|
|
#31 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Wasza wymarzona suknia ślubna ;D
Helena napisał(a):
> Może nasza Babcia pomoże, Największy wybór obrazków z rzeczonego NR był tu http://www.geocities.com/sssuite7/NovemberRain.html ale wątpię, zeby cię to usatysfakcjonowalo, bo nigdzie nie ma sukni w pełnej krasie
|
|
#32 |
|
Raczkowanie
|
mi sie najbardziej podobaja skromne sukienki
a najpiekniejsze sa z tymi cudnymi rekawami
|
|
|
|
|
#33 |
|
Raczkowanie
|
Booooooosz... Ogniku... wcale się nie dziwię, że się wahałaś....
bosz, bosz, i jeszcze raz booosz.. |
|
|
|
|
#34 |
|
Zakorzenienie
|
Moje marzenie
|
|
#35 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta ostatnia mi sie baaaaardzooooo podoba
|
|
#36 |
|
Przyczajenie
|
gabis te sukienki są cudne!!!!!!!! już wiem jak moja będzie wyglądała (chociaż do tej pory myślałam o czymś zupełnie innym). miałam kupić ale jak nie znajdę takiej to biegnę do krawcowej.
pozdr buźka |
|
|
|
|
#37 |
|
Zakorzenienie
|
koko napisał(a):
> O tak! Sukienki ślubne nawet może by mi się podobały, gdyby były krótkie. Jak mozna brac slub w krotkiej kiecce ?! dlgie suknie sa piekne i gustowne wyjatkowo wygladac mozna tylko w takiej... dziwne masz poglady , moim zdaniem krotka sukienka wyglada wrecz nieestetycznie chocbys nie wiem jak piekne nogi miala ..... w takiej to owszem mozna na bal (ale tylko przebierancow :P) sie wybrac ale nie na SLUB Ps i sadzac po sukniach najczesciej wybieranych , malo ktora panna mloda mysli tak jak ty.... Ladne nogi mozna pokazac...ale na plazy |
|
|
|
|
#38 |
|
Zakorzenienie
|
iwciunia napisał(a):
> Jak mozna brac slub w krotkiej kiecce ?! jakby każdy lubił to samo to raczej nudno byłoby na świecie. > dlgie suknie sa piekne i gustowne wyjatkowo wygladac mozna tylko w takiej... hmm.. ktoś inny może twierdzić, że piękne są tylko.. oryginalne, tylko kremowe, tylko koronkowe > dziwne masz poglady dobrze, że Koko myśli o sukience a nie np. o sztruksowych ogrodniczkach > i sadzac po sukniach najczesciej wybieranych , malo ktora panna mloda mysli tak jak ty nie każda panna młoda bierze ślub kościelny, nie każda chce wyglądac jak odrysowana od szablonu mi się na przykład podobają poniższe kreacje i wcale nie uważam, że jestem dziwna
|
|
#39 |
|
Rozeznanie
|
Gabis, rękawki urokliwe, tylko niepraktyczne na przyjeciu weselnym - zawsze laduja w jakims sosie lub bitej smietanie...
A ja (wedlug aktualnych planow) bede miala taka. Tylko dziewczynki, nie kopiowac, nie kopiowac! Ma byc wyjatkowa i tylko moja! |
|
|
|
|
#40 |
|
Rozeznanie
|
Ta tez mi sie podoba szalenie:
|
|
|
|
|
#41 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#42 |
|
Rozeznanie
|
Re: Moja wymarzona suknia ślubna
Patrycjo- CUDO!!!
