![]() |
#271 |
Zakorzenienie
|
Ja zamawialam wczoraj i placilam $9+przesylka(wybralam najtansza bo zamawialam probki).Mi sie wydaje ze oni caly czas zmieniaja ceny bo jak zagladalam kilka dni temu to bylo $6.Aha i pisze ze przesylka jest gratis ale nie jest(przynajmniej u mnie).Moze dlatego ze zamawialam tez probki cieni?
Teraz jest tez $9 http://www.lumierecosmetics.com/inde...=360&parent=43 Skasowali moje zamowienie z Lumiere-niewiem dlaczego? Ehh -ciagle zmieniaja ceny,nie pisza prawdy o kosztach przesylki a teraz jeszcze mi nie wysla? Edit-juz wiem-wybralam za tania przesylke($1 dotyczy tylko probek w torebkach foliowych a nie w sloiczkach(nie zauwazylam tego)-musze zaplacic $3 za przesylke-musze zamowic jeszcze raz. Musze placic $3 dlatego ze zamowilam probki cieni-sam try me kit kosztuje$9 (plus przesylka za darmo-chyba)Zamotalam sie troche z tymi zasadami... Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 11:21 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#272 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Elfie, dla mnie to też zamotane. Zestaw kosztuje 9 $, nie wspominają o przesyłce ale trzeba wybrac czy w torebkach czy w słoiczkach, w innym dziale przeczytałam że próbki w torebkach są inaczej wycenione niż te w słoiczkach
![]() Elfie, widzę że brałas kolory Light , czemu nie Fairly Light? |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
try me kit($9 plus przesylka free bo podniesli cene z $6)-zestaw jest w sloiczkach-nie ma mozliwosci wyboru-daja przy tym kupon na $5 Probki w torebkach($1 za przesylke(USA canada i International) ale nie mozna zamowic wiecej niz 10) Probki w torebkach sa tansze(bo mniej komfortowe w stosowaniu) Probki w sloiczkach-(za przesylke $3(usa canada)$5(international) Przesylka zagraniczna first class-$5,priorytetowa $12 Przesylka free ale tylko dla zamowien powyzej $25(usa canada) $75 (international) Niech mnie ktos poprawi bo chyba sie zamotalam hehehe Wszystko pisze tutaj: http://www.lumierecosmetics.com/inde...e&page_id=ltlu Aga Flawless Finish jest podobno jasniejszy od innych podkladow dlatego bralam nieco ciemniejsze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#274 | ||
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() tylko nie bardzo rozumiem to Cytat:
![]() Co do kolorów, dobrze że napisałaś ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#275 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jasniejszy jest tylko ten FF-z tego co przeczytalam na makeup talk-patrzylam na odcien Light Beige i jest strasznie jasny-te fairly Light podobno sa biale... cashmiere chyba ciemniejszy-ta FF formula jest podobno jasniejsza o ton od pozostalych...ehhh zamotane... Postaram sie poszukac probek kolorow roznych podkladow na Makeuptalk i wkleje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#276 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#277 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bym brala cashmiere i flawless(flawless wez o ton ciemniejsze niz cashmiere) maja tez formule venna velvet ale ona jest podobno bardziej dla skory tlustej(vv ma tez oat powder w skladzie-czytalam ze niektorych po tym wysypuje)-tutaj sa wszystkie formuly: http://www.lumierecosmetics.com/inde..._id=founddescr Aga-tak wyglada FF (odcien Light Golden i Light beige)B jasny nie? Zobacz szybko(zaraz wykasuje zdjecie bo nie zapytalam tej dziewczyny o zgode na umieszczenie) Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 11:22 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
okrutnica jakaś... |
bardzo jasny
|
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#280 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Nie wiem czy zamawiac teraz czy czekac na Twoją relację ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#281 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#282 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#283 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Zadomowienie
|
Kurcze!Przestańcie kusić nowymi próbkami , bo jak dostane to wszystko co zamówiłam , to chyba sklep otworzę! Gdzie ja to będę trzymac?!
