![]() |
#1051 |
Przyczajenie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
Ale ja musze, musze!! spore nadzieje pokładam w tym kremiku, pozatym gruba warstwa filtra no i ja kretem jest, wogóle zdomu nie wychodze.....
Własnie przy okazji oglądania zdjęć z wakacji sprzed 2 lat przypomniałam sobie ze używałam wtedy effacleru K i to w czasie opalania sie na hiszpańskiej plazy!! co za głupia baba była ze mnie, no ale cóż, brak wiedzy, człowiek jeszcze wtedy nie widział co to są te kwasy i co potrafią zrobić. Pozatym mam pretensje do producentów, na opakowaniu można przeciez napisać jedno krutkie zdanie na temat konieczności ochrony przeciwsłonecznnej!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1052 |
Zakorzenienie
|
ooo to prawda!!! czemu oni o tym wcale nie wspominaja?? przeciez to wazne, mozna sobie buzke zniszczyc!
![]() u mnie diacneal sie pieknie sprawuje ale niedlugo go odstawiam, nie chce miec nieprzyjemnych niespodzianek na buzce po wakacjach...
![]() |
#1053 |
Zadomowienie
|
wakacje powolutku dobiegaja ku koncowi i tak sobie pomyslalam, ze moze warto by bylo odswiezyc watek.
Moja skora po wakacjach wyglada niestety srednio: rozszerzone pory, zanieczyszcenia na nosie, no i przebarwienia z ktorymi walcze od 4 lat rowniez w zaden cudowny sposob nie zniknely przez te dwa miesiace ![]() Stad moje pytania: 1)kiedy warto by bylo znow zaczac sie Diacnealowac?? 2)moze dobrze by bylo gdybym wrocic najpierw do Effaclaru, ktory w polaczeniu z Diacnealem potwornie mi wysuszyl twarz zaszlej zimy?? Mysle ze kaloryfery tez nie byly bez znaczenia. No a zanieczyszenie nosa widac z 7 metrow ![]() 3)tak mi chodzi po glowce serum z vit C. Moze warto by bylo zwalczyc lenia w sobie i zaczac je przygotowywac jezeli moja cera wyglada jak napisalam wyzej?? a jezeli tak to kiedy zaczac sie znow maiziac?? pozdrawiam wszystkich juz prawie po wakacyjnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1054 |
Zakorzenienie
|
Ja dziś użyłam go pierwszy raz, a co- to w ogóle mój pierwszy raz z tym kremikiem
![]() ![]()
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
Siedzę od półgodziny z Diacnealem na buzi i żadnej reakcji skóry
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1056 |
BAN stały
|
Sovio zamierzam stosować tak samo jak Ty - czyli Effaclar K + Diacneal. Do Acne Dermu raczej nie wrócę (chociaż kto wie). Ale potwm radziłabym Ci ewentualnie wykreślić Effaclar a już zawsze stosować Diacneal (jako zapobieganie zmarszczkom).
Jaką masz cerę? Skóra może też po jakimś czasie zareagować... A jaki masz cykl nocny? W sensie: - pon. - Effaclar - wt. - Diacneal - śr. - nawilżacz ... ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1057 |
Zadomowienie
|
Sovilo ja w zeszlym roku stosowalam Diacneal na zmiane z Effaclarem. Potem niestety przyszla zima, czytaj slonce + kaloryfery i musialam zrezygnowac z Effaclaru, bo mi sie skora potwornie odwodnila.
Jezeli chodzi o blizny potradzikowe to na mnie podzialam dopiero Diacneal, wiec nie rezygnowalabym z niego na twoim miejscu. Ale z drugiej strony nie znam drugiego takiego zaskornikozercy jak Effaclar, wiec tez warto go stosowac. Co do Acne-dermu to mni bardzo pomogl na male krostki, wiec jego tez fajnie by bylo czasem uzyc. Nie ma jak moje zlote rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 |
Zakorzenienie
|
Więc tak- Effaclar stosuje od miesiąca, jako, że nie widzę spektakularnych efektów, postanowiłam włączyć Diacneal. Skórę mam mieszaną, ze skłonnością do zaskórników i podskórnych grudek w kolorze skóry(prosaki?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Sovilo na efekty effaclaru ja czekalam prawie 4 miesiace, wiec po prostu musisz sie uzbroic w cierpliwosc ![]() ja uzywam Diacnealu profilaktycznie przeciwzmarszczkowo, przeciwpryszczowo i aby pozbyc sie tych okropnych blizn ![]() Przy czym musze cie uprzedzic, ze na efekty tez trzeba czekac bardziej latami niz miesiacami ![]() odradzam natomiast pomysl nie uzywania nawilzacza-> nawet jezeli nie zluszczysz sie jak waz na zime to twoja skora zrobi sie chropowata, ziemista i ogolnie ble ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Latami?
