![]() |
#2641 |
Gość
|
Dot.: Do filtromaniaczek:)
In the Shadow śmiało zamawiaj, wszystko sie wyjaśniło, tak jak dziewczyny mowiły. Ten allegrowicz bardzo szybko odpisał i uspokoil mnie. Jak będę mogła, to wkleję jego odpowiedź.
W każdym razie jeszcze powiedział,że wyśle mi DP, a nie DK. Ma takie i takie, zależy z jakiej dostawy, czy cośtam. Mckabi nic się nie przejmuj, już wszystko dobrze ![]() szkoda, ze od razu nie napisałaś, jak to jest z DP/DK, byśmy się nie denerwowały ![]() Rzęso mnie Avene nie bielą, ale wszystko zmywam zawsze tak samo - nawet ciężko zmywalną i szczelną SVR 50. 1.) najpierw płyn micelarny idzie w ruch - tak ze 2 płatki, nie lubię szorować buzi od razu zelem, bo deneruję mnie taka mazieja na paszczy, 2.) potem myję raz antybakteryjnym, przeważnie Effaclarem, 3.) potem delikatnym i łagodzącym podrażnienia, Kolastynką, 4.) a potem przecieram paszczę tonikiem Benzacne/Clinique i ma (i jest) być szyściutki ![]() Powiem Ci, że filtry mają ten plus, że zmuszają do megaskutecznego makijażu, wiec to też odbija się pozytywnie na cerze ![]() |
![]() |
![]() |
#2642 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a mogłybyście mi polecić jakąś dobrą aptekę internetową?
![]() |
#2643 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
www.aptekawsieci.pl www.aquavitae.com.pl www.savima.pl www.vena-vita.pl W każdej z nich jest duży wybór filtrów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2645 |
Zakorzenienie
|
chyba zdecyduje się na Avenke 50+ rozumiem że z tej serii krem jest na twarz, mleczko na ciało, a emulsje jak sie aplikuje i czy mozna używać ją zamiast kremu?
![]() |
#2646 |
Zadomowienie
|
Mam pytanko czy komus sie zdarzylo ,zeby go SVR 50 B zapychalo??Nie wiem czy to moja buzia sie buntuje czy to sprawka svr.??
|
![]() ![]() |
![]() |
#2647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko czy dla dziecka się nada? ponoć szczypie w oczy no i czy w nowej wersji jest bezbarwna? bo ja ni znam dobrze starych i teraz jak testujecie nowe, to całkiem się pogubiłam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2648 |
Gość
|
Rzęso, widzisz sama - mnie nie bieli żadna Avenka. Niektórych bieli, innych nie.. jak zwykle zależy od cery.
|
![]() |
![]() |
#2649 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2650 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sandija, toż musieliby do tych filtrów megastabilny klej dodawać, żeby moje dzieci unieruchomić na czas tak skomplikowanej toalety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2651 |
Gość
|
Aaa, nie zauważyłam, że to o dzieciaczki chodziło
![]() Ale maluszki nie mają skrobi/pudrów/podkładów, to sam zel starczy. Penaten jest taki bielący i ciężko zmywalny, Avenki się zmywają o wiele łatwiej. |
![]() |
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
|
no ale bez podkładów właśnie wyglądają na anemię totalną w stadium zaawansowanym
![]() mam nadzieję że avenki będą lepsze choć znów muszę dumać który wziąć i nie wiem ile jest tych avenek 50 i 50+ mam nadziję, że się połapię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2653 |
Gość
|
Bierz mleczko, czyli to o pojemności 100 ml,spf 50 i będzie najlepsze.
