Wiarygodni sprzedawcy z Allegro (lista w pierwszym poście) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-06-10, 19:16   #841
agaa13
Zakorzenienie

Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro

Cytat:
Napisane przez jaguss Pokaż wiadomość
Witam serdecznie
co myśliicie o sprzedawcy cari-perfumy, Pani Karina Dolska. Oprócz dużych pojemnosci ma sporo miniatur.

http://www.allegro.pl/my_page.php?ui...=1&gr_id=17748
moim zdaniem ok.
agaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-10, 21:21   #842
malekssandra
Zadomowienie

Cytat:
Witam serdecznie
co myśliicie o sprzedawcy cari-perfumy, Pani Karina Dolska. Oprócz dużych pojemnosci ma sporo miniatur.

Mogę spokojnie polecić tą Sprzedającą. Kupowałam u niej miniaturki i wszystko było w porządku
Stary 2009-06-11, 09:20   #843
jaguss
Przyczajenie

Dziękuję Wam serdecznie
jaguss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-24, 08:22   #844
studentkaAM
Zakorzenienie

GG do studentkaAM Wyślij wiadomość przez MSN do studentkaAM

Ja ze swojej strony polecam użytkownika fanaberia_2009. Wszystko jak najbardziej w porządku, a jedynym minusem jest czas oczekiwania na paczkę (około tygodnia).

Szukam odlewki N. Ricci Love in Paris. Proszę o PW
studentkaAM jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-26, 20:25   #845
itaka
DobraRada-NieGłaszczGada.

GG do itaka

Dobry wieczór Kochane Wizażanki

Ponownie oprę się na Waszej opinii i tym razem poproszę o Wasze zdanie na temat sprzedawcy fragrancex.

Jedna z jego aukcji:

http://www.allegro.pl/item662820923_...ryginalne.html

zamierzam tu kupić, pytam czy znacie i polecacie? Z góry dziękuję za pomoc

B
ądź dobry! Każdy, kogo spotykasz, prowadzi ciężki bój...

Fragrantica

Mój wątek wymiankowy : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1260976
itaka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-09, 23:09   #846
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cześć wszystkim .
Czy można prosić o opinię na temat tego sprzedawcy:

http://www.allegro.pl/item683027493.html

Może ktoś coś u niego kupował, podoba mi się u niego duży wybór, ale nie potrafię się zdecydować... Zaufać, nie zaufać ?

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2009-07-10 o 23:04
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 18:55   #847
biedroneczka32
Przyczajenie

Witam serdecznie

Niestety nie polecam. Ta pani prowadzi nielegalną działalność, tzn. pisze, że ma firmę ale nie odprowadza podatków, bo większość towaru sprzedaje "pod stołem" w domu, oczywiście bez podatku. Wystarczy do niej zadzwonić i umówić się (nie trzeba kupować na Allegro) jeżeli ktoś chce sprawdzić Nabrałam się na jej opis na stronie, że dostanę "paragon fiskalny lub fakturę VAT", miałam nadzieję, że to zapewni minimum uczciwości, ale niestety nie dostałam nic, bo pani "zapomniała"? Kod produkcji wskazywał również na to, że perfumy były przeterminowane, ale oczywiście usłyszałam, że: "to niemożliwe, bo ona ma wszystko świeżutkie". Cóż, uważam, że tacy ludzie zabierają pracę uczciwym firmom, które płacą podatki i sprowadzają świeży towar. Jestem bardzo rozczarowana i nie polecam. Ogólnie, jak dla mnie "firma" (o ile to rzeczywiście jest firma) lekko szemrana.

Edytowane przez biedroneczka32
Czas edycji: 2009-07-20 o 19:06
biedroneczka32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-20, 22:54   #848
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Napisane przez biedroneczka32 Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Niestety nie polecam. Ta pani prowadzi nielegalną działalność, tzn. pisze, że ma firmę ale nie odprowadza podatków, bo większość towaru sprzedaje "pod stołem" w domu, oczywiście bez podatku. Wystarczy do niej zadzwonić i umówić się (nie trzeba kupować na Allegro) jeżeli ktoś chce sprawdzić Nabrałam się na jej opis na stronie, że dostanę "paragon fiskalny lub fakturę VAT", miałam nadzieję, że to zapewni minimum uczciwości, ale niestety nie dostałam nic, bo pani "zapomniała"? Kod produkcji wskazywał również na to, że perfumy były przeterminowane, ale oczywiście usłyszałam, że: "to niemożliwe, bo ona ma wszystko świeżutkie". Cóż, uważam, że tacy ludzie zabierają pracę uczciwym firmom, które płacą podatki i sprowadzają świeży towar. Jestem bardzo rozczarowana i nie polecam. Ogólnie, jak dla mnie "firma" (o ile to rzeczywiście jest firma) lekko szemrana.

