|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1261 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiarygodni sprzedawcy z Allegro
dzięki dziewczyny
![]() basienka, tak właśnie do tego stopnia ![]()
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
ten pan tez ma oryginaly, kupowalam u niego http://allegro.pl/show_user.php?search=tata49
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Edytowane przez rudzia77 Czas edycji: 2011-11-20 o 18:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 |
Zadomowienie
|
Czy ktoś robił zakupy u PADRE-TS??
Mam chęć na Addicta u niego, cena chyba tez w miare zjadliwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/paco-rabanne-1-mil...940311868.html
Co myslicie i tym Sprzedawcy?
![]() |
#1267 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A aukcje wklejamy do wątku z weryfikacjami aukcji allegro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1269 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#1270 |
Wtajemniczenie
|
http://allegro.pl/show_user.php?search=waldek-vhttp://allegro.pl/show_user.php?search=waldek-v6
Od wczoraj sie zastanawiałam czy odwiedzić ten watek bo dawno mnie tu nie było, ale zaryzykuję ![]() Sprzedający Waldek-V6, tutaj jako wiarygodny - sama u niego swojego czasu kupowałam, lecz kilka miesięcy temu zobaczyłam w sieci jego ogłoszenie "kupię tanie kosmetyki" i mnie to zastanowiło. Potem odpowiedział na ofertę wizażystki która wystawiała "oryginalne pigmenty MAC" za jakieś grosze bo podobno kupiła za dużo. Miała ich za dużo o 20 sztuk ;] Pochodziły oczywiście "Z USA po likwidacji salonu" a już po naklejkach było widać, że podróbki. ![]() Pan Waldek napisał, że my się czepiamy, a on bierze w ciemno. A teraz to http://www.maxmodels.pl/forum_129085...kazyjnie_.html Moim zdaniem świadczy o tym, że towar u tego sprzedawcy mnoże być teraz różny.. od oryginałów po okazje z USA |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem co tym sądzić... nie chce mi się wierzyć, zeby ryzykował sprzedaż podróbek... może i kupił ale czy wystawił te cienie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może chciał wziąć 20 podrób pigmentów do kolekcji ![]() ![]() http://www.maxmodels.pl/forum_118095...yki_kupie.html "Poszukuje wiekszej ilosci kosmetyków Maca,Dior, Chanel,Estee Lauder" No może ja jestem przewrażliwona, ale może warto wiedzieć ![]() Edytowane przez Yola Czas edycji: 2011-12-03 o 12:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż jak już pisałam jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś chciał sobie psuć opinie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
wypowiedzcie się proszę, jak to jest: czy kartoniki perfum dopuszczanych do sprzedaży - np. w stacjonarnych perfumeriach - są otwierane na okoliczność sprawdzenia, czy wszystko z nimi w porządku? A np. przez małych internetowych sprzedawców już niekoniecznie i to tłumaczy częstotliwość "fabrycznych niedociągnięć"? Twierdzi tak jeden z polecanych sprzedawców Allegrowych - wobec tego, że kartonik kupionych u niego perfum przedstawiał wewnątrz stan nie do przyjęcia (przeze mnie) i został przyjęty z powrotem za zwrotem pieniędzy. Jest to zresztą tylko ciąg dalszy pewnej mojej przydługiej historii z Crystal Noir... Pisałam o nich pod koniec lata, mając wówczas problem z polecaną perfumerią. Towar ostatecznie reklamowałam, z powodu opakowania właśnie (przyjęto), a następnie spróbowałam szczęścia na aukcji w jednym ze sprawdzonych przez Was miejsc. Jakież było moje zdziwienie, gdy po otwarciu stan kartonika okazał się doprawdy łudząco podobny, ale jeszcze gorszy: odrapana tu i tam powierzchnia sprawiała wrażenie, jak gdyby ktoś pomalował ją ręcznie pędzelkiem od akwareli. Kolejna reklamacja. Stary post wywołał tu średnie echo, a i ja sprawiłam sobie inne conieco ![]() Teraz jednak chciałabym kupić sobie prezent pod choinkę i padnie na CN. I sama nie wiem ![]() Ale z trudnością uwierzyłabym, że żadna z Was nie ma analogicznych doświadczeń z kartonikiem CN. Lub innym Allegrowym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() Jesli moze to byc tester to moge ci napisac u kogo kupowalam swoja ostatnia flaszencje ![]() Co do tych kartonikow. To raczej nie sa otwierane i sprawdzane czy w srodku jest to co trzeba. Kupowalam kiedys w Rossmanie jakies wode toal., opakowanie zafoliowane, otwieram w pracy, zeby sie popsikac, a tu atomizer nie dziala. No to poszlam z reklamacja i wzielam kolejna sztuke, ale juz na miejscu sprawdzilysmy z dziewczyna, ktora tam pracuje, czy atomizer psika. No i psikal. Wiec jakas feralna sztuka mi sie trafila. A wsjo zafoliowane, wiec nikt nie mogl wiedziec, ze cos nie dziala. Podobnie mialam jak kupowalam tester Ck Be 200ml od polecanego sprzedawcy. Tam znowu rurka byla ucieta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1276 |
Rozeznanie
|
No pecha mam. Na razie myślę, że z symptomów to tyle
![]() Więc może lepiej przyślij mi na sprzedawcę namiary ![]() Choć nie wiem, czy kupię tester. Z przekory chciałabym dopiąć swego z CN typu produkt i przekonać się, że można, skoro rzecz się o kartonik rozbija. Bo gdzieś tkwi sęk jakiś. Może nie po stronie sprzedawcy, ale że marka Versace wymaga "sprawdzenia" jakości - czy u małego sprzedawcy, czy gdziekolwiek indziej - też mi nie trafia do przekonania. O ile to ona. Podobnie z teorią o "przepakowywaniu" produktów w perfumeriach, którą sprzedawca sprzedawał. Przecież nie jest tak, że nie można mnie zadowolić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 | |
Matka buldoga
|
Cytat:
![]() ![]() Co do kartonikow, ja je w pierony wyrzucam, dlatego kupuje testery. Flaszki maja korki, gigantyczne jak kamienie ![]()
![]() |
![]() |
#1278 |
Rozeznanie
|
Dziękuję. A kupię EDT, bo... jakimś plusem kupna-reklamacji jest to, że porównałam z EDP...
