|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Pedagogika Resocjalizacyjna
złozyłam podanie na kierunek taki jak w temacie.za kilka dni mam rozmowę kwalifikacyjną.nie mam pojęcia o co mogą mnie pytac.może ktoś juz przechodził przez taką rozmowę na pedagogice..?
do przeczytania mam ksiązkę Gordon T., Wychowanie bez porażek-podobno moze mi pomóc na rozmowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
![]()
Ja napiszę troszkę nie na temat, gdyż nie wiem o co mogą zapytać Cie na takiej rozmowie kwalifikacyjnej (tak konkretnie, żebym mogła Ci odpowiedzieć). Jestem już na trzecim roku pedagogiki, ale wybrałam specjalność opiekuńczo-wychowawczą z pracą socjalną. Ja miałam egzaminy wstępne z logopedii, muzyki i plastyki oraz konkurs świadectw. A książkę Gordona, o której piszesz miałam jako lekturę na drugim roku z psychologii społecznej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
![]()
Witaj!
Ja kilka lat temu skończyłam pedagogikę resocjalizacyjną i pracuję w zawodzie. Polecam zapoznać się z zadaniami jakie mają placówki opiekuńczo-wychowawcze. Napewno też warto dowiedzieć się co oznacza termin resocjalizacja. Na takich rozmowach często pytają się dlaczego wybrano taki kierunek. Jakie wiążesz z nim plany na przyszłość. Ja pamiętam, ze na rozmowie kwalifikacyjnej zapytali mnie jakie książki przeczytałam w tym zakresie. Życze powodzenia. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Dot.: Pedagogika Resocjalizacyjna
ja robilam studia podyplomowe z profilaktyki spolecznej i resocjalizacji, wczesniej skonczylam prawo i zajecia i egzaminy na tych studiach podyplomowych pamiętam jako wielkie wodolejstwo
moze moj mozg byl przyzwyczajony do innej pracy ![]() ![]() we wczesniejszym poscie dobrze Ci doradzono, zebys zastanowila sie czemu wybierasz taki kierunek i zapoznala z zadaniami placowek glowa do gory, bedzie dobrze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raróg
|
Ja zdawałam na resocjalizację na UAM, pytali o bardzo życiowe sprawy związane ogólnie z pedagogiką, np. jakie zagrożenia dla dzieci można spotkać w mediach. Drugiego pytania nie pamiętam, ale wszystkie były w tym stylu, każdy sobie losował dwa pytanka i nie było siły, żeby ktoś czegoś nie powiedział
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
dzieki kochane za odpowiedzi,boję się jak nie wiem...może dlatego ze konkurencja jest duża.
ale mam nadzieje,ze bedzie ok ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
słuchaj, mogę Ci zaproponować skromną pomoc
![]() czy byłabyś nimi zainteresowana?
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
pewnie ze byłabym zainteresowana.z tym,ze tą rozmowę mam już w piątek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
wydaje mi się, że można mi wysyłać maile, więc mailem poślij mi swój adres. w tej chwili nie jestem przy moim kompie, ale JEŚLI uda mi się przy nim być w najbliższych dniach, NA PEWNO poślę Ci te notatki. pozdrawiam!
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
juz wyslalam meila,gdyby jednak bylo cos nie tak to tu masz mojego meila srokai@poczta.onet.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Życze powodzenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raróg
|
Iza, gdzie ja mam głowę, też mam przecież materiały! Podstawa z trzech lat licencjatu przygotowana na obronę, może Ci się przyda. Wysłałam Ci mailem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
dziękuję ci bardzo.jestes kochana... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
to juz jutro...07.07-moja rozmowa kwalifikacyjna-tak strasznie chcialabym zeby poszło mi dobrze
![]() o kurcze..nie no musze to napisac.jak spojzalam na datę którą napisalam to o tym pomyslalam...jutro będzie tez wazny dzien z innego powodu.dokladnie od 5 lat ja i mój chlopak jestesmy parą ![]() pozdrawiam wszystkie wizazanki______ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
hej, życze powodzenia. Ja tez ide na pedagogike tylko ja mam wybór specjalizacji po drugim roku i jakbym się dostała to tez marzy mi się resocjalizacja. trzymam kciuki
![]() a i gratuluje rocznicy. 5 lat... no, no ładny staż ![]() jeszcze raz powodzenia i pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
dopiero teraz zauważyłam ten temat, ja wczoraj obroniłam magistra z resocjalizacji. Mnie na rozmowie kwalifikacyjnej pytali ;
* jakie publikacje przeczytałam * dlaczego wlaśnie ten kierunek i co mnie skłonilo * i jeszcze parę pytań, ale nie związanych z resocjalizacją tylko z życiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
dzieki anytsuj za odpowiedź
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
a ja notatek nie znalazłam, pewnie przy którejś reinstalacji systemu zaginęły
![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wszyskiego naj dla ciebie i chłopaka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
poszło chyba nieźle.pytali o to dlaczego taki kierunek,kilka pytan o ksiązkę i o to co chce robic w przyszłości...ha.jeszcze o to jakie mam pozytywne cechy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.