![]() |
#1831 |
Zadomowienie
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
Gwiazdeczko7 - jaki kolor ma ten krem barwiący LRP ? Jak on wyglada na twarzy? Można go porównać do np. kremu tonującego ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1832 |
Gość
|
Katia skoro emulsja Cię nie zapycha, to mleczko pewno też nie będzie. Ale zawsze istnieje takie prawdopodobieństwo, niestety. Ciężko jest ocenić, bo każda skóra reaguje inaczej, a Avene niby nie ma takich składników komedogennych, a jednak niektórych zapycha. Musisz się sama przekonać
![]() Hexxano, Marianno rzeczywiście, kusicie coraz bardziej tym rozświetlającym filtrem Avenki ![]() Podpinam się pod pytane Anytsuj o tonującego Antka Napisane przez anytsuj http://www.allegro.pl/item94687396_l..._ff_50_ml.html Znalazłam taki preparat czy można go używać zamiast podkładu ? Może któraś z Was go używała ? |
![]() |
![]() |
#1833 |
Gość
|
Mam nowe pytanie:
- osłabiając Parsol talkiem, miką, tlenkie tytanu, octylem itd. o ile zmniejszaja się filtry? Bo niby to wiemy, ale nigdzie nie ma wytycznych, pytam tak dla siebie. Ktoś wie? |
![]() |
![]() |
#1834 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() - ma gęstszą konzystencję, ale miłą jeśli chodzi o rozsmarowanie - kolor podobny do dermacolu 212 -trochę bardziej brudzi, ale i tak jest najlepszy! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1835 |
Zadomowienie
|
Dziękuję bardzo LEW !
Teraz zasypię Cię następnymi pytaniami jak by się sprawował ten kremik zastosowany jako podkład, a na to np. puder sypki ? Czy chociaż troszeczke tuszuje? Jak wygląda ten kolor? Jasny czy ciemny? |
![]() ![]() |
![]() |
#1836 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1837 |
Rozeznanie
|
Dawno nie pisalam, wiec teraz uzupelniam braki. W ostatnim czasie w duzo w moim zyciu sie wyjasnilo, od strony filtrowej oczywiscie
![]() 1) To nie skrobia mnie zapychala, to mleczko Avene ![]() 2) Bioderma mnie bieli ![]() Uzywam od pewnego czasu kwasow (tez mi sie zachcialo na lato ![]() ![]() ![]() ![]() pzdr. Pogoda ![]() PS. Przepraszam, za chaotyczna wypowiedz, bez polskich liter ![]()
#1838 |
Zakorzenienie
|
Chapeaux bas Marianno i Hexxano!
![]() Krem jest przepiękny i rację miałyście od początku do końca. Jednakowoż ja pazerna jestem i wzrok mój poniżej 100ml nie padał - aż do owej próbki. Teraz już wiem - małe jest piękne! Sandija - myślę, że ten krem tak ładnie się dopasowuje do skóry że powinien być ok, ale bez próbki pewnie się nie obejdzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#1839 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to wina mojej karnacji ? Przerzytałam jeszcze oceny na KWC i Wasze opinie w tym wątku, i spróbować jeszcze raz nigdy nie zawadzi.
![]() |
#1840 |
Zakorzenienie
|
Moja skóra (a kocha ona Avene ogromnie) podpowiada mi istnienie następującego paradoksu filtrów tej marki.
1. Krem łososiowy - do cery suchej - u mnie wchłania się zdecydowanie najlepiej ze wszystkich 50, wcale się nie lepi 2. Mleczko do ciała - wchłania się dobrze, trochę się lepi 3. Emulsja do cery mieszanej - najcięższa z całej 3, najgorzej się wchłania i koszmarnie lepi. Coś się chyba producentowi nazwenictwo średnio udało co? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1841 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1842 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chocolatko, pewnie weszłam tylko na chwilkę, ale jak zobaczyłam ile nowych postów się pojawiło to zrezygnowałam. Nie miałam za bardzo czasu, bo turniej ciągle trwał i tylko wpadłam do domku na obiadek. A co do turnieju to było super, mimo że moja formacja nie zaszła za daleko ![]() ![]() Właśnie nadrobiłam zaległości i przeczytałam zaległe wypowiedzi, ufffff ![]() In The Shadows, niestety nie znalazłam skrobii w Inter Marche. Może wiesz, gdzie jeszcze ją można u nas dostać? Pozdrawiam cieplutko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1843 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ponawiam pytanie, które już tu kilka razy padło, czy Któraś z Was używała badx uzywa La Roche Posay Aqua Lait??? Kusi mnie by go kupić ![]()
![]() |
#1844 |
Rozeznanie
|
Sandija myślę, że kolorek powinien pasować, on jest raczej neutralny, tak jak wielokrotnie pisałm jest go tylko tyle, żeby niwelować bielactwo nic wiecej
