![]() |
#541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
Co do ilosci kremu nakladanego na twarz to chyba nastapila pomylka, pomieszanie pojec (vide post chocolatki). Dlaczego?
1. Mg i ml to sa zuplenie inne miary - jedna oznacza wage a druga objetosc, nie majac gestosci nie da sie ich przeliczac. 2. Ml to 1/1000 czesc litra natomiast mg to 1/1000 czesc grama, a jak sie ma litro do grama to chyba wiadomo ![]() Zatem stosowanie zamiennie ml i mg jest niepoprawne. Pytanie brzmi nastepujaco - mowicie o ml czy o mg podajac ilosc kremu, ktora nalezy nalozyc na twarz. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#542 |
Raczkowanie
|
Wszyscy tu mówią o ml, bez względu na postać filtra (czy to żel, czy mleczko, czy gęsty krem).
A post Chocoladki faktycznie mówi o mg. To może te 1,8 ml to wynik jakiegoś równania?? 2mg = 1,8 ml ???????? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
z tego co wiem na wizażu wszystkie szanowne panie operują ml - i odmierzają na słynnych miarkach ml natomiast w angielskim tekście, który ma potwierdzać tą teorię jak byk widnieją mg ![]() czyli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#544 |
Wtajemniczenie
|
bo to zdaje sie chodzi o to, że 2 miligramy na centymetr kwadratowy skóry, to właśnie daje ilość wyrażoną w mililitrach jako 2,5 ml na twarz i szyję. Bo 2,5 ml każdy jest w stanie przynajmniej "na oko" odmierzyć, a według wagi to raczej jest niemożliwe.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#545 |
Rozeznanie
|
No to podniesiemy poprzeczkę wyżej...hi, hi...bo przecież stosujemy specyfiki o róznej gęstości...czy stężenie filtra w filtrze
![]() czy jak odmierzę 2 ml kremu to stężenie składników filtrujących jest takie samo jak w 2 ml emulsji? P.S. zdaję sobie sprawą, że i tak wszystko odbywa się "na oko" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#546 |
Rozeznanie
|
Mam pytanie z innej beczki (żeby nie było,że sama ze sobą rozmawiam
![]() Sandija w swojej recenzji Diacneala na KWC piszesz, że obecnie używasz kremu z pochodną wit. A o baaardzo prostym składzie - co to za cudo? Jesli można wiedzieć? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#547 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#549 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Erato ![]()
![]() |
![]() |
#550 | |
Gość
|
Cytat:
To jest krem mineralny (tak się nazywa) polskiej firmy Gulivere. Ja się zaopatruję w ich kosmetyki na Targach Medycyny Naturalnej, ale można i przez ineternet. Lekki, fajny pod filtry - całą zimę na nim jechałam, dobry no i sklad ma wzrocowy. I ta cena - 10 zł. A, i świetna sprawa, że nie ma niehigienicznego pojemnika, w którym grzebie się paluchami, tylko z hermetycznym zamknięciem, kremik wychodzi przez taki dziubek w słoiczku ![]() Skład: puriffied water, eucerin, soya oleum, glycerin, kallium phosphate, magnesiumk sulfate, zincum sulfate, tocopheryl acetate, natrium phosphate, retinol, parfum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Przejrzalam dzisiaj pare obocjezycznych stronek odnosnie ochrony przeciwslonecznej i stosowaniu kremow z filtrami. Istotnie przyjetym standardem jest 2 mg na cm kw. skory. Tyle, ze ow standard zostal przyjety po badaniach labolatoryjnych, w ktorych to promieniowanie jest slabsze niz w naturalnych. Badania wykazaly takze, iz znakomita wiekszosc stosujacych kremy w filtrami kladzie ich okolo 0,5-1 mg. Oczywiscie im wyzszy faktor tym lepsza ochrona dla skory, jednak nie odnalazlam bicia na alarm, iz tak nie mozna bo zaraz bedziemy pomarszczone jak jabluszka ;-)
Dobra kondycja naszej skory to nie tylko pacianie kremow i innych mazidel, ale takze: 1. Stan zdrowia - np. uprawianie sportow i takie tam oczywistosci (bo jak tu nie pojezdzic na nartkach czy nie ponurac?) 2. Odzywianie (tylko jak to zyc bez trufelkow? ;-) 3. Srodowiska w jakim zyjemy (no taki Wroclaw, czy Slask a np. Glucholazy - nie ma porownania eh ;-() Moze zatem nie dac sie zwariowac z powierzchniowa badz co badz dbaloscia ;-), ale jednak pomyslec, iz to tylko jeden z elementow naszego piekna ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#552 |
Gość
|
Mały OF - Adria, słońce, też nurkujesz i natujesz?
