![]() |
#1261 |
Raczkowanie
|
Dot.: Stosowanie Diacnealu - refleksje
hm...a ja dodatkowo zauwazyłam i wyczułąm na twarzy taką drobniutką kaszkę ,czy to uczulenie ? na wszelki wypadek wypiłam już wapno bananowe mojej córeczki
![]() ![]() Monciala ja ze swej strony mogę ci tylko powiedzieć : nawilżaj się ,nawilżaj się ,nawilżąj się ![]() Edytowane przez miziowa Czas edycji: 2007-12-09 o 09:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1262 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A sam żel jest super wydajny ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podskórne grudki mogą być wynikiem podrażnienia. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1263 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1264 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do serum-najmniejsze stężenie Flavo to chyba 8%, a na początek to za dużo (zwłaszcza przy jednoczesnej kuracji kwasami i retinoidami). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1265 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() chyba postawię na 2% ,najwyżej pójdę z nim na wizażowe targowisko ![]() Skoro raczej nie stawiasz na serum to posłucham mądrzejszych ![]() a te inne sera z BU ? lemonkowe ? orange ? też nie ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1266 |
Zadomowienie
|
[QUOTE=L_V;5989951]Oj, to uważaj. Dacneal ma opinię "bomby z opóźnionym zapłonem" - może sie zdarzyc tak że po ok 2 tyg beztroskiego używania dopadnie Cie złuszczanie albo przesuszenie. Nawet jeśli skra na początku reaguje rewelacyjnie na Diacneal, rób przerwy i dbaj o nawilżenie skóry.
Dziękuję bardzo za przestrogę, chyba faktycznie zmniejszę częstotliwość stosowania Diacnealu ![]() A co do pytania o żel Avene Cleanance, to wydaje mi się że nie ma kwasów w składzie, ale że ekspertem w tej dziedzinie nie jestem, to nie dam sobie za to ręki uciąć ![]()
Aniołek[*]28.11.2015 Edytowane przez anetka832 Czas edycji: 2007-12-09 o 17:33 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1267 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() I radzę nie zapominać o filtrach. Diacneal i beztroska, to pojęcia które nie idą ze sobą w parze. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1268 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Naszczęście niebawem kilka dni przymusowej przerwy od Diacnealu w planach ( praca na nocną zmianę, a Diacneal pod makijaż to kiepski pomysł chyba). A o filtrach oczywiście wiem i pamiętam. Dzięki Wam, dziewczyny ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1269 |
Raczkowanie
|
Witam ciepło w pochmurny dzionek
![]() U mnie poprawa.Zakupiłąm wczoraj KOzie Mleko 2 oraz Oliwkę Ziajową (dziękuję LV)i się smarowałam naprzemiennie. I pomogło ,wieczorem nie zmywałam już buzi tylko dołożyłam kremów ![]() Z braku właściwego zmywadła ![]() ![]() Staram się nie wychodzić z domu bo czekam na filterki Klorane a póki co smaruję się niestabilną "60" która na dodatek mnie podsusza ![]() Znalazłam jeszzce filterki mojej małej z lata "20" z daxa może sie nada na przeczekanie . życzę miłego popołudnia oraz nawilżonych odpowiednio pyszczków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1271 |
Zadomowienie
|
dobra dobra...A czy można stosować diacneal na przemian co noc z lysanelem SVR?? Chciałabym Was podczytać najpierw ale niestety brakuje mi na to czasu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1272 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#1273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
noc1 - diacneal noc2 - nawilzanie noc3- nawilzanie noc 4- lysanel |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1274 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie, które być może się tu już pojawiło, za co z góry przepraszam - ale nie mam siły przeczytać 43 stron tego wątku
![]() stosuję Diacneal już długo, ale dopiero od niedawna także pod oczy, bo zauważyłam pierwsze mimiczne paskudy - jestem na etapie cery staruszki. 1. czy nadal mam używac go pod oczy codziennie + nawilżacza na to, czy rzadziej? 2. czy można używać Diacnealu razem z witaminami A, E ,C? moja starsza siostra często nakłąda diacneal, a na to wyciska kapsułki z tymi witaminkami, czasem też juvit, a mi się wydaje że nie powinna tak mieszać na raz bo to się"gryzie"? które można użyć naraz w ciągu jednego wieczora, a które najlepiej naprzemiennie? pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1275 |
Zadomowienie
|
L_ V dzięki za podpowiedź. Czaję się na krem Clarinsa Multi Active.Może być? Czy musi to być koniecznie coś typowego do trądzikowej cery???