![]() ![]() Kartony dla mnie wielce ważne nie są (czasem używam dla ochrony), ciekawiły mnie ze względów weryfikacyjnych: podobny stan i akurat tej marki. No bo te z perfumerii idealne przecież. P.s. Korek CN proporcje ma piękne. Zwłaszcza 30 ml, którymi już się nie interesuję. Choć grzyb atomowy czasem przypomina. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 |
Rozeznanie
|
Ostrzegam przed sprzedawcą BonyA - jest w polecanych, więc kupowałam na pewniaka, ale dostałam perfumy przeterminowane o kilka lat - wyprodukowane na początku 2006 roku
![]() Polecam za to Sprzedającego Piotrek1552 ![]() ![]()
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 |
Rozeznanie
|
Pierwsze to zdziwił mnie kolor- brązowy.
Wcześniej miałam próbkę zapachu i miałam wrażenie że jest inny. Miałam wrażenie, że tak jakby brakuje mu pierwszych nut ![]() Aha no i taki szczegół- naklejka z boku flakonu podeszła powietrzem i zrobił się taki wielki brudny pęcherz ![]() Heh, teraz się dowiedziałam- bo to mąż odpakowywał, że flakon był pokryty grubą warstwą kurzu- więc być może stały przez te lata na wystawie albo coś ![]() Poza tym wiem, że zużywałabym pewnie z wiele lat, i przez następne kilka lat zastanawiałabym się czy jeszcze się nadaje czy już nie ![]() ![]() Też mam kilak "starych" perfum i nadal są ok.
Edytowane przez listek85 Czas edycji: 2011-12-10 o 12:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tej wody raczej świeższej nie dostaniesz akurat ale możesz kupić z niezmienionym kolorem. Problem nie w tym, że one są po terminie (wiadomo, że limitowanki z minionych lat czy zapachy zapachy już nie produkowane są "po terminie"), tylko w tym, że były gdzieś nieprawidłowo przchowywane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Rozeznanie
|
No właśnie wszystkie te zmiany: koloru, zapachu, naklejki i gruba warstwa kurzu na flakonie wyglądają na to, że stał może przez te lata na wystawie
![]() Pisałam, dziś odesłałam, mam nadzieję że pieniądze zwróci i kupię gdzieś indziej- różowego i pachnącego ![]()
![]() |
#1284 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, a kupowałyście coś od tinga_star ?
http://allegro.pl/listing/user.php/r...d=22770152&p=1
![]() |
#1285 |
Zadomowienie
|
Witam. Chciałabym się dowiedzieć, co sądzicie o sprzedającym na allegro "alchemie". Kobieta sprzedaje dużo kosmetyków. Kupiłam u niej Benefit High Beam 2,5g za 33 zł (już z wysyłką), bo zarzekała się, że produkty na jej aukcjach są w 1000 % oryginalne. A co wy o tym myślicie?
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2814731 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, czy kupowałyście u sprzedawcy:
DROGERIA MACIEJKA http://allegro.pl/hugo-boss-soul-zes...973329301.html Na pytanie czy jest to produkt oryginalny i nie tester otrzymałam odpowiedź, że "Jest to produkt oryginalnie zapakowany". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zakorzenienie
|
No tak, niefortunne określenie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 |
Raczkowanie
|
Witam drogie wizażanki.
Proszę o opinie o sprzedającym na allegro - perfumeria_24h Nigdy nie kupowałam na allegro perfum ale jak dzisiaj poszłam do Douglasa i Sephory sprawdzić ile kosztują moje ulubione zapachy to złapałam się za głowę. Potrzebuję 3 nowych zapachów, więc czeka mnie większy wydatek, nie chciaabym sie naciąć... Będę wdzięczna za odpowiedź, przekopałam wątek, znalazłam jedną wzmianke chyba... Z góry dziękuję i pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 | |
Her Worshipfulness
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.