![]() |
#631 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
Ewuska_90 niektóre osoby wogóle się nie łuszczyły, np sama używam Diacnealu od połowy kwietnia a do tej pory nie wystąpiło u mnie złuszczania, co nie znaczy że D nie działa, bo działa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Boże,jestem na skraju załamania nerwowego
![]() ![]() nie jestem w stanie w ogole funkcjonowac w społeczenstwie... ta ilosc wagrów jest tak ogromna ze poprostu nie wytrzymuje.nie mam pojecia skda to sie bierze.jeszcze ten neiustanny łojotok i cera czerwona nawet jak mi nie jest goraco... oczywiscie filtra nie mam.cały czas chodze w czapeczce ale wiem ze zle robie...mam taki straszny opór zeby nałozyc cos tłustego ze odwlekam ta chwile jak najdłuzej.. błedne koło..nie przpuszczałamz e kiedykolwiek bede tak bardzo nienawidzic swojego ciała. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#634 |
Zakorzenienie
|
Ewuska, głowa do góry, przecież dobrze wiesz, że tak naprawdę fajna z Ciebie babka i chwilowe kłopoty z cerą tego nie zmienią
![]() ![]()
![]() |
#635 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#636 |
Zakorzenienie
|
a mi siedzi ten Diacneal... użyłam raz może dwa i siedzi... zreszta tak jak Effaclar K. Juz mi przeszła mania zakwaszania
![]() |
#637 |
Gość
|
Hosenka, a dlaczego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czegos raz nie uzyje, to potem drugi raz i już zapominam... Używam jak mi sie przypomni czyli srednio 1 na 2 tyg ![]() do diacnealu nadal nie jestem przekonana... wygladam jak Chińczyk po nim
![]() |
![]() |
#639 |
Gość
|
Jak Chińczyk?
![]() Ale to chyba wieczorem, zaraz po nałożeniu, prawda? Bo przecież jak rano myłaś buzię, to powinna mieć bardziej europejski odcień ![]() Jak używasz D. 2 razy na tydzień, to ok ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#640 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Ty nie masz zółtej skóry po nim? Na szczęście rano mam normalną brązowawą skórę jak zwykle ufff Raz na 2 tygodnie starczy? a nie trzeba codziennie??
![]() |
![]() |
#641 |
Gość
|
No po nałożeniu byłam zchińczykowana
![]() Nie trzeba codziennie, można co 2,3 dzień. |
![]() |
![]() |
![]() |
#642 |
Wtajemniczenie
|
A Diacneal pomógł Wam pozbyć się przebarwień? Na jesień chciałam uzywać toniku Lysanel, ale niepochlebne opinie mnie zniechęciły, a D ma tutaj dobre opinie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#644 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#645 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#646 |
Wtajemniczenie
|
pożółca skórę?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#647 |
Raczkowanie
|
E tam pożółca.ja jak rano myje twarz to widze troche zółtego na waciku ale pozniej juz nie ma.Mi raczej poczerwienia :/ Nie pamietam juz kiedy miałam ostatnio normalny kolor cery
![]() Własnie przezywam kolejne załamanie.Powaznie sie waham czy odstawic bo z dnia na dzien jest coraz bardziej czerwono i tłusto a z drugiej strony iloc wagrów jest tak porazajaca ze nie moge sobie na to pozwolic.Własnie sie przygladamn mojej twarzy.Wyobrazcie sobie rozszerzone pory przy czym kazdy,absolutnie kazdy jest zablokowany i jest wągrem.To własnie moja twarz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#649 |
Zakorzenienie
|
przekopałam się przez cały wątek, ciekawił mnie on od dłużeszego czasu i stwierdzam co następuje
![]() im więcej czytam tym mniej wiem ,na co składac pieniądze ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#650 |
Zakorzenienie
|
blue - dobrze dobrana pielęgnacja w przypadku cery problemowej to podstawa.
