|
Notka |
|
Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
szukam jakies wykonczeniowki albo rozswietlacza.
zadanie- rozswietlanie warunek- brak drobinek Czy cos takiego w ogole istnieje? ![]()
![]() |
#4172 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Organizatorka
|
pearl beige z edm np
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Zadomowienie
|
Pearl beige ma jakies tam male drobinki, ale malutkie,wiec sprobuje z nim
![]()
![]() |
#4175 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Highlighter EGM bardziej służy przy konturowaniu/rozjaśnianiu, nie daje efektu glow czy rozświetlenia. Jest praktycznie matowy no i kryjący
|
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny,
potrzebuję jakiejś gotowej palety do makijażu, w której bylyby cienie do oczu i róże. Chodzi mi o to żeby były dobrej jakości, trwale, intensywne kolory, które dobrze się rozprowadzają i nie osypują. Nie cierpię gromadzenia tych wszystkich pudełeczek, słoiczków, dlatego chcialabym mieć wszystko co potrzebne w jednym miejscu. Spodobała mi się ta paleta: http://www.coastalscents.com/cfwebst...up-palette.cfm Jak ją oceniacie? A może są jeszcze jakieś firmy mineralne, które produkują takie palety? Chodzi mi wlaśnie o firmy mineralne bo zauważylam, że skład tych prasowanych cieni jest lepszy niz w tradycyjnej kolorówce.
#4177 |
Zakorzenienie
|
Nie ma czegos takiego jak gotowe palety do makijazu kosmetykow mineralnych. Paleta, do ktorej link podalas nie ma nic wspolnego z kosmetykami mineralnymi, ktore tradycyjnie maja forme proszku. Jedyne jakie moge ci zaproponowac to palety cieni z Everyday Minerals -
http://www.everydayminerals.com/store/best-sellers.html Zapraszam rowniez na watek o podstawowych informacjach na temat kosmetykow mineralnych (podwieszony u gory forum). Edytowane przez vril Czas edycji: 2009-10-02 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4178 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chodziło mi o gotowe palety produkowane przez firmy mineralne, bo z tego co zauważyłam z nieciekawych składników zawierają tylko talk i parabeny. To i tak o niebo lepiej niż w przypadku kolorówki dostępnej w sklepie. W ostateczności zastanawiam się nad samodzielnym prasowaniem cieni i roży. Ale nie wiem na ile to jest opłacalne.
![]() |
#4179 |
Zakorzenienie
|
przetestowałam trochę primerów/pudrów na przetłuszczającej się skórze, żaden mi się nie sprawdził - wiem że cery pudrem nie zmienie
![]() testowalam: -puder bambusowy -puder bambusowy z jedwabiem -dry-flo -silica (krzemionka) -diva defence -rice powder -koalin powder -soft focusy chodzi mi o coś z całkiem innego składowo ![]() moimi faworytami są puder ryzowy (ten z kolei zapycha ![]() ![]() Już nawet nie o ten mat chodzi, tylko żeby makijaz mi nie splywal, pomozcie cos ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() Edytowane przez inc0rrect Czas edycji: 2009-10-02 o 17:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Wtajemniczenie
|
Charlotta, paletki ma jeszcze Earthen Glow Minerals, ale tam sa chyba tylko podklady i korektory TUTAJ
Ta paletka Coastal Scents, do ktorej link podalas, ma chyba dobre recenzje. Zerknij na watek o Coastal Scents albo na blog Cathy |
![]() ![]() |
![]() |
#4181 |
Organizatorka
|
Incorrect a ile warstw nakladasz? oraz cos mi sie zdaje ze zmianka firmy mineralnej moglaby pomoc
Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2009-10-02 o 17:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4182 |
Zakorzenienie
|
nakladam dwie warstwy primera LHK (pierwsza - sam primer, druga - mint plus primer) później podkład dwie warstwy, a na to cienka warstwe primera, a najczesciej soft focusa bo mam po tym wszystkim bardzo matowa twarz pozniej w ciagu dnia co 1,5 godziny jedna warstwe, i to juz nakladam na naprawde tłustą skórę
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4183 |
Organizatorka
|
ja z pierwszej warstwy primera bym zrezygnowala= no i zmienilabym jednak firme... co uzywasz? co testowalas?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
sproboje, skoro tak mowisz, odrazu na krem (obecnie na frakcje sojowa) podklad? uzywam EDM intensive, bo najwieksze krycie, wiec jednak najdluzej pozostaje na mojej skorze dobrze sie sprawdza tez u mnie Lumiere VV, ale to na krotkie wyjscia 2,3 godzinne i kiedy moja skora ma lepszy dzien (ale efekt najlepszy ![]() testowalam pozostale formuly z EDM i Lumiere, oraz obie foruły z EGM, o tych słabo kryjacych nie ma co mowic- bo nie dla mnie, mam mase przebarwien i cere naczynkowa, co do Cover Me efekt straszny, siateczka mi sie tworzy A znasz jakieś podkłady które mogłyby być trwalsze? ![]()
Dziewczyny, bardzo proszę o wypełnienie krótkiej ankiety, która jest badaniem rynku usług dietetycznych. Tutaj link: profitest.pl/s/12254/Tu4ydm2K3ha4YKAM W ramach podziękowania dla dwóch z Was oferuję bezpłatne konsultacje dietetyczne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4186 |
Organizatorka
|
inc0rrect- ja też bym zrezygnowała z pierwszej warstwy primera. Do tego cera wysuszona krzemionką może nadprodukować sebum, czyli tworzysz zamknięte koło - masz przetłuszczającą się cerę, więc ją matujesz i wysuszasz jednocześnie, a skóra produkuje dwa razy tyle...
Może sprobuj zamienić frakcję na coś innego (bo u mnie pod minerały się nie nadawała) a do tego może bibułki matujące w ciągu dnia (wystarczy przyłożyć, bibułka wchłania to, co powinna wchłonąć) i dopiero tak oczyszczoną z tłustej warstwy cerę spróbuj zmatowić czymś delikatnie. Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-10-02 o 18:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4187 |
okrutnica jakaś... |
na plotkach przeszło bez echa
![]() Zobaczcie http://www.kolorowka.com/index.html super sklep, napisałam już maila z pytaniem odn. pochodzenia tych składników. |
![]() ![]() |
![]() |
#4188 | |
Organizatorka
|
Cytat:
można ale raczej na- nie pod |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no fajny, fajny! ceny też mi się podobają. daj znać, czego się dowiesz!
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2009-10-02 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4191 |
Zadomowienie
|
bardzo mi się podoba zestawienie kolorów- wszystko koło siebie, można dobrze porównać!
![]() |
#4192 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() niezła konkurencja dla Coastal Scents - ceny bardzo przyjazne... Koniecznie daj znać, co odpiszą.. Kategoria "Wypełniacze i dodatki" mnie ogromnie zainteresowała.. Miki również ![]() Tak się zastanawiam, czy to jakaś druga gałąź działalności ZSK (bo i szablon podobny i do tego ZSK polecają w bannerze ![]() Edytowane przez cathy Czas edycji: 2009-10-02 o 18:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
okrutnica jakaś... |
tak się tym podnieciłam że hej
![]() Widzę baner ZróbSobie Krem, pewnie to ta sama osoba. Strona ma podobny układ. |
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
okrutnica jakaś... |
na pewno zrobię sobie puder, róż i bronzer. I cienie. I poprosiłam o przepis na podkład
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakby jeszcze gotowce jakieś ukręcili, to mój wewnętrzny leń byłby usatysfakcjonowany |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze, nie widzę bibułek na stronie EDM ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
to już sama nie wiem za co się brać teraz, tyle zachodu zawsze przy nowej firmie ![]() moj ideal to z Lumiere Light Medium Warm VV z EDM : Fairly Light Neutral, Light Neutral przydaloby sie zmienic firme, ale z drugiej strony, nie wiem czy znajde podklad ktory bedzie na mnie dobrze wygladal, watpie przy takiej cerze ktora mam obecnie, cudow nie zdzialam sproboje kukurydze ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
jak tanio krzemionka wychodzi ![]() dobrze że nie kupiłam z CS ![]()
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4198 |
okrutnica jakaś... |
dostałam odpowiedź, ale szybko
![]() Jeśli ktoś jest zainteresowany treścią, zwłaszcza pochodzeniem produktów to proszę o PW . |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 | |
Zakorzenienie
|
Inc0rrect, spróbuj się rozstać z EDM (ze mnie spływał niemiłosiernie, mogę polecić Blusche Full Coverage). Jako primery dobrze się sprawdzają mieszanki składników. Przed nałożeniem czegokolwiek na twarz przykładaj chusteczkę higieniczną (w bibułki nie ma sensu się bawić), jak będzie idealnie matowa, to dopiero aplikuj proszki. Staraj się ograniczać warstwy makijażu. No i jakiś dobry nawilżacz by się przydał.
Cytat:
![]()
![]() |
#4200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.