![]() |
#1141 | ||
BAN stały
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=155 Na noc na zmianę z Diacnealem też polecałabym jakiś dobry nawilżacz: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/kategoria.php?kat=209 Reszty poszukaj w wątkach. Zajrzyj też na listę zanalizowanych kosmetyków i wybierzesz sobie coś odpowiedniego z dobrym składem ![]() Link w podpisie moderatorki L_V lub przyklejony u góry biochemii. Cytat:
Ja stosuję inne kwasy, ale nie widzę przeszkód. Moim zdaniem możesz bez problemu chodzić. Ale jeśli sie mylę, niech mnie ktoś oświeci ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1142 |
Zakorzenienie
|
przeszukalam wątek i wiele dziewczyn pisze o HOL'u, tylko nie za bardzo wiem co to jest, sory , moze to glupie ale mozecie mnie oswiecic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1143 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1144 |
Rozeznanie
|
No to wchodzę w etap diacnealowych podrażnień. Już myślałam, że zabezpieczyłam się na tysiąc sposobów: nawilżacz, krem łagodzący, filtr, zmodyfikowana trójpolówka na czwórpolówkę ... Tyle starań, a tu po zastosowaniu Diacnealu budzę się w czerwony rzucik.
![]() Dobra, pora skompletować rynsztunek do walki...
![]() |
![]() |
#1145 |
Rozeznanie
|
Utrapienie a jaki stosujesz krem łagodzący? a tak poza tym podoba mi się Twój avatar
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1146 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Używam na ogół 2-3 godziny po nałożeniu Diacnealu i do tej pory mi jakoś służyło. Poza tym nie używam kwasu dzień po dniu, tylko jeden dzień daje sobie na regenerację, a tu taki klops ![]() A avatar? Z perspektywy czasu mam wrażenie, że przypomina zielonego gluta, ale się do niego przyzwyczaiłam i też go lubię. Dzięki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1147 |
Rozeznanie
|
Utrapienie dziękuje za wiadomosci
![]() ![]() ![]() ![]() a avator bardziej przypomina mi żelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1148 |
Zakorzenienie
|
minelo ponad 7 dni od kiedy zaczelam stosowac diacneal wiec cos skrobne
![]() ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie kwasówki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1149 | ||
Rozeznanie
|
Próbowałam zbagatelizować podrażnienie, tym bardziej, że z dnia na dzień przeszło. To był błąd! A dokładnie, to było nim nałożenie Effaclaru. Po nim, to podrażnia mnie już kompletnie wszystko - łącznie z idealnym lub idealizowanym Nutritic LRP (cały czas się obawiam, że kiedyś przez okazję napiszę LPR
![]() Mój TŻ (właściwie co oznacza ten skrót?) kazał mi sobie zrobić weekendowy urlop i chyba nie jest to taki zły pomysł. W końcu przez parę dni nie wypryszczy mnie jak nigdy dotąd ![]() Cytat:
Cytat:
Jest to wystarczająco długo, żebym została wystawiona na próbę i zwątpiła jakieś dwieście razy (codziennie jeden raz) i tyle też razy chciała wszystko rzucić w kąt, ale jednocześnie, tak mi się wydaje, to po takim okresie efekty muszą być.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1150 | |||
Rozeznanie
|
Utrapienie trochę "rozbiłam" Twój post
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1151 |
Rozeznanie
|
Arielko, dzięki tobie stałam się bardziej świadomą wizażanką
![]() A ogólnie, to powiem ci, że ostatnio wpadł mi w ręce Physiogel - krem i naprawdę do podrażnionej i podsuszonej twarzy jest super! Qrde, czasami szarpiemy się na kosmetyki za sporą kasę, a coś dobrego kosztuje około 25,00 zł. ![]() W ogóle, to jak ci Diacneal służy? Mi lepiej niż Effaclar. Jakoś moja skóra, mimo tego, że naczynkowa lepiej toleruje AHA niż BHA.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1152 |
Rozeznanie
|
Utrapienie cieszę sie,że pomogłam
![]() ![]() ![]() A ten krem, który polecasz jest do cery suchej, a mam mieszaną, więc u mnie nie będzie chyba to najlepszy pomysł, muszę poczytać KWC |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1153 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
TŻ trzyma kciuki, a ja skrycie liczę, że go później skłonię na Effaclar na jego potrądzikowe blizny ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1154 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam mniej podrażnien po Diacnealu i po AcneDerm niż po Effaclarze K.