No i ekonomiczne. |
![]() |
![]() |
#2654 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no to wezmę ![]() mam 3 paszcze do smarowania ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2656 |
Zakorzenienie
|
Jeno szkoda, że Basia nie oceniła tej serii:-(
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#2658 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam
![]() |
#2659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2660 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Flush ma jasny kolor, ale się wałkuje jak wściekła, nie wiem czemu, skoro tonująca w ogóle tego nie robi. wrrrrrrrrrrr! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Rozeznanie
|
Moje drogie Panie...właśnie siadłam urobiona po pachy po wolnej niedzieli...he, he..i muszę się z Wami podzielić moim dzisiejszym osiągnięciem....zrobiłam to czego szczerze nienawidzę robić.....umyłam mój samochód...cały....calusi eńki....w środku i na zewnątrz (kombi )i na koniec wywoskowałm go ....uwaga , uwaga! woskiem z filtrami UVB i UVA - a co!
Ciekawam jakie to niby filtry znajdują się w wosku do karoserii ? Ale jak przeczytałam na opakowaniu, że takowe filtry wosk posiada, to nie potrafiłam sobie odmówić przyjemności (?! ) nawoskowania mojego jeździtka. No wyobraźcie sobie jak jutro rano zasiadam z avenką 50+ do auta które również ma na gębie filterki...no nie mogę...ha, ha , ha .....wybaczcie ale właśnie zażywam mój ulubiony antyutleniacz - lampka czerwonego wina....ojjjj...chyba musze iść spać....pa, pa... |
![]() ![]() |
![]() |
#2662 |
Wtajemniczenie
|
![]()
Oj dziewczynki jestem załamana
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciężkie jest zycie filtrowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2663 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Gość
|
Właśnie upajam się avenkłą łososiową, ktrórą mam dzięki uprzejmności Hexxanki
![]() Toż to cudo ![]() ![]() Aż usiadłam ze zdzwienia: 2ml wchłonęły się momentalnie, zero błyszczeniea i nie musiałabym matowić skrobią. Jednak, ponieważ mam dziś kilka spotkań, i wolałabym uniknąć narażania ludzi na widok pojawiającego się blasku na mojej paszczy, popudrowałam się obficie skrobią, super ![]() A, i ten łosoś jest też dobry dla mojej beżowej karnacji. Bałam sie różowatości, a tu proszę, pięknie się jako "zzółciła". Jak miło, że ten inteligentny filtr dostosowuję się do karnacji, zupełnie jak "Color Clone" HR ![]() ![]() Napiszę potem, jak się sprawowała cały dzień. Miłego poniedziałku ![]() |
![]() |
![]() |
#2665 |
Zakorzenienie
|
Korzystając z wolnego dnia nałożyłam dzisiaj na paszczę LPR Anthelios XL creme fondante 50+. [zostało mi jeszcze pół próbki]
No i cóż, nie wiem jak go podsumować. Konsystencja bardzo miła, nic nie piecze, ładnie się rozprowadza, całkiem nieźle się wchłania. Nie bieli. Świeci się umiarkowanie, nie lepi się. Ale jest jedna rzecz, która go dyskwalifikuje w moich oczach: ZAPACH ![]() Wszystko pięknie, kupiłabym może ten krem - GDYBY NIE jego zapach. |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Własnie miałam sobie kupić nowy fuid. Ale spróbuję z mleczkiem w takim razie. Ps. czy jesteś pewna, że w oczy szczypał fluid? Bo na mnie tak działa bioderma tonująca, kiedy nakładadałam sam fluid nic mi nie było - natomiast tonująca wywołuje u mnie morze łez (dlatego staram się omijać oczka, kiedy się nią paćkam). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2667 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja mam Biodermę Photoderm max SPF 100 czyli jeszcze w starej wersji (mama dostała w prezencie od dermatologa, z którym kiedyś pracowała), zostało jej troche mniej niż połowa , więc jesli chcialybyście się wymienić to piszcie naPW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj w Fanklubie, Sandija! Hexxannie i Mariannie należy się wirtualny bukiet róż za wiadomość o istnieniu tego filtra! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2669 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() hi, hi aż mnie L_V zawstydzasz.... a wiecie w jaki sposób weszłam w posiadanie łososiowej avnki ? przez pomyłke capnęłam z półki...chciałam coś lekkiego a w ferrworze walki nie zauwarzyłam , że mam w koszyku krem.... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.