Hm... mam inne zdanie na temat tego sprzedawcy zamawialam pare razy ,szybka przesylka ,oryginalny towar ,bardzo dobrze zabezpieczona przesylka i dolaczony paragon wraz z wizytowka firmy.
Jesli o mnie chodzi to moge z czystym sumieniem polecic tego sprzedawce jako wiarygodnego

czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 09:55   #849
sabi
Zadomowienie

GG do sabi

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Cześć wszystkim .
Czy można prosić o opinię na temat tego sprzedawcy:

http://www.allegro.pl/item683027493.html

Może ktoś coś u niego kupował, podoba mi się u niego duży wybór, ale nie potrafię się zdecydować... Zaufać, nie zaufać ?
Sprzedawca pojawia się w przyczepionym na forum wątku Wiarygodni sprzedawcy z Allegro - LISTA NICKÓW (https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=200620) w poście nr 3. Sama kilkakrotnie u niego kupowalam. Jest wiarygodny.
Ain't so far down
sabi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 12:40   #850
maalena
Raczkowanie

Cześć.
Dziewczyny powiedzcie mi czy to nadal ten polecany Jarekmiki bo dawno nie jestem w temacie a kiedys zniknął z allegro?
http://www.allegro.pl/item683733409_...man_100ml.html
maalena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-21, 19:26   #851
biedroneczka32
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarnazuzia1 Pokaż wiadomość

Hm... mam inne zdanie na temat tego sprzedawcy zamawialam pare razy ,szybka przesylka ,oryginalny towar ,bardzo dobrze zabezpieczona przesylka i dolaczony paragon wraz z wizytowka firmy.
Jesli o mnie chodzi to moge z czystym sumieniem polecic tego sprzedawce jako wiarygodnego
Czarnazuzia1, ja umówiłam się na odbiór osobisty w domu u tej pani, ona nie wysyłała mi perfum pocztą, więc na ten temat nie mogę nic powiedzieć. Otworzyła mi jakaś starsza pani, tak na oko ok. osiemdziesiątki, dookoła wrzeszczące dzieciaki, pani dała mi perfumy, skasowała, nie dostałam żadnego paragonu ani innego dowodu zakupu, stąd moja opinia. Dla mnie to było trochę dziwne, że niby firma, a sprzedaje w domu bez paragonu, jak z jakiegoś samochodu na bazarze. Jak kupowałam, to myślałam, że to taka perfumeria. Może dodatkowo miałam pecha z tymi przeterminowanymi perfumami, ale na 100% były przeterminowane, bo sprawdziłam kod w Sephorze z tabel, które oni dostają od producentów.
biedroneczka32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 10:26   #852
ricoricardo
Przyczajenie

O jakich bzdurach kobieta może sobie pomyśleć? Kto prowadzi nielegalną firmę? Chyba mamy do czynienia ze złośliwą kobietą, która jest niezdowolona z samego życia. Ta firma cari-perfumy, o której mowa jest świetnie prosperującą, legalną, zaznaczam legalną firmą, która twoar ma na półkach, co w więkrzości sprzedawców sie nie zdarza ( inni sciągają towar dopiero wtedy gdy dostaną zamówienie). Ja odwiedzając nową siedzibę byłem w szoku, towar cały widziałem, orginały, oczywiscie paragony lub faktura Vat, wszystko co się zażyczy. Jestem bardzo zadowolony, tym bardziej, że wiele pozycji jest takich, których nie ma nigdzie. Gorąco polecam
ricoricardo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 15:56   #853
amalgor
Przyczajenie

Cytat:
Witam serdecznie

Dolączam się do pozytywnych opinii na temat "cari". Kilkakrotnie kupowałam perfumy u w/w. Żadnych zastrzeżeń, zawsze miło, sympatycznie i z uśmiechem. O rachunek nigdy nie musiałam prosic, zawsze był dołączony do zakupów. Perfum, który kupowałam zawsze był dostępny od ręki. Plusem jest to, ze perfumiki można kupic i odebrac osobiście w biurze.
amalgor jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 16:19   #854
Cairo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ricoricardo Pokaż wiadomość
O jakich bzdurach kobieta może sobie pomyśleć? Kto prowadzi nielegalną firmę? Chyba mamy do czynienia ze złośliwą kobietą, która jest niezdowolona z samego życia. Ta firma cari-perfumy, o której mowa jest świetnie prosperującą, legalną, zaznaczam legalną firmą, która twoar ma na półkach, co w więkrzości sprzedawców sie nie zdarza ( inni sciągają towar dopiero wtedy gdy dostaną zamówienie). Ja odwiedzając nową siedzibę byłem w szoku, towar cały widziałem, orginały, oczywiscie paragony lub faktura Vat, wszystko co się zażyczy. Jestem bardzo zadowolony, tym bardziej, że wiele pozycji jest takich, których nie ma nigdzie. Gorąco polecam