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#553 |
Raczkowanie
|
A jakze
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#554 |
Zadomowienie
|
Naczytałam sie tyle Waszych postow, ze juz nie wiem co myslec
![]() Co jest najlepsze na poczatek wg Was na czerwone plamki po tradziku, ktore sobie mieszkaja na twarzy juz dosc dlugo ![]() Effaklar k Acne Derm Lysanel Diacneal Glyco A Nie wiem czy cos nie pomieszalam, ale czuje sie dosc zagubiona i fajnie jakbyscie mogly mi pomoc w tej kwestii. Mam nadzieje, ze tego gdzies wyzej nie bylo, bo mnie zlinczujecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#555 |
Wtajemniczenie
|
Oj frik, oczywiście, że było
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#556 |
Zadomowienie
|
Erato, dzieki za odpowiedz
![]() Roznie to na forach bywa, wiec lepiej byc ostroznym ![]() CHyba zapoluje na ten Acne Derm, bo te wszystkie posty powyzej sa bardzo kuszace, zeby wyprobowac jakis taki srodek na swojej skorze ![]() Na razie uzywam Differin, wiec chyba odczekam, ale z ubolewaniem ![]() Chybaze mozna differin i jakis kwasek? Ale pewnie nie bardzo.. Chociaz w sumie mam juz gladka twarz. Pozdrawiam wszystkie walczace z niedoskonalosciami kobietki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#557 |
Gość
|
Frik, witaj u nas
![]() Tak jak napisała Erato, teraz daruj sobie AHA i ja bym radziła sięgnąć po Effaclar, a potem wprowdzić Acne Derm. I po filtry marsz! ![]() Oprócz Differinu możesz wrzucić Effaclar, a z Acne Dermem zaczekaj, aż skończysz Differin. Filtrujesz się przy retinoidzie, oczywiście? ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#558 |
Zadomowienie
|
Sandija witam
![]() ![]() Dzieki za cenne wskazowki, w takim razie kupie sobie Effaklar. Zobaczymy jak bedzie, chociaz pieczenie i nieopalanie sie jest troche dolujace, ale czego sie nie robi dla ladnej cery ![]() I filtry tez kupie, tak jak doswiadczone kolezank radza ![]() buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#559 |
Gość
|
Frik, na szczęście Effaclar nie piecze - a co opalania: "opalić" się mozesz samoopalaczem
![]() |
![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#560 |
Raczkowanie
|
Czy to mozliwe zeby Diacneal mnie zapchal? Uzylam go 3 razy. Wczesniej stosowalam Glyco-A i buzka slicznie wygladala. Teraz chcialam wyprobowac Diacneal i obecnie moja buzia wyglada gorzej niz przed cala kuracja kwasami
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#562 |
Raczkowanie
|
Mam lososia lososiowego, wczesniej zuzylam cale opakowanie Biodermy Photoderm max fluide i wszystko bylo ok(cudem ja kupilam, w zadnej aptece u mnie w miescie nie ma filtrow Biodermy) tylko mnie bardzo bielila,dlatego postanowilam cos uzyc w kolorkiem teraz mam w planach zakup tonujacej Avenki i boje sie, gdyz filtry jak wiadomo malo nie kosztuja za tonujaca w aptece zaplace 48 zl i co potem zrobic jak bedzie nieodpowiednia, nie zarabiam, wiec funduszy za duzo nie mam :/ Co robic?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak jak juz pewnie słyszałaś 100 razy, przez internet Cię nie zdiagnozuję. Zrób eksperyment, odstawi jedno, a potem drugie i zobacz jak reaguje Twoja skóra. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#564 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za zainteresowanie.
