![]() |
#361 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rimmel London Podkład Recover
Klaudynko, ale ja jednej rzeczy nie rozumiem: piszesz, że cerę masz ciepłą, a jednocześnie twierdzisz, że większość podkładów jest dla Ciebie zbyt żółta?
Przecież żółtawe są właśnie dla ciepłych cer, a różowawe dla chłodnych. Więc albo jednak jesteś chłodna, albo problem tkwi w tym, że podkłady są dla Ciebie po prostu zbyt ciemne, i dlatego odcień wydaje Ci się niedostosowany do Twojej karnacji. Co Ty na to? ![]() Ten Ivory 103 bankowo będzie dla Ciebie zbyt ciemny. Dla ciepłych bladziochów ewentualnie nadaje się 100 Ivory, ale tylko dla tych bladziochów ciemniejszych.
![]() |
#362 |
Zakorzenienie
|
Źle sie wyraziłam
![]() Podkłady są dla mnie za żółte, kiedy nie jestem opalona moja cera przybiera taki porcelanowy odcień, na pewno niemający nic z żółtym wspólnego ![]() ![]() A tak na marginesie, przecież nie każda cera w ciepłym odcieniu musi mieć odcień żółtawy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#363 |
Wtajemniczenie
|
A jednak chyba ma
![]() To nie chodzi przecież o to, że sama skóra jest żółtawa; może wyglądać właśnie tak, jak Ty się opisałaś (kiedy nie jesteś opalona ![]() Ja akurat mam dobre porównanie z powodu siostry, która też jest bledziochem, ale zimnym. Kiedy staniemy obok siebie, wtedy widać, że u mnie jest zupełnie inaczej - przez kontrast. A tak normalnie, to wcale nie. Że powinnam kupować podkłady żółtawe, tego dowiedziałam się przypadkiem, metodą prób i błędów - odkryłam, że takie zdecydowanie lepiej się do mojej karnacji dopasowują. Ekspertką nie jestem, ale wydaje mi się, że istnieją wyłącznie cery z przewagą albo różu, albo żółtego. Tak mi się wydaje, że po prostu nie znalazłaś jeszcze podkładu wystarczająco dla siebie jasnego. Znam ten ból, mam dokładnie to samo.
![]() |
#364 |
BAN stały
|
To co zauwazyłam osttanio i mi sie w tym podakldzie BARDZO nie podoba:
Jesli nie stoi w pozycji pionowej po prostu wylewa sie ...A jak nosic w torebce podklad cały czas pionowo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 |
Konto usunięte
|
Stellios,a ja w ogole nie mam problemu z wylewaniem
![]() Na toaletce stoi,natomiast jezeli ląduje w kosmetyczce,to przewraca się w każdą strone i jeszcze ani razu nawet kropelka nie wyleciała-ba!Nawet nie było widać,że ma zamiar wyleciec.. Coś nie tak z tym Twoim jest ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 |
Zakorzenienie
|
Drogie dziewczyny, mam do was wielką prośbę: czy jeśli któraś z was posiada zdjęcia twarzy z nałożonym recoverem to czy mogłaby je wkleić?
Jest w tym wątku sporo takich zdjęć, a raczej było, bo wszystko poznikało podczas ataku hakerów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
BAN stały
|
Cytat:
to juz drugi recover, z ktorym dzieje sie to samo ... Fakt w torebce lata strasznie ale mam jeszcze podklad maybelline pure cos tam i z nim problemow nie mam on nie wylewa sie poza opakowanie, tylko wylewa sie do nakretki .. a nie bede go stamtad wydłubywać :P sęk w tym, ze po pierwsze w ten sposob trace go bez sensu i to nie malo, a podrugie jak sciagam nakretke to :dozownik: jest zawsze brudny od podkladu ... strasznie mnie to denerwuje, bo poza tym jestem z niego zadowolona |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a powiedzcie czy Rimmela 103 jest jasniejszy od Oceanica :kosc sloniowa?Bo mam jasna cere a Oceanica rozswietlajacy byl dla mnie sporo za ciemny.Mam nadzieje ze Rimmel bedzie jasniejszy i lepiej sie wtopi..
![]() Prosze o odpowiedz.
![]() |
![]() |
#369 |
Zakorzenienie
|
Jest dużo jaśniejszy
![]() AA ma fatalne kolory - zupełnie niedopasowane do koloru cery przeciętnej Polki
Tom Waits Edytowane przez rambo Czas edycji: 2006-11-16 o 17:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuje ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 |
Konto usunięte
|
Stellios,no to rzeczywiscie dziwne,bo ja kompletnie nie mam takiego problemu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#372 |
Zakorzenienie
|
Mam juz Rimell odcien 103 czyli kosc sloniowa tlumaczac true ivory na polski.jest bardzo jasny taki akurat jak dla mnie.. A na twarzy wyprobuje
i napisze wrazenia.
