![]() |
#1441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
wymienie 20 ml (w probkach po 5) Bioderma Photoderm MAX Creme SPF 100, NOrmal to Dry Skin na Bioderme Sensibio AR albo wode Sensibio H2O albo cos innego z Biodermy,albo apteczny krem na naczynka.Pozdrawiam Filterki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pozdrawiam ![]()
![]() |
#1443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1444 |
Zakorzenienie
|
erato ile masz tego AR??atoderm mi nie pasuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1445 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1446 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, która doradzi, mój post na 48 stronie, błagam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1447 |
Zakorzenienie
|
hmm.. wydaje mi sie ze to troche głupio wysylac jedna probke, jak bys miala 4 to inna sprawa. wolalabym sie zamienic juz hurtowo.przykro mi.pozdr
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1448 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma problemu, może uzbieram więcej próbek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1449 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Chyba muszę kolejny raz przeczytać wszystko o filtrach uważnie, bo nadal nie wiem na co się zdecydować. Dziękuję za pomoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1450 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:) shiseido sun protecion liquid foundation
Cytat:
Może lepiej poprostu wysoki filtr a na górę odpowiedni bezfiltrowy podkład? Tu podobny problem u emilii widzę Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1451 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wierz w to, co piszą na opakowaniu, to taki rzadkawy krem i nie wiem, dlaczego miałby się bardziej nadawać do tłustej skóry niż inne filtry. Na mam tylko mieszaną i to z tendencją do wysychania ostatnio, a wcale mi się on dobrze nie wchłania. Tzn. powiem tak: wchłaniać to się wchłania, tzn. znika biel po kilku minutach i nie włazi w żadne załamania skóry. Smaruje się w miarę dobrze, mnie tam w oczy nie szczypie i aplikuję gęsto także na powieki. Nie czuję nic dziwnego na twarzy, żadnej podejrzanej wilgoci. Ale lepi się makabrycznie i to do samego wieczora ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1452 |
Zakorzenienie
|
czy któraś z Was używała LRP Anthelios SPF 50+ barwionego? czy on jest bardzo ciemny? w KWC są recenzje wersji SPF 60, ale głównie niebarwionej, o barwionej jest niewiele, poza tym, że to ponoć bardzo tłusty krem i na lato się nie nadaje?
![]()
#1453 |
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1454 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1455 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]() PS. Ależ Wy dużo piszecie, to jest ponad 300% normy. A mnie kurcze terminy gonią i nie mam kiedy tego czytać ![]() ![]()
![]() |
#1456 |
Wtajemniczenie
|
Midi, dziękuję bardzo za opinię
![]() A co innego się NIE lepi? tylko proszę nie mówcie, że wszstko się lepi... Błyszczeć się jak najbardziej może- z moją tłustą skóra i tak matowanie nie ma głębszego sensu, bo po 30min i tak się błyszczę jak przed matowaniem. Tylko żeby to się wchłaniało! (i NIE zatykało porów, i bez tego mam problemy) A słynny dzieciaczek, spf40 się wchłania? Czytam i czytam ten wątek, i już mi się wszystko pomieszało... Swoją drogą, fajnie że taki powstał, bo z Wami pogadać można, a z recenzją na KWC raczej sie nie da ![]() I już ostatnie pytanie: co się stanie, jeśli nie będę walczyć z 1,8ml kremu tylko dam go mniej? (bo czasu brak)-> tak np ok 1ml (to i tak wydaje mi się duuuużo do wklepania i wmaziania...) |
![]() ![]() |
![]() |
#1457 | |
Zakorzenienie
|
Basiu, u każdego inaczej wygląda kwestia wchłaniania się filtrów
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1458 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U mnie nie lepi się LRP DP 60tka z tym, ze ostatnio gorzej się na mnie wchłania, dziwne... Wcześniej wchłaniał się bez zarutów.
![]() |
#1459 |
Zakorzenienie
|
Krem z ochroną przeciwsłoneczną SPF30 Klorane Bebe
Skład tego kremu przedstawia się nastepująco: aqua, cyclomethicone, decyl oleate, octyl silyated titanium, dioxide, glycerin, C 12-15 alkyl benzoate, zinc oxyd, sodium chloride, calendula officinalis, glyceryl stearate, peg/ppg-18/18 dimethicone, petrolatum, butyrospermium, parkii, butylparaben, capriliv/capric trigliceride, disodium edta, disteardimonium hectorite, ethylparaben, parafium, ci 77492, ci 77491, isobutylparaben. parfum, methylparaben, paraffinum liquidum, octyldodecanol, o-cymen-5-ol, ozokerite, peg-30 dipolyhydroxystearate, phenoxyethanol, ppg-3 myristyl ether, propylparaben, silica dimethyl silyate, sodium myristoyl glucamate, ci 77891, xanthan gum. Pan Robert z AquaVitae jest nieoceniony ![]()
#1460 |
Zakorzenienie
|
Basiu, u mnie nie lepi się Bioderma Photoderm Flush 50. Wchłania się do przyjemnego, dość naturalnego połysku po ok. godzinie albo i mniej od nałożenia. Niczm jej nie matuję i jest dobrze.