Ciekawe... Poniższy wpis zresztą również
Cairo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:08   #855
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cairo Pokaż wiadomość
Ciekawe... Poniższy wpis zresztą również
a coz jest w tym ciekawego?
to, ze ktos chce chronic swoje dobre imie ( nie tylko firmy) obawiajac sie jednoczesnie posadzenia o darmowa reklame?
No owszem, szkoda ze brak stosownego podpisu, ktorego wszyscy sa niemal pewni

Niemniej jednak, czy jest, czy go nie ma ( ten podpis ) klientki pozostana "wierne" bo firma solidna

sie klaniam
jedna z zadowolonych

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:28   #856
Cairo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
to, ze ktos chce chronic swoje dobre imie ( nie tylko firmy) obawiajac sie jednoczesnie posadzenia o darmowa reklame?

Niemniej jednak, czy jest, czy go nie ma ( ten podpis ) klientki pozostana "wierne" bo firma solidna

sie klaniam
jedna z zadowolonych
Chyba masz rację... Skoro firma solidna...
Cairo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 17:57   #857
ROZ-ter-KA
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnazuzia1, ja umówiłam się na odbiór osobisty w domu u tej pani, ona nie wysyłała mi perfum pocztą, więc na ten temat nie mogę nic powiedzieć. Otworzyła mi jakaś starsza pani, tak na oko ok. osiemdziesiątki, dookoła wrzeszczące dzieciaki, pani dała mi perfumy, skasowała, nie dostałam żadnego paragonu ani innego dowodu zakupu, stąd moja opinia. Dla mnie to było trochę dziwne, że niby firma, a sprzedaje w domu bez paragonu, jak z jakiegoś samochodu na bazarze. Jak kupowałam, to myślałam, że to taka perfumeria. Może dodatkowo miałam pecha z tymi przeterminowanymi perfumami, ale na 100% były przeterminowane, bo sprawdziłam kod w Sephorze z tabel, które oni dostają od producentów.
Sklep internetowy nie musi mieć lokalu sklepowego w powszechnym rozumieniu tego słowa. A że , towar wydał członek rodziny pod nieobecność właścicielki , to pewnie zapomniał dac paragon. Tak to widzę.

Cytat:
Napisane przez maalena Pokaż wiadomość
Cześć.
Dziewczyny powiedzcie mi czy to nadal ten polecany Jarekmiki bo dawno nie jestem w temacie a kiedys zniknął z allegro?
http://www.allegro.pl/item683733409_...man_100ml.html
Jarek ma się dobrze, niedawno kupowałam. Bez zastrzeżen To ten sam.

Edytowane przez ROZ-ter-KA
Czas edycji: 2009-07-22 o 18:01
ROZ-ter-KA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 18:37   #858
lady Vader
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość

sie klaniam
jedna z zadowolonych
Ja również polecam-byłam osobiście w siedzibie firmy i wszystko było w jak najlepszym porządku.Towar pierwsza klasa.
Stary 2009-07-22, 19:29   #859
czarnazuzia1
rude jest piękne:)

Cytat:
Nigdzie nie powiedziano ,ze siedziba firmy nie moze sie miescic w domu
A skoro perfumy byly przeterminowane ,nalezalo powiadomic sprzedajaca i dogadac sie co do sposobu wymiany/zwrotu pieniedzy.
Paragon w tej sytuacji nie byl niezbedny poniewaz skoro osobiscie bylo odbierane ,to byl swiadek dokonanego zakupu w postaci starszej Pani i tudziez gromady wrzeszczacych dzieciakow

Po drugie skoro nie zostal dolaczony paragon(ludzka rzecza jest zwyczajnie zapomniec) to najprosciej bylo zadzwonic do Pani i poprosic o niego ,telefon jest widoczny na stronie i faktycznie kontakt z ta Pania jest znakomity
Czasem wystarczy odrobina dobrej woli i zwyczajnej zyczliwosci w stosunku do innych bez zadecia ,bez snucia domyslow i wlasnych prawd? Cy zawsze musimy byz "wazni" bo placimy ,to nam mozna....... traktujmy innych tak, jak sami bysmy chcieli zeby nas traktowano......

