![]() |
#1291 |
Organizatorka
|
Dot.: Pudry, cienie, korektory mineralne??
Z pewnoscia jest watek na ten temat, ja w takich sprawach szukam publikacji naukowych itp- stad wybor tych stronek, osobiście patrzę zeby syfiaste substancje byly na koncu składu- wymog prawny ze im mniej czegos tym dalej od poczatku listy składnikow..
w sumie to na temat bo kosmetyki mineralne tych substancji nigdy nie zawierają. Najwazniejsze to nasza zdrowa promienna skóra a nie malowana maska. no ![]() Zresztą to tłumaczy dlaczego wiele osób tweirdzi, że po minerałach poprawia się stan skóry. Oczywiście są osoby uczulone na mikę- są też minerałki bez niej. Boron Nitride czasem uczula. Nie bez powodow producenci minerałów piszą na stronkach: * No preservatives * No silica * No parabens * No bismuth in any of our mineral foundations bo to wszystko subsancje dopuszczone, trudno je jednoznacznie uznac winnym wielu chorob i uczulen, tym bardziej skórnych, raka bo w jakiej ilosci i jak dlugo stosowane itp, badania potrzebuja czasu, ureg. prawne również itd. co nie znaczy że trzeba to wklepywać w siebie ![]() grunt to wiedza i rozsądek- po to pisze nie żeby kogoś straszyć czy namawiać. Dla przykładu podaje skład meow w trzech formułach od najmniej kryjącej począwszy: -Mica, Titanium Dioxide, Iron Oxides -Mica, Titanium Dioxide, Zinc Oxide, Iron Oxides -Mica, Zinc Oxide, Titanium Dioxide, Boron Nitride, Iron Oxides |
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie ma co przesadzać, te strony są nieco kontrowersyjne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 | |
Organizatorka
|
Cytat:
![]() ![]() tak czy inaczej nasze minerałkki nie są kontrowersyjne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1294 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1295 |
Rozeznanie
|
Oczywiście że warto znać możliwe zagrożenia, ale nie można wierzyć we wszystko co jest tam napisane, bo akurat np. strona Luskiewnika jest bardzo mało wiarygodna i on we wszystkim widzi zło, a tak nie jest. Nie ma co przesadzać, mi samej dużo dała lektura biochemii, czy LU, uważam się za świadomego konsumenta i zwracam uwagę na skład produktów których używam, ale warto poczytać parę źródeł i wyrobić sobie własną opinię, a nie tylko opierać się na tych podanych wyżej.
Swoim postem nie zamierzałam nikogo atakować, uważam po prostu, że nie powinno się podawać linku do tak kontrowersyjnych stron bez odpowiedniego komentarza, ponieważ osoba która nigdy wcześniej nic na ten temat nie czytała, po takiej lekturze może się nieźle przerazić. A po co. |
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Tutaj mozna sobie zobaczyc jakie sa skladniki w tych calym pudrach mineralnych ![]()
![]() |
#1297 |
Organizatorka
|
34 dol za 6 szt + przesylka i czasem gratisy
na www.joppaminerals.com jest teraz za darmo przesylka wogóle te firmy często robią promocje |
![]() ![]() |
![]() |
#1298 |
Wtajemniczenie
|
A co sądzicie o pudrze mineralnym z Avonu?
Jakoś ostatnio go brakuje w katalogu, ale może któraś z Was go ma, używa...
![]() |
#1299 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zalecam duzy dystans ![]() Cytat:
Co za tym idzie potencjalny temat warto podac z odpowiednim nakresleniem by moc swobodnie przyswoic informacje i poszukac dodatkowego info ![]() Warto sie edukowac bo przeczytanie stron P.Rozanskiego tak naprawde nie wiele wniesie jezeli nie bedziesz miala pojecia co jest do czego itd. Dobrze jest zainteresowac sie i nie wpadac w panike bo to niczemu dobremu nie sluzy ![]() Cytat:
![]() ![]() Analiza potencjalnego kosmetyku nie jest wcale prosta bo opiera sie na szacunkach chyba ze producent podaje ilosci-co jest bardzo rzadkie;jednak idac tokiem,ze dzielimy na baze,skladniki aktywne,uzupelniajace itd.mozna dosc dobrze rozlozyc dzialanie ![]()
![]() |
#1300 |
Rozeznanie
|
Hexx, dobrze że to wyjaśniłaś, mi czasem brak talentu pedagogicznego
![]() Dziewczyny, a jeżeli Was zainteresuje temat składników kosmetycznych to polecam na początek wizażową biochemię i słownik składników kosmetycznych, to kopalnia informacji ![]() A żeby było nieco bardziej na temat wątku to jestem wierna Meow formule Pampered Puss (no z małymi skokami w bok w lecie dla pudru Clarinsa, który mi zapewnia odpowiedni mat w upały ![]() Jak ktoś jest zainteresowany Meow/użytkownikiem można wpisać swój email na stronie głównej, aby otrzymywać newsletter. Często są tam informacje o promocjach. |
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Organizatorka
|
Cytat:
teraz darmowa wysylka na meow powyzej 75 dol, może są chętni? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1302 |
Zakorzenienie
|
Zastanawiam się czy warto wypróbować te próbkowe zestawy kompletu wszystkich cieni i róży z Jappa Minerals ? Przesyłka darmowa do 18-go.... szkoda, że podkładów w takich próbkach nie ma. Czy te kosmetyki z Jappa ktoś używał ? Warte są zakupu ?
