![]() |
#391 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Czy Sally Hansen jest w ogóle dostępna w Polsce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Konto usunięte
|
![]()
Dość długo ten wątek obserwowałam. Dla mnie Fitromaniaczka to brzmi dumnie
![]() W poszukiwaniu coraz to doskonalszych filtrów wypatrzyłam marki Sunmedic i Anessa - obie należące do Shiseido. Czy może Dziewczynki spotkałyście się z nimi podaczas pobytów zagramanicznych? M. |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Dr Hauschka można kupić oczywiście przez internet, a oprócz tego w aptekach w Białystoku i w Warszawie. Cena przez internet ok. 60 zł, a w aptekach ok. 70., oceny znajdują się na Wizażu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=8975 Sally Hansen można u nas dostać w Polsce, ale naprawdę trzeba poszukać, Nu Skin przez internet lub od konsultantki ![]() Edytowane przez Paula07 Czas edycji: 2006-02-18 o 18:12 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#394 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A znasz dokladna nazwe tego pudru Sally Hansen? jest moze tutaj? http://www.sallyhansenhealingbeauty.com/hb_powders.htm
![]() |
#397 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#398 |
Zakorzenienie
|
nie tak łatwo wcale znaleźć
![]() a można go wogle w Polsce dostać? |
![]() ![]() |
![]() |
#399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz powstalo zamieszanie,poniewaz na KWC Vanilla zglosila puder SH ale to nie jest ten o ktorym mowa na BU. Vanilla podala do KWC CornSilk Shineless Classic Translucent Loose Powder ale on zawiera mike i to na pierwszym miejscu w skladzie http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12875 Basia na BU zachwala CornSilk Shineless Natural Matte Loose Powder ale on ma talk na pierwszym miejscu i teraz juz sama nie rozumiem,poniewaz ten puder jest pozytywnie oceniony przy stosowaniu filtrow a "Les Violettes Pudre Libre", Guerlaina juz nie pasuje Basi ze wzgledu na talk na pierwszym miejscu w skladzie ![]() wiec na dobra sprawe jak to jest? Zglupialam lekko po lekturze i czytaniu skladow ![]() jakos nie pasuje mi ta retoryka...... Samej skrobii uzywac nie bede a mieszajac ja z innym pudrem zauwazylam dziwny kartoflany zapach.Nie sadzilam,ze takie meki bede przezywac ![]() Zawsze jest opcja,ze zostane przy swoich ulubionych kosmetykach i dam sobie spokoj z zaglebianiem sie w te tematyke. A pomyslec,ze mialam taka spokojna glowe kiedy nie uzywalam kwasow ![]()
![]() |
#400 |
Raczkowanie
|
Hmm... Nie dziwię Ci się, Hexxano, że jesteś zdezorientowana
![]() Mam pytanie co do pudrów Haushki : czy nadają kolor? jak matowią? jaki efekt daje ten roświetjący? I jeszcze kilka pytan : możliwość stosowania pudrów z talkiem i miką dotyczy TYLKO pomarańczowej serii Avene? Filtrom mineralnym talk już szkodzi? Czy można nakładać filtry mineralne na chemiczne tej samej firmy? Chodzi mi konkretnie o Avene. Zauważyłam, że mineralna 25 do wrażliwych miejsc skóry działa świetnie jako korektor pod oczy, ale nie mogę jej stosować w przepisowych ilościach ( jest biała ) i dlatego zastanawiam się, czy mogę najpierw położyć pod oczy pomarańczową emulsję Avene, a na to mineralną 25? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie o linie sloneczna Dermedic- czy zawiera stabilne filtry?
|
![]() ![]() |
![]() |
#402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#403 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#404 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeśli używasz filtrów Avene wogóle nie musisz się martwić o pudry z talkiem, miką itp.. ponieważ Avene nie posiadają Parsola tylko inny filtr, więc nie ma problemu ze szkodliwością filtrom. Filtrów mineralnych nie mieszamy z chemicznycmi. Chyba, że na przykład pod oczy naładamy mineralny, ponieważ są bardzo wrażliwe a na resztę twarzy chemiczny. Podawałam link wczesniej do KWC, z filtrem mineralnym (Avene) tonującym pod oczy, którego można używać jako korektora (post 347) ![]() Edytowane przez agusia_1 Czas edycji: 2006-02-21 o 13:47 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#405 | |
Raczkowanie
|
Dzieki Paula za odpowiedź
![]() Cytat:
Piszesz o 50 do wrażliwych miesc. Jak to jest z kolorem? Ja mam naprawdę jasna skórę, ciężko jest znaleźć dla mnie podkład w zimie. Kilka dziewczyn w KWC pisało, że jest za ciemna ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#406 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Na filtry mineralne moża używać pudru, poniewaz nie posiadają Parsola ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Zakorzenienie
|
No tak....