![]() |
![]() |
#1155 |
Przyczajenie
|
![]()
Mam do Was pytanko. Stosuje od tygodnia Diacneal, skora ladnie sie oczyszcza ale tez wysusza
![]() 1) Czy stosować naprzemiennie z Cilcafate(zeby zregenerowac skore w miejsach gdzie sie za mocno zluszczyla - szczegolnie tam gdzie byly niespodzianki) i pod oczy jakis dobrze nawilzajacy krem, zel. Tylko jaki? ![]() 2) Czy stosowac tylko Cold Cream na całą twarz? Mam dylemat pomiedzy Cold Cream'em a Cilcafate'm. Który sie lepiej spisuje, nie wiecie? Zalezy mi nie tylko na nawilzaniu, ale tez regeneracji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o preparat pod oczy to u mnie znacznie lepiej sprawdzają się preparaty o kremowej konsystencji. Żel nie daje uczucia nawilżenia w moim przypadku. Postawiłabym na bardziej treściwy krem pod oczy.
![]() |
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Dziekuje za szybko odpowiedz. Zastanawia mnie tylko to czy Cilcafate dobrze nawilża
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1158 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja pod oczy nakładam krem do okolic oczu Avene kojący. Nie mam wiekszych problemów z okolicami oczu, więc on jest wystarczający, Od czsu do czasu posmaruję się kremem mojej mamy Clinique, All About Eyes Rich - świetny ale drogi, i jeszcze nie potrzebuję czegoś anti-wrinkle ![]() Polecam jeszcze dwa kremy pod oczy FlosLek - moim zdaniem kosztują naprawde niewiele ale są świetne: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=4625 oraz http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=3594 Na wizażu bardzo chwalony jest Żel Oeparol http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12078 (ale ja wolę kremowe kremy niż żele ![]()
![]() |
![]() |
#1159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cicialfate to mój ulubiony kremik od jakiegoś roku ![]()
![]() |
![]() |
#1160 |
Przyczajenie
|
Na ten Avene juz kiedys sie czailam, moze wyprobuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1161 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1162 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do zapychania u mnie to ciężka sprawa,bo zapycha mnie praktycznie wszystko ![]()
![]() |
![]() |
#1163 |
Przyczajenie
|
No to mnie pocieszyłas, bo mnie tez duzo rzeczy lubi pozapychać. A czy stosowalas go moze pod oczy? Bo gdzies wyczytalam na forum, ze jedna osoba stosuje go pod oczy ale o rezultatach nie napisala. Ja sie boje, ze moze skore pod oczami bardziej wysuszyc niż zregenerować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1164 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
w sumie... stosuję,ale okazyjnie...dla mnie to bardziej krem leczniczy niż pielęgnacyjny... takie pogotowie ratunkowe ![]()
![]() |
![]() |
#1165 |
Rozeznanie
|
troszkę czasu upłynęło kiedy zaczęlam romans z Diacnealem
![]() - nakladam go cieniutko na buzię co drugą noc ostatnio pokusiłam się i nakładałam go codziennie, ale powróciłam do co drugiej nocy - efekt po nalożeniu leciutkie zaczerwienienie, rano po nocy spędzonej z diacnealem na buźce zero zaczerwienienia - zauważalne zmiany już są - zmniejszone pory, mniej niespodzianek, plamki jakby bledsze ![]() - łuszczenia radykalnego brak narazie łuszczę się miejscowo ![]() natomaist nie wiem czy to ma zawiązek z stosowaniem diacneala w ciagu dnia zauważyłam miejscowe zaczerwienienie twarzy ![]()
![]() |
#1166 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
I też się nie łuszczę, przynajmniej nie ewidentnie. Chociaż wolałabym obleźć ze skóry i mieć spokój, a tak to mi ciągle coś odstaje, puder się odkłada, nierówno rozprowadza, a zanieczyszczenia nadal tkwią na swoim miejscu. Tyle że, tak jak obiecałam, to podsumowania dokonam w pierwszy dzień wiosny. Narazie liczę się z niewygodami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takie zaczerwienienie w ciagu dnia moze powdowac filtr. U mnie tak dziala Avene. Jak aplikuje avenke na nawet lekko podrazniona twarz od razu mam mega zaczerwienienie, ktore utrzymuje sie bardzo dlugo. Moze u Ciebie jest podobnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1168 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mnie zaczyna się "wysuszanie'', nigdy nie miałam tak suchej skóry ![]() ![]() Wydaje mi się, za mało dbałam o nawilżanie, wczoraj kupiłam HOL i mam nadzieję,że trochę się poprawi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1169 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A na brak nawilżenia niestety nie pomógł mi żaden tradycyjny nawilżacz. Moja półka się już od nich ugina ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
ja na szczescie nie mam zadnych odstajacych skorek i ogolnie nie wysuszyla mi sie skora, moze to efekt stosowania diacnealu co 2 noc i na dzien tlusciejszy krem. Tylko te zaskorniki na nosie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.