![]() |
#61 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki z wit. C
czy mozna połaczyc na dzien Activ C XL i filtr 50 Avene? czy te filtry zawarte w Activ i Avene nie beda sie gryzły? (nio bo troszke Actic ma tych filterkow za malutko)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#62 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jakoś tak w moim przeświadczeniu Effaclar K na noc (co by oczyścił pory itp) na dzien filtr ale czymś by trzeba było "nakarmić" buźkę?? jakby nie było powoli wkraczam w wiek gdzie skóra nie produkuje juz kolagenu |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#63 |
BAN stały
|
Ja jak narazie szukam jakiegoś porządnego nawilżacza który mnie nie zapcha
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#64 |
Raczkowanie
|
Witam,
mam pytanie odnośnie stosowania Active C pod filtr Klorane. Mam watpliwości co do wyciągu z nagietka zawartego w tym filtrze. Wszak wit. c nie powinno sie łączyć z takowymi, ale może jestem pod tym względem przewrażliwiona ![]() I zastanawia mnie możliwość łączenia tego filtra z Active C XL (ta wersja mnie bardziej kusi, bo mam lepsze doświadczenia). Gdzieś czytałam, ze filtrów różnych firm nie powinno się łączyć, gdyz sie wzajemnie dezaktywuja. Co prawda Klorane ma stabilne Tinosorby, ale w Active jest Parsol, który jest dość nietrwały (acz stabilizowany przez oktokrylen). Zamotka totalna, moze ktoś pomoże ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#65 |
BAN stały
|
Ja się na tym może zbyt dobrze nie znam ale czytałam że active c XL nie powinno się stosować pod filtr innej firmy. Za to active C już tak
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
Zgadza się. Active C XL mozesz nałożyć pod inny filtr z LRP. Natomiast Active C pod dowolny filtr.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#67 |
Raczkowanie
|
Magdzia, L_V
dzięki za pomoc w rozwianiu watpliwości. A co z wyciągiem roślinnym w filtrze Klorane (używam mleczka z wyciągiem nagietkowym). Nie zaszkodzi witaminie C? Edytowane przez ivana Czas edycji: 2007-11-26 o 11:10 Powód: dopiska |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#68 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Śledziłam wątki z biochemii bo u mnie też nastąpił wysyp "kaszki" na twarzy po użyciu Activ C i natknełam się na twoją wypowiedź. Kilka miesięcy temu stosowałamj Activ C i wszystko było dobrze. A teraz po przerwie pożal się Boże ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#69 |
Zakorzenienie
|
Daaawno temu porwadziłśmy zażartą dyskusję - łączyć te wyciągi roślinne z wit c czy nie? Cały trik polega na tym, żeby wyciąg był czysty ekologicznie, tzn bez śladów metali ciężkich. Moim zdaniem, firmy farmaceutyczne dokładają starań, aby używac najczystszych wyciągów - nie zaryzykowali by milionowych strat. Uważam więc, że można łączyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#70 |
Raczkowanie
|
L_V,
dzięki. Domyślam się też, że pewnie w Klorane wyciągu roślinnego jest sporo mniej niż np. hydrolacie, ale trochę przewrażliwiona się zrobiłam. Anyway, skusiłam się na Active C dla skóry suchej (z kalendarzem, próbką Active C pod oczy i kremu do ciała Toleriane za 74zł) i żałuję. Pod filtr nie bardzo się wg mnie nadaje, bo skóra szybciej zaczyna się tłuścić i świecić. Na noc tez u mnie odpadł, bo rano wstawałam z przetłuszczoną cera i porami ogromnymi jak kratery ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#71 |
Raczkowanie
|
..........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
Raczkowanie
|
.........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 13:01 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
nie wiem czy wiele pomogę ale mapiszę co wiem
![]() to Twoje pierwsze serum z witaminą C? bo jeśli tak, to chyba zbyt duże stężenie na początek ja alkoholu unikam, bo mnie podrażnia [ a nie stosuję kwasów, mam naczynkową cerę] a czemu nie zamierzasz dodawać witaminy E? w sumie to lepiej byś pewnie wyszedł kupując coś gotowego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#74 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co waszym zdaniem jest lepsze-Active C(La Roche Posay) czy Krem z wit.C z The Body Shop???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#75 |
Raczkowanie
|
..........
Edytowane przez Michał84 Czas edycji: 2014-08-12 o 13:00 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#76 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#77 |
Zakorzenienie
|
Dziekuje L_ V
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#78 |
Przyczajenie
|
Witam! Chciałam sie dowiedzieć czy krem LRP Activ C można stosować razem z effaclar LRP - tzn. np. effaclar wieczorem, a activ c rano?
Od miesiaca stosuję effaclar, chciałabym, aby moja cera wyglądała na bardziej wypoczętą, oraz aby rozjaśniły sie przebarwienia po krostkach, dlatego zastanawiam się nad zakupem activ c. Bardzo prosze o odpowiedź.