![]() ![]()
![]() |
#1061 |
Zadomowienie
|
chodzi mi o to zebys nie spodzewala sie, ze w grudniu bedziesz miala cere jak pupa niemowlaka (zero rozszerzonyc porow, zanieczyszczen, blizenek itp)
na efekty trzeba czekac dlugo: bardziej prawdopodobny jest rok niz miesiac ![]() z tymi latam to mnie tak troche poetykco ponioslo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1062 |
Zakorzenienie
|
Az sie przestraszyłam. Dziewczyny pisały, że na efekty trzeba czekać min. 2 m0ce, do roku- na to jestem przygotowana
![]() ![]()
![]() |
#1063 |
Zakorzenienie
|
Wątek trochę przycichł
![]() Moja cera jest generalnie nie sprawiająca problemów. Ale uwielbiam przesadnie gładką cerę bez jakichkolwiek niedoskonałości wiec zaskórniki na moim nosie i brodzie doprowadzają mnie do furii więc muszę zadziałać ![]() Cera: mieszana, nie lubi agresywnej pielęgnacji, staje sie wtedy lekko nadreaktywna, nie mam popękanych naczynek, ale moja skora reaguje zaczerwienieniem na peelingi mechaniczne, toniki z alkoholem. Do tej pory próbowałam uporać sie z zaskórnikami i nadreaktywnością u dermatologa i efekty są, ale chciałabym więcej, więcej, więcej... Miałam u dermatologa kilka peelingów migdałowych, które bardzo oczyściły mi skórę, potem utrzymywałam te efekty AcneDermem, Skinorenem i Effaclarem - zarówno kwas LHA zawarty w Effaclarze, jak i kwas azelainowy moja skóra bardzo lubi. Zero podrażnień, ściągnięcia skóry, widocznego łuszczenia, jasna, gładka skóra. Teraz chciałabym walnąć z grubej rury ![]() ![]() Zauważyłam, że moja skóra jest ładniejsza im prostszą pielęgnację stosuję. Bardzo jej służyło połączenie kilka kosmetyków: rano: micel Biodermy, tonik Clinique 2 albo Lancome Pure Focus, filtr LRP AL wieczór, tydzień1: micel Biodermy, żel Calma HLC Ziaja, Acnederm(albo Skinoren w zależności co akurat miałam na stanie) wieczór, tydzień 2: micel Biodermy, żel Calma HLC Ziaji, Huile Lotus Clarinsa 2 razy w tygodniu maseczka z glinki zielonej, białej. Aktualnie na stanie mam 3 preparaty z kwasem: AcneDerm, którego aktualnie używam oraz nowe, nieużywane jeszcze Effaclar K i Diacneal. Chciałabym je jakoś włączyc do pielęgnacji, ale nie wiem czy używać ich jednocześnie czy tubka po tubce. Biochemiczki, która opcję mi proponujecie? a wykończyć tubkę AcneDermu, następnie wprowadzić Effaclar, po skończeniu wprowadzać Diacneal? b stosowac zamiennie effaclar k i acnederm(1 noc acnederm, 1 noc effaclar) po skończeniu acnedermu zamianić do na Diacneal i stosować 1 noc Effaclar, 1 noc Diacneal? Oczywiście wiem, że moja skóra pewnie bedzie potrzebowała przy Diacnealu nawilżacza i wtedy wcisnęłabym w system pielęgnacji Physiogel. Uff... ![]()
![]() |
#1064 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ja proponowalabym raczej takiego miksa- u mnie stosowanie Acne Dermu przez 8 miesiecy dalo bardzo marne rezultaty za to Acne Derm + Effaclar zaowocowaly redukcja przebarwien juz po miesiacu, a zaskorniki to nie wiem jak wygladaja, no chyba, ze sobie troszke popije kawki lub alkoholu ![]() Preferuje tzw. trojpolowke: Effaclar + Diacneal + nawilzacz. Po pierwsze polecam uzywanie juz od poczatku nawilzacza, bo np moja cera na Acne Derm + Effaclar najpierw nie reagowala, a potem jak juz zareagowala to ja przez tydzien musialam nawilzac ![]() Po drugie proponuje sie z effaclarem uzbroic w cierpliwosc, bo to krem ktory bynajmniej nie spieszy sie ![]() I na zakonczenie mych madrosci mam takie szatanskie pytanko: nie zapycha cie Physiogel? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1065 |
Przyczajenie
|
Maja, masz do perfekcji opracowany system pielęgnacyjny swojej skóry.
