|
|||||||
| Notka |
|
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne - wątek ogólny
Pewnie ze chcemy, ale albo jestem slepa albo nie sa napisane skladniki?
|
#4472 |
|
Zadomowienie
|
Anecko, ja zaufałam na słowo..no trudno, w każdym razie je polubiłam
takie byle jakie te zdjęcia, ale nie mam dobrego aparatu, żeby ładnie wszystko uchwyciło.. jak widać niektóre są bardzo delikatne, inne, jak czarny i zieleń bardzo mocno napigmentowane, tym bardziej, że jest to aplikacja na sucho. Aczkolwiek to jest tak, że ciemne jakościowo nie wychodzą jak dla mnie poza te 3 zł..- nie umiem malować oczu, ale np. Edmowskimi cieniami jakoś to wychodzi, a po tych to mam twarz jakbym się zanurzyła w misce z kolorowymi pigmentami . A z kolei jasne uwielbiam, no ale umalowac się i zetrzec jasne cienie nie jest wielką sztuką
Edytowane przez kasiaen1 Czas edycji: 2010-02-06 o 21:50 |
|
|
|
#4475 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
mi na maila o skład i firmę odpisali w 1 dzień,
wkleiłam przecież ![]() razem z odsyłaczem do aukcji.
|
#4477 |
|
Zakorzenienie
|
Nigdy nie używałam praktycznie cieni do powiek, ale rozważam zaczęcie
Jakiej firmy cienie lubicie najbardziej? Ktore są najtrwalsze Waszym zdaniem?
|
|
|
|
#4478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Lubię bardzo miki z Kolorówki.com |
|
|
|
|
#4479 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz nigdy nie zamienie cieni sypkich na prasowane, ale tylko dlatego ze jak mialam prasowane to zawsze ta pacynka musialam tak trzec i trzec zeby kolor nabrac.. a tak to pomaczam pedzelek i juz ![]() Moja kolezanka z kolei nie lubie sypkich bo jej sie osypuje choc twierdzi ze duzo nie nabiera na pedzelek.. a uzywa baze Lumene..
|
|
#4480 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde ale jestem wkurzona, dalej nie mam zamowien styczniowych
Ani z Sassy (23.01) ani ze She Space (18.01).
|
#4481 |
|
Raczkowanie
|
połączenie kosmetyków minerlanych i tradycyjnych
Czy kosmetyki mineralne można łączyć z tradycyjnymi?
Mam podkład z La Roche i chciałabym kupić sobie : róż, puder matujący i korektor pod oczy czy możecie mi jakieś dobre polecić? Czy to prawda, że minerlne są zdrowsze dla cery? A dlaczego do nakładania tych minerlnych komsetyków potrzeba odpowiednich pendzli? Czy tymi normalnymi się nie da czy jak? ;/
|
|
#4482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: połączenie kosmetyków minerlanych i tradycyjnych
Wystarczy po prostu przeczytac podwieszone wątki
Czy to naprawdę tak dużo i aż tak męczy?
Sooner or later you have to stop being a victim and be a victor. You have to stop being a whiner and start being a winner. Take control of your shit, regardless of your circumstances. If it’s more difficult for you that's good, cause that makes your story better.
|
|
|
|
#4483 |
|
biegam dla Zabawy
|
Nawet nie wiem w jakim wątku to umieścić - właśnie na TVN Style trafiłam na program SOS Uroda - spory fragment jest o kosmetykach mineralnych i dowiedziałam się, że : pod minerały nie można stosować kremu, bo go zastępują
i można tylko pędzle z naturalnego włosia stosować.Jak to Tvn S. pewnie jeszcze nie raz to powtórzą. |
|
|
|
#4484 | |
|
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a uzasadnienie
|
|
|
|
|
#4486 |
|
Zadomowienie
|
Uświadomi ktoś mineralnego laika?