![]() hexxanno ja własnie mam cerę mieszaną - ale fakt w trakcie kuracji diacnealowej ![]() No a teraz nowości: jestem tuż po rekonesansie po mojej ulubionej aptece ![]() ach! i widziałam filtry SVR w nowym wydaniu ! |
![]() ![]() |
![]() |
#1845 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1846 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja też zadawałam to pytanie, ale nie było odpowiedzi, więc zostałam zmuszona, zeby je po prostu zakupić ![]() Więc kupiłam i muszę powiedzieć, tak, mleczko nie bieli twarzy, łatwo się wchłania, jednak pozostawia na twarzy suuper połysk ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1847 |
Zakorzenienie
|
KAtia, ja uzywam obydwu na zmiane. Emulsja ma opinie "tepo" rozprowadzającej sie, ale ja na sobie tego nie zauwazylam!!! I dla mnie, lepi sie mniej niz mleczko. ALe dodam, ze mleczka zuzylam juz cale opakowanie [nie zapychalo] i jestemz niego baaardzo zadowolona, ale emulsja chyba ciut lepsz, jak dla mnie...hmmm?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1848 |
Zakorzenienie
|
Hexanno, błagam, zdjecie tego cuda "łososiowego glow" od Avene. Ja ciagle nie moge go nigdzie znaleźć!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ultra Hight Protection Cream SPF 50+ (krem z ultra wysoką ochroną przeciwsłoneczną SPF 50+ do skóry wrażliwej suchej)
![]() |
#1850 |
Zakorzenienie
|
Och, dziękuje Contax!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1851 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was używała tego filtra?:
http://www.dermaweb.com/dermato/avene/images/creme_avene_50.gif. |
![]() ![]() |
![]() |
#1852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#1853 |
Raczkowanie
|
Do anytsuj kremik po nalozeniu na twarz faktycznie zapewnia efekt opalenizny, tak bylo w moim przypadku, niestety musialam sie z nim rozstac, a efekt przez niego wywolany bardzo mi sie podobal.
Przepraszam, ze tak pozno odpisalam, ale wczesiej nie mialam niestety jak. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1854 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do sypkiego pudru to nie musiałam łączyć.Używam dlatego tego cudeńka żeby nie używać dodatkowo fluidu. Zapomniałam + ,że kremik lekko tuszuje niedoskonałości(małe pozostałości po krostkach, zaczerwienienia). Jestem z natury bladziochem o chłodnej karnacji dla mnie mógłby być troszkę jaśniejszy, ale za ciemny też nie jest ![]() ![]() Pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1855 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1856 |
Gość
|
Marianno, Kate dziękuję za odpowiedż, zacznę molestować w aptekach, niech mi zywo dadzą próbkę tego kremiku
![]() Słuchajcie, jak to jest z tą destabilizacją PARSOLU - Podkład LF Kanebo zawiera przecież octyl methoxycinnamate a Basia na BU pozwoliła go nakładać na parsolowate filtry. To jak to jest? ![]() podaję link do podkładu: http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=4149 |
![]() |
![]() |
#1857 |
Zakorzenienie
|
No właśnie, a czy jest coś destabilizującego Parsol nasz nieszczęsny tu:
Skład: /kolor C3/ Aqua/water, isododecane, cyclopentasiloxane, glycerin, cyclohexasiloxane, peg-10 dimethicone, polymethyl methacrylate, butylene glycol, dimethicone, isoeicosane, disteardimonium hectorite, cetyl peg/ppg-10/1 dimethicone, sodium chloride, c9-15 fluoroalcohol phospahtes, polyglyceryl - 4 isostearate, hexyl laurate, isostearyl neopentanoate, diazolidinyl urea, methylparaben, propylparaben, tocopherol, panthenol, [+\- may contain: CI 77891/ titanium dioxide, CI 77499, CI 77491, CI 77492/ iron oxides, mica] Na moje niewprawne oko nie ma, ale aż mi się to podejrzane wydaje, rzućcie okiem... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1858 |
Gość
|
Dla mnie nie ma, a jakiego podkładu to skład?
![]() |
![]() |
![]() |
#1859 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1860 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witam serdecznie wszystkie filtromaniaczki. I mam wiadomość dla zainteresowanych Gdańszczanek: pełna gama Avene jest już dostępna w aptece w Manhattanie. Widziałam zestawy z miniproduktami (na pewno mała woda termalna, chyba samoopalacz + coś jeszcze, ale nie przyjrzałam się dokładnie) m.in.: krem SPF 50 (to chyba ten łososiowy?), mleczko SPF 50+. Cen dokładnych nie znam, ale krem w zestawie kosztował chyba ok. 56-58 zł. Są też Avenki w sprayu. Próbek oczywiście niet. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.