Moja cera?: lekko zanieczyszczona na nosie i brodzie, do tego "kaszka" na czole. Ogólnie skóra na policzkach nadreaktywna, zaczerwieniona po demakijażu i różnych eksperymentach z kosmetykami z alkoholem. Co zauważyłam- im lepiej nawilżona tym ładniejsza- nawet podkład wygląda lepiej. Już nigdy nie doprowadze do przesuszenia swojej skóry, to wielki błąd, dlatego też jeśli stosujecie diacneal przestrzegam- NAWILŻAJCIE nawet jeśli nie łuszczycie sie w widoczny sposób. Ja stosuje diacneal tylko na brodę i czoło i to tylko maksymalnie 2 razy w tygodniu. Kiedyś stosowałam acne derm (dwie tubki) i efektów nie widziałam żadnych poza chropowatością skóry i malutkimi krosteczkami na czole. Powoli pozbywam sie ich przy pomocy super nawilżania i diacnealu. Mój program: wieczorem- żel Avene cleanance- łagodnie myje, nie wysusza, nie podrażnia, maseczka Nuxe frais hydrant- zostawiam na noc i rano budze sie z jaśniutką nawilżona twarzą, rano- tonik AA rewitalizujący, na to podkład nawilżający z filtrem happy light Bourjois- jedyny który mnie nie zapycha i nie wysusza chociaz świeci sie niemiłosiernie. Używam go bo nie czuje go na twarzy, chociaż na zime pewnie wróce do aera teint Vichy do skóry suchej. Kolejny wieczór- żel Avene, huile lotus clarinsa bezpośrednio na twarz spryskaną wodą termalną LRP, i spać ranek- jak zwykle trzeci wieczór- żel, diacneal na miejsca z niedoskonałościami a reszta twarzy odpoczywa, ewentualnie nawilżam wodą termalną- to tyle. W najbliższym czasie zamierzam dodac do pielęgnacji (w formie testów) duński kremik na zaczerwienienia- efekty opisze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1066 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie nawet sam AD świetnie poradził sobie z zaskórnikami - tymi na nosie. Tymi w okolicach brody już nie. Ale licze na Effaclar w duecie z Diacnealem. Najbardziej lękam się wysypu ![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie nawilżona skóra tez prezentuje się znacznie lepiej. Mam problem jedynie z dobraniem dobrego nawilżacza, chociaż taki program z AD, Effaclarem i Olejkiem Clarinsa plus filtry dawał mi optymalne nawilżenie. Nie wiem jak skóra będzie zachowywała się po Diacnealu.
![]() |
![]() |
#1067 |
Przyczajenie
|
U mnie nawilżona skóra tez prezentuje się znacznie lepiej. Mam problem jedynie z dobraniem dobrego nawilżacza, chociaż taki program z AD, Effaclarem i Olejkiem Clarinsa plus filtry dawał mi optymalne nawilżenie. Nie wiem jak skóra będzie zachowywała się po Diacnealu.[/quote]
Olejek clarinsa dawał sobie rade z wysuszoną przez diacneal twarzą tylko przez jakieś dwa tygodnie, później nie był już w stanie dostatecznie nawilżyć skóry. A co najgorsze na wysuszonych przez diacneal miejscach pojawiły się krostki. Dużo lepsze efekty przynosi u mnie nie dopuszczenie do przesuszenia podiacnealowego. Szkoda że producent nie napisał na opakowaniu czy trzeba sie raz a porządnie złuszczyć i czekać na wysyp czy też absolutnie do tego nie dopuszczać......chyba trzeba działać na podstawie prób i błędów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jednak HOL Avene wskazany od początku raczej.