http://www.joppaminerals.com/catalog...26/5343577.htm http://www.joppaminerals.com/catalog...01/5343605.htm
#1303 |
Rozeznanie
|
Co myślicie o korektorze mineralnym L'oreala czy można go nakładać zamiast płynnego korektora pod oczy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez adusiadu Czas edycji: 2008-12-14 o 12:29 Powód: literowka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1305 | |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1306 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Organizatorka
|
Kto chce jescze się dołącyć do zamówienia na meow?
Mariola13 z joppa jest interesujące morningdew- podklad z brazerem w jednym, bardzo mnie ciekawi, ale jeszcze nie mialam Edytowane przez pastereczka Czas edycji: 2008-12-14 o 15:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1308 |
okrutnica jakaś... |
Meow sa rewelacyjne, to moje ulubione minerały. Zaraz za nimi jest Lumiere i Bare
|
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a skąd zamawiacie Meow?
http://www.meowcosmetics.com/CustomerService.htm stąd? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1310 |
okrutnica jakaś... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1311 |
Zakorzenienie
|
a warto zamawiać próbki stąd? Bo z tego co wyczytałam są strasznie małe...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Organizatorka
|
Są małe, ale trudno dobrac klor bez nich, jesli zas chcesz próbki do uzywaia zamiast pelnego wymiaru to raczej everyday, lumiere lub signature- darmowe, placisz za przesyke.
Więc nie wiem czy Tobie się opłaca. Mnie się opłacało bo są super te produkty- w ten sposób się przekonałam |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Zakorzenienie
|
rozumiem. A jeśli przesyłka będzie za więcej niż 70$ to jest za darmo, tak? Czy mogłabym się w takim wypadku dołączyć?
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1314 |
Organizatorka
|
75$, oczywiscie moglabys
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zakorzenienie
|
dziękuję Pastereczka za informacje, dziekuje agabil1
![]() To w takim razie będę śledziła wątek na bieżąco. |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 |
Zadomowienie
|
Pastereczko mogę jeszcze się podłączyć?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1317 |
Organizatorka
|
No wlasnie zbieramy się.
Tylko proszę wziąć pod uwagę, że drozsze paczki UC nakłada vat w wysokości 22% |
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do Jappa to zastanawiam się nad tymi próbkami wszystkich cieni i róży, ale nie wiem czy warto ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1319 |
Organizatorka
|
wg mnie sie nie oplaca tych probek brac, bo po co Ci tyle róży ktore starcza na 5 razy (no moze 15 uzycia) jak zamowisz kilka razy darmowe zestawy z edm to uzbierasz roze
![]() z meow najdalej 17go, nie musi byc na mnie zamowienie- jak komus sie chce to może zamawiac. Meow sa bardzo kryjace w ostatniej formule-bardziej niz edm intensive i matują mocno, niektórzy mówią że aż na 'płasko" więc trudno polecać. A i niełatwo odcień wybrać, bo jasność akurat łatwo wybrać. Ile ma mała? |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny mam prosbe mogla by ktoras z Was mi to "rozkodowac"?Jest to nowy podklad mineralny Maybelline i nie wiem czy czekac jak wejdzie on do Polski czy kupic Rimmela?Z gory dziekuje
Ingredients: Zinc Oxide, Polyethylene, Boron Nitride, Dimethicone, PTFE, Synthetic Wax, Acrylates Copolymer, Lauroyl Lysine, Cetyl Dimethicone, Aloe Barbadensis/Aloe Barbadensis Leaf Juice, Trimethylsiloxysilicate, Triisocetyl Citrate, Isopropyl Titanium Triisostearate, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Chamomilla Recutita Extract/Matricaria Flower Extract. May Contain: Mica, CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77163/Bismuth Oxychloride, CI 77499, CI 77492, CI 77491/Iron Oxides, CI 77007/Ultramarines. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.