![]() |
#601 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
Wczesniej uzywalam samego Glyco-A i bylo w porzadku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#602 |
Raczkowanie
|
Osz kurde...CO SIE ZE MNĄ DZIEJE?!!Jest non stop gorzej..
![]() planowałam po skonczonym aknemycinie przerzucic sie od razu na differin tylko ze wtedy akurat bede szła do nowej szkoły..rozumiecie...pier wsze miesiace-pierwsze wraznenie a diff powoduje na poczatku wielki wysyp..Boze co ja mam z ta twarza.Juz dawno mi sie tak nie przetłuszczała :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#603 |
Zadomowienie
|
Ewuśka moim zdaniem jest poprostu przesuszona i sie brobi, za ostro ją potraktowałaś..
![]() |
#604 |
Wtajemniczenie
|
niektóre dziewczyny tez się an to skrażyły. Gdzieś na pcozątku watku chyba... On tak moz edziałać, tak oczyscza skórę...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#605 |
Raczkowanie
|
Dzieki za odpowiedzi
![]() -jak sie ma diacneal do benzacne 5 % (ta masc mi bardzo słuzyła) czy np nie zrobic tak zeby smarowac sie diacnealem na noc a co jakies 3 dni zamiast niego leciutka warstewka benzacne.? Takiego mam dylemata bo tradzik mam głownie zaskórnikowy a diacneal rokuje lepiej na przyszłosc.Aknemycin mzoe przyniesie szybszą poprawe ale boje sie wysypu po nim :/ tymbardziej ze jakbym go uzywała to musiałabym odstawic wszystko inne pomijajac fakt ze moja lekko naczynkowa cera nie powinna nic na alkoholu a od niego wali etanolem na kilometr.:/ Miałam plan zeby po skonczeniu aknemycinu równo z nowym rokiem szkolnym zaczac stosowanie differinu ale nie wiem czy warto od razu straszyc ludzi w nowej szkole. Czy diacneal moze poradzic sobie ze srednio nasilonym trądzikiem zaskórnikowym(jakis ropny pryszczyk tylko przed okresem) czy przeznaczony jest tylko dla cer jedynie z małymi niedoskonałosciami? Moja derm powiedziała ze jak aknemycin bedzie mnie za bardzo podrazniał to zebym zrezygnowała,na razie nie moge sie z nia skontaktowac wiec dlatego sie tak wypytuje Pozdro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#606 |
Zakorzenienie
|
mi z nadtlenkiem benzoilu trwale pomógł Brevoxyl (wrzuć na kosmetycznym na wyszukiwarkę, sporo było), ale strasznie wysuszał. A Benzacne to doraźnie, zresztą skóra się do niego przyzwyczajała i w czasie naprawdę nasilonego trądzika mogłam się smarować najwyższym stężeniem (10%?) i na to jeszcze np. krem punktowy i maść z cynkiem, a i tak nie pomagało
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#607 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#609 |
Raczkowanie
|
No jestescie nieocenione!!
![]() Tak wiec odstawie ten aknemycin.Moja derma mówiła zebym spróbowała i jak bedzie za bardzo podrazniał to odstawiła.A pozdraznia a nie pomaga nic a nic.Tymbardziej ze kiedys długo za długo stosowałam erytromecyne i moze w ogole by nie pomogło teraz.Tak wiec zaczynam przygode z diacnealem ![]() dzieki bardzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#610 |
Wtajemniczenie
|
Ewuska, tylko pamiętaj, że przygoda z Diacnealem równa się przygoda z filtrami!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#611 |
Raczkowanie
|
No własnie o tym zapomniałam i sie przejechałam troche na tym dzisiaj.Byłąm dosłownie 2 min na słoncu w drodze na autobus i teraz wygladam jakbym sie zatrzasneła w solarium :/
obawiam sie tylko ze co mi diacneal poprawi to filtr zatka(pory) i bedzie gorzej. Na prawde patrze na moja twarz i wyglada dosłownie koszmarnie.Nie wiem skad taka niesamowita ilosc wagrów sie bierze :/ chyba cudowne wakacyjne plany umra smiercia naturalna... ![]() czy Wam chociaz pomaga ten diacneal po dłuzszym stosowaniu?jaka jst miej wiecej poprawa?mam nadzieje ze on cos da bo to co teraz przezywam to koszmar i nikomu nie zycze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#613 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#614 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
lub cudownie go przywrócą do Polski - zgodnie z obietnicami od x czasu
![]() tzw. marzyciel ze mnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#617 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ale ja na pewno moge to stosowac na lato?