![]() Do czego służy primer? To rodzaj bazy? Jest niezbędny przy minerałkach?
Edytowane przez Noc(nik) Czas edycji: 2010-02-19 o 17:36 |
|
|
|
#4487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4488 |
|
Organizatorka
|
tak, to inaczej nazwana baza, nie jest konieczna, nie musi byc mineralna- np. na silikonowych bazach mineraly swietnie leżą. Poprostu na niektorych kremach, skorach przy primerze lepiej i dluzej sie trzymaja.
|
|
|
|
#4489 |
|
Rozeznanie
|
Zerknij na ten wątek : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=387248
|
#4490 |
|
Organizatorka
|
rozwielitka
może należałoby przypomniec, ze cytowane teksty w postach po angielsku wartoby przetlumaczyc, bo coraz czesciej się pojawiją nietlumaczone a \nie kazdy... a drugie serdecznie prosze o przypomnienie na zamówieniowym zasady ze organizatorki nie maja obowiązku przesylac tony probek i odsypek tylko dlatego ze zamowienie skladaly i ze organizatorki na tym nie zarabiają bo niby to wszystko takie oczywiste a rozne glosy slyhac po kątach
|
|
|
|
#4491 |
|
Moderator
|
Dot.: Mineraly vs tradycyjna kolorowka
nie wiem, czy w dobrym miejscu pytam, ale jakby co widzę że tez offtopujcie więc co mi tam
czekam na moją pierwszą dostawę minerałków a w przerwach szukam różnych informacji. zastanawia mnie czy jest fizycznie wykonalne a) użycie np pod oczy korektora mineralnego a na całą twarz tradycyjnego podkładu? b) użycie korektora mint powiedzmy pod klasyczny niemineralny podkład? jeśli nie na sucho (no bo na logikę puder podczas nakładania fluidu się zetrze) to czy np w odrobinie kremu lub na mokro? c) użycie mineralnego różu na tradycyjny podkład? d) uzycie mineralnego podkładu na twarz w kombinacji: filtry + puder matujący niemineralny/sypaniec niemineralny + podkład mineralny? to chyba wszystkie moje pytanka... aaa no i jeszcze intryguje mnie, co to jest ten wspominany wszędzie STF? jest jakiś ślowniczek mineralny?
|
|
|
|
#4492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() b) tutaj nie pomogę c) nie ma przeciwwskazań d) też raczej powinno być ok. Zamiast niemineralnego sypańca mozesz użyć np. pudru bambusowego czy ryżowego czy jeszcze innego ![]() Zajrzyj TU, na bloga Cathy zajrzyj też TU - dużo o filtrach i minerałach i TU - w drugim poście będzie odpowiedź na pytanie o STF a tak poza tym mam nadzieje, ze już niedługo nie bedziesz zadawala pytan o tradycyjny podklad, bo pokochasz mineralne
|
|
|
|
|
#4493 |
|
Zadomowienie
|
Potrzebuje bialego matowego cienia
Tak sobie mysle, ze moglabym go "ukrecic" mam np. biala mike, ale co by do niej mozna dodac, zeby trzymala sie bardziej powieki?