![]() ![]() Za to bardzo bardzo przypadl mi do gustu LRP Anthelios XL 60+ oraz Fluide Extreme,to moi faworyci. A przyznam sie,ze w sklad tych ostatnich nie wczytywalam sie ![]()
#408 | |
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
Pozdrawiam ![]() ![]()
![]() |
#409 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam puder jedwabny Hauschki: http://www.aquavitae.com.pl/catalog/...oducts_id=1104
Cena wysoka, ilość olbrzymia... Najwygodniej byłoby podzielić się kimś ![]() No cóż. Nadal będę szukać specyfiku, który będę mogła używać na mój fluid Biodermy. Pocieszyłyście mnie, że przy Avenie problem z talkiem i miką nie istnieje... dobrze zrozumiałam? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Zakorzenienie
|
Mama zdobyła dla mnie w aptece próbkę Photoderm Flush, wyobrażacie sobie
![]() Przetestowałam i powaznie się zmartwiłam. Taką miałam na ten krem tonujący "ochotę"... Wszystko wydaje się idealne, kolor także - delikatny, jakby mnie złapały pierwsze promienie słońca, ale nic się nie odcina od szyi. Ale się wałkuje koszmarnie ![]() Czytałam o tym całym wałkowaniu i nie mogłam sobie wyobrazić o czym piszecie przy różnych specyfikach. Teraz już mogę ![]() Może jest na to jeszcze jakiś sposób? Żeby się nie zwałkował? Czy 100 tonująca Biodermy też się wałkuje i - czy jest dużo ciemniejsza? |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Zadomowienie
|
Paula dziekuję za odpowiedź
![]() ![]() Beoneself znam Twój ból jeśli chodzi o wałkowanie. Na mnie niestety wałkują się prawie wszystkie Biodermy - tylko fluid 100tka się nie wałkuje, a poza tym to cała reszta. Poza tym bezbarwne biodermy bielą mnie okropnie ![]() A co do tego dzielenia się Hauschką to zabrzmiało ciekawie ![]() Paula napisała: [quote/]Ja używam pudru jedwabnego do ciała Hauschki (oczywiście z zastosowaniem na twarz). Efekt matujący jest idealny, naprawdę daje prawdziwy mat. Nie pobiela twarzy tak jak skrobia, jest po prostu bezbarwny na twarzy. [/quote] A czym go nakładasz Paula? Pędzlem czy puszkiem? Pozdrawiam
#413 |
Zadomowienie
|
Beoneself, ja mam biodermę tonujacą i uwielbiam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#414 |
Zakorzenienie
|
Kajol, dzięki za obszerne sprawozdanie (: Będę musiała odezwać się mailem do Biodermy i poprosić o próbki. Nawet jak kolor będzie za ciemny, to może wymyślę coś z mieszaniem np. z fluidem, natknęłam się już na ciekawe wątki na Biochemii
![]() Jednego nie mogę zrozumieć - nie śmiejcie się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Raczkowanie
|
1) jest antyoksydantem i świetnie wspomaga działanie filtrów
2) dobrze działa na naczynka 3) działa przeciwzmarszczkowo, raczej profilaktycznie, także dzieki wspomaganiu filtrów 4) rozjaśnia i "rozpromienia" skórę 5) niektóre dziewczyny pisały, że rozjaśnia sińce pod oczami ( mi wit. C też lekko rozjaśniła) Ogólnie wpływa bardzo pozytywnie na skórę ![]() ![]() Gdybym coś przeoczyła lub zle napisała, to porawiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#417 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#418 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam pytanie, czy któraś z was używa tego mleczka Avene 40 z dzieciaczkiem? Wydaje mi się, że chyba Sandija coś o nim pisała. Jeśli tak to czy mogłybyście coś o nim skrobnąć? Jak tam wchłanianie, błysk i takie tam. Będę wdzięczna, bo to ostatni produkt z miarę wysoką ochroną w aptekach w mojej okolicy. Chciałabym mieć coś Avene bo jednak chciałby się człowiek od czasu do czasu pomazać jakimś makijażem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#419 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#420 | |
Gość
|
Cytat:
![]() Powiem w skrócie - dla mnie jest identyczne jak 50, ta sama kosnystencja, ta sama wchłanialność, różnica taka, że nie ma zapachu. Jak możesz Kate to kupuj, jest b.dobre, u mnie już nawet tego nigdzie nie mogę dostać ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:12.