Tu nie może rządzić przypadek, metodą prób i błędów (innej nie ma) trzeba sobie ustawić kosmetyki i przez czas jakiś stosować je konsekwentnie, dać im szansę. Moim zdaniem im mniej ich w codziennej pielęgnacji tym lepiej, jednak muszą mieć swoje zadania i wartość. Przykładowa rozpiska wiosenna: Demakijaż-zmywanie: tu napewno wiesz, dobry żel (bez SLS), micel, tonik. Przy cerze z problemami sprawdza się micel Biodermy Sebium, u mnie bardziej niż antybakteryjne toniki. Broń Boże toniki wysuszające. Noc- wiosną np. effeclar k naprzemiennie z olejkiem Hauschki. Ew. coś antybakteryjnego, ale nie silnie wysuszającego. Zmywanie ranne - sam micel, łagodny żel. Ja rano zmywam antybakteryjnym Sebium Biodermy - tak na wszelki wypadek. ![]() Rano - coś z wit C (serum wodne, active-c, flavo-c) + dobrze dobrany filtr. Przy cerze skłonnej do wyprysków najlepiej LRP Dermo-Pediatrics, lub Aqua-Lait. Przy cerze skłonnej do wysuszania Avene. Dobór filtra jest istotny. Musisz go lubić to raz, nie może zapychać ci porów i podować wyprysków to dwa. Dobór możliwy tylko na podstawie testowania. Wszelkie kremy matujące, antytrądzikowe, wysuszające itp. - znikają ![]() Popołudniu - reaplikacja filtra (wiosna, lato) W kremach, mleczkach (których ilość dobrze byłoby ograniczyć) unikamy składników zapychających pory. (zajrzyj do wątku o nich tu na biochemii), np; parafiny, trójglicerydów, myristynianów. Maseczki - glinka zielona, ziemia wulkaniczna, aspirynówka - nie należy przesadzać z częstotliwością. Dobry peeling, lub peelingowanie przy zmywaniu aspirynek. Kolorówkę ograniczyć do miniumu - podkłady i pudry nie gryzące się z filtrami (zajrzyj do tak zatytułowanego wątku). Nie stosujemy agresywnych anty-trądzikowców, nie dotykamy twarzy. Ręczniki jednorazowe do twarzy, zmiana poszewek na poduszki. Jesień - zima tu czas na coś mocniejszego, np. właśnie diacneal czy lysanel active (jeśli nie masz nadwrażliwej cery naczynkowej), zorac czy glyco. Ew. dla cer wrażliwych kwasy BHA - np. Paula. Cały czas filtry i wit C. Moim zdaniem - jak najmniej kremów (zawsze mają jakieś świństwa), ew. te sprawdzone, niezapychające. Nawet najlepsze kosmetyki i preparaty nie wiele dadzą jeśli nie będziesz wspierać ich działania rozsądkiem ![]() Jak najmniej kosmetyków - za to dobrej jakości, apteczne, sprawdzone. Konsekwencja w ich stosowaniu i zdrowy styl życia. Dieta - wszelkie świństwa typy chipsy czy fast-foody won. Jak najmniej kawy i używek. Dużo czasu na powietrzu, dużo aktywności fizycznej. Rezultaty będą - uwierz mi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#651 |
Zakorzenienie
|
Dzięki przeogromne
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#652 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#653 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#654 |
Raczkowanie
|
Kate30 świetna rozpiska
![]() ![]()
![]() |
#655 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na noc po aspirynówce to dobry pomysł - jeśli odczuwasz taką potrzebę. Warto kupić krem o dobrym, lekkim składzie. Ja używam olejku Hauschki i nie mam obecnie żadnego kremu nawilżającego - no poza filtrami Avene ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#656 |
Raczkowanie
|
A co myślisz o tym kremiku?
http://www.ziaja.com/pl/?a=prod2&idC...d=2&idProd=184
![]() |
#657 |
Zakorzenienie
|
Już o nim było w wątku o zapychających składnikach - jest ok, śmiało można się nim wspomagać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#658 |
Raczkowanie
|
Dziękuje
![]()
![]() |
#659 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny,to i ja sie przylacze do waszego grona.
Diacneal uzywalam z rok temu i bardzo mi sluzyl.Teraz go nie moge zdobyc,bo nie mieszkam w PL,a tu go nie ma,poprzedni przywiozlam z Polski. Przeszlam na retn A. Lecz nie moge uzywac go zbyt czesto,bo wygladam jak poparzona,nie wspomne juz nic o mega luszczeniu. Nie chce jednak z niego calkiem rezygnowac,wiec klade go 2 razy w tyg na cala twarz i szyje,plus oczy w formie maseczki,po 2 godzinach zmywam i nakladam physiogel. Pomimo,ze nie nakladam go na dluzej ,to i tak nastepnego dnia skora jest zaczerwieniona i sie lekko luszczy. Jak myslicie,czy takie stosowanie retinu ma ciagle sens? Mam na mysli to,ze mam go tak krotko na twarzy. Na twarz w ciagu dnia oczywiscie wysokie filtry. Ostatnio dolaczylam rowniez serum z wit C. Jak bylam w PL ,to aptekarka polecila mi Redermica . Pomimo,ze mam cere tlusta zaproponowala mi ten do cery sychej. Jestem z niego bardzo zadowolona,stosuje go rowniez pod oczy i na szyje.Super nawilza i leciutko rozjasnia.Na razie za krotko uzywam,zeby byly wieksze efekty ,ale i tak jestem z niego bardzo zadowolona i napewno kupie jeszcze nie raz. Wczesniej mialam krem z retinolem Heleny Rubinstein,ale wydaje mi sie,ze on nie robil doslownie nic z moja skora.I zawieral w swoim skladzie parafinum liquidum,ktory to skladnik mnie akurat zapycha. Mam jeszcze pytanie,gdzie mozna kupic ten krem Gulivere? Stronka gulvere-polska nie dziala,wiec nie wiem ,czy gdzies indziej w necie mozna kupic te cudenko? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#660 |
Zadomowienie
|
Kate 30 Wielki
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.