![]() |
#1171 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
Cytat:
![]() A piesek za 3200zł to piesek rasy york z z zaznaczeniem nie do hodowli waga docelowa 1,5 kg, ale sunia wszystko na miejscu super, dlatego modne są mini yoreczki i trendy z pseudohodowli przenoszą sie na hodowle rodowodowych , a moja koleżanka która ma "kolosy" czyli suczki o normalnej wadze bujała się z nimi po 7 mc albo i dłużej.I cena tego psa o którym była mowa, była ceną za mini yorka, którego tak się "krzyczy "że nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
Raczkowanie
|
Kupili sobie psy rodowodowe w typie wystawowym i "robią" szczenięta bez rodowodu .Nawet kiedyś hodowali rodowodowe ale nie należą już do ZK, a dlaczego? nie pytajcie bo znowu będe oskarżona o kłamstwa, a niczego nie zamierzam udawadniać bo nie ma komu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Rozeznanie
|
Pandzia, nie to, że nie ma komu. Nie zamierzasz tego udowodnić bo nie masz jak. Czemu na poparcie swoich słów nie masz żadnych konkretnych dowodów?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Raczkowanie
|
a Wy czlonkowie danych organizacj nic nie możecie zrobić bo ja i członkowie mojego zarządu walczyłam z nieuczciwością SHKRP i nie była to walka na marne, napewno dzięki naszej pracy wielu hodowców w FPL żyje się tera lepiej , wielu ma teraz spokuj psychiczny..... a jest jeszcze tyle do zrobienia jak bedziecie siedzieć na tym forum i głosić hasła to niewiele to da, skoro problem leży po innej stronie to rozmnażalnie będą powstawać dotąd dopuki będą miały na czym bazować.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1176 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A to ciekawe, i to oni Ci powiedzieli, że polskie psy z rodowodem za granicą niewiele warte? Hehe, a to dobre, o biedni naiwniacy z Niemiec, Czech, Szwecji, Francji itp. co kupili psy z polskich hodowli, oj biedni! A może po prostu tamci wybrali złe psy, nie dali rady z nimi zrobić hodowlanki, a że przecież tyle zapłacili, to zwrócić się musi! No to rozmnożymy bez, a ze związku się wystąpi, żeby nikt nie interweniował ![]() ![]() Coraz lepsze bzdury wypisujesz, chociaż według Ciebie to przenajświętsza prawda. Ale jak Cię poprosić o jakikolwiek dowód na to, to albo ignorujesz, albo zmieniasz temat, albo piszesz "nie zamierzam udowadniać, bo nie ma komu". Wiesz jacy ludzie tak się zachowują? Tacy co bzdury wysysają z palca i nie mają jak tego udowodnić. ale przepraszam, o co Ci tu chodzi? Bo znowu nie do końca rozumiem. Możesz sprecyzować? Bo mam nadzieję, że nie o to, żeby zlikwidować legalne hodowle żeby nie mieli czego pseudo rozmnażać... Bo poza tym to pseudo bazują swoje teorie i "istnienie" na dziwnych mitach i bzdurach oraz na zwykłej, ludzkiej niewiedzy. To o co dokładnie Ci chodzi?
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-10-31 o 22:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Raczkowanie
|
Gunia
Pandzia ma problem z mówieniem prawdy... Wybaczmy jej - to stan chorobowy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Wtajemniczenie
|
Pandziu twoja wiedza o genetyce widzę jest zerowa.
Podam ci przykład z moich papillonów znajoma pokryła ponad 3kg sukę psem ponad 4kg urodziła (w rodowodach same większe psy) się z tego połączenia jedna maleńka sunia ponad 2,5kg pozostała u niej w hodowli , ale gdyby ją sprzedała zaznaczając suka nie hodowlana pojechałabyś po niej bo niby specjalnie wytwarza psy o małej wadze wzorem z pseudo? Weź się zastanów co ty piszesz ![]() Tylko niedouczony "pseuduch" będzie wymyślał takie wytłumaczenia bo głupszych już nie słyszałam ![]() Co do przegrywania psów większych nie chucherek(takie porównanie do kotów o pierwotnym typie które rzekomo przegrywaja) , ładny pies czy kot się zawsze obroni , przykład mój i mojej Suri , ja nigdzie nieznana pierwszy raz mam psa rasowego specjalnie szukałam dużego Papillona do psich sportów, tendencja ogólnie jest wg znawców rasy w Polsce na mniejsze do max 3,5kg piesków, moja prawie 5kg klocek wynik?9 pierszych miejsc i ocen doskonałych u 9 ciu różnych sedziów tylko jedna bardzodobra, podwójny Champion. Jednak można hodować i mieć sukcesy wbrew tendencjom. Mogłam sie zająć pseudohodowlą tłumacząc że moja jest za duża a na wystawie pewnie się nie przebije. Przeczę wszystkiemu ![]() ![]() Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-10-31 o 22:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Raczkowanie
|
A powiedz mi jak mam Ci udowodnić co robią pseudohodowcy których znam? Mam Ci przedstawić dokumenty na naszą walke z nieuczciwymi hodowlami, moje zeznania z prokuratury w sprawie likwidacji SHKRPb idt, protokóły z komisji hodowlanej ,nie są to dokumenty które mogą być dane do opini publicznej, sprawa jest zamnięta winni zostali ukarani, w internecie też nie znajdziesz wiele na ten temat bo co się dało usunięto.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1181 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mam kocura hodowlanego .... szok co nie ...ale to współwłasność: ja i moja przyjaciółka; kocur bedzie krył tylko w jej hodowli; wystawiany jest pod jej nazwiskiem mieszka u mnie, bo przyjaciółka ma kotki |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1182 |
Zakorzenienie
|
Pandzia, ale mogłabyś podnieść swoją wiarygodność udowadniając inne rzeczy, które da się udowodnić...
Jak narazie jesteś naprawdę mało wiarygodna. A poza tym czy to stowarzyszenie o którym piszesz to nie tylko ogólnopolskie stowarzyszenie? Tak jak u psów są jakieś tam kluby niezależne od ZKwP i nie uznawane za granicą? To zupełnie inna bajka jest, my tu piszemy o hodowlach zrzeszonych w ZKwP i PZF
![]() |
#1183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Do tego że hodowcy przyświeca zysk, a nie dobro rasy, a hodując takie mikre sunie popiera miniaturyzacje i daje przykład innym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1185 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w związku z SHKRP - poczytaj http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f...1930&start=225 i dalej http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=17&t=43774&start=0 http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=17&t=33183&start=0 Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-10-31 o 22:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1186 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Wtajemniczenie
|
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f...3767&start=225
![]() Widzę, że się zdublowałam z sunshain. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-10-31 o 23:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1188 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jakbyś wiedział ile porzadnej pracy uczciwych działaczy SHKRP zostało zmarnowane to nie było by Ci do śmiechu a a hodowcy w tym ja otrzymywali anonimy z pogróżkami.... ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:09 ---------- [QUOTE=winogronek;15022989]Pandziu twoja wiedza o genetyce widzę jest zerowa. Podam ci przykład z moich papillonów znajoma pokryła ponad 3kg sukę psem ponad 4kg urodziła (w rodowodach same większe psy) się z tego połączenia jedna maleńka sunia ponad 2,5kg pozostała u niej w hodowli , ale gdyby ją sprzedała zaznaczając suka nie hodowlana pojechałabyś po niej bo niby specjalnie wytwarza psy o małej wadze wzorem z pseudo? Weź się zastanów co ty piszesz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No nie!!! wyobraż sobie że w kotach jest IDENTYCZNIE tylko ja nie tytułowałam ogłoszenia ..... MINI PERSY !!!MINI PERSY!!!!RODOWODOWE i wierz mi jakoś nie słyszałam o np. mini rotweilerach Tylko niedouczony "pseuduch" ...... ![]() ![]() ![]() Nieeeeeee no przecież Pani pisząc mini chce przyciągnąc uwage kupujących, przyciągneła ale ceną...... Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-10-31 o 23:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1190 |
Wtajemniczenie
|
"Nie istnieje ponieważ organizacja światowa FiFe wykluczyła SHKRP z przynalezności za ich działania i przestępstwa, a wszystkie tytuły i licencje kotów przeszły na nowo powstałą organizacje zrzeszającą hodowców kotów w Polsce FPL przynalezy do FiFe, tak że wszystkie moje dokumenty są nadal ważne."
a potem "jakbyś wiedział ile porzadnej pracy uczciwych działaczy SHKRP zostało zmarnowane to nie było by Ci do śmiechu a a hodowcy w tym ja otrzymywali anonimy z pogróżkami.... ![]() W takim wypadku zwijam manatki i przynależę do innego klubu np. Cat Club Wrocław oraz Feline Club Vratislavia ![]() Ale nieeeee!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1191 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=33183 Jak dobrze rozumiem wszyscy członkowie SHKRP mogą się przenieść do innych organizacji? Więc co moja droga Pandziu zostało zmarnowane? Czyż by to było za trudne dla Ciebie? nie masz tyle siły dla kontynuowania swojej pasji? Cytat:
A teraz to do czego zmierzam: Doszukujesz się problemu nie tam gdzie trzeba, zamiast nam tu pokazywać pojedyncze przykłady błędów w hodowli (nie zaprzeczam że takie są). Lepiej byś się ruszyła z domu w niedziele na targowisko i popatrzyła co tam się dzieje. Jeden pies z allegro (którego w razie czego hodowca odkupi) nie jest naszym zmartwieniem, problemem są tysiące psów z pseudo sprzedawanych byle jak, byle komu. Bez jakiegokolwiek dbania o ich zdrowie nie wspominając o poprawianiu rasy (co jest głównym celem przyświecającym wszystkim hodowlą i organizacją kynologicznym). Edytowane przez brykiet Czas edycji: 2009-11-01 o 00:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1192 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale widze że ja czas tutaj marnuje, bo jak narazie z wątku yorek temat o Pandzi przeniósł sie tutaj, żałosne jest to że pomimo waszej niskiej oceny mojej osoby wszystcy kierujecie pytania do mnie, albo o mnie piszecie ![]() Dużo już słów tu padło nie miłych pod moim, adesem że nie jeden by się zmył. ![]() nie będe wszystkim odpowiadała na raz, może wstrzymaliby się co poniektórzy od złośliwych przepełnionych jadem wypowiedzi, być może znalazłabym jeszcze chwile....... dlatego pozostawie co poniektóre wypowiedzi bez komentarza to do ciebie Canario Ja tylko z szacunku do swojego cennego czasu nie wdaje się dalej w dyskusje z wszystkimi gdyż uważam ją za bezcelową, i to Was pewnie ucieszy, ale powiem jedno z forum nie znikne i waszego sekciarskiego zachowania nie pozostawie bez komentarzy-jakbyście zapewne sobie tego życzyli. mierniutka Pandzia ---------- Dopisano o 02:34 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
Piszesz pewnie o świebockim bo przewinął mi się Wrocław gdzieś w Twoich wypowiedziach, otóż w naszym oddziale za mojej kadencji nie do pomyślenia było żeby członek naszego oddziału sprzedawał koty w wersji z rodowodem i bez z jednego wora a na świebocki przyjeżdzają hodowcy zrzeszeni sprzedając np. owczarki z rodowodem i mniejsze w typie bez, masowo ![]() ![]() ---------- Dopisano o 03:01 ---------- Poprzedni post napisano o 02:34 ---------- [QUOTE=brykiet;15023687] A teraz to do czego zmierzam: Doszukujesz się problemu nie tam gdzie trzeba, zamiast nam tu pokazywać pojedyncze przykłady błędów w hodowli (nie zaprzeczam że takie są). Lepiej byś się ruszyła z domu w niedziele na targowisko i popatrzyła co tam się dzieje. Jeden pies z allegro (którego w razie czego hodowca odkupi) nie jest naszym zmartwieniem, problemem są tysiące psów z pseudo sprzedawanych byle jak, byle komu. Bez jakiegokolwiek dbania o ich zdrowie nie wspominając o poprawianiu rasy (co jest głównym celem przyświecającym wszystkim hodowlą i organizacją kynologicznym).[/QUOTE] Kynologia nie interesuje posiadaczy ferm psich, tam potrzebne jest prawo o którym pisała Ev@ Europejska Konwencja Ochrony Zwierząt Towarzyszących Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-01 o 02:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Raczkowanie
|
Napisane przez pandzia76
![]() Kupili sobie psy rodowodowe w typie wystawowym i "robią" szczenięta bez rodowodu .Nawet kiedyś hodowali rodowodowe ale nie należą już do ZK, a dlaczego? nie pytajcie bo znowu będe oskarżona o kłamstwa, a niczego nie zamierzam udawadniać bo nie ma komu. heh a jak oni robią te szczenieta bez rodowodowe? nie wierze że jesli ktoś ma szczeniaki po rodzicach rodowodowych to nie wyrobi im rodowodu który kosztuje 30 zł i bedzie sprzedawał bez jako kundle,albo poczekaj bo jeszce czesto są takie wersje - wspaniałe psy,po utytulowanych i rodowodowych rodzicach bez rodowodu,chyba że kryją komuś na boku sunie bez rodowodu proszę cię ty jesteś taka wspaniała w tych opowieściach czy ktos ci pomoga,bo z jednej strony to nie jesteś nazbyt mądra jeśli myslisz ze ktos wierzy w te wszystkie brednie a z drugiej jaki trzeba mieć temperament i wene i wyobraznie ze by tworzyć coś takiego... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Wtajemniczenie
|
Fakt jest jeden klientami Pandzi 76 są w przeważającej mierze ludzie niedoświadczeni , obardzo niskiej wiedzy, dla których posiadanie psa czy kota będzie tylko chęcią przebywania z nim i trzymanie go w domu
![]() ![]() Prawdziwi pasjonaci i miłośnicy ras będą szukać w zrzeszonych sprawdzonych hodowlach ![]() Niestety psy i koty z papierem zawsze będą górą i możesz zalewać się jadem ile wlezie. Osoby które chcą zaopiekować się psiakiem a nie maja ambicji hodowlanych i wystawowych szczerze namawiam do adopcji, sa ich tysiące za darmo. Mój post kieruje do czytelników tego działu, nie dajcie się zwieźć pseudohodowcom takim jak wyżej wspomniana osoba na tym forum, prześledźenie tematu pomoże wam w zrozumieniu idei ludzi z którymi walczymy. Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-11-01 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Dzieki kochanej Pandzi ktora jest uswiadomiona ,jest znawca wszystkiego co sie rusza a nawet pewno uratowala Pandy od wyginiecia ![]() Wiemy przynajmniej jakie argumenty stostuja pseudo i w jaki spsob sie z nimi rozprawiac ![]() Droga Pandziu proponuje terapie u psychologa albo psychiatry. ![]() ![]() Dziewczyny proponuje nie karmic wiecej trolla ![]() Edytowane przez Garadiela Czas edycji: 2009-11-01 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Zakorzenienie
|
Pandzia, jedynym powodem dla którego taka uwaga skupiła się tutaj na Tobie, jest to, że wypisujesz brednie, a my musimy po Tobie prostować, żeby ktoś sobie nie pomyślał czasem, że to prawda. Szkoda tylko, że dalej masz takie wysokie mniemanie o sobie, że twierdzisz, że robisz coś tak pożytecznego, że aż uzurpujesz sobie prawo do tego, żeby inni musieli poświęcać swój czas i prostować Twoje wypowiedzi. A można by w tym czasie zrobić coś innego, ale nie, bo Pandzia się uparła że ona MUSI szkodzić.
Tyle w temacie naszej niby "sekty". Poczytaj sobie lepiej o sektach, co to jest, itd, bo używasz kolejnego słowa, którego ani trochę nie rozumiesz. Znowu brakło argumentów, to zaczynasz wojnę, oszczerstwa, używasz górnolotnych hasełek. Byle by odwrócić uwagę od tego, co najbardziej istotne. Powinnaś iść na polityka, bo zachowujesz się identycznie jak oni. Zaczynam się powoli zastanawiać, czy w tej organizacji z którą to tak walczyłaś to nie Ty robiłaś największe bagienko. Jakoś tak analizując te wszystkie Twoje posty i czytając w nich między wierszami zaczynam do taiego wniosku dochodzić. Kto najgłośniej krzyczy "łapać złodzieja?" A no sam złodziej. Jaki polityk najgłośniej krzyczy "Proszę mi nie przerywać"? A no ten, co sam najwięcej przerywa. Chyba najwyższy czas napisać "Nie karmić trolla". Może wtedy w końcu zamilkniesz i przestaniesz szkodzić
![]() |
#1197 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() nigdy nie napisałam że ludzie którzy nabywają u mnie zwierzęta mają aspiracje hodowlane, tych odsyłam do hodowli rodowodowych zwierząt, nie mniej jednak Ci co się zdecydują zakupić zwierzaka u mnie są zadowoleni z wyboru A porównanie do lwa jakoś mnie nie zdziwilo, raczej dziwi mnie fakt że wypisujesz takie określenia jako coś nadzwyczajnego, rasa shith-tzu określana jest potoczną nazwą SALONOWE LWY od dawna, więc skojarzenia masz dobre jednakże eureki nie odkryłaś ![]() Edytowane przez pandzia76 Czas edycji: 2009-11-01 o 09:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1198 |
Zakorzenienie
|
Pandzia, zdecyduj się, jesteś w jakiejś organizacji w końcu czy nie. Bo raz piszesz tak, raz inaczej. A ta organizacja wie, że sprzedajesz kocięta bez papierów?
![]() . Posikałam się ze śmiechu Pandzia, do nauki marsz, bo braki spore widzę ![]() ![]() Weź w końcu ten słownik do ręki, o którym pisałaś "że każdy ma" i posprawdzaj znaczenia słów. Bo tylko się ośmieszasz coraz bardziej i sięgasz powoli dna.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-01 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1199 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Buhahah ale się uśmiałem, nie ma to jak zacząć humorystycznie dzień od posta Pandzi ![]() Wygląd psa świadczy o właścicielu, ładne świadectwo swojej osoby nam pokazujesz. Bieganie po krzakach nie jest usprawiedliwieniem do zaniedbania swojego zwierzęcia. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ps. Kiedy w końcu raczysz się nauczyć cytować na forum? Edytowane przez brykiet Czas edycji: 2009-11-01 o 10:59 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
chyba nie tylko to miłośnicy swojej rasy mają na myśli określając tą rase , interpretacja dowolna tym bardziej że można te pieski strzyc "na lwa"i uważaj bo na tak poważne zarzuty co do zaniedbywania psa potrzeba dowodów!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.