![]() |
#79 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
dziewczyny może mi pomozecie bo juz sama nie wiem co wybrac
![]() ![]() szukam czegos gotowego bo ani nie mam czasu ani umiejetnosci bawic sie w mazidełka ![]() niestety wszystko z C na co trafiłam ma te paskudne SILIKONY ![]() ![]() czy jest jakis dobry produkt bez siliconow na poczatku skladu?? bo nie wiem co gorsze czy kolorki na twarzy czy wysyp krosteczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#81 |
Raczkowanie
|
Jesli szukasz czegos bez silikonow to chyba jednak nie obejdzie sie bez twojego wkladu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#82 |
Wtajemniczenie
|
![]() coz , jest to jakies wyjscie, zernkęłam na to mazidełko ale mam jedno duze zastrzezenie... ten alkohol duzo go ![]() czy on bardzo szkodzi? tzn podraznia wysusza? wiem ze sa rozne alkohola ale nie znam sie na tym za bardzo czy moze ktos mial i robil to serum i moze mi powiedziec czy mozna dodac mniej owego alkoholu? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#83 |
Raczkowanie
|
Fakt, serum zawiera alkohol, ktory moze podrazniac, wysuszac ale nie musi. To zalezy glownie od twojej cery. Uzywalam oryginalnej wersji tego serum i nie zauwazylam zadnych skutkow ubocznych, moja cera nie jest wrazliwa ale naczynkowa owszem
![]() Mozesz zmniejszyc ilosc alkoholu, pamietam tez ze niektore dziewczyny pomijaly go w ogole. Niestety nie wiem czy wplywa to drastycznie na sile dzialania serum ![]() Podszczypywanie, owszem czulam przy uzywaniu tego serum ale to jest raczej wynik dodatku wit C, szczegolnie przy stezeniu 15%. Jesli nigdy nie uzywalas kosmetykow z wit C bardziej obawialabym sie wlasnie tego stezenia, moze okazac sie za duze jak na pierwszy raz i bedzie podrazniac. U mnie bylo OK ![]() Jesli nie masz cery wrazliwej zaryzykowalabym zakup tego serum. Ewentualnie mozesz sobie sama ukrecic na na bazie kropli Juvit, Cekavip lub kwasu askorbinowego, tu jest watek na ten temat i chyba znajdziesz tam przepisy na rozne stezenia http://www.wizaz.pl/forum/showthread...zepis+na+serum. A tu ciekawy artykul Basi Kwiatkowskiej na temat alkoholi w kosmetyce http://wyborcza.pl/1,76842,4806982.html - ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#84 |
Wtajemniczenie
|
dzieki
![]() niestety obawiam sie tego alkoholu troche , poniewaz jak zawsze maialm zupelnie bezproblemową cere to od jakiegos czasu jest na niej czyste szalenstwo... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#85 |
Nindżopesz
|
O mamusiu, ile tego jest.
Poszukuję niezbyt drogiego (do 50 zł) kremu/maseczki/serum z witaminą C - 5, 10%, który będzie można dostać w Polsce, ewentualnie na allegro, nie będzie trzeba samemu mieszać a na dodatek starczy na dłużej i będzie skuteczny. Zależy mi na wygładzeniu bruzd w okolicach ust. Co wybrać? Będę wdzięczna za pomoc. Co powiecie o tym?: http://www.allegro.pl/item565044307_...vitamin_c.html A może lepsze byłoby serum z BU?: http://www.biochemiaurody.com/sklep/serumoil-C.html Edytowane przez Redhaired Witch Czas edycji: 2009-03-17 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#86 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#87 | |
Nindżopesz
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#88 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanko. wiem, ze polecacie prawdziwe fajne kremiki apteczne zwoitaminką C, ale przyznam szczerze ze nie stac mnie, biedną studentke
![]() dlatego wyszukalam kropelki cevikap i juvit ktore nakladam sobie na noc co drugi dzien i gliceryna ktora w nich jest mi nie przeszkadza. moje pytanko jest takie: czy te kroopelki tez moge uzywac jako pelnowartosciowa forme witaminki C w zapobieganiu zmarszczkom?(na dzien filtr 50spf+ oczywiscie), czy powiinam jednak zacinsnąc pasa i zakupic takie prawidziwe kremy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#89 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś używał/dysponuje składami kosmetyków VITAL C™ IMAGE Skincare?
Ultrafiolet88, myślę, że apteczne kremy nie są aż tak dobre, by zaciskać pasa. Zajrzyj np. do Mazideł, które oferują rozpuszczalną w tłuszczach formę wit. C, która jest dość droga albo tani kwas askorbinowy, z którego można zrobić serum. Nierozcieńczonego Juvitu nie stosowałabym, zbyt dużo gliceryny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#90 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:50.