]() |
#327 |
Raczkowanie
|
motylku,
jakie jest to jest, ale jest i nie narzucam go innym. Spróbuj tak jak ja, to naprawdę nic nie boli... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
Ciebie moze nie boli, ale te wszystkie psy tak...
![]() |
#329 |
Raczkowanie
|
Ale weź ty się dziewczyno odczep ode mnie i skończ juz z tą głupią gadką.
Ja nigdy nie wyrzuciłam psa i nigdy tego nie zrobie. Robisz się nudna jak flaki z olejem ![]() Albo ja będę mądrzejsza i wiesz co, pisz sobie pisz, ja i tak już nie mam zamiaru uczestniczyć tej twojej glupiej farsie... Ile ty masz lat??? Pewnie jakaś małolata dorwała forum, na którym może wreszcie wyżyć się za swoje bóle i niepowodzenia życiowe i wałkuje temat do bulu, aż żygać się chce od tych twoich wypowiedzi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie chodzilo mi o wyrzucenie psa, ale o rozmnazanie bezmyślne=wady. Pisalam o tym yorku z pseudo co mial problemy z zębami i tchawicą, myslisz ze mu było fajnie w zyciu? a hodowca mial to gdzies, wazne ze kase wział
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.