![]() |
#31 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dot.: Do refleksji dla nastolatek
Cytat:
Ogólnie natomiast chyba nikt nie powie, że to są pozytywne określenia, które świadczą o szacunku dla drugiej osoby. Co kto lubi, jeszcze "laskę" mogę przełknąć (ale tylko w kontekście "ale z ciebie laska!" jak się wystroję ![]() ![]() Tak jak nie przyszło by mi do głowy mówić do niego "f***ku"... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A "cipeczka" i "suczka" zalatuje mi klubowiczami z łysymi czerepami, pasiastymi dresami i wielkimi sygnetami z tombaku...brrr. Ale to kwestia (tak jak wspomniałaś) zasad panujących w konkretnym związku tudzież poczucia humoru (to odnośnie "dupeczki" i jej pochodnych, bo "suczka" itp. nie budzą chyba wątpliwości co do wydźwięku).
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan Edytowane przez Kira87 Czas edycji: 2009-06-30 o 16:30 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Kiedyś znałam takiego chłopaka (bo raczej nie faceta jeszcze), który jak najbardziej uważał, że "dupeczka" to pieszczotliwe i miłe określenie kobiety, był zdziwiony kiedy któraś się oburzyła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Autorowi artykułu chodzi zapewne o użycie słownictwa, które od razu ustawia kobietę niżej od mężczyzny, peszy ją, uprzedmiotawia, pokazuje jej niższy status. Jak sobie dwie osoby w sypialni lubią poświntuszyć i im to sprawia przyjemność (my też sobie czasami tak "dupeczkujemy") to jest to jak najbardziej OK - ma to pozytywny wydźwięk, odpowiedni kontekst. Jak partnerom nie przeszkadza "pieskowanie", czy "kotkowanie" w towarzystwie osób trzecich, to też jest OK. Ale jeśli np. poznajemy faceta i on nam na pierwszym spotkaniu uparcie mówi "kotku", chociaż mu mówimy, że sobie tego nie życzymy, to już jest coś nie OK. Jeśli facet mówi do swojej dziewczyny przy osobach trzecich "dupeczko, przynieś mi browara" i ona się w tym momencie czuje tym poniżona, to też nie jest OK. Zdarzało mi się rozmawiać z facetami, dla których było wręcz obrazą majestatu, że mi nie sprawia dzikiej radości to, że mnie nazywają "kotkiem", "słoneczkiem", czy "laską". Tak, jak już tu pisały dziewczyny: ciekawy jakby się oni czuli, jakby jakieś obce kobiety - niekoniecznie dla nich atrakcyjne - mówiły im "chłopcze", "fiutku", "penisku", "piesku"... Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2009-06-30 o 18:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() A poważniej mówiąc co do tej "dupci" i "suczki" to jeżeli jest to taka gra na którą zgadzają się obie strony i tego typu określeń używają w sytuacji tete a tete, to chyba problemu nie ma...Chociaż mój TŻ tak do mnie nie mówi bo mi się to baaardzo nie podoba ![]() ![]() Więcej takich artykułów by się przydało... Edytowane przez sine.ira Czas edycji: 2009-06-30 o 20:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jeśli by tak dokładnie odbierać każdy tekst to i ja sama na moim małżonku stosuję przemoc bo mówię do niego, że fajna laska z niego jest
![]()
![]() |
#37 |
Zadomowienie
|
Mam takiego przyszywanego wujka, który potrafi na przyjęciu urodzinowym swojej żony powiedzieć do niej "cipa". I on uważa, że to jest super, mało tego, ona na to reaguje i wyraźnie jej to nie przeszkadza. Za to spora część towarzystwa (w tym ja) czuje się mocno zażenowana słysząc "ej, cipa, chcesz winka?". Fajnie, niech sobie tak mówią w sypialni jak lubią, ale kurde, 30 osób przy stole a ten wywala z takim tekstem... Naprawdę nie wiem jak to możliwe, że jej to nie przeszkadza...
A określenie "dupcia" (bo "dupeczka" się nie zdarza) odnosi się w przypadku mojego związku tylko do części ciała, najczęściej nazywanej "tyłeczkiem". Na zasadzie "ale masz śliczny tyłeczek". Ale gdyby mi TŻ wyjechał z "dupeczką" zamiast powiedzieć "kochanie" to chyba by mnie szlag trafił na miejscu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Raczkowanie
|
Raz w życiu usłyszałam "wiem, że kobiety tego nie lubią, jak się tak mówi, ale tak sobie pomyślałem, że fajna laseczka z Ciebie"
I mimo, iż zostało to powiedziane z szacunkiem i sporym dodatkowym wytłumaczeniem nie chciałabym tego więcej usłyszeć. Nie toleruję takich określeń tak jak przekleństw. Dlatego też nie rozumiem, jak takie typowe nastolatki dają na siebie tak mówić. Ok, pierwsze zauroczenie. Ale przeważnie nie doceniają się, a chłopcy, w ktorych są "szalenie zakochane" traktują je jak rozrywkę, obgadują na przerwach wygadując świństwa. Ale widać panienkom sie to podoba. Kiedyś jak wyjechałam nad morze były tam kolonie. Bieg chłopak, około 14 lat, a za nim dziewczyna i krzyczała na cały ośrodek "chodź zrobię ci loda". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Raczkowanie
|
Najlepsze jest końcowe pytanie tego listu według mnie. Jeśli dziewczyna nie umie sobie odpowiedziec na to pytanie, to coś jest chyba z nia nie tak. A czy przez innych ciągle płacze? Czy lubi może płakać, bo teraz taka moda...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#42 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Raczkowanie
|
„Gdy był w złym nastroju, słyszałam zawsze, że mam wielki tyłek, że nigdy nie myślał, że zdecyduje się na grubą dziewczynę”
Normalnie powinna odpowiedzieć "to sobie zmień" ale nie, lepiej się zadręczać i katować dietą, najlepiej kopenhaską... Naprawdę tak źle z tymi dziewczętami? Bo mi to się czsami śmiać chcę, jak na coś takiego sie natknę w internecie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jesli chłopak zawracał się tak do swojej dziewczyny ( no tu raczej zdrobnieniami typu "suczko") to w oczach towarzystwa zyskiwała jako "super lachon". Te które sie nie zgadzały na takie teksty były uznawane za sztywne, nudne, bez poczucia humoru itp Ależ to durne ![]()
64/88 https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=335375 "Jak dalece jesteśmy wszyscy naznaczeni piętnem pani Bovary?Jak głęboko ów bowaryzm,owo marzenie o lepszym życiu,o romantycznej miłości tkwi w naszych duszach?Jak mocno popycha nas ku ruinie obecnego życia w imię ułudnych nadziei?" Edytowane przez MadameBovary Czas edycji: 2009-07-01 o 23:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#46 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Całe szczęście mnie takie zjawisko ominęło, ale spotkałam się z tym na sławetnej fotce.pl (niechaj przeklęty będzie dzień, w którym zajrzałam na ten portal).