Diacneal juz odstawiony od 6 dni. co do filtra to nie mam pojecia co wybrac. Chcialam cos z kolorkiem bo mam troche przebarwien. Kupilam tez SVR tonujacy SPF 50, ale dla mnie to porazka, strasznie tepy do nalozenia i wysusza, dlatego pomyslalam o Avence tonujacej wprawdzie ma alkohol, ale myslalam, ze dla mojej tlustej bardzo cery to bedzie niezle rozwiazanie, ze nie bedzie sie tak przetluszczac. Jestem w kropce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#565 |
Raczkowanie
|
Dziekuje za zainteresowanie.
Diacneal juz odstawiony od 6 dni. Co do filtra to nie mam pojecia co wybrac. Chcialam cos z kolorkiem bo mam troche przebarwien. Kupilam tez SVR tonujacy SPF 50, ale dla mnie to porazka, strasznie tepy do nalozenia i wysusza, dlatego pomyslalam o Avence tonujacej wprawdzie ma alkohol, ale myslalam, ze dla mojej tlustej bardzo cery to bedzie niezle rozwiazanie, ze nie bedzie sie tak przetluszczac. Jestem w kropce. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Wszystkie filtry avene są bezalkoholwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#567 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do skór tłustych, jeśli chodzi o filtry, poleca się Antheliosy: Dermo Pdiatrics, Aqua LAit albo mleczko żelowe Vichy. CHyba pozostaje CI poprzeglądać poszczegolne wątki poświęcone filtrom i popytać dziewczyny o zapychanie. Jeśli Konieczne nastawiasz się na avenki to ja bym poleciła emulsję. Sama ją sobie kupuję od czasu do czasu i niegdy mnie nie zapchała, węcz przeciwnie. Zauważyłam, że tak jakby reguluje pracę gruczołów łojowych i pomaga w gojeniu niespodzianek, czykli ten wyciąg z pestek dyni niby coś działa. Jeśli chcesz być brązowa to chyba zostaje CI zestaw filtr + samoopalacz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#568 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tak jak piszesz L_V - trudno zdiagnozować kogoś przez internet. Wcześniej, w tym temacie pisałam o tym, że Diacneal powodował u mnie nadmierne wydzielanie sebum i zatykanie porów (po nocy z Dacnealem miałam tłustą twarz, wypryski i czarne, zatkanie pory). Tak samo skóra zareagowała na mocnejszy Zorac. Zwróciłam się z tym problemem bezpośrednio do pani Barbary Kwiatkowskiej. Po wymianie korespondencji uzyskałam zapewnienie, że jest to okres przejściowy, wynikający z tego, że pory skóry się odblokowały i usiłują pozbyć się zalegającego sebum. I faktycznie. Minęły kolejne tygodnie i moja buzia już nie szaleje po retinoidach. To, co miało powyskakiwać - wyskoczyło i znikło ![]() Przecierpiałam dzielnie ten okres i efekty są REWELACYJNE. ![]() I póki co za nic nie zamierzam rezygnować z retinoidów. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
tylko gwiazdeczka wcześniej stosowała Glyco? Myślisz, że działa aż tak wybiórczo na pory i teraz ma wysyp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#570 |
Raczkowanie
|
No a ja zanim zaczełam stosować retinoidy, to przez jakieś dwa miesiące smarowałam się kwasem azaleinowym...
Widać retinoidy tak działają na niektóre skóry. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:15.