![]() |
#1111 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny,
czy moglybysice zobrazowac ile to jest 2,5 ml - wielkosci ziarenka ryzu, grucho, fasolki?? Bo odmierzac miarka moze i mozna, ale najpierw trzeba miarke odpowiednia znalezc ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#1112 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2,5 ml??
Ale czy każda fasolka ma tą samą wielkość
![]() ![]() Może wypróbuj sposób Alchemiczki ze strzykawką. Strzykawkę na pewno dostaniesz w każdej aptece ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alchemiczko, jesteś niesamowita... Wydedukowałaś, że turniej jest na ulicy i zaraz przypominasz o stosowaniu filtrów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
Raczkowanie
|
Dot.: 2,5 ml??
No to juz jakas konkretna wskazowka. Dzieki!
Mala stolowa lyzeczke znajde ![]() I ze strzykawka tez nie zly pomysl! Pozdrowienia |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Przypominam o stosowaniu filtrów z troski oraz żeby nawiązać do tematu, bo ostatnio coś dużo offtopiców piszę ![]() ![]()
![]() |
#1117 |
Zadomowienie
|
Właśnie oceniłam nasz ulubiony wątek- Alchemiczko super, że zwróciłaś na to uwagę (ja nie wiedziałam nawet, że tak można, myślałam że te gwiazdki to ze względu na ilość postów
![]() i tak offtopicowo: Alchemiczko nie wiedziałam, że jesteś z Chrzanowa; mnie bardzo miło kojarzy sie to miasto- mam stamtąd i z okolic dużo fantastycznych znajomych i mam wrażenie, że wszyscy z tych okolic są tacy ![]() ![]() Rzęso co do filtra dla dziecka, to może spróbuj zachwalanego tu już wielokrotnie przez niektóre z nas Avene mleczka dla dzieci SPF40, ja go aktualnie używam i bardzo sobie chwalę, no i pojemność 100 ml też ma znaczenie ![]() Malgogaj co do obsesji, to ja myślę, że parasolki są genialnym pomysłem ![]() ![]() ![]() ![]() I dziękuję wszystkim za obszerne informacje co do pudru Translucide, podejrzewam, że chyba zajmie miejsce skrobii ![]() I witam wszystkie nowe filtromaniaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zakorzenienie
|
Alchemiczko, a nie lepiej jakieś winko
![]() ![]() Ach, te offtopici, wybaczcie ![]() Szeherezada, pomysł ze strzykawką jest naprawdę dobry. Pisała o nim Alchemiczka ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pomysł z parasolkami super. Kajol, to od kiedy zaczynamy? Muszę sobie najpierw sprawić jakąś fajną parasolkę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1121 |
Zakorzenienie
|
Hmmm, więc jednak mleczko? Bo patrzyłam też na krem 50+ Avene dla skóry bardzo wrażliwej. Jak myślicie?
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1123 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrą opinią cieszą się sypkie pudry APC, a mnie zaciekawiły również mineralne ( wspominane w wątku wcześniej przez Tusię, do nabycia na allegro) wyglądają interesująco. Rzeczywiście wybór łatwy nie jest, ale za to jaka to przyjemność!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1124 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1125 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, Kate za pomoc, tak właśnie dumam nad Clinique, skłonna jestem zaufać tej firmie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1126 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1127 |
Gość
|
Witajcie dziewczynki
![]() ![]() ![]() Kurczę, dopiero co zachwycałam się tą skrobią ziemniaczana, a jednak ściąga mi trochę buzię. Muszę się chyba zaopatrzyć w kukurydzianą, tylko jak dziś robiliśmy zakupy w Realu, to tam nie mieli takowej ![]() Kate a te wszystkie puderki, które wymieniałaś, mam na myśli Guerlain i Clinique, to jak one się sprawdzają na filtrach? Bo mi szalenie odpowiada skrobiowy efekt matu i chciałabym coś takiego uzyskać ![]() |
![]() |
![]() |
#1128 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ach tak. witam Nowoprzybyłych ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1129 |
Zadomowienie
|
chocolatko ja się już za parasolkami nawet rozglądałam i znalazłam tylko jenen sklep z takimi nie-przeciw-deszczowymi, ale są one z kolei bardzo fikuśne: białe z koronkowymi wstawkami
![]() A co do mody na świetlistość skóry, to wyczytałam w najnowszym "Elle", że najmodniejsza cera to właśnie taka pełna blasku, świeża itp i absolutnie nie matowa ![]() ![]() Zerknęłam też na wątek na wizażystce o którym wcześniej wspominałayście ("co one mają na twarzach") i przypomniało mi się jak kiedyś oglądałam program na mtv o J.Lo. Opowiadali i jej ciuchach, figurze, a potem przeszli do cery, która ponoć słynie z niesamowitego blasku. Nie musiałam się nawet specjalnie wysilać, żeby na tych zdjęciach pokazowych dostrzec że to właśnie filtry! "glow by J.Lo" ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Gość
|
Tak??? Kajol, dawaj żywo link do tych zdjęć,chętnie popatrzę na jej słynny glow
![]() |
![]() |
![]() |
#1131 |
Zakorzenienie
|
Hehe, Kajol, trafiłaś w 10! Dzisiaj spotkałam dawną koleżankę [której zawsze zazdrościłam pięknej cery] i usłyszałam od niej, że wyglądam tak..."jasno i świetliście"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zakorzenienie
|
Kajol, ale czy takie fikuśne będą pasowały do zwykłych dżinsów czy będę musiała zaopatrzyć się w równie fikuśne sukienki
![]() ![]() A kremy typu Givenchy, Lancome kupowałam kilka miesięcy temu, teraz tylko filtry ![]() Ja naprawdę wyglądam jak kobiety ze zdjęć na wątku "co one mają na twarzach" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1133 |
Gość
|
Dziewczyny, to chyba Alchemiczka napisała, że BU zostaje powoli odtwarzane. Rzeczywiście, to wyczytałam na stronie. Ale czy już można gdzieś poczytać to, co odtworzono? Szukam odpowiedzi na jedno pytanie, nie mogę jej nigdzie znaleźć
![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Sandija, o ile się nie myle to jest to ten link:
http://www.biochemiaurody.fora.pl/viewforum.php?f=7 |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 |
Zadomowienie
|
Co do J.Lo to był taki program w MTV jej poświęcony (no i tam gwiazda była taka "na żywo"- nie z gazetowych zdjęć, więc to chyba nie był blask fotoshopowy
![]() ![]() ![]() Ale odkąd używam filtrów to baczniej też przyglądam się innym kobietom, zwłaszcza tym znanym. Jeśli ktoś ogląda tenisa, to polecam się przyjrzeć siedzącej na trybunach dziewczynie Rogera Federera (oczywiście kiedy gra Król Roger ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Gość
|
Ale J.Lo ma piękną ciemną karnację, to zupełnie inaczej wygląda ten błysk. A ja mam koloru kości słoniowej - zupełnie inny efekt
![]() ![]() Tylko "Domowe laboratorium" na razie chodzi? ![]() ![]() Ale dziękuję Chocolatko za link ![]() |
![]() |
![]() |
#1137 |
Zakorzenienie
|
Hehe, Kajol, ja po Avene też się tak błyszczę
![]() Ale jeśli komuś przeszkadza blask, to może sobie sprawić fikuśną parasolkę... Wtedy nikt nie będzie patrzył na twarz, tylko na ów parasolkę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1138 |
Zakorzenienie
|
Wiecie co, a mnie się wydaje, że ten blask nie jest naturalny, tzn. nie wynika on z pięknej, wypielęgnowanej cery, tylko z tony rozśietlacz nałożonego na kości policzkowe, czoło i nos. Zwróćcie uwagę, ze broda i nos są matowe, tzn. nie mają tego "olśniewającego blasku". Filtr przebiłby się przez zwykły pudert, a mąką to ona się na pewno nie oprósza
![]() Jestem niewiarkiem, ale na codzień też mam taki glow ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a ja po Avene nawet sie az tak bardzo nie blyszcze, chyba nawet troszke mniej juz po LRP, a moze ja chce w to wierzyc? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
1) Dobrze wmasowac filtr, tak, aby nie bylo zadnych sladow nakladanie, zadnej bialej smugi!!! To 70% sukcesu!!! Jesli dobrze rozmasujesz filtr, nie bedzie ani bialej twarzy, ani smug! 2) Pudrowac zaraz po wmasowaniu (!) nastepne 29,9 % sukcesu, to bardzo wazne, poniewaz po pewnym czasie to mleczko zastyga, tworzac biala, strasznie lepka powloke, do ktorej skrobia/ puder przeczepia sie w nadmiarze! 3) Skrobiowac/ pudrowac uprzednio dobrze otrzepujac pedzel/ platek z nadmiaru tego, czym bedziemy sie matowac ![]() Jesli bedziecie przestrzegac tych 3 punktow, daje glowe, ze sie Wam uda ![]() ![]() ![]() PS. Przepraszam, za brak polskich liter ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:22.