![]() |
![]() |
#1069 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale że jeszcze stosuję retin, to troche skórek tez mi sterczy na buzi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1071 |
Zakorzenienie
|
powiedzcie mi jakie opakowanie ma teraz Diacneal?
bo spotkalam sie w Stanach z opakowaniem zielonym i bardzo wysoka cena ![]() ![]()
![]() |
#1072 |
Zakorzenienie
|
Ja kupiłam Diacnel w takim typowym dla Avene białym opakowaniu z łososiowymi napisami.
![]() |
#1073 |
Raczkowanie
|
Chcialabym zaczac stosowac Diacneal ale boje sie wysypu
![]() ![]() ![]() Dodam, ze stosuje obecnie Acne Derm, i pare razy robilam sobie peeling migdalowy takze kwasy nie sa mi obce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Mnie Diacneal zadziwia
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1075 |
Rozeznanie
|
WITAJCIE
![]() ![]() Po krótce opisując moje perypetie, to pomimo jawnego niedowierzania mojej koleżanki dermatologa, kwas azelainowy i migdałowy podrażniały mnie bezlitośnie. Regularnie twarz miałam poparzoną, a ze stosowania kwasu azelainowego (Skinoren nie AD) 2 razy dziennie - takie były zalecenia, to zostało raz na 2 dni. W końcu stwierdziłam, że przyjdzie mi w pewnym momencie zastąpić zaskórniaki zmarszczkami i żyć tak dalej, tyle, że ostatnim zrywem kupiłam Diacneal. Wcześniej miałam Effaclar K i po prawie 2 m-cach nie było widać żadnych, ale to żadnych zmian. Wręcz przeciwnie, twarz sprawiała wrażenie zasuszonej, więc rzuciałam go do kąta. Teraz stosuję Diacneal wieczorem, codziennie na strefę "T", a na policzki co drugi dzień, na przemian z LRP Hydraphase i skórka ewidentnie robi się lepsza. Wprawdzie już po paru dniach zaczęłam obłazić i teraz się borykam z problemem dobrania podkładu maskującego skórki, ale narazie jestem zachwycona!!! W każdym razie ewidentnie Vichy Dermablend się nie nadaje ![]() Myszołapko, pisząc o trójpolówce masz na myśli: Effaclar + Diacneal + nawilżacz, o którym pisała również Mallutka? Ja wprawdzie, póki co zostaję przy samym cudownym Diacnealu, ale nowe pomysły warto chłonąć ![]() A poza tym, to doradźcie mi, czy używając Diacnealu można stosować bardziej treściwe kremy i maseczki? Chodzi mi o Nutritic LRP, który używam na przesuszone policzki. Działa świetnie, tyle, że nie chciałabym, aby doszło do sytuacji, że z jednej strony oczyszczam twarz, a z drugiej przyczyniam się do powstawania nowych zaskórników. Tak samo, to nie kłóci się nałożenie na twarz Diacnealu ze wcześniejszym użyciem maseczki aspirynowej, czy nawilżającej maseczki do twarzy?
![]() |
![]() |
#1077 |
Rozeznanie
|
![]() |
![]() |
#1078 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie wiem jak chcesz nakladac te maseczki? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1079 |
Zakorzenienie
|
Czy Diacnealem mogłabym posmarować miejsce, w którym miałam usunięte laserem znamię barwnikowe?
Na razie mam jeszcze plasterek i za kilka dni pojawi się strupek, więc teraz będę oczywiście omijać to miejsce. Ale czy kiedy zagoi sie , to blizna będzie mogła być smarowana Diacnealem? Czy w noc nawilżania mogę zastąpić HOL Avene maseczką, także Avene, Masque Apaisant Hydratant lub Clarins Beauty Flash Balm? Oczywiście chciałam nakladać te maseczki i zostawiać je na całą noc. A może lepiej sprawdzi sie krem nawilżający?
![]() |
#1080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odp. dot. blizny - możesz ją smarowac dopiero po pełnym wygojeniu skóry. 6% AHA to jednak sporo. Odp. dot. maseczki - pewnie że możesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:16.