![]() |
#721 |
Przyczajenie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
dziekuje za odpowiadz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#722 |
bzzzzzzz bzyczy prądzik w jej obwodach
|
Co prawda nie przeczytalam całego wątku, ale użyłam opcji "przeszukaj" i nic nie znalazłam wiec pytam. Czy to mozliwe zeby ten kremik uczulał??? Posmarowalam sobie strefe T i po 2min mam cała twarz w czerownych plamach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Coś musi być w jego składzie, co podrażnia, uczula, robi z buzi czerwoną masakrę. Możliwe, że jesteś uczulona na retinaldehyd, choć moim zdaniem z diacnealem jest coś głębiej nie tak. Zbyt wiele ofiar ma na swoim kącie. Najlepiej odstaw i zaprzestań eksperymentów. Mnie wyleczenie podiacnealowego podrażnienia zajęło w ubiegłym roku sporo czasu. W tym roku zrobiłam drugą próbę - niestety efekt podobny, czerwona, podrażniona buzia. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#724 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
kwas glikolowy ma najmniejsze czasteczki które bardzo szybko wnikają głęboko do skóry ale niestety nierównomiernie (stąd czerwone nierównomierne placki na twarzy) skóra pod kwas glikolowy musi być wyczyszczona perfekcyjnie - zeby wnikanie jak najbardziej przybliżyć do wersji "równomierne" ja cały czas żyje w przekonaniu, że czerwone plamy po aplikacji diacnealu to reakcja normalna - pod warunkiem, że po jakimś czasie znikają diacneal to nie jest juz taki pikuś...6% kwasu 0,1% retinalu - tu musi draznić aha jesli już po aplikacji diacnealu pojawią się czerwone placki - to zmywanie nic nie da - czerwone placki to reakcja na wchłonięty kwas glikolowy ![]() jeszcze jedno "aha" ![]() jeśli juz chcecie sobie pomóc po zbyt drazniącym kwasie to lepiej jest przemyć buzię wodą z sodą oczyszczoną (zasada ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Używałam żelu De Noyle's - 9% AHA, min. kwas glikolowy - zużyłam prawie 100ml i nic podobnego się nie działo, żel poprostu stopniowo działał coraz słabiej. W każdym razie czerwieni żadnej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#726 |
Rozeznanie
|
no to może waro uścislić co kazda autorka ma na myśli pisząc "wylazły mi czerwone plamy" krótkie CV takich plam ?
![]() i bedzie widomo, czy to uczulenie czy normalna reakcja na kwasiorek? PS Kate30 czy Ty wiesz co ja mam w tej chwili na twarzy ? regularny wysyp ![]() przy zeszłorocznej kuracji diacnealem nic takiego nie miało miejsca, a w tym roku całe policzki w typowych podiacnealowych krostach ![]()
![]() |
#727 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#728 |
Rozeznanie
|
To co radzisz?
przehandlować diacneal i przejść na Zorac? tak od razu na krosty?
![]() |
#729 |
Zadomowienie
|
po zeszlorocznej 6 miesiecznej walce z AD postanowilam po przeczytaniu tego watku zaszalec i zastosowac diacneal na moje przebarwienia
![]() ![]() ![]() I drugie pytanko: czy nie zrobie sobie kuku jezeli jednego dnia bede uzywac Effaclar, 2 dni przerwy na nawilzanie i Diacneal i znow 2 dni nawilzania- czy to zdecydowanie za czesto??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#730 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Smaruje cienko, ale na lekko-wilgotną [!!!] skore, bo chce wzmocnic dzialanieretinalu - ale uwaga, ja jestem nosorozec i absolutnie nie mam zadnych podraznien. W zeszłym roku uzywałam raz diacnealu a raz effaclaru, i było super - ale jak juz wspomniałam, moja skora jest zahartowana. Jesli nie masz podraznien, nie ma powodow zeby nie stosowac diacnealu z effaclarem, zwlaszcza jesli zamierzasz robic dwudniowe przerwy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#731 |
Zadomowienie
|
dziekuje za super szybka odpowiedzL_V
![]() mam jeszcze jedno pytanko: co Diacneal+ Effaclar zrobil dla twojej skory?? (w sensie co poprawil (mniejsze zmarszczki, mniej problemow typu pryszcze, przebarwienia)) i ile czasu trwala/powinna trwac taka kuracja?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#732 |
Zakorzenienie
|
Mallutka, ja smarowałam Diacneal dość cienka warstewką i mnie on pożółcał
![]() Musiałam się mocno nawilżać, bo wysuszał mi skórę na wiór ![]() To czy nie zrobi Ci krzywdy zależy od Twojej cery, częstotliwości stosowania, innych kosmetyków. Mój przepis na to, żeby nie zrobił mi krzywdy był taki, że stosowałam go na początku codziennie (jakieś cztery dni), jak zauważyłam lekkie podrażnienie (zaczerwienienie, suche placki), to nawilżałam się solidnie przez kilka dni i potem znów wracałam do D. Po jakimś czasie smarowałam D. dwa dni po rząd i dwa dni nawilżenia. Nie stosowałam w tym czasie innych specyfików. Musisz go wyczuć, bo jak robiłam pierwszą kurację Diacnealem, to wyżarł mi twarz i miałam piekącą sacharę na twarzy, ogniste policzki i schodzącą skórę. Brrr... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie taka kuracja trwa od wrzesnia/ pazdziernika do kwietnia/maja, a co! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#734 |
Zadomowienie
|
tez planowalam zaczac od wrzesnia i zakonczyc w kwietniu
![]() L_V mam olbrzymia prosbe- nie napisalabys mi jak dokladnie wyglada twoj program pielegnacji skory?? bardzo bys mi tym pomogla bo ja sama nie wiem jak mam sobie to poukladac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#735 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napiszę jak to wyglądało w zeszłym roku, w "pełni" sezonu: Noc1 - Diacneal Noc2 - Hydrance Optimale Riche od Avene [albo po prosru coś nawilżającego, w tym roku zastąpię ten krem olejem z nasion róży kupionym w Mazidłach Noc3 - Effaclar K Noc4 - nawilżacz Noc 5- Diacneal Noc 6 - nawiżacz itd.... Rano - coś z wit C [u mnie Redermic] + filtr |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#736 |
Zadomowienie
|
dzieki wielkie L_V i przepraszam za 100 pytan do
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#737 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#738 |
Zadomowienie
|
a tak mi jeszcze przyszlo do glowy: czy wy drogie wizazanki wprowadzalyscie najpierw jeden potem drugi krem (przy zalozeniu, ze stosowalyscie Effaclar i Diacneal razem) czy njapierw jeden a potem drugi czy to bez znaczenia??
