|
|
#931 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Cytat:
Cere mam jasną, choć latem delikatnie opaloną oliwkową no i piegi, blond włosy, oczy niebieskie przy źrenicy zielone refleksy generalnie wolę pudry beżowe, w różowych mam buzię jak świnka ![]() Może któraś z Was bedzie tak miła i określi mój TYP Kolorystyczny Z wcześniejszych postów widzę że są tu naprawdę specjalistki
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dajcie wieksze zdjecia to postaram sie pomoc co do typow(chociaz tak do konca to w nie nie wierze)
|
|
|
|
#933 |
|
Przyczajenie
|
Dodaje w zalaczniku
mam nadzieje,ze zaladowalo![]() i jeszcze
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 12:54 Powód: post pod postem |
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Sliczna jestes
Wygladasz mi na typ cieply/neutralny ale nie jestem pewna na 100%.Najladniej wygladasz na 1 zdjeciu(chodzi mi o kolor sukienki).Mysle ze odcienie beige/warm powinny sie sprawdzic.
|
|
|
|
#935 |
|
Przyczajenie
|
i kilka slow...generalnie odkad trafilam na wizaz to powoli zmieniam sposob pielegnacji i na szczescie z moja cera jest juz coraz lepeiej
jeszcze niedawno bylam totalna maniaczka kremow,podkladow i wszelakich nowosci.Niemal codziennie co innego na twarz i...kilka tygodni temu skonczylo sie to totalna masakra na twarzy.Nie wiem co mnie tak urzadzilo-tyle tego bylo teraz stosuje niemal tylko naturalna pielegnacje-mydelko alep,olejki z bichemii i mazide,hydrolatyl,woda termalna,podklady rhea i tylko rilastil na naczynka i jest o NIEBO lepiej Jeszcze pojedyncze krostki sie pojawiaja,troche widac pory ale moge w koncu z zadowoleniem patrzec rano w lustro nawet moja mama dzisiaj powiedziala,ze mam piekna cere![]() ![]() kilka dni temu wydalam juz ogromna siatke najrozniejszych kremow,pudrow,podkladow itd...jeszcze kilka z sentymentu zostawilam ale nie zamierzam do nich wracac-i to dzieki Wam drogie Wizazanki dzieki![]() Dziekuje baaardzo z tym sliczna to ogroooooomna przesada-ujelabym to fotogeniczna
Edytowane przez frantic Czas edycji: 2009-02-01 o 12:55 Powód: post pod postem |
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Sanderka-ojj sliczna
![]() Ja tez odklad przeszlam na minimalizm w pielegnacjii(olejek do zmywania,podklad mineralny,jeden filtr i naturalny nawilzacz-mam mniej klopotow z cera) Dziewczyny-przyszly mineraly
|
|
|
|
#937 |
|
Przyczajenie
|
a ja wlasnie zaryzykowalam i zamowilam probki na suncat...ale nie ma sznas zeby TZ mi to przywiozl bo juz by do niego do Chicago nie doszlo do wtorku wiec musze poczekac troszke na przesylke
zamowilam tez puder do pielegnacji nocnej![]() CzarnyElf-jednak nie ma to jak natura cos w tym musi byc sliczny bezyk ten podklad!!
|
|
|
|
#938 |
|
Zadomowienie
|
Tulipanna , Wróbel - zamówiłyście już?Bo ja bym chciała jedną rzecz ....
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#940 |
|
Zadomowienie
|
Jak się zbierzecie do kupy
, dajcie znać .Ja bym chciala ten sławny silikon z efektem photoshopa.
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#942 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#944 |
|
Zadomowienie
|
Pearlfection i Flawless finish tez mam Sheer i są akurat.A może spróbuję inną formułę na lato ,hmmm?
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam trochę przebarwień i od do trzeba coś przykryć. Na idealnym macie mi nie zależy, uważam że twarz powinna mieć nieco zdrowego połysku.
|
|
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny!
Mam pytanie o filtry, była już o tym mowa, ale teraz akurat słoneczko mocniej świeci i może też zmieniłyście, odkryłyście inne filtry. Jakich filtrów obecnie używacie i jakie polecacie, jak współgrają one z podkładami mineralnymi, które używacie ??? Pozdrawiam |
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.drugstore.com/products/pr...31&catid=21503 |
|
|
|
|
#948 |
|
Rozeznanie
|
Kochany Elfiku !