![]()
![]() |
#286 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zamowilam ponownie-zrezygnowalam jednak z cieni(stwierdzilam ze mi na razie nie sa potrzebne) zmienilam tez odcien z Beige Neutral na Medium Beige(przeczytalam na MT ze odcienie neutralne na jednej dziewczynie ktora ma podobna karnacje do mojej wygladaly troche popielato ![]() Za zestaw try me kit $9-przesylka free |
|
![]() ![]() |
![]() |
#287 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Ciekawi mnie też Meow. Postanowiłam dac szansę EDM na skórze porządnie wygładzonej. Przesusz, chropowatosc i inne przykre dolegliwości związane z przyjmowaniem leków nieco podleczyłam i skóra jest w miarę gładka. Jutro przetestuję ponownie EDM, póki znowu cera mi sie nie zepsuje |
|
![]() ![]() |
![]() |
#288 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Meow-ja jakos sie nie moge polapac na ich stronie-tyle odcieni ze az sie w glowie kreci hehehe Tak mysle ze gladka skora to polowa sukcesu-ja czesto uzywam peelingu kanebo silk peeling powder-skora jest po nim taka gladka ze az piszczy-na to mleczko avene(tylko to jedno innych kremow nie probowalam do aplikacjii) Moze sie w koncu u Ciebie sprawdza te EDM-zycze powodzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#289 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Nie dziękuję ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi zajelo 2 godziny skladanie zamowienia,tez sie motalam z tymi kolorami w te i we wte,ale warto bylo.Faktycznie powinni te kolory jakos lepiej oznaczyc.....ide grzebac w Lumiere... Elfie masz moze pod reka jakiegos linka do zdjec Lumiere????
![]() |
#291 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=258 Wczoraj wkleilam zdjecie dziewczyny z podkladem FF na twarzy ale juz wykasowalam bo nie zapytalam jej o zgode na umieszcenie zdjec. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#292 |
Zadomowienie
|
Szkoda,ze takie zolte te zdjecia...no nic ide pogrzebac na makeuptalk i spektrze,moze cos wiecej znajde
dzieki
#293 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na makeuptalk dobry jest watek z forum o makeupie mineralnym "List Your shades in mmu"-mi bardzo pomogl w wyborze odcieni. Co ja bym zrobila bez mojego podkladu EDM ![]() Od kilku dni moja skora warjuje-szczegolnie dzisiaj obudzilam sie z wysypem na twarzy i szyji(czerwona sucha skora,bolace krosty,pelno podkornych grudek).Moj filtr w prysznicu sie wyczerpal i mysle ze mam alergie na zmiane wody.Cala skora mnie swedzi-okropnosc. Nalozylam EDM i wygladam jak czlowiek a TZ pognalam do sklepu zeby zamowil filtr. Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 11:23 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Zakorzenienie
|
a ja muszę zmienić opinie o EDM. Kiepsko sie u mnie sprawują
![]()
#295 |
okrutnica jakaś... |
Reese, a masz porównanie do innych minerałów?
Ja swój EDM nakładałam wczoraj na różne litry, kremy, sam kwas hialuronowy i ciągle był widoczny. Potem zastosowałam na podkład i ...o wiele mniej. Ale przecież to podkład a nie puder i chcę go używac nie na inny podkład tylko zamiast niego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#297 |
okrutnica jakaś... |
dokładnie to samo co ja. Skóra wygląda jakbym ją solidnie zagipsowała i podkład podkreśla każdą nierównośc czy suchą skórkę
|
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, sorki że się wtryniam nieproszona w rozmowę, ale wg mnie ciągle trzeba szukac dalej - az sie znajdzie ten swój. Nie jestem ekspertem - jesli mowię źle, to poprawcie mnie, ale wydaje mi się, że 'widoczność' minerałów na buzi zależy od gestosci podkladu. I proponuje dzielic sie probkami - chociazby do sprawdzenia wlasnei gestosci. Ja chetnie podziele sie Bare escentuals - Agabil - podaj adres na PW - posle Ci swoje, moze te bedą lepsze?
#299 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#300 |
Rozeznanie
|
Do mnie w końcu dotarły próbki z EDM (oczywiście była to wina poczty, bo EDM wysłało przesyłkę 13 grudnia
![]() 1. konsystencja- pomiędzy Rhea(wilgotne, maziste) a Meow(sypkie, pudrowe), tzn. są lekko wilgotne, zbijają się w grudki, wymagają roztarcia na skórze. 2. kolor- sandy fair-intensive, odrobinę dla mnie za ciemny, ale ładnie się wtapia, fair- o dziwo ciemniejszy niz sandy fair-intensive, zdecydowanie różowo-brzoskwiniowy. 3. wygląd na skórze- ma dużo miki, obojętnie na jakim kremie używałam(nie używam kremów matujących) mocno się świecił, na filtrze podkreślał pory (normalnie nie mam wogóle rozszerzonych porów ![]() 4. krycie- hmm, u mnie rumień kryje średnio, dopiero jak nałoże go bardzo dużo to kryje bardzo dobrze, ale osiągam efekt gipsowej maski ![]() Podsumowując o niebo lepsze niż Rhea, ale Meow nie dorównują ![]() Natomiast jestem bardzo zadowolona z miętowego korektora, dobrze ukrywa zaczerwienienia, nie podkreślając suchych skórek. Na pewno zamówie pełnowymiarowe opakowanie. Niezły jest też róż, mam kolor Anytime, wygląda jak lody truskawkowe ![]() Mam nadzieje że moje wypracowanie się na coś przyda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:34.