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam baze pod cienie REVLON,
owszem nie mineralna ![]() duży słoiczek, bardzo miękka, jakość taka sama jak lumene, u mnie oczywiście. mam też nową z JOKO, ale jeszcze nie testowałam
|
#4495 | |
|
Moderator
|
Oooo tu mnie przenieśli
zastanawiałam się jak ja mam dojśc do tego gdzie ten post zniknął dziękuję modki Cytat:
dziekuje też za linki, od blogu Cathy w ogóle zaczęłam się interesować (parę pytań i koleżanka wysłała mi linka do tego blogu, który dostarczył mi podstawowych wiadomości nt minerałów, takie basics, a dalej sa juz odwołania do konkretnych wątków więc jakoś tak sobie prowadzę rozeznanie, jeszcze nie wiem gdzie o co pytac stąd to przenoszenie...) ![]() mam dość sucha skórę (z lekko przetłuszczającą się strefą T), mimo peelingów bardzo przesuszoną, nie wrażliwą ale po prostu suche skórki na polikach i całym czole itp. Boję się bo poczytałam już o bazach, wykończeniach i całej reszcie i opinie o tych pudrach są takie, że mają tendencję do wysuszania jeszcze bardziej (bambus, ryżyk itp) Wiesz, mam swoje purdy z kolorówki "tradycyjnej" które kocham i nie odstawię bo nie robią mi krzywdy (sypaniec Clinique albo Kanebiak, który wręcz pomaga mi zachować nawilżenie skóry w jakiś magiczny sposób) dzieki też za uswiadomienie mnie w końcu co to jest ten STF nie wpadłabym na to, a często ten skrót się pojawia i wszelkie moje próby dochodzenia co to spełzły na niczym... ![]() mam nadzieję, że podkłady mineralne mi podpasują, ogólnie nie narzekam za bardzo na stan cery, nie mam tłustej, nie mam trądziku, mam nadzieję że nie doswiadczę efektu oczyszczania o którym piszą dziewczyny... chodzi mi głównie o przeniesienie się na coś lekkiego na wiosnę/lato. A dalej jak się ułoży to zobaczymy dziękuję za pomoc |
|
|
|
|
#4496 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4497 |
|
BAN stały
|
Dot.: Makijaże wykonane kosmetykami mineralnymi
gdzie mogę kupić takie mineralne kosmetyki? w poznaniu i jakie są ceny mnw.?
|
|
|
|
#4498 |
|
Jestem groszek... ;)
|
mineralne kosmetyki sprowadzamy z USA, można kupić na allegro.
jest jedna firma polska mineralna ale na razie raczkuje...
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4500 |
|
Raczkowanie
|
(UWAGA BĘDĘ KUSIĆ!)
Przysłała mnie Pastereczka, cobym napisała parę słów o kolejnej firmie mineralnej - Lucy Minerals Na razie będę wychwalać podkład, bo wg mnie jest mineralnym mercedesem. Zawiera antyoksydanty (ekstrakt z kawy i witaminę C) oraz allantoinę, jest baaardzo kremowy i łagodny, a przy tym stosunkowo trwały. Daje efekt typu full-coverage, jest mocno skoncentrowany z dużą ilością tlenku cynku i trzeba poćwiczyć z nakładaniem, bo łatwo przesadzić i zrobic sobie maskę. Używam próbki dopiero 3 dzień, ale jestem coraz bardziej zachwycona. Ogromny komfort noszenia, zero wysuszenia, skóra jest taka ukojona - myślę, że będzie idealny dla alergików i dla podrażnionej skóry, świetny podkład zimowy. Stosuję razem z Finishing Powder i trzyma się praktycznie cały dzień bez większych poprawek. Czekam jeszcze czy może adorned with Grace to przebije, a jeśli nie to na pewno wezmę biga. Aha - darmowa wysyłka na cały świat No i kto się ze mną pozachwyca?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:23.

takie byle jakie te zdjęcia, ale nie mam dobrego aparatu, żeby ładnie wszystko uchwyciło.. jak widać niektóre są bardzo delikatne, inne, jak czarny i zieleń bardzo mocno napigmentowane, tym bardziej, że jest to aplikacja na sucho. Aczkolwiek to jest tak, że ciemne jakościowo nie wychodzą jak dla mnie poza te 3 zł..- nie umiem malować oczu, ale np. Edmowskimi cieniami jakoś to wychodzi, a po tych to mam twarz jakbym się zanurzyła w misce z kolorowymi pigmentami

Ani z Sassy (23.01) ani ze She Space (18.01).

i można tylko pędzle z naturalnego włosia stosować.

Lush & China Glaze lover!