![]() |
![]() |
#373 |
Zakorzenienie
|
Aż taki bardzo jasny to wcale nie jest... Niedawno miałam próbkę, dla mnie niestety za ciemny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Też mam drugą tubkę Rimmela, ale problemów z wylewaniem się nie mam. Czasami jak za mocno wycisnę to wyleci mi za dużo, ale mam już opatentowany sposób, żeby wsadzić nadmiar z powrotem do tubki
![]() Dzisiaj wybróbowywałam jednak inny podkład: Astor Air Mousse 3D matte make-up i powiem tak: niby 300 ciemna, a jednak dobra do mojej cery (przy doborze koloru 103 z Rimmela), nie nakładać na krem, bo się wałkuje! (lepiej na suchą skórę), a konstystencja przyjemna. Ale i tak wolę mój Rimmel, który teraz stosuję tylko jako rozświetlacz na moje ciemne worki pod oczami ![]()
![]() |
#375 |
Zakorzenienie
|
Mi Recover odpowiada, ale niestety za tłustą mam cere na podkład... Jak sobie dziewczyny radzicie np. w szkole kiedy macie już błyszczącą skórę a macie podkład??? Bo ja nie moge rozgryźć tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
ja radze sobie troche jak jaskinowcy
![]() Nie mam czasu na pudrowanie sie w szkole noszenie pudru itp- mam 5 minutowe przerwy w szkole i zajmuje sie kabelkami w kompach podlaczaniem na przerwach a nie pudrem..
![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#378 |
Zakorzenienie
|
ilo16na, chusteczka odpada, bo razem z nią schodzi podkład.
A do pudru nie jestem jakoś przekonana - na taką tłustą twarz pudru nie dam... tylko na czystą. A ten transparentny, to rzeczywiście go nie widać?? Czy tylko taka nazwa ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#379 |
Raczkowanie
|
a może bibułki matujące?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 |
Zakorzenienie
|
Ale jak przyciskam chusteczke do twarzy to nie schodzi podklad a sie nie swiece
![]() Wyprobowalam dzis Rimmel na sobie- a mam cere mieszana.. ladna promienna twarz jasny odcien idealny do mnie , super pachnie ale malo wydajny i nieco podkresla suche skorki.. Jeszcze pare dni wyprobuje i dam ocene na KWC. twarz blyszczy ladnie ale nie brokatowo..
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
A ja musze napisac ze sposród kilkunastu podkładów, ten o dziwo okazał się najlepszy dla mojej cery! Szkoda tylko ze nie ma wersji bez brokatowej, a moze wlasnie w tym tkwi sekret tego, ze jest tak idealny dla mojej cery
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nad bibułkami też myślę od niedawna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |
BAN stały
|
Cytat:
Pozwolę sobie zacytować siebie samą mam już tzreci Recover i problem wylewania się zniknał ... ALE kupiłam go w innym miejscu! Podejzrewam, że uprzednio trafiłam na jakąś dziwną serię Zmieniłam też kolor z Ivory na Tru nude I stwierdzam, że obydwa mi pasują :P z tym że jaśniejszy lepiej kryje przebarwienia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 |
Zakorzenienie
|
JA jestem bardzo zadowolona z tego podkladu ale dostrzegam ze jest malo wydajny
![]() Tez to zauwazylyscie? Mi tez sie troche wylewa ale da sie przezyc ![]()
![]() |
![]() |
#385 |
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
Czy ten podkład nadaje sie do suchej cery?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
BAN stały
|
Do suchej raczej nie ... On raczej wysusza skórę, czasami jak mam bardz wyszuszoną to widać odstając e skórki na nosie i wtedy musze uzyc innego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Wtajemniczenie
|
A czy któraś z Was może porównać ten podkład z Bourjois Happy Light?
Chodzi mi o konsystencję, jak się rozprowadza i o sposób rozswiatlania - który Wam bardziej odpowiada? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#389 |
Zakorzenienie
|
Z dnia na dzien odczuwam ze ten podklad jest swietny.Tak sobie przesuszylam twarz ze on jedyny daje jej"kopa" i nie podkresla suchych skorek. Jest super.. ale szybko sie konczy..
![]() |
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
A ja po trzech uzyciach zauwazylam ze:
odcien porcelain jest jednak dla mnie za ciemny slabo kryje ten podklad polecial do siostry bo u mnie lezal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:33.