tak OT: chyba jestem opozniona, bo wszyscy sie teraz zorakuja, a ja sie chyba jedna diaknealuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#739 |
Zakorzenienie
|
Najpierw stosowałam Effaclar codziennie a jak go wykończyłam to Diacneal.
Następna kuracja była mieszana, Dwa razy w tyg. Diacneal a w pozostałe dni E. Jak skóra miała dość to nawilżanie. Robiłam jeszcze kilka innych kombinacji, np. codziennie AD i dwa razy w tyg. Diacneal. Nie wszyscy się zoracują, ja nie mogę ![]() Myślę, że najpierw warto wypróbować inne specyfiki a na zorac przyjdzie czas ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#740 |
Zadomowienie
|
anah
![]() ![]() choc chyba tez jestem gruboskorna, bo D. zadnych podraznien u mnie nie powoduje ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#741 |
Zakorzenienie
|
Mallutka, jak stosujesz Diacneal, codziennie czy tak jak poleca L_V?
Kiedyś (już o tym chyba tu pisałam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#742 |
Zadomowienie
|
ja od tygodnia się diacenalem traktuję, wcześniej używałam AD na zmianę z effaclarem, jak mnie podrażni to napiszę
![]()
![]() |
#743 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#744 |
Zadomowienie
|
o tym, ze bede miala z rana nos jak wysmarowany smalcem czytalam, to ze mi sie zrobily zaskorniki bardziej widoczne tez sie spodziewalam ale czy ktos mial tak, ze podczas stosowania D. jego przebarwienia po nalozeniu kremu robily sie bardziej widoczne (takie wrecz czerwone) ?? rano jak naloze krem z filtrem to wszystko wraca do normy ale jakby na to nie patrzec to ja sie wlasnie tych przebarwien pozbyc chcialam najbardziej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#745 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() diacenal też zawiera kwas glikolowy, więc nie wiem, czy jest sens, lepiej spróbować acne derm lub effaclar
![]() |
![]() |
#746 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#747 |
Zadomowienie
|
przez trzy dni z rzędu traktowałam się Diacenalem i dzisiaj dopiero po zmyciu filtra poczułam i zobaczyłam
![]() wysmarowałam się więc calmą biolipidową, na to podkład i puderek i do szkoły posłuchać o wyczynach potomka (jako że słońce zachodziło już zrezygnowałam z filtra ![]() teraz całkiem nieżle, ale zobaczymy przy zmywaniu, bo czoło mnie trochę mrowi ![]()
![]() |
#748 |
Raczkowanie
|
Stosuję effaclar od kilku miesięcy 2 lub 3 razy w tygodniu, chciałam pozbyć się zaskórników na nosie, ale efektów niema. Kupiłam Diacneal, czy takie połączenie Effaclar i Diacneal, ma sens jeśli chodzi o likwidację zaskórników, czy Diacneal nie ma na nie wpływu?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#749 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i jest jeszcze kwestia ilosci i typu tychze zaskornikow - bo przy bardzo zanieczyszczonej cerze chyba sam Effaclar nie da rady. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#750 |
Rozeznanie
|
Ja teraz stosuję taką kurację, ale za krótko, by mówić o efektach. Effaclaru używam od ponad dwóch miesięcy, od trzech tygodni dodałam Diacneal.Na poczatku stosowałam "trójpolówkę" z nawilżaniem, teraz używam E i D na zmianę a raz w tygodniu dzień nawilżania. Zmienie częstotliwość gdyby zaczęło mnie wysuszać.
Na razie zauważone efekty, to zdecydowanie mniej wyprysków, gładsza buzia no i niektóre zaskórniki urzadzają już ucieczkę z mojej twarzy i to dosłownie, bo wyszuszają się upełnie i tak "wypychają", że można je zdrapać z twarzy. Żadnego podrażnienia czy wyszuszu na razie niet. Zrezygnowąłam tylko z porannego serum z wit. C i tak się zastanawiam kiedy i czy je wprowadzać spowrotem...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:46.