"Wszechświat dopuszcza liczne sposoby straszliwego przebudzenia, na przykład ryk tłumu wyłamującego drzwi frontowe, wycie syren straży pożarnej czy nagła świadomość, że dziś jest właśnie poniedziałek, który jeszcze w piątek wieczorem wydawał się przyjemnie odległy." ~Lineage2 & Sigur Ros fan |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja na moją przyjaciółkę mam chyba więcej zdrobnień niż na TŻ. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() A co drugiego akapitu,zgadzam się. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Określenie do kobiet,typu suczko,cipko nie trawie.A co od określen jakie używają dziewczyny wobec siebie,per piczko/piczo jak dla mnie to poniżej poziomu. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez madmuazelle Czas edycji: 2009-07-02 o 11:20 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#49 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Absolutnie przeraża mnie to z jaką częstotliwością ostatnio wklejam ten link w jakimś wątku. Tyle nastolatek żyje w toksycznych związkach, skąd się bierze ten trend?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#50 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym,wiadomo, jak to bywa: pierwsza miłość, klapki na oczy i siedzimy w takim związku, bo 'on przecież wcale nie jest taki zły'. Poza tym: wpojone wzorce też nie są bez znaczenia... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#51 |
Zadomowienie
|
Ja jak się spotykałam ze swoim pierwszym, to byłam przekonana, że wszyscy faceci tacy są i to jest normalne. I zmyliły mnie też moje koleżanki, które ciągle narzekały na swoich facetów, tylko że one oczywiście grubo przesadzały, a ja grubo ukrywałam niektóre fakty (myśląc że one robią tak samo). Wychodziło na to to, że wszyscy są tacy sami i nie ma normalnych facetów
![]()
![]() |
#52 |
Wtajemniczenie
|
Mnie się wydaje, że takie związki po prostu były, są i będą. Niektórym osobom nie da się przetłumaczyć pewnych rzeczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
aaa....rzucił ją dla innej, bo jak to powiedział "ona mnie przynajmniej szanuje" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Ekspert od Dupy Strony
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 |
Raczkowanie
|
jak dla mnie glowne pytanie to skad sie biora tacy chlopcy?
sama bylam w takim zwiazku. jego rodzice byli milion razy swiadkami jak on na mnie wrzeszczy i nigdy nic nie zareagowali. chcialam z nim zerwac a nie moglam bo bylam ciagle za straszana. u rodzicow nie czulam takiego wsparcia wiec uwazalam ze musze sobie sama z tym radzic. by z nim zerwac mialam probe samobójcza( innego rozwiazania nie widzialam) jakos wyszlam z tego i teraz mam wspanialego chlopaka. gdy moi rodzice rozmawiali z rodzicami tamtego chlopaka o tym co sie wydarzylo oni byli swiecie przekonani ze nasza milosc jest ogromna i nigdy nie widzieli bysmy sie klocili ![]() co do dupci. nigdy nie pozwolilabym by chlopak tak sie do mnie zwracal. jest to dla mnie strasznie obrazliwe i ponizajace. jednak mam kolege ktory mowi tak do swojej dziewczyny non-stop ,, dupcia podaj karty, dupcia chodz d o mnie" i tak przy calym towarzystwie. gdy sie go zapytalam jak moze tak do niej mowic stwierdzil ze to ona wymyslila i ze jej to nie przeszkadza. jak dla mnie jest to dziwne ![]() ale jak co komu pasuje ![]()
![]() |
#57 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wg mnie należy zacząć wychowywać dzieci jak należy, uczyć prawidłowych relacji z ludźmi po prostu. Tylko kto ma to robić, skoro rodzice często sami siedzą po uszy we własnym piekle, a w szkołach takie tematy ograniczają się do przeprowadzenia jednorazowych warsztatów z asertywności? Równie dobrze można wysłać zastraszonego psa na kurs psa obronnego - to nic nie da, bo nikt go do tego nie przygotował. Wręcz przeciwnie - wychowywano go tak, by się bał.. ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#58 |
Obcy 8 pasażer Nostromo
|
Ja też byłam w takim związku,niestety. W młodości,jakieś 20-25 lat temu... Czyli,że to nie jest chyba żadna nowa moda,ani znak czasów.
No chyba,żem taką modę sama wylansowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 |
Zakorzenienie
|
![]() czasem mam wrazenie ze ma ładniejszy tyłek niz ja...a wogole to mam swira na punkcie meskich ksztaltnych tylkow |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Boże... widzisz a nie grzmisz...
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.