|
|
|
|
|
#43 |
|
Zadomowienie
|
Gabis- sukienki cudowne, te rękawki
|
|
|
#44 |
|
Zadomowienie
|
iwciunia napisał(a):
> Jak mozna brac slub w krotkiej kiecce ?! Oj mozna, moja mama brala slub 35 lat temu i byla w ktorkiej sukieneczce, ale nie takiej za kolano, ktore pokazuje sarenka, tylko w prawdziwej koronkowej mini. Cudo. Az zaluje, ze nie zatrzymala jej do dzisiaj, bo mialabym wzor dla siebie. A poniewaz odziedziczylam nogi po mamie, tylko jestem ponad 10 cm od niej wyzsza, wiec sie nie wstydze ich pokazywac > dlgie suknie sa piekne i gustowne wyjatkowo wygladac mozna tylko w takiej... To zalezy, aj w dlugich sukienkach wygladam po prostu smutnie, bez wzgledu na to jak piekna by ona nie byla. Rzecz gustu. >dziwne masz poglady Ja mam podobne i nie czuje sie za grosz dziwna >moim zdaniem krotka sukienka wyglada wrecz nieestetycznie chocbys nie wiem jak piekne nogi miala ..... w takiej to owszem mozna na bal (ale tylko przebierancow :P) sie wybrac ale nie na SLUB A dlaczego nie. Slub to ma byc wyjatkowy dzien, i dana osoba ma sie czuc wyjatkowo, a jezeli sama czuje sie w takiej sukience dobrze i chce w takiej wystapic, to dlaczego nie..? Ja chcialabym miec np taka sukienke jak miala moja mama, cala z koronki, ladna obcisla mini. Moja mama wygladala w niej cudnie, a tata sadzac po zdjeciach wzroku nie mogl od niej oderwac. I o to wlasnie chodzi. Dla mnie suknie dlugi i na dodatek z dlugim rekawem wygladaja smuutno strasznie. Jestem jeszcze w stanie zaakceptowac sukienke wklejona przez Pralinke - Cymbeline i 2 wklejona przez imaritiz, ale ta druga to tylko przez ten kwiat u boku. > Ps i sadzac po sukniach najczesciej wybieranych , malo ktora panna mloda mysli tak jak ty.... Ladne nogi mozna pokazac...ale na plazy Na plazy to nie tylko nogi sie pokazuje Cheetah |
|
|
|
|
#45 |
|
Zakorzenienie
|
coz... ja NIE TYLKO nogi mam ladne , wiec do slubu pojde NAGO ! Bede wygladala pieknie i wyjatkowo
|
|
|
|
|
#46 |
|
Zadomowienie
|
iwciunia napisał(a):
> coz... ja NIE TYLKO nogi mam ladne , wiec do slubu pojde NAGO ! Bede wygladala pieknie i wyjatkowo A to juz twoja sprawa i twoj wybor... Cheetah |
|
|
|
|
#47 |
|
Zakorzenienie
|
Iwciuniu! Twoje poglądy to Twoja sprawa i Twój wybór. Nie o treść mi jednak chodzi a o fromę. Moim zdaniem trochę nieładnie dogryzasz dziewczynom, które mają nieco inne podejście do tematu. Wierz lub nie na pewno nie jedna panna młoda w krótkiej, nie białej i oryginalnej sukni będzie wyglądać pięknie, bajecznie, wyjątkowo.. i być może nawet ładniej niż Ty. Pozdrawiam
|
|
#48 |
|
Zakorzenienie
|
Oj bez przesady nikomu nie chcialam dogryzc , tylko wyrazic swoj poglad na temat krotkich sukienek, kolezanki wypowiedzialy sie na temat dlugich , wiec watek mojego 'dogryzania' uwazam za zamkniety
|
|
|
|
|
#49 |
|
Zakorzenienie
|
ok wklejam pierwsza 'porcje' sukienek , sa przerozne , staralam sie tez znalezc jakies krotkie ale jak narazie trafilam tylko na taka za kolano
|
|
|
|
|
#50 |
|
Raczkowanie
|
A moja wymarzona prezentuje sie tak....ta i zadna inna...tak mnie zauroczyla...
|
|
|
|
|
#51 |
|
Zakorzenienie
|
Gabis sukienki wklejone przez Ciebie są cudne!!