Wiecie no poprostu nei chce non stop wygladac jak burak tymbardziej ze zapowiadaja sie wakcje meczace,na słońcu,wyczerpujace treningi te sprawy. czy moze postosowac teraz miesiac a na wakacje cos innego i wrócic na jesien? czy w ogole odpuscic teraz? czy Wy odstawiacie na lato? ze filtr to wiem.jednak odrzuca mnie bo chciałam ciut(tak w granicach normy)wystawic buzke do słonca a tu odpada.Poza tym zawsze w wakacje chodziłam bez niczego na twarzy bo nie lubie jak sie spoce i wszystko mi przenika do porów a filtry tłuste i jakies złe składniki na pewno tez maja.zawsze tylko czapeczka z daszkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#618 |
Zakorzenienie
|
Właściwie sama sobie odpowiedziałaś na zadane pytanie - "wakacje na słońcu", "wystawić buźkę do słońca", "tylko czapeczka z daszkiem" - w takim wypadku możesz sobie tylko zaszkodzić, a nie ma sensu przyzwyczajać skóry do retineldehydu, żeby robić przerwę zaraz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#619 |
Raczkowanie
|
No to moze chociaz effaclar??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
wszystko to kwasy - mniej lub bardziej agresywne. Jeśli będziesz je stosować bez filtra, to nabawisz się takich ślicznych przebarwień na twarzy jak ja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#621 |
Raczkowanie
|
Aha no to powiedzmy ze byłabym juz w stanie sie zgodzic na te filtry :P tylko chodzi mi głównie o to czy nie bede cały czas chodzic czerwona jak burak mimo filtrów.Czy przy benzacne tez trzeba filtry?pamietam ze w zeszłym roku w wakacje stosowałam benzacne które dosyc mi pomogło i nie dawałam zadnej ochrony na twarz.Ale kurde ta chec jest silniejsza chyba ode mnie.Zeby spróbowac z diacnealem bo chciałabym przed pojsciem do liceum troszke sie podleczyc.Czy kwasy podrazniaja duzo bardziej od benzacne czy brevoksyl?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#623 |
Raczkowanie
|
O ja naiwna :P
w zeszłe wakacje stosowałam benzacne i łaziłam po górach czasami w ostrym słoncu.Poźniej wracałam i miałam przez reszte dnia polika czerwone jak dwa buraczki.Oczywiscie nie domysliłam sie ze to przez słonce myslałam ze jak mi wiatr wieje w twarz to pozniej sie ona czerwieni w domku bo tak mam czassami.I jeszcze robiłam o wiele za czesto jakies maseczki okłady zeby nie czuc tego pieczenia... do mojej głupiej główki mi nie przyszło ze powinnam stosowac filtry.(derm tez nie raczył wspomniec) Tak wiec mysle ze nie odstawie tych kwasów.Na razie uzywam Diacnealu ok.tygodnia,na policzki co dwa dni i zaczerwienienie jest mniejsze niz przy uzywaniu benzacne a wagry znikaja w ekspresowym tempie.Tylko nie wiem kiedy bedzie to łuszczenie i pogorszenie.. Ale jak na razie jestm brdzo pozytywnie zaskoczona ![]() no.i jutro kupuje czapeczke i filterek wice nie mam sie czego obawiac mysle ![]() dobra koniec zadręczania Was siedze juz cicho ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 |
Wtajemniczenie
|
Ewuska, wcale nie musi byc pogorszenia. Niestety często jest, co jest efektem oczyszczania skóry. Jeżeli zdecydowałaś sie na kontynuację kuracji Diacnealem, to filtr musowo. Niezależnie od czapeczki z daszkiem. Efekty kuracji będą lepsze, bo skóra nie będzie podrażniona słońcem. Zaczerwienienia też powinny zdarzać się rzadziej. Spróbuj choć przez dwa-trzy tygodnie ponosić codziennei filtr, zobaczysz, że cera będzie inaczej wyglądać - nawet jeżeli będziesz miała wrażenie, że masz coś tłustego na twarzy itp., to ogólnie skóra będzie lepszej kondycji. Warto się nawet trochę przemóc i przyzwyczaić.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#625 |
Zadomowienie
|
Kurcze marzy mi sie stosowanie Diacnealu, zeby sobie nieco skore niezbyt ladna wymienic na nowa
![]() ![]() A dla mnie Effaklar jest bardzo delikatny.. troche szkoda, a slyszalam, ze dla niektorych byl hardkorowo nieprzyjazny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#626 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#627 |
Zadomowienie
|
L_V no to uzbroje sie w cierpliwosc, cos za cos
![]() Jakis czas przed uropem planuje przerwac effaklarowanie, i w trakcie wyjazdu, bo kurcze tak zal mi nie pokorzystac troche ze slonca a caly rok siedze w pracy do 18 i zero promieni sloneczrnych ;( Wieeem, szkodliwe sa, ale troche ich potrzebuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#628 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#629 |
Zadomowienie
|
eh.. lato bywa jednak problemem
![]() L_V dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#630 |
Raczkowanie
|
Ups...chyba sie cos psuje...a aktualnie(czyli od 3 lat :P) jestem w takim stanie ze nie moge sobie pozwolic na zadne pogorszenie bo wtedy juz chyba całkiem musiałabym sie zamknac w izolatce zeby tylko ludzie mnie nie widzieli :/
moze troche wina przeziebienia i to dosyc mocnego. po jakim czasie zaczelyscie sie łuszczyc i swedziec? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.