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1276 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co wiem, to niewiele osób decyduje się na taki hard core, i stosuje diacneal pod oczy. Ja sama próbowałam ze dwa razy, ale zrezygnowałam. Na tej strefie brak nawilżenia i wysuszenie widać niemalże od razu. W związku z tym może zamiast się torturować diacenalem, to w przypływie gotówki kup sobie pod oczy coś w stylu Ysthealu, RetinOx czy Eluage? Ja nakładam ostatnio Substiane LRP - krem do twarzy. Mam kilka próbek i postanowiłam je wykorzystać ![]() Poza tym to nie jest wskazane nakładanie na kwasiki czegokoliwek wcześniej niż po godzinie. Czytałam, że w ten sposób osłabia lub eiliminuje się w ogóle działanie kwasów. A co do stosowania witamin, to ważne, żeby twoją siostrę takie "mieszanki" nie podrażniały. Dziewczyny często pisały, że właśnie poprzez stosowanie jednoczesne kwasów i wit. C miały bardzo podrażnioną skórę. Może po prostu trochę lepiej chuchać na zimne. Chyba, że twoja siostra ma z diacnealem doświadczenie, to wtedy może stosowac, co chce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1277 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Mam pytanie czy mogę zastosowac ten filtr ? http://allegro.pl/item282925224_zimo...ne_spf_40.html jeśłi wychodze z domu to na krótko,max 1h i używałabym go właśnie tylko na takie krótkie wyskoki,ostatnio z kasą cienko i szukam ekonomicznych specyfików.ZAkupię jeden porzadny filtr(avene) na dłuższe wyjścia a ten byłby na krótkie wyskoki ![]() Hmmm...zajrzałam do KWC i chyba raczej go sobie odpuszczę Edytowane przez miziowa Czas edycji: 2007-12-12 o 09:01 Powód: przemyślenie ;) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1278 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1279 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś też odbieram w mojej aptece mleczko Klorane ![]() miłego dnia życzę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1280 |
Zakorzenienie
|
Nie musiz to byc krem do trądzikowej - wybierz cos baardzon awilzajacego, bo w czasie kuracji twoja skóra będzie "piłą" kremy jak gąbka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1281 | |
Rozeznanie
|
W trakcie 3 miesiąca stosowania diacnealu, tak sobie myślę, że lepiej ostudzić zapał, smarować się rzadziej, ale wyglądać jak człowiek..
Wiem, wiem, ja też czekam na efekty, tyle, że pod koniec listopada, gdy na skutek również czynników atmosferycznych dopadło mnie mega przesuszenie, to w pewnym momencie stwierdziałam, że wolałam już zaskórniki niż te odstające skórki i ziemiste policzki Teraz doszłam do mojego bezpiecznego maksimum - 2 razy w tygodniu na policzki, 3 razy w tygodniu na strefę "T". Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1282 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
miziowa jak ten zel??? tak sie zastanawiam czy by sobie go przed swietemi nie sprawic. Tylko dla tekiej przesuszonej skory, zmaltertowanej Diacnealem to chyba lepsza ta wersja z pantenolem??? ![]() wogole czy taki nawilzacz starczy mi jako regeneracja po calym dniu na mrozie i stoku?? (na dzien oczywiscie gruuuba warstwa filtra) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1283 |
Raczkowanie
|
Witam! Prosze pomóżcie!! Stosuje diacneal 5 dni i strasznie mnie wysypuje czy mam dalej stosowac codziennie czy tlyko nakrosty?? czy co jakis czas?? i zalezy mi na tym aby miec ladna buzie za 2 tyg czy jest to mozlwie??odpiszcie prosze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1284 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() cóż...po myciu mam mocno ściągnietą buzie i liczyłam na natychmiastowy efekt "od-sciagnięcia" ![]() ![]() Tak wogóle to jestem szczęśliwą posiadaczką mleczka Klorane 50+ i to jest to czego szukałam.wczoraj po porannym myciu na ten suchy pyszczek zaaplikowałam około 2.5 ml( miało być i na szyję ale golf miałam ![]() wchłonęło się całe ,tzn troszkę doklepałam,była poświata na twarzy ale przypudrowałam ją nieco i efekt był fantastyczny.trzymało się aż do wieczora ![]() Mallutka napisz maila do Pań z biochemii to ci podpowiedzą czy żel z panteolem będize właściwy dla ciebie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1285 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1286 |
Raczkowanie
|
Jesli ktos stosuje Eff... jest jakis sens w tym, by po zakonczeniu tubki przerzucic sie na wasz cudowny specyfik, czy lepiej ciagnac kuracje Effem...? Bardzo zalezy mi na tym, zeby pozamykac pory na skorze policzkow przy nosie - a poki co jedyne co mi farmaceutka byla w stanie zaproponowac to tonik LRP zwezajacy pory... echh... a jakos do sily sprawczej tonikow nie mam zaufania ;//
![]() |
#1287 |
Raczkowanie
|
przeczytałam wszystkie watki o Diacenalu, Effaclar K, Acne derm i w zasadzie teraz zgłupiałam.. czy w pielegnacji mozna wykorzystac te wszystkie kremy? jakie sa najleprze połaczenia... i czym rozni sie działanie tych wszystkich specyfikow tak w prostych słowach.
Acne Derm na przebarwienie głownie Effaclar K na zaskorniki? A Diacenal? Juz sie pogubiłam... Bardzo prosze doswiadczone Biochemiczki o skrotowe wyjasnienie |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1288 |
Zadomowienie
|
uup uup też się dołączam do pytania Juzki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja praktykowałam połączenie Effaclaru z Diacnealem Aha, BHA w Effalcarze działają tez uszczelniająco na naczynka krionośne, natomiast retinaldehyd w Dicanealu ma jeszcze działanie p/zmarszkowe, keratoregulujące i kolagenotwórcze ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1290 |
Raczkowanie
|
dziekuje L_V jestes niezastapiona.
A czy stosowanie wszystkich tych kosmetykow na raz to byłaby juz przesada? Np. na noc kazdy z nich naprzemiennie z nawilzacem. Hmm bo akurat tak sie składa ze mam je wszystkie w domu i narazie stosuje Acne derm i nie wiem z czym połaczyc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:29.