Dziękuję za odpowiedź. Wiedziałam, ze mogę na Ciebie liczyć ![]() Obawiam się, że ten filtr niestety jest niedostępny w Polsce. Czy dobrze pamiętam, stosowałaś mleczko Avene? Chyba byłaś z niego zadowolona? Buziaczki!!! |
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zamówiłam monave, ciekawe co to będzie
![]() A te minerałki SunCat to są odpowiednie dla cer mieszanych ? |
|
|
|
#951 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
To sie dopiero okaze jak do mnie dojda,bo tez mam mieszana cere Ale sklad wyglada obiecujaco![]() A swoja droga moj TŻ wrocil wczoraj ze Stanow i przywiozl mi Lumiere i EDM.Dopiero teraz zdalam sobie sprawe jak zaszalalam Samych podkladow chyba z 15 i to pelnowymiarowych do tego pudry,roze,korektory...a ida do mnie paczki z suncat,meow i monave-wariatka ze mnie![]() Dzisiaj mam od rana EDM kolor beige neutral-matt i na to puder wykanczajacy.Mam to na twarzy od 8 rano i jest naprawde ok.W kazdym razie nie gorzej niz po normalnych podkladach Troche sie swiece i troche powchodzilo w pory ale generalnie jestem zadowolona po tylu godzinach bez ZADNYCH poprawek jest dobrze Krycie tez bardzo dobre Jutro testuje dalej
|
|
|
|
|
#952 |
|
Raczkowanie
|
O matko... a Lumiere czy masz moze wersję podkladu Cashmere Silk w kolorze Light Medium Beige? Cashmere to moja ulubiona formula Lumiere i teraz kiedy mam zamawiac zastanawiam sie nad dezem bo mam odcien warm i niby jest ok, ale zastanawiam sie czy bez nie byłby lepszy. tes same kolory roznia sie od siebie nieco w zaleznosci od formuły podkładu, a nik tu nie opisywal swoich wrazen po Cashmere Silk LMB własnie. Wiec byłoby super sie dowiedzieć jakie odczucia.
|
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tak stosowalam mleczko Avene i bylam z niego zadowolona z wyjatkiem zapachu-ten Eucerin jest bezzapachowy-a ja jestem starsznie wrazliwa na zapach.Avene jednak wydaje mi sie ze troche lepiej nawilza.Mam zamiar przetestowac jeszcze jakies inne filtry mineralne o wyzszym spf,jezeli nic nie znajde to chyba wroce do Avene i bede stosowac na zmiane z Eucerin Zakochalam sie w Soft radiance all over Color-daje efekt b delikatnego rozswietlenia,cera wyglada swiezo i b naturalnie. |
|
|
|
|
#954 |
|
Wtajemniczenie
|
A u mnie filtr plus makijaz (obojetnie czy mineralki czy nie) to okropnie wyglada. Nie wiem juz co robic. Jak narazie to sie nie filtruje i nie jestem z tego zadowolona.
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Głównie chodzi mi o trwałość i krycie. |
|
|
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak sobie pomyślę ile kremów nakładam pod makijaż to... oups ale wszystko się trzyma |
|
|
|
|
#957 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, mam pytanie. Zamówiłam sobie próbki z EDM jakies trzy tygodnie temu i wciąż nie dotarły do mnie. Czy Wy też tak długo czekałyście na przesyłkę do Polski? Będę wdzięczna, bo nie wiem, czy mam pisać do nich, czy czekać cierpliwie
|
#958 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chcialam miec baze, ale to raczej na wyjatkowe okazje i omijajac filtr. Mi przyszly chyba po tygodniu. Pamietam tylko, ze dlugo nie czekalam. |
|
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#960 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szukam pomysłu na życie Edytowane przez gosiala Czas edycji: 2008-05-15 o 09:19 Powód: literówka |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:17.

teraz stosuje niemal tylko naturalna pielegnacje-mydelko alep,olejki z bichemii i mazide,hydrolatyl,woda termalna,podklady 

Mam trochę przebarwień i od do trzeba coś przykryć. Na idealnym macie mi nie zależy, uważam że twarz powinna mieć nieco zdrowego połysku.