Nie jest wykluczone, że ten Anthelios Gel W tylko u mnie się tak źle sprawuje, bo recenzje na KWC ma całkiem dobre. Zresztą jak się go przyskrobiuje, to wygląda dobrze, tylko ja wciąż marzę o takim filtrze, którego by nie trzeba skrobiować...
#1461 |
Zakorzenienie
|
Z KWC na pewno nie da się pogadać
![]() ![]()
#1462 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja niestety nie mogę dorwać się do składów tej nowej serii słonecznej Erisa ![]()
![]() |
#1463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do nie lepiącego filtra - to mi się ani fluid ani mleczko Biodermy nie lepią nic a nic. Avene z dzieciaczkiem się niestety lepi. Osobiście widzę w nim kilka wad, ale i tak lubię i się go nie pozbędę ![]() A wogóle to jestem zachwycona Photoderm max Lait ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1464 | |
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
Z Biodermą Photoderm Flush lepiej uważać. Ja co prawda ten filtr uwielbiam i bez niego zginęłabym marnie, bo na razie jako jedyny mnie nie szczypie i nie podrażnia, ale dużo uzytkowniczek/ków skarży sie, że się na nich bardzo wałkuje (na mnie się nie wałkuje ani trochę). Lepiej zacząć od próbki. Dobrą opinią o wchłanialności cieszy się Vichy Capital Soleil Ultra Fluide SPF 60 (teraz 50+) http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10857 i filtry Avene (bez parsolu, więc talk i mika ich nie zdestabilizuje, można matować się zwykłym pudrem - jest też dość lekka wersja w sprayu).
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2006-03-30 o 17:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1465 | |
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
Pewnie ,że filtry będą sie gryzły. Na krem z filtrem stosujemy podład bez filtrów ,nawet jeśli chodzi o Avene. Jest taka róznica między Avene a innymi filtrami, że tylko możemy sobie pozwolić na kosmetyki ,które destabilizują Parsol, a inne zasady są takie same dla wszytskich filtrów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1466 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1467 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byam dzisiaj na spacerze, sloneczko swiecilo, ja bez skrobii sie swiecilam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ze Slaska jestem ![]()
![]() |
#1468 |
Raczkowanie
|
po przeczytaniu 49 stron i ponad 1450 postów +wszelkiego rodzaju materiałów podanych w tym wątku i wysłuchiwania ciągłego marudzenia mojego TŻ ("dotykasz tej klawiatury częściej niż mnie") doszłam do końca
![]() ![]() tak więc korzystając z tysiąców linijek waszej wiedzy ![]() rzeczy które muszę mieć ![]() Avene, Ultra High Protection Lotion SPF 50 + (mleczko do ciała z ultra wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+ ( ze względu na możliwość używania pudrów) następnie na twarz pod filtr krem Oceanic, AA Young, Krem matująco-nawilżający z filtrem UV (może ktoś ma jego skład bo ja znależć nie moge ![]() 1. w jakich odstępach czasu mam to wszystko nakładać (starałam się doczytać ale było tyle możliwości że się pogubiłam) 2. czy przy stosowaniu filtrów twarz wam się nie poci, jest to swego rodzaju maska więc ppytam czy np. na fitnessie czy siłowni nie zauważyliście jakieś różnicy? 3. czy jak dodam do tego wszystkiego Diacneal to nie powstanie mieszanka wybuchowa hihi jeżel się powtarzam to przepraszam ale ten wątek jest bardzo obszerny a tak btw za tak wiele informacji szczere ![]() (a i jeszcze co z tymi okloicami oczu tam też jeszcze coś znaleźć ![]() ![]()
#1469 |
Zadomowienie
|
Nawiązując do paru postów wcześniej o "wyżerającej Avence" i wypowiedzi chocolatki: Jak ktoś nazwie, z miłości do filtrów
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1470 | |||
Żandarm na emeryturze
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
Terenówki na front ![]() Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda Edytowane przez Noor Czas edycji: 2006-03-30 o 22:27 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.