Mamy taki sam gust, ja również preferuję skromne i proste, na ślub właśnie taką chciałabym mieć (o ile wyjde za mąż...), nie podobają mi się krynoliny,i w stylu barokowym, choć pewnie całkiem nieźle wyglądałabym w takiej bo jestem wysoka i smukła Co do krótkich sukienek, to myślę, że są bardzo ładne, jeśli panna młoda ma zgrabne nogi i preferuje krótkie to nie widzę przeciwskazań. Moja mama miała ślub kościelny właśnie w krótkiej sukience, ładnej i skromnej i wyglała super.To było w 1968 r. i wtedy, tak jak dzisiaj, modne były zarówno krótkie jak i długie.Ja jednak preferuję długie. Taką sukienkę jak Helena chciała mieć do ślubu moja siostra,niestety moja mama i teściowa siory były temu przeciwne i siora ostatecznie wystąpiła w długiej sukni, mi się jej sukienka zupełnie nie podobała, moim zdaniem była dziwna i kiczowata, a mówię to z perspektywy czasu... |
|
|
|
|
#52 |
|
Zakorzenienie
|
i nastepne... (nawet jedna w wersji mini
|
|
|
|
|
#53 |
|
Zakorzenienie
|
Ja co prawda w najblizszym czasie slubu nie planuje ale pomarzyc o pieknej sukni sobie moge
Nigdy nie wzielabym slubu (koscielnego) w krotkiej lub kolorowej sukni... Niektore sa piekne ale... Choc raz w zyciu chce "zaszalec" i wygladac jak prawdziwa ksiezniczka. Ubrana na bialo, ewentualnie w kolorze ecru. Najbardziej podobaja mi sie suknie rozlozyste, ladnie ozdobione.. powiedzialabym- bogate. Ale jesli nie bedzie mnie stac na taka to na pewno znajde dla siebie cos skromniejszego. Zalaczam zdjecia sukni ktore mi sie podobaja... Wybralam je z tego wątku i z roznych stron.
|
|
#54 |
|
Zadomowienie
|
Wiesz Iwciuniu,
Ja długich sukni mam już po uszy!!! W szafie ma takich chyba z 20, zakładam je na różne uroczyste przyjecia i bankiety itp. Treny, godety, mam już tego dosyć!!! Na ślub chciałabym założyć coś oryginalnego i ciekawego (a np. nie mogę i nie będę z podwiązką na udzie latała po Pałacau Prezydenckim Nie uważam też długości mini za nieelegancką. Znam suknie ślubne jak najbardziej maxi, które nie nadają się nawet do odstraszania szarańczy z pól amerykańskiej kukurydzy Cóż, zdarzają się szczupłe kobiety z pięknymi nogami Poza tym suknie typu mini-maxi samoim zdaniem bardzo intrygujące i naprawdę niebanalne!!! Pozdrawiam Wszystkie Panny Młode, pamiętajcie, że zgodnie z wynikami sondaży, Panna Młoda jest w pełni zadowolona ze swojego wyglądu dopiero na swoim trzecim ślubie
|
|
#55 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze 4
|
|
|
|
|
#56 |
|
Zakorzenienie
|
Helena...
|
|
|
|
|
#57 |
|
Zadomowienie
|
Ile? W cholerę! Wczoraj przez przypadek (szukałam dołu od sztormiaka) znalazłam wciśnietą kolejną (gorset i dół z godetem) między moim ekwipunkiem żeglarskim. Szkoda, że od ubiegłego roku tak się skurczyłam
Nie jestem światowa. Działam głównie społecznie. Mieszkam w lesie i jeżdżę autobusem nr 503
|
|
#58 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio ta wysunęła się na początek mojej listy sukien wymarzonych
|
|
|
|
|
#59 |
|
Zakorzenienie
|
Helena napisala : (
"Cóż, zdarzają się szczupłe kobiety z pięknymi nogami" Heleno a czy ty uwazasz ze skoro nie gustuje w krotkich SLUBNYCH sukienkach jestem gruba kobieta z brzydkimi nogami ?! Nie wiem czy nie zauwazylas , ze takim tekstem mozesz urazic dziewczyny ktore nie wygladaja jak wieszaki.... Dlugosc sukienki to rzecz gustu , nie koniecznie musialas az tak dosadnie manifestowac swoje zdanie na temat kobiet z nogami nie tak idealnymi jak twoje, ktorym podobaja sie sukienki o tradycyjnej dlugosci.... Ps. szkoda ze nie zdeklarowalas swojego wieku , bo juz chcialam napisac ze moze kiedy bede miala tyle lat co ty ,tez bede znajdowala stare kreacje pomiedzy innymi starociami *Uszczypliwosc za uszczypliwosc* |
|
|
|
|
#60 |
|
Konto usunięte
|
no no... suknia fajna, tylko ta szarfa pogrzebowa ją trochę szpeci.
A jesli chpodzi o moj gust to zdjecia wkleiłam na początku wątku. A nie cierpię takich sukien typu Scarlett Ohara. Jak pączek z bitą śmietaną. Ale jesli ktos jest przesadnie szczupły- chudy to w takiej bedzie chyba lepiej wyglądał niz w tej prostej i skromnej. No cóż, kwestia gustu i figury. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:51.

a najpiekniejsze sa z tymi cudnymi rekawami

->