Kupowalam wiele razy ,jak sporo Wizazanek i nigdy nie mialam zastrzezen , tak naprawde nie jest dla mnie wazne czy firma miesci sie w mieszkaniu czy ma reprezantacyjny lokal w poblizu "Browaru"

i jeszcze jedno nie znam tej Sprzedajacej ,nie jestem jej rodzina zeby nie bylo ..poprostu boli mnie jak czasem z glupoty robi sie z igly widly i podwaza zaufanie ,po co? dlaczego?

Edytowane przez czarnazuzia1
Czas edycji: 2009-07-22 o 19:30 Powód: lit
czarnazuzia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 19:39   #860
danaida
Zadomowienie

Zuziu podpisuję się pod Twoimi mądrymi i trafnymi słowami.
I ja kupowałam u wspomnianej Pani perfumy i jestem bardzo zadowolona
danaida jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-22, 21:07   #861
malekssandra
Zadomowienie

Ja również jestem bardzo zadowolona z zakupów u Cari-perfumy (kupowałam miniaturki) i polecałam Jej aukcje w wątku weryfikacyjnym.
Stary 2009-07-24, 21:07   #862
Pin up girl
Zakorzenienie

Dobry!
Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z was kupowała na allegro u jasia-ia i jeśli tak, to z jakim rezultatem. Wiem, że jest w polecanych, ale ta liczba negatywów mnie trochę odstrasza...
Arigato!
Pin up girl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 21:49   #863
Sz.
Rozeznanie

Ja ze swojej strony polecam użytkownika ptissot - sprzedawca idealny. Ja odbierałam osobiście, więc mogłam się też przekonać, że to sympatyczny i bardzo uczynny człowiek. Trochę z nim porozmawiałam i powiedział, że być może będzie miał w ofercie CdG ;>
Sz. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-24, 22:15   #864
skarbiatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sz. Pokaż wiadomość
Ja ze swojej strony polecam użytkownika ptissot - sprzedawca idealny. Ja odbierałam osobiście, więc mogłam się też przekonać, że to sympatyczny i bardzo uczynny człowiek. Trochę z nim porozmawiałam i powiedział, że być może będzie miał w ofercie CdG ;>
nooo byłoby fajnie)

skarbiatko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 06:42   #865
agaa13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pin up girl Pokaż wiadomość
Dobry!
Chciałabym się dowiedzieć, czy któraś z was kupowała na allegro u jasia-ia i jeśli tak, to z jakim rezultatem. Wiem, że jest w polecanych, ale ta liczba negatywów mnie trochę odstrasza...
Arigato!
Pin up jasia_ia to jest perfumeria tagomago.
polecam.
agaa13 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-25, 09:56   #866
kate27
Raczkowanie

GG do kate27

czy znacie tego allegrowicza?Czy ktos tam kupował? (nie ma go w polecanych)
http://allegro.pl/show_user.php?uid=7566798
z góry dziękuje
kate27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 15:49   #867
lalaith
Zakorzenienie

Szukam jakiegoś allegrowicza który miałby dużą ilość oryginalnych próbek perfum żebym mogła sobie popróbować zapaszki, znacie kogoś godnego polecenia???
lalaith jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-27, 16:07   #868
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
Szukam jakiegoś allegrowicza który miałby dużą ilość oryginalnych próbek perfum żebym mogła sobie popróbować zapaszki, znacie kogoś godnego polecenia???
Ogromną większość moich próbek kupowałam u apage666 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=1528048 i wszystko było w najlepszym porządku. Niszowe zapachy ma CommeDesGarcons http://allegro.pl/show_user_auctions.php?ui d=7894161 - solidny Allegrowicz, ale nie najtańszy
Fajne próbki zawsze miał Użytkownik ziele_tanisu, ale chwilowo ma zawieszoną działaność. Może z powodu urlopu
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 18:32   #869
LouLou25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lalaith Pokaż wiadomość
wszyscy, ktorych wymieniala Daff + fima2 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=620815 , paulinaa_88 http://www.allegro.pl/show_user_auct...568&gr_id=1429, moze sobie kogos jeszcze przypomne

sure. fine. whatever.

Edytowane przez LouLou25
Czas edycji: 2009-07-27 o 18:34
LouLou25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-07-27, 18:38   #870
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LouLou25 Pokaż wiadomość
wszyscy, ktorych wymieniala Daff + fima2 http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=620815 , paulinaa_88 http://www.allegro.pl/show_user_auct...568&gr_id=1429, moze sobie kogos jeszcze przypomne
O tak, potwierdzam U fimy2 też sporo kupowałam, niestety w tej chwili nic nie wystawia. Ale na przyszłość na pewno warto zanotować
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości