![]() |
#1231 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Rasowy=Rodowodowy
vretko wiesz co to jest wyjate od reguły ? to jest wlaśnie twój przykład,zawsze znajdzie się czarna owca,ale jak dla mnie to wina i niewiedza kupujących ,bo ja twierdze że się znam i wiem jak to powinno wyglądać,wiec ide do hodowli iwidze że cos jest nie tak to albo to zgłaszam ,albo mówie to im i nie kupuje zwierzęcia i kropka,przyjdzie taki ktos jeszce jak ja i nastepny powie to samo i będą wiedziec że robią zle bo ,,towar'' im nie schodzi,ale jesli idzie tak isobie człowieczek i kupuje bo kupuje bo nie wie jak to powinno wygladac,to ja wogole nie rozumiem po co on kupuje,bo jak nie wie jak zwierze powinno miec w hodowli od urodzenia to jak ma wiedziec jak ma miec pozniej,idac do hodowli masz prawo zobaczyc i wiedziec wszytsko jesli cos ci sie nie zgadza to wychodzisz i dziekuje,a jesli ktos odmawia ci zobaczyc warunków w ktorym pies zyl z matką i kupi zwiarze bo wiezy na slowo bądz ma to w tylku no to ....sa skutki jakie są !
---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Ja naprawdę rozumiem, że nie wszystko da się sprawdzić. Jednak nawet na moim przykładzie chyba nie trudno zauważyć, że pewne kwestie da się udowodnić. Chociażby sprzedaż na allegro (dlaczego nic się z tym nie robi?), posługiwanie się tym samym zdjęciem kota na wielu aukcjach, wydawanie malucha bez kompletu szczepień... Ja wiem, że nie są to kwestie tak dramatyczne jak trzymanie zarobaczonych zwierząt w klatkach metr na metr i rozmnażanie kilka razy w roku, jednak nie można mimo to udawać, że wszystko jest w porządku. vretko - to raczej do kogo pretensje,skoro ktos dostaje zwierze bez kompletu szcepien to chyba jego wina,kto mu każe brac? widzac taki problem przy kupnie odrazu powinien sie wycofac,a hodowca anstepnym razem bedzie wiedzial ze nikt mu nie kupi bo zaniedbuje,ale jak ludzie biorą no to wiesz ,dają im zarobic poraz kolejny przyzwalając tym samym na dalszą taką sprzedaż ! ---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ---------- przepraszam za takie chaotyczne pisanie ale jestem przelotem na necie i mam malutko czasu,licze na wyrozumiałośc ![]() ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- no właśnie tu wymienia się poglądy i doświadczenia a nie nowo napisane bajki pasujące do twoich wersji !!!! idz z tąt prosze bo mam ochote normalnie znalezc cie po Ip i pociagnac do odpowiedzialnosci za twe słowa i to co robisz!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1232 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie chcę kontynuować tego tematu, ponieważ wiem, że nikogo nie przekonam. Pierdoła jestem i naiwnie uwierzyłam, że rodowód da mi gwarancję tego, że kupuję kota z pewnego źródła, wychodząc z założenia, że skoro ktoś ma papier na to, że się na hodowli zna, to mogę mu zaufać. Na koniec jednak pozwolę sobie ponowić apel ![]()
![]() |
![]() |
#1233 |
Wtajemniczenie
|
vretka
masz kot z rodowodem, wiesz o jego przodkach zawsze, mozna wnieść skargę oficjalna na takiego hodowcę wybacz ja w takim wypadku nie wniose skargi bo mnie to nie spotkało, nie znam szczegółów itd do ciebie należy obowiązek albo powinność czy zrobię coś z tym dalej czy nie więc nie zwalaj na nas, że bronimy hodowców skoro sama olałas sprawę |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1234 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wniesienia skargi, zastanawiam się nad tym. A jeśli chodzi o Twoje podejście, właśnie o to mi chodzi. Przykre jest, że człowiek, który nie ma nic wspólnego z hodowlą musi użerać się ze związkiem, zbierać dowody, szukać świadków i tracić czas tylko dlatego, że się ów związek nie potrafi na tyle zorganizować, żeby skontrolować pewne kwestie.
![]() |
![]() |
#1235 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
najpierw trzeba jasno okreslić zasady kto kiedy i jak mógłby kontrolować hodowle zreszta na miau był poruszany tego typu problem i miał byc wniesiony wniosek w tej sprawie to samo teraz jak przeczytasz ogłoszenia o wystwawach to pisze jasno .... zakaz sprzedazy kociąt podczas wystawy Ty zostałas pokrzywdzona więc to Ty musisz udowodnic winę - reszte mozna by oskarzyc o pomówienia bo w tym konkretnym przypadku to ich nie dotyczy po prostu nie mozna milczeć - trzeba działać jeżeli w sklepie cos kupisz z wada to kto to powinien zareklamować Edytowane przez sunshain Czas edycji: 2009-11-02 o 09:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1236 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W ten sposób jedynie sugerujesz po raz kolejny, że tego nie robimy. Jesteś bardzo uczulona na punkcie swojej krzywdy, na pominięcie jakichś Twoich słów, a sama uparcie robisz to w stosunku do nas. Uczulamy w pierwszej kolejności na pseudo, w drugiej - na ŚWIADOMY wybór DOBREJ I SPRAWDZONEJ hodowli, a nie branie zwierzaka z pierwszej lepszej. Ponawiam i ja apel - przejrzyj proszę jednak ten wątek. Ja jak się rozglądałam gdzie kupić mojego psiaka pierwsze co usłyszałam to - znajdź naprawdę dobrą hodowlę, na niektóre trzeba uważać. To chyba jednak o tym świadczy, że laików się na to uczula. Ja wtedy byłam totalnym laikiem... Sami hodowcy o tym mówią na forach poświęconych swojej rasie, nie ukrywają, że bywa źle. Znalezienie takich rad nie jest trudne.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-02 o 09:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1237 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
R 08.2013, K 09.2016 Edytowane przez vretka Czas edycji: 2009-11-02 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1238 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wziełaś psa zaniedbanego z zwichrowaną psychiką, mieszańca grożnej rasy ![]() Tak! wziełaś i miałaś nadzieje dobrze trafić ot tyle bo tak naprawde masz gdzieś los tamtych psów, a swoją walke z pseudohodowcami ograniczyłaś do walki na wyzwiska i grożby do mojej osoby, weż kobieto się zastanów co Ty wypisujesz, bo się z lekka kompromitujesz. I nie tumacz się litością jaka Cię nagle ogarneła na widok tego psa bo z Twoich postów wynika że z góry wiedziałś na co się decydujesz i myślałaś że psa wypierzesz no i pare stówek w kieszeni , a co z resztą psów od tego gościa? czemu nic nie zrobiłaś skoro wiedziałaś iż dopuszcza się przemocy wobec tych psów. Mnie szlak trafia na to jacy ludzie są zakłamani Sprawa całkiem świeża a Ty co siedzisz i odgrażasz się znalezieniem mojego ip, co Ci po tym????????????? I powiem Ci jedno nawet jeżeli argumentacja niektórych osób na tym wątku trafiała do mnie, to Ty takimi postami niweczysz całą prace tych ludzi którym naprawde leży na sercu los tych zwierząt. I pamiętaj że ludzie którzy będą chcieli zasięgnąć informacji i zaczną czytać twoje plugawe posty, które dają mocno do myślenia z kim się ma do czynienia, mogą przypisać je do ogółu r=r. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1239 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A co znaczy pseudohodowla? Bo jeżeli przypsuje się pseudohodowcą jako ogółu hodowli nie zarejestrowanych w organizacji znęcanie się na zwierzętami to przepraszam nie jestem pseudohodowcą i nie prowadze pseudohodowli. Walczycie z okrutnymi ludzmi którzy dopuszczają sie krzywdy i cierpienia swoich zwierząt i nazywacie ich pseuduchami więc nie nazwe się pseudohodowcą i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1241 |
Wtajemniczenie
|
pandzia76
pseudohodowle to nie tylko okrucieństwo to przede wszystkim łamanie prawa i np. rozmnażanie zwierząt bez rodowdów po tzw. rodowodowych rodzicach |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1242 |
Zakorzenienie
|
Pseudohowca to taka osoba, która rozmnaża zwierzęta dla zysku, nie przyczyniając się dla dobra rasy, a najczęściej wręcz ją psując. Wśród nich można wyróżnić różne formy hodowli - te najgorsze i te nieco lepsze, w których to zwierząt samych w sobie się nie krzywdzi, ale daną rasę a i owszem.
Tak więc Pandziu, tak, jesteś pseudohodowcą. No chyba, że udowodnisz, że jest inaczej, przedstawiając swój plan hodowlany (czyli - co zamierzam robiąc takie a nie inne krzyżówki, na jakiej podstawie dokonuje selekcji zwierząt, jakie cechy chcę poprawić, uwydatnić, jakie niepożądane cechy widzę u swoich zwierząt i jak zamierzam to zniwelować. Jakie wady uwydatniły dane skojarzenia i co z tym zrobić, itd itp). Hodujesz długo, powinnaś mieć już to szczegółowo opracowane ![]() ![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-02 o 10:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1243 |
Raczkowanie
|
Przed wzięciem kociaka widziałam zarówno jego matkę, jak i pozostałe kocięta z miotu, więc tak źle nie było. Cóż, będę miała nauczkę na przyszłość, że fakt, iż hodowla jest zarejestrowana nie ma żadnego znaczenia i nikt nie poczuwa się do odpowiedzialności za to, że tacy ludzie funkcjonują w szeregach związku. Wracając do przytoczonego przeze mnie przykładu. Nie po to idę do autoryzowanego salonu kupić samochód, żeby musieć zrobić dokładne oględziny tego, co mi sprzedają. Gdybym miała ochotę łazić po sklepach z rzeczoznawcą, równie dobrze mogłabym kupić sobie auto używane, ale w lepszej cenie. Bo jeśli muszę sprawdzać tak wnikliwie hodowle, to co właściwie gwarantuje mi rodowód?
jak kupujesz w salonie samochód to chyba widzisz jaki ten salon jest,nie kupujesz na pastwisku przecież,tak samo miejsce z kąd bierzesz zwierze, hodowla to jedno a rodowod to drugie ,pozatym nie tzreba sie znac na medycynie zeby wiedziec ile twoje zwierze powinno miec szcepien,to podstawowo informacje ktorych jest multum,wystarczy przed kupnem kota lub psa, zapoznac sie troche w roznych dziedzinach a nie poprostu od tak : kupie sobie kota, dostalas ksiazeczke i nie sprawdzilas ile ma szcepien? wiesz takie rzeczy to odrazu sie sprawdza ,bo odbior zwiarzecia nie trwa w dobrej hodowli 5 minut ! nikt nie ma moja droga papierków na to ze sie zna na hodowli ! pozatym z tego co piszesz to jak kupujesz sobie auto to widze ze nic nie psrawdzasz bo naiwnie wierzysz ze to auto jest dobre i danej marki,jak bys kupila audi na kierownicy mialas bmw i zorientowalas sie w domu to kogo to wina,rozniez twoja bo towar sie najpierw dokladnie oglada a przy tym w zaleznosci co kupujesz rowniez z kąd to cos kupujesz! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1244 |
Wtajemniczenie
|
Pandziu możesz mi pokazać wyniki badań PL twojego shih tsu i Westa?
CZEGO POWINNIŚMY OCZEKIWAĆ OD HODOWCY? http://westie.net.pl/modules.php?nam...article&sid=57 Edytowane przez winogronek Czas edycji: 2009-11-02 o 11:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1245 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
wiesz napisalas ze amerykanie od ktorych masz koty cieszą sie ze sprzedajesz je bez rodowou - to juz duza odpowiedzialnosc słowna,bo ci amerykanie napewno jakby sie dowiedzieli to by sie załamaili,pozatym nie ukrywajmy ze zapewne flage amerykanską to ty na filmie widzialas tylko jak i samych amerykanow..chociaz poczekaj przeciez ty masz duuuuzo pieniazkow bo sprzedajesz rozmnazane zwiarzeta,jestes pseudohodowcą to cie ,,stac''plugawe a nawet gorsze to sa twoje posty,dostaje prywatne wiadomosci ze jak cie czytają to sunie sie tylko jedno brzydkie slowo ktorego niechcą pisac na ogólnym ! pozatym zeby rozmawiac inteligentnie i na poziomie to trzeba miec z kim, aty napewno nie jestes taką osobą,bo nie masz tu u nikogo jak zauwazylas za grosz szacunku !!! ---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- i nie sciemniaj mi tu dziewczyno ze do ciebie cokolwiek trafiło bo póki co to sie tylko wyklucasz i bronisz swojego,takie psychomanipulacje to nie tutaj i nie z nami ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do samochodu, to owszem, sprawdzam te rzeczy, które sprawdzić mogę, ale ponieważ nie jestem fachowcem, idę do salonu firmowego, żeby mieć pewność, co do kwestii, których sprawdzić nie jestem w stanie. Ale wychodzi na to, że kupując auto powinnam być co najmniej mechanikiem samochodowym i nowy samochód wziąć na przegląd do serwisu, żeby nie dać się zrobić w balona.
![]() |
![]() |
#1247 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
-Nikt na ciebie tu nie krzyczy tylko próbuje cię dziewczyna przekonać żebyś się nie zraziła do hodowli ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1248 |
Zakorzenienie
|
vretko czy napisałaś to świadomie i bierzesz pełną odpowiedzialność za te słowa? Czy wiesz jak szkodzisz przez takie uogólnianie? Może w Twoim przypadku nic nie gwarantował, czy od razu oznacza, że tak jest zawsze? Zrównujesz teraz legalne hodowle z pseudo, gdzie w tych drugich nawet się nie bada zwierząt pod katem schorzeń typowych dla danej rasy tylko rozmnaża wszystko, co się pod rękę akurat nawinie, często zwierzaki wykluczone z legalnej hodowli z powodu chorób i wad wrodzonych.
Zastanów się kilka razy co piszesz i czy rzeczywiście ten papier nic nie daje. Na takie słowa to tylko ![]()
![]() |
#1249 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1250 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1251 |
Zakorzenienie
|
Seleni zgadzam się w stu procentach. Pandziu istnieje takie powiedzenie - jeśli wszyscy naokoło mówią Ci, że jesteś pijana, to idź się połóż.
Vretko, ten papier, wraz z umową jest jak gwarancja, tyle jeszcze, że trzeba umieć się nim posłużyć. Gwarancja też nic Ci nie da, jeśli w przypadku stwierdzonych nieprawidłowości zostanie w szufladzie... Możesz oczywiście oczekiwać, że czystym przypadkiem UOKiK natrafi na nieuczciwego przedsiębiorce, ale nie wymagać i mieć pretensje, że tego nie zrobił, jeśli nie został o tym poinformowany. A czy jak ktoś Cię na ulicy pobije czy okradnie będziesz czekać, aż policja sama go złapie, mimo, że nie zgłosiłaś tego? Oni, tak samo jak i związek, jasnowidzami nie są, sami są w stanie część wyłapać, ale nie wszystkich. Nie możesz oczekiwać od UOKiK czy policji, tak jak i od związków, że zrobią wszystko za Ciebie. A po co się ostatnio tyle trąbi, żeby być świadomym konsumentem? Żeby mieć świadomość tego, co się kupuje? To samo tyczy się zwierząt.
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-02 o 11:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1252 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Powiedzmy sobie głośno dla czego pseudo tutaj się wypowiadają i tak bronią swojego jeśli są pewni tego co robią a prawdziwi hodowcy nie muszą się reklamować i kłócić, i tu do Pandzi - dobrej marki nie trzeba reklamować ![]() ---------- Dopisano o 12:35 ---------- Poprzedni post napisano o 12:28 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1253 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1254 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez agunia82 Czas edycji: 2009-11-02 o 11:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1255 |
Raczkowanie
|
- bardzo Pani współczuje i zapewne też bym tak postąpiła,i nie ma co się denerwować bo jak widać Pandzia jest wszechmocna i myśli że jak wsytawi kilka zdjęc kotów to wszyscy jej uwierzą, na głupotę niestety nie ma lekarstwa,mi też puszczają nerwy i nasuwa mi się jedno zdanie co do niej - nie naprawisz tego co już jest tak zepsute, Pani ulubiona rasa mi się nie podoba ale nie wierzę w staraotypy i widzę po Pańskich wypowiedziach że wiedza jest w przeciwieństwie do owej ,,kociary''
![]() dziękuje mam świadomosć swojej wiedzy zarówno jak i pandzi nie wiedzy wkońcu moim marzeniem jest praca z trudnymi zwierzętami i zoopsychologia więc ciągle pracuje w tym kierunku i zdobywam wiedze i doświadczenie ,róznimy sie tylko tym ze ja uwazam ze wszytsko mozna naprawić,cieszę sie jesli chodzi o stereotypy i winszuje podejścia i jednocześnie zachęcam do poznania rasy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zaraz wyjdzie na to, że popieram pseudohodowle ![]()
R 08.2013, K 09.2016 Edytowane przez vretka Czas edycji: 2009-11-02 o 11:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1258 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie liczyłam na aprobate osób korzystających z tego wątku, nie jestem zdziwiona że większości nie podoba się to co pisze -nie oświeciłaś mnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1259 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() I jak tam ten Twój plan hodowlany, doczekamy się czy nie? ![]()
![]() |
![]() |
#1260 |
Raczkowanie
|
o matko naucz się czytać ze zrozumieniem ,i czytaj wszystko co pisze jak już dajesz osądy,nie moglismy go zatrzymać bo pies okazał sie zle socjalizowany i był agresywny a my mamy 2 letnią córeczkę którą zaatakował bez ostrzeżenia...więc behawioristka pwiedziała nam że dla dobra psa żeby nie skonczyl w schronisku po tułaczce od domu do domu go uspac albo znalezc mu dom gdzie ktoś zna się na tej rasie i poswieci mu bardzo duzo czasu,i te droge wybralismy z czego jestesmy dumni,bo pies ma swietny dom i z tego co wiem są poprawy,uśpienie go to bylo by